Archief
Artikelen

Terwijl onze regeringsleiders zich in het Catshuis bezinnen op ingrijpende bezuinigingsmaatregelen, zou er dit jaar een definitieve beslissing vallen over de aanschaf van de Joint Strike Fighter. Dit veel te dure militaire vliegtuig kan nog altijd niet vliegen, maar de wapenindustrie vaart er kennelijk wel bij. De kans dat zal worden besloten tot bezuinigingen op onderwijs, gezondheidszorg en andere sociale voorzieningen is daarom veel groter dan de kans dat de aanschaft van deze gevechtsvliegtuigen wordt afgezegd.

Nederland neemt in de internationale wapenhandel een belangrijke plaatst in. De opbrengst van deze transacties gaat echter zelfs niet gedeeltelijk naar de belastingdienst, maar verdwijnt via steekpenningen in de zakken van de wapenhandelaren en van de mensen die zorgen voor de duistere contacten en contracten. Het is een schimmige handel, waarin miljarden omgaan. Vrijwel niemand vaart daar wel bij, in tegendeel: de bevolking van de landen waar die wapens ten slotte worden gebruikt, is het slachtoffer van deze wapenhandel. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die er rijk van worden…

Andrew Feinstein is een Zuid Afrikaanse politicus die onderzoek heeft gedaan naar de internationale wapenhandel. Hij schreef daarover een boek: The Shadow World: Inside the Global Arms Trade. Op 25 maart was Feinstein te gast bij Chris Kijne van het VPRO-programma Gesprek op 2.

Het op een na oudste beroep van de wereld: wapenhandel. Daarover praat Chris Kijne met Andrew Feinstein, journalist en activist. Toen hij als parlementariër voor het ANC in Zuid-Afrika een corrupte wapendeal wilde onderzoeken, werd hij uit de partij gezet. Sindsdien volgt hij nauwgezet als journalist en activist de internationale wapenhandel, sprak met handelaren, volgende het spoor van criminelen en regeringsleiders en bracht met zijn boek ‘Handelaren des Doods’ de wereldwijde wapenhandel in beeld. Een boek over een zieke, corrupte wereld, die moorden mogelijk maakt, oorlogen blijft voeden, draait op geld en in stand wordt gehouden door criminelen , industriëlen en politiek leiders.

Het gesprek gaat zowel over de wereldwijde gevolgen van de internationale wapenhandel, als over de rol die Nederland daarin speelt.

Aflevering 12: Andrew Feinstein is Nederlands ondertiteld en duurt 25 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Andrew Feinstein over de internationale wapenhandel”

 • markus:

  En wedden dat er door een “oranje” familie goed aan verdiend wordt!
  Oh nee, die doen zoiets immers niet, zij zijn er voor de bevolking, met zelfs de gratie van God!!! Het toeval wil overigens dat ook ik hier rondloop bij de gratie God!!! Bij deze roep ik de verantwoordelijken op om met deze onzin te stoppen, zoniet roep ik de hulp in van ………
  One day: Payday.

 • mr. drs. Bou:

  Global Peace and Wars: America at War with Itself

  By Mahboob A. Khawaja, PhD

  April 14, 2012 “Information Clearing House” — Wars and aggressions kill people and do not produce peace and harmony but resentment and degeneration. History illustrates when a nation or the leaders challenge the limits of the Laws of God and approach near the end of their lifespan, insanity takes-over common sense and they tend to ignore warnings and reject all voices of reason. Most of the conscientiously responsible Western scholars and political intellectuals are getting increasingly concerned, not to identify their interests with the minority ruling elite of the United States and Britain and other hired private mercenaries and the prospects of the indictment of the ‘war crimes against humanity’ charging George Bush, Cheney, Rumsfeld and Blair and their role in large scale massacres of the civilians and using uranium powered weapons for destruction of human habitats in Iraq, Afghanistan and Pakistan.

 • Breakthrough:
  High-level conference in Germany merges discussion about NATO policy
  with 9/11 thruth.
  Posted by Paul Schreyer, 30 april 2013.

  http://911blogger.com/news/2013-04-30/breakthrough-high-level-conference-germany-merges-discussion-about-nato-policy-911-truth

  • mr. drs. Bou:

   Dank je wel, Ankie. En hoewel BOUblog het nog slechts af en toe doet, blijkt de bovenstaande video nog altijd te werken.

Laat een reactie achter