Selecteer een pagina

Archieven

De moeder van prins Johan Friso en Marianne Vaatstra

Toen prins Johan Friso werd bedolven onder een lawine, was dat droevig voor zijn moeder, zijn vrouw en zijn kinderen. Friso was met zijn vriend gaan skiën buiten de piste, terwijl er een lawine-waarschuwing was afgegeven. Zijn overmoed leidde tot zijn ondergang.
Marianne Vaatstra was ‘s avonds met haar vriend naar Kollum gegaan om Koninginnedag te vieren. Haar vriend had beloofd om haar met een taxi thuis te brengen, maar hij liet haar in de steek. Twee asielzoekers zouden de banden van zijn fiets en die van zijn vriend hebben laten leeglopen. Toen Marianne om half 1 ‘s nachts bij die fietsen stond te wachten, werd ze ontvoerd. Vervolgens is ze verkracht en op een beestachtige manier afgeslacht, waarna haar lichaam in een weiland werd gedumpt. Haar onschuld leidde tot deze wrede dood.

Als de moeder van een prins een dergelijk verlies lijdt, dan wordt zij in haar verdriet wereldwijd gesteund. Ook wordt zij door artsen op de hoogte gehouden van de toestand van haar zoon, waarbij haar privacy wordt gerespecteerd. De nabestaanden van Marianne Vaatstra hebben een heel andere ervaring, ze wilden weten wat er met hun dochter, hun zuster, was gebeurd. Zij wilden uiteraard dat de daders zouden worden gepakt en berecht, maar ze zijn door het OM zonder enig respect behandeld. Keer op keer werden ze met een kluitje in het riet gestuurd, ze werden geïntimideerd, ze moesten zich er niet mee bemoeien…

Het vermoeden dat de daders moeten worden gezocht in het asielzoekerscentrum van Kollum, werd van hogerhand keihard de kop in gedrukt. Geen enkel spoor zou leiden naar het AZC, terwijl er toch veel getuigen waren die een ander verhaal vertelden. Naar hen werd niet geluisterd, hen werd de mond gesnoerd. Rond de moord op Marianne Vaatstra hangt een bittere lucht van intimidatie en bewuste misleiding, zowel van de familie Vaatstra als van het grote publiek, door de recherche en het hele OM. Alles wijst op een doofpot, een bewuste cover-up van deze moordzaak door alle bestuurders. De vraag is dan WAAROM de daders niet mochten worden gevonden.

Geke vertelt dat zij heeft gezien hoe “Fayad de Irakees”, vergezeld van een groepje asielzoekers, om 7 uur ‘s avonds de fietsen van Spencer, de vriend van Marianne, en zijn vriend Wietse onklaar maakte. Om half 1 ‘s nachts stonden Marianne en het 14-jarige vriendinnetje van “Fayad” bij deze fietsen. Op dat moment werd Marianne ontvoerd. Om half 2 ‘s nachts stonden Spencer en Wietse bij de fietsen, Spencer was vloekend woedend. De moeder van Spencer stond te wachten in haar auto, zij bracht de jongens thuis. Van deze verklaring wil de politie niets weten! Ook wordt deze gang van zaken door Wietse en Spencer en zijn familie ontkend.

JDTV Afl.59 – Marianne Vaatstra Deel 9

De door Geke genoemde Fayad is vermoedelijk Feik (of Fayak) Mustafa, een Koerdische jongen uit Irak, die dat weekeinde in het geheim werd weggesluisd uit Kollum. Ook zijn vriend Ali Hassan werd dat weekeinde overgeplaatst, en wel naar het uitzet-centrum op Schiphol, maar beide overplaatsingen worden ontkend door het AZC. De betreffende dossiers zijn verdwenen, alle bewijs is vernietigd en de ouders van Marianne verkeren nog altijd in het ongewisse wat er met hun dochter is gebeurd.

Wanneer het OM een dergelijke doofpot creëert, dan ontstaat er alle ruimte voor speculatie, voor het Zesde Zintuig en wilde complot-theorieën. De volgende wilde complot-theorie wordt nu door talloze mensen geloofd. Het slecht geschreven verhaal begint met een inleiding, waarin de bekende feiten in verband worden gebracht met het oude Germaanse vruchtbaarheidsfeest, de Walpurgisnacht:

30 april 1999 / 1 mei 1999
Dan de Walpurgisnacht en de verdwijning van Marianne Vaatstra en de overtuiging is dat de verdachte van de moord met twee busjes over de grens zijn gebracht. De walpurgisnacht is een vruchtbaarheid mythe vol magie en wordt geassocieerd met het satanisme die o.a plaats vind in de Veluwse bossen bij Putten.. De 16-jarige Marianne Vaatstra is in de nacht van 30 april 1999 op 1 mei 1999 nabij Veenklooster verkracht en vermoord door wurging en doorsnijden van de keel door een bewoner van het AZC-Kollum (de man had hier asiel gekregen ondanks dat hij in eigen land verschillende vrouwen had verkracht en de keel doorgesneden). Op 3 mei 1999 is de moordenaar onder grote geheimhouding overgebracht naar het AMOG-Musselkanaal. Daar werd hij opgehaald door de Vreemdelingendienst en de volgende dag onder zware begeleiding op een vliegtuig gezet. Feik Mustafa en Ali Hussein Hassan, twee onafscheidelijke, gewelddadige, drugsgebruikende, getraumatiseerde asielzoekers waren al jaren gehuisvest op het AZC Kollum. Feik was zelfs bevriend met een 13 jarig meisje dat later door hem zou worden verkracht. Feik en Ali bedreigden Marianne 2 weken voor de moord in de Ringo bar te Veenklooster. Marianne werd vermoord in de nacht van Koninginnedag, vrijdag 30 april 1999. Zij werd op 1 mei gevonden in een weiland op een aantal kilometers van het AZC. Ze was verkracht (vaginaal en anaal) gewurgd en haar keel was doorgesneden. Feik verkrachtte eerder op die Koninginnedag in 1999 zijn 13 jarige vriendin. Helaas deed zij pas enkele dagen later aangifte, uit angst voor Feik. Deze aangifte van verkrachting werd op 15 juli 1999 geseponeerd door Onderofficier van Justitie mr. J. Stoffel. Feik Mustafa en Ali Hussein Hassan zijn nooit als verdachten aangemerkt. Van Feik en Ali is nooit DNA afgenomen. Dat kon ook niet, want zij waren direct na de moord verdwenen. Het was die betreffende nacht de beruchte Satanische Walpurgisnacht, waar perverse figuren hun lusten uitleven. Stephanie van Reemst is de meest cruciale, nooit gehoorde getuige in de moordzaak van Marianne Vaatstra.

Vervolgens komt de “ware verklaring”, eveneens vol fouten in spelling, grammatica en interpunctie:

Het ware verhaal van Marianne Vaatstra.(anders als het OM vertelde)
De broers organiseerden, regisseerden, verkrachtten en vermoorden al enige tijd voor Johan Friso en zijn onfrisse bestuurdersvriendjes, betaald door Beatrax.
Op koninginnen dag 30 april 1999 werden de broers in de middag telefonisch benaderd door het koninklijk huis met het dringende verzoek om die martel/moorvoorstelling die avond te laten plaatsvinden voor Johan Friso.
De broers werden door dat verzoek verrast. Zij meenden op zo korte termijn die voorstelling niet te kunnen regelen. Zij hadden geen slachtoffer geregeld en de. hotellocatie die staat naast het gebouwtje waar de martel/moordvoorstellingen altijd gegeven werden was door de broers gevuld met 60 Polen die daar verbleven, dus de vaste locatie kon niet gebruikt worden.
De broers weigerden het verzoek vanuit het koninklijk huis om die avond die martel/moordvoorstelling voor Johan Friso te doen.
Vanuit het koninklijk huis werd de druk opgevoerd en de normaal aan de broers betaalde bedragen voor die voorstelling goed verhoogd.
De broers weigerden. Daarna verhoogde het koninklijk huis het bedrag nogmaals
De broers weigerden.
Toen het koninklijk huis het bedrag dat betaald zou worden verhoogde naar ca 500.000,= of zelfs nog meer, meenden de broers dat zij dat niet meer weigeren konden. De broers gingen ervan uit dat er klaarblijkelijk hele hoge nood was bij Johan Friso. De broers accepteerden om voor dat bedrag diezelfde avond nog een martel/moordvoorstelling op te voeren voor Johan Friso. Het door het koninklijk huis aangeboden bedrag stond, ondanks de zondagsluiting (koninginnen dag) toen binnen 10 minuten op de rekening van de broers van K.
Via criminele kanalen werd op korte termijn een locatie geregeld en dat was een stacaravan in het noorden van het land. Een stacaravan die voorzien was van allerlei opname en afluisterapparatuur. [de uitgekozen stacaravan was eigendom van een allochtoon]
Aan het koninklijk huis werd de locatie doorgegeven.
Die avond was ook de Allesweter bij de voorstelling die werd uitgevoerd door de Commissaris en de Tweespaltmaker.
De Allesweter was benieuwd of naast Johan Friso en zijn vaste psychiater Guus Pareau Dumont misschien nog meer familieleden van Johan Friso aanwezig zouden zijn op die koninginnen dag. Hij werd teleurgesteld, alleen Johan Friso en zijn vaste psychiater waren aanwezig.
Als slachtoffer hebben de Commissaris en de Tweespaltmaker toen iemand zomaar van de straat gepakt.
Het slachtoffer is daarna gedrogeerd en voor de ogen van Johan Friso en zijn vaste psychiater op gruwelijke wijze verkracht en vermoord.

Deze clip is gestolen van Eric D. en JDTV

Het verhaal van Geke en dat van de Supergetuige kunnen onmogelijk allebei waar zijn. Volgens Geke heeft Feik om half 7 ‘s avonds Spencer bedreigd met de woorden dat hij zijn vriendin wel zou pakken. Omstreeks 7 uur heeft Feik de fietsen van Spencer en Wietse onklaar gemaakt. Marianne werd om half 1 ‘s nachts ontvoerd en is vermoedelijk naar het AZC gebracht, waar Wolfgang Hebben een caravan had. Dat prins Johan Friso zo grif een half miljoen betaalde voor het voorrecht om tijdens Walpurgisnacht in een caravan op een obscure Friese camping annex AZC getuige te mogen zijn van een wrede lustmoord, dat lijkt me dusdanig onwaarschijnlijk, dat dit verhaal volgens mij uitsluitend berust op ONZIN. Deze locatie is niet chique en een prins komt niet graag thuis met modder aan zijn schoenen. Daarom denk ik dat we deze complot-theorie beter kunnen laten voor wat hij is.

De vraag naar het WAAROM van deze doofpot is daarmee echter nog niet beantwoord. Dat er sprake is van een doofpot door alle betrokken autoriteiten, blijkt overduidelijk! Voor de nabestaanden van Marianne is dat zeer pijnlijk. Alleen al daarom zou het goed zijn, als deze moordzaak wordt opgelost.

In Friesland en wijde omstreken werd vanaf het eerste begin vermoed dat deze doofpot te maken had met een bewust beleid van Vreemdelingenzaken om vergrijpen van asielzoekers buiten de schijnwerpers te houden. De reden zou zijn dat de bevolking vaak tegen de komst van een asielzoekerscentrum in hun omgeving was. Dan zou dat beleid ook in andere asielzoekerscentra moeten hebben gegolden. Wie daarover iets weet, mag het zeggen! Daarmee is niet bedoeld dat ik het ook maar in het minst eens ben met een dergelijk beleid. De vraag is slechts of het bestond en zo ja, in welke mate. Want Marianne is het slachtoffer geworden van wrede verkrachters en moordenaars, maar haar familie is nog altijd het slachtoffer van de daarop volgende doofpot!

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

108 Reacties

 1. Lidy

  Nou Bou dat is weer nuchtere taal en zo is het, terug naar de kern.

  Antwoord
 2. Micha Kat

  ok Bou, je gaat toch nergens op in maar ik wil je nog wel helpen op een punt, en dat is die foto van Mabel en Trix die je zo groot bovenaan plaatst. Denk je dat die foto authentiek is? Er is een hele serie gemaakt, ook met Constantijn en PWA erbij.

  BOU DENK JIJ DAT EEN FOTOGRAAF DEZE PLATEN MAG, KAN EN DURFT TE SCHIETEN ZONDER DAT ER VAN TE VOREN DUIDELIJKE AFSPRAKEN ZIJN GEMAAKT? ZE ZIJN AT CLOSE RANGE GEKLIKT. HET IS EEN GEENSCENEERDE MASKERADE.

  Kleding, gelaatsuitdrukking, enscenering: het is allemaal gespindoctord door de RVD met als doel maximale geloofwaardigheid te verlenen aan het ‘lawine-verhaal’. Hoe zijn deze EXTREEM PRIVACY-INBREUKMAKENDE FOTO’S anders te rijmen met de steeds weer klinkende roep in die dagen vanuit de RVD ‘de privacy van de familie te respecteren’? Beste Bou, PWA en Maxima ZIJN AL GAAN PROCEDEREN OM FOTOS IN EEN SKILIFT GENOMEN VAN HONDERDEN METERS AFSTAND!!!!!

  Terwijl de familie at close range mocht worden gefotografeerd met al hun leed en van verdriet vertrokken tronies, IS ER GEEN ENKELE FOTO BEKEND DIE HET LAWINE-VERHAAL ONDERSTEUND, NIET BUITEN MAAR OOK NIET BINNEN IN EEN ZIEKENHUIS! Sterker: het hele lawine-verhaal is al lang doorgeprikt door inconsistenties en onmogelijkheden. Je site raakt geheel losgeslagen, Bou. Dat is jammer.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste Micha,
   Ik ben echt verbaasd dat deze reactie niet in de spambox terecht kwam wegens overvloedig hoofdlettergebruik.
   Sorry, maar ik snap echt geen barst van die spambox…

   Antwoord
  • Arian

   Ja hoor, deze foto is authentiek.
   Deze beelden waren namelijk ook op de Duitse en Oostenrijkse TV te zien in de journaals.

   Antwoord
 3. kolonel koekwous

  Heer Kat, permitteer me een paar opmerkingen aangaande uw reactie.
  A: op dit blog is schreeuwen ( structureel hoofdlettertext produceren) niet gewenst.
  B: Al zouden de hekken voor de pers op 60 tot 70 meter staan, dan kan zelfs ik als niet onverdienstelijk amateurfotograaf; een foto schieten als deze. Vanaf de openbare weg mag immers alles volgens het europese recht;-) Uw geschreeuw in deze trekt derhalve op niks;-)
  C: Onze majesteit bevindt zich verder in een nogal publieke functie en moet in deze de volgens u inbreuk op de privacy plaatjes toestaan. Zulks is de wil des volks. WA v.B. en Maxima gaan geen gelijk krijgen met een eventuele rechtszaak, aangezien de foto zoals u correct opmerkt, van grote afstand is gemaakt. Al hadden ze foto’s genomen vanaf een kilometer door een open hotelraam, en die gepubliceerd.
  D: De lawinesite is overigens breed uitgemeten in de Europese kranten; begeleid met foto’s en bewegend materiaal.
  Ergo, uw betoog houdt geen stand.
  Salute

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Geachte Kolonel,
   Let ook eens op de spelfauten in het betoog van Kat. 😉

   Antwoord
   • kolonel koekwous

    Ik wilde het niet te erg maken door daar ook nog aan te refereren;-)

    Antwoord
 4. Fleur

  Kat vergeet de volgorde van publiciteit bij de familie die -tot aan de persconferentie van de behandelende artsen- bewust de hoofdingang v.h Ziekenhuis als ingang kozen om Friso te bezoeken.
  Dit om de internationale pers tegemoet te komen die dagenlang voor het ziekenhuis aanwezig waren en om paparazzi gekte te voorkomen.
  Nadat de persconferentie was geweest waarin de medische conditie van Friso bekend werd gemaakt, gaf de RVD aan de familie rust te gunnen.
  Internationale pers heeft daar direkt gehoor aangegeven en is vertrokken.

  Maar Micha gelooft het ongeluk pas als er een foto is gepubliceerd waar Friso hersendood in bed is te zien inclusief alle apparatuur die hem kunstmatig in leven houden.
  Dat een dergelijke foto volstrekt onsmakelijk zou zijn en ongetwijfeld ingaat tegen de wil van Friso, zijn vrouw en overige familie, schijnt Micha maar niet te begrijpen.
  Wie zou op de wijze waarin Friso verkeert hiermee levensgroot op de voorpagina van internationale kranten willen staan..?!
  Ik vermoed ongeveer één persoon: Micha Kat

  Niet te bevatten dat Kat niet het verschil begrijpt van opnames die stiekum worden genomen en opnames waaraan bewust wordt meegewerkt.

  Micha waar is je verstand gebleven??

  Antwoord
 5. mr. drs. Bou

  Beste Fleur,

  Het lijkt wel vechten tegen de bierkaai. Ik hoopte met deze post de aandacht terug te krijgen naar de moord op Marianne Vaatstra, maar adel gaat voor!

  Wie weet of er omstreeks 1999 sprake was van een welbewust doofpotbeleid inzake kleine of grote criminaliteit van bewoners van een AZC? Zijn er richtlijnen? Is er een systematische cover-up? Of staat de zaak Vaatstra geheel alleen?

  Antwoord
  • mo

   Met de foto boven het artikel, lijkt me het logisch dat er aandacht richting adel gaat. (Maakt vechten tegen bierkaai overbodig.)
   Ik denk dat Kat best een punt heeft. Ook al is dat misschien in hoofdletters geschreven. Ik zit niet te wachten op een foto van een hersendode Friso aan de apparatuur, maar waarom mág ik de foto niet zien? (Als deze überhaupt besaat.) Terwijl ik wél de foto van dode, bebloede Gadaffi moest zien? Net zoals het galgenfilmpje van Sadam? Want ik weet dat de media best ethisch kan zijn; de foto van de dode Osama zou mijn tere mensenziel niet kunnen verwerken. (Mijn) conclusie is dan ook: wie zich er niet voor kan afsluiten (wie wel?) wordt continu gebrainwashed door media.

   Op deze vraag:

   Was er eind jaren ’90 een bewust beleid om vergrijpen gepleegd door asielzoekers buiten de schijnwerpers te houden?

   ” heb ik geen antwoord. Slechts een gevoel en de tip om het boek ‘Doodseskaders in Nederland? Advocaat na van Traa’ van Bob van der Goen te lezen. (ISBN: 90-75323-36-0)

   Antwoord
 6. schilder

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/2457245/2011/06/25/De-vrijspraak-van-Wilders-is-uniek-in-Europa.dhtml
  Waar het mij even om gaat in dit artikel is dat er wel degelijk inzake moslims een soort zwijgplicht of onkenningsplicht is en dat het dus voor deze groep normaal is om een vrouw te verkrachten,En als het even kan dan het liefst een niet moslim vrouw,En dit gebeurt in heel europa en word bewust verzwegen,Ik vind het verschrikkelijk voor de familie Vaatstra maar zolang de politiek de ogen voor de feiten blijven sluiten houd het op,Ze kunnen ook eigenlijk niet anders want als het deksel eraf gaat dan gaan er heel wat koppen rollen dat staat vast.(Liever gisteren dan vandaag)

  Antwoord
  • Anna

   Ik geloof in een multicultuele samenleving, maa dat betekent wel dat de nieuwkomers de grondrechten van alle bestaande bewoners moeten respecteren, anders gaan we hollend achteruit. Met andere woorden, conservatieve moslims alleen tijdelijk opvangen (als er ergens oorlog is oid), progessieve moslims zijn helemaal welkom.

   Antwoord
 7. mr. drs. Bou

  Beste Schilder,

  Ooit heb ik drie maanden vertoefd in een moslimland, maar in tegenstelling tot sommige landen in Europa (met Italië aan de top!), voelde ik me er volkomen veilig. Moslim mannen verkrachten meestal geen vrouwen, ze gaan er juist met groot respect mee om! Ze wilden wel allemaal met me trouwen, want ze dachten dat ze dan toegang zouden krijgen tot Europa. Van drie huwelijksaanzoeken per dag kreeg ik wel de slappe lach, maar verder had ik geen enkel probleem…

  Je kunt echter niet alle moslims over een kam scheren. In de AZC’s zaten veel mensen uit oorlogsgebieden, daar kunnen ook zwaar getraumatiseerde mensen bij zijn. In iedere oorlog worden er vrouwen verkracht!

  Mijn vraag blijft daarom: Was er eind jaren ’90 een bewust beleid om vergrijpen gepleegd door asielzoekers buiten de schijnwerpers te houden? Wie weet daar iets van? Wie werkte er bij een AZC? Wie heeft hier ervaring mee?

  Antwoord
 8. Lidy

  Ik ben ook een tijdje in een moslimland geweest, Pakistan. Ik heb met heel wat mensen gesproken en inderdaad de mannen laten je met rust. In drukke winkelstraatjes maken ze zelfs ruim baan voor jou als westerse vrouw. Maar dat zegt niets over respect. Men is veel te bang beschuldigd te worden. En het zegt ook niets over de status van de vrouw in dat land en of ze wel of niet wordt verkracht. Als vrouw ben je in een moslimland afhankelijk van het gedrag van jouw echtgenoot. Je kan geluk hebben of pech. Maar zo zelfstandig als jij je kon bewegen, dat is helaas niet voor hen weggelegd. Ze hebben nog een lange weg te gaan als het om emancipatie gaat.

  Antwoord
 9. mr. drs. Bou

  Beste Lidy,

  Ik reageerde even op Schilder:

  Waar het mij even om gaat in dit artikel is dat er wel degelijk inzake moslims een soort zwijgplicht of onkenningsplicht is en dat het dus voor deze groep normaal is om een vrouw te verkrachten,En als het even kan dan het liefst een niet moslim vrouw,

  Dit lijkt me een vooroordeel!

  Natuurlijk ligt de zaak genuanceerder. De positie van vrouwen in Moslimlanden varieert van land tot land en zelfs van vrouw tot vrouw. Maar ook in Nederland zijn veel vrouwen afhankelijk van het gedrag van hun echtgenoot. Ga maar eens praten met “Blijf van mijn Lijf”. Intimidatie, seksueel geweld en mishandeling, het komt ook in Nederland (en in de beste blanke en Christelijke families) voor.

  Ter nuancering twee artikelen:

  http://www.boublog.nl/17/10/2011/vrouwen-in-afghanistan-de-burqa-en-de-gevangenis/
  http://www.boublog.nl/22/02/2011/islamitische-vrouwen-bankieren-volgens-de-sharia/

  Antwoord
 10. Lidy

  Okay, dat was me even ontgaan.

  Antwoord
 11. Fleur

  Ik denk dat justitie de daders Feik en Ali bewust en direkt hebben weggesluisd om een woedende burgeropstand te kunnen voorkomen.
  Bekend was imers dat de inwoners van Kollum uberhaupt tegen de komst van het AZG waren omdat men vreesde dat daardoor meer inbraken en overige criminaliteit zouden onstaan binnen hun gemeente.

  In onderstaand filmpje vermoed Gerrit de Boer dat de overweging van justitie was: liever 1 dood meisje dan het hele AZC in de fik….
  Tevens zijn de beelden (die ik zocht en alleen in onderstaand filmpje terug kon vinden) te zien van de bevolking die zich hévig verzet tegen een permanente vestiging van het AZC.
  Het doel was blijkbaar een permanente AZC in Kollum te vestigen waardoor de moordenaar(s) is/zijn weggehaald om de naam v.h AZC niet te besmeuren. Maar de burgers lieten zich niet besodemieteren door justitie want wat zij vreesden was inderdaad gebeurd: de moord op Marianne Vaatstra
  M.i wordt de moordenaar van Marianne dus nooit “gevonden” met dank aan de belangen en vuile leugens cq acties van justitie en de politiek!

  http://www.youtube.com/watch?v=zhnVI1ntdaU

  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2011/07/11/marianne-vaatstra-de-feiten/

  In de zaak-Vaatstra worden politieke motieven geprevaleerd boven waarheidsbevinding.

  Hier enkele feiten:

  1) De 16-jarige Marianne Vaatstra is in de nacht van 30 april 1999 op 1 mei 1999 nabij Veenklooster verkracht en vermoord door wurging en doorsnijden van de keel door een bewoner van het AZC-Kollum (de man had hier asiel gekregen ondanks dat hij in eigen land verschillende vrouwen had verkracht en de keel doorgesneden).

  2) Op 3 mei 1999 is de moordenaar onder grote geheimhouding overgebracht naar het AMOG-Musselkanaal.

  3) Daar werd hij opgehaald door de Vreemdelingendienst en de volgende dag onder zware begeleiding op een vliegtuig gezet.

  Volgens een bron uit het AZC-Kollum heeft het OM en AZC bewust uiterst belangrijke gegevens achtergehouden omdat men bang was dat anders het draagvlak van de asielopvang zou worden aangetast.

  Een vermoorde vrouw is blijkbaar van minder belang dan het draagvlak voor de asielopvang!!!

  Antwoord
 12. mr. drs. Bou

  Dank je wel, Fleur. En die Duitser is helemaal niet dood! Ludger Dill is wel dood, maar Wolfgang Hebben is alife and kickin’.

  Maar ik hecht meer waarde aan de verklaring van Geke, dan van deze helderzienden! 😉

  Antwoord
 13. mrpettjo

  Nettie Groeneveld (dochter van de vakbondsbons?, lesbienne)was directeur van het AZC Kollum in 1999. kreeg naar verluidt een verbod om te spreken, liet bewijs over Feik & Ali uit haar auto stelen (?) maar bemoeide zich wel met de zaak Vaatstra in voor de ouders negatieve zin..
  Wat is de rol van mevrouw Groeneveld geweest bij de verplaatsing van Feik en Ali. Wat wist zij van de (sex) caravan? Gedoogde zij de sexuitspattingen in de caravan van Wolfgang Hebben?
  Zal zij ooit berouw tonen en het ware verhaal naar buiten brengen??
  http://www.123people.nl/s/nettie+groeneveld

  Antwoord
  • Anna

   Bovenstaande verhaal van 2 asielzoekers en wegsluizen vanwege belastende informatie over SG zou kunnen, maar….

   1) Het is een geplande lustmoord, waarbij meerdere mensen betrokken zijn. (de gesaboteerde fietsen, lichaam vinden op niet-plaats delict, vriendje van MV die weet waar ie lichaam moet zoeken, MVs fiets die in de sloot ligt, lichaam vlakbij AZG zonder dat dit plaats delict is, meenemen van MV bij de fietsen volgens Geke met een busje, caravan die in hens gaat…)
   2) Er zijn minimaal drie daders.
   3) Alle getuigen liegen en/of worden niet eens gehoord. Zogenaamde vrienden willen het niet eens oplossen. Of durven het niet.
   5) Alle autoriteiten doen mee met de doofpot, vanaf de allereerste minuut. De politie staat zelfs direct na de vermissing van familie Vaatstra voor de deur: hoeveel dochters komen er wel eens te laat thuis na koninginnedag?
   6) Dorpsbewoners hebben niet een profiel, waarbij je Den Haag kan chanteren, dus de vriendengroep als enige dader lijkt geen optie.
   7) Politiek motief om asielzoekers niet teveel in verdomhoekje te zetten is onzin: a) dan was het lichaam wel verder weg gedumpt, b) dan was er niet zo snel zo veel gedaan om de onverwachte misdaad te doofpotten, c) dan had dit niet 12 jaar geduurd met steeds meer roddels over asielzoekers erbij.

   Kortom, het is aannemelijk dat gedurende de nacht (voor de vermissing en vondst van het lichaam) er al rondgebeld is over hoe de situatie ‘opgelost’ zou worden. Alle autoriteiten hebben hieraan meegedaan. De daders zijn dus in staat om in de nacht na koninginnedag de top van Justitie te bellen en deze de dag door te laten werken om een doofpot op te zetten. Het aantal mensen die 100% zeker weet dat Justitie top dit inderdaad gaat doen, is niet heel groot. Dan praat je over maximaal 75 mensen in Nederland. Feik is daar niet 1 van (die zou hoogstens weggevlucht kunnen zijn en met chantage materiaal ervoor kunnen zorgen dat in de week erop geen actie wordt ondernomen, zodat ie lekker ver weg in Canada opnieuw kan beginnen oid).

   De asielzoekers hebben er natuurlijk mee te maken, maar waren niet alleen.
   Mijn bescheiden mening op basis van internet search en verder niet.
   Ik leef mee met de familie Vaatstra, die al die meningen moeten doorploegen en hopen op een antwoord. Helaas, het OM wil geen antwoord. Als die jaren niet.

   Antwoord
 14. mr. drs. Bou

  Dank je wel, mrpettjo!

  http://forum-voor-de-vrijheid.nl/vrijheid/archive/index.php/t-2630.html

  Doorbraak in Vaatstra-moord

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/images/vaatstra.jpg

  Het hoge woord is er eindelijk uit. De moordenaar van Marianne Vaatstra is hoogstwaarschijnlijk toch gewoon wel een asielzoeker. Daags na de brute moord op Marianne op 1 mei 1999 hebben er geheimzinnige acties plaatsgevonden in het asielzoekerscentrum in het Friese Kollum. De Televaag publiceert vandaag een brief (http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/images/briefvaatstra.html) van een anonieme tipgever die uit de school klapt. Gezien de inhoud is de brief geschreven door een medewerker van het Asielzoekers Centrum te Kollum, dat op een steenworp is gelegen van de plek waar Marianne Vaatstra werd verkracht en vermoord. “De dader mocht niet worden gepakt want dat zou het draagvlak van de asielopvang aantasten” schrijft de anonymus. Een erkende seriemoordenaar, die in eigen land werd gezocht voor het verkrachten en keeldoorsnijden van jonge meisjes, is vlak na de moord uit het AZC te Kollum gehaald, naar een opvang voor Moeilijk Opvoedbare Gelukszoekers verplaatst en vervolgens het land uitgezet. De dienstdoende ambtenaren kregen een zwijgplicht opgelegd. Methode doofpot. Het leven van een 16-jarige provinciemeisje is nou eenmaal minder waard dan de publieke opinie over het Asielzoekersbeleid. Er is zelfs een malle professor te voorschijn gehaald om iedereen wijs te maken dat het DNA van de dader wijst op een West-Europeaan. En als zelfs Peter R de Vries (http://www.peterrdevries.nl/dossiers/mariannevaatstra/dossierdossier.htm) het zegt dan is het zo. Overigens zijn deze recente feiten geen nieuws voor de inwoners van Kollumerland en omstreken. Iedereen in Kollum kan u levendig vertellen dat de zoektocht met speurhonden destijds meteen werd afgeblazen toen de honden linea recta van Plaats Delict naar het AZC banjerden…

  Antwoord
 15. klaas

  Medewerkers van het AZC te Kollum wisten te vertellen dat er al sinds 1997 een groep getraumatiseerde koerden verbleef op het AZC. Onder leiding van een Koerdische leider. De zoon hiervan, Feik Mustafa, was seksueel gestoord en dat kwam omdat hij als jong jongetje ernstig was misbruikt. Hierdoor viel hij regelmatig jonge meisjes lastig (is bij Wim Dankbaar bekend), maar ook bedreigde hij regelmatig jongens.

  En natuurlijk zou het tot burgeracties zijn gekomen als was gebleken dat het 1 van deze jongemannen zou zijn geweest die het meisje op zo’n brute wijze hebben verkracht en vermoord. Juist daarom was ook iemand van een nog hogere rang er als de kippen bij, toen gelijk in het weekend al 2 jongemannen van het AZC waren opgepakt. Hij is ook degene geweest die er op een slinkse manier gebruik van heeft gemaakt (daar is die goed in) samen met Harm Brouwer deze jongemannen weg te sluizen.

  En daar zit natuurlijk een addertje onder het gras want! Waarom was die hoge oom nou zo gebrand op deze jongemannen? Ik vermoed dat de jongste van deze 2 verdachten zelf een slachtoffer van hem is geweest! Idd Joris D. Dit is niet wat ze daar in het noorden hebben bedacht, maar dit is door betrouwbare bronnen verteld. Soms dan vallen bepaalde gebeurtenissen samen en dan is het helemaal duidelijk.

  De kroongetuige verteld immers ook dat ze al wisten bij het uitzetcentrum in Amsterdam dat de korte gedrongen man die in de late zondagavond werd binnen gebracht, uit een open kamp van Kollum kwam!

  Er speelt momenteel heel veel en er loopt ook een rode draad doorheen die heel duidelijk te volgen is en het komt allemaal bij 1 en de zelfde persoon uit. Zo moeilijk is het eigenlijk niet.

  En Nettie Groeneveld is idd ook 1 van de mensen die weet hoe het in elkaar steekt. Zij was er ook bij aanwezig toen Feik Mustafa weggevoerd werd van het AZC te Kollum. En ook had ze belangrijke informatie achterwege gehouden. Namelijk de grootste leugen van het COA en het AZC te Kollum: dat die een melding hadden gedaan op 2 mei bij de politie. Namelijk dat er op 2 mei 2 asielzoekers waren weggelopen! Dus zo dachten ze dat ze zich er van af konden maken. Maar ze hadden het ook allemaal goed voorbereid. Alleen helaas gooide SBS 6 roet in het eten, door lange Ali te interviewen en ja toen kwamen er al gauw mensen langs om melding te maken dat ze de verkeerde Ali hadden opgepakt. Nou ja de rest weten we wel.

  Ook is er een COA medewerker die een melding maakte bij de ouders van Marianne, namelijk dat diegene wist dat in de computer waar alle rapportages van alle AZC’s uit Noord oost Friesland in zaten, alles bleek blanco te zijn op de datums 1 en 2 mei er was geen rapportage meer te vinden. Toeval!

  Antwoord
 16. André Vergeer

  @mr. drs. Bou,

  “Het verhaal van Geke en dat van de Supergetuige kunnen onmogelijk allebei waar zijn. Volgens Geke heeft Feik om half 7 ‘s avonds Spencer bedreigd met de woorden dat hij zijn vriendin wel zou pakken. Omstreeks 7 uur heeft Feik de fietsen van Spencer en Wietse onklaar gemaakt. Marianne werd om half 1 ‘s nachts ontvoerd en is vermoedelijk naar het AZC gebracht, waar Wolfgang Hebben een caravan had. Dat prins Johan Friso zo grif een half miljoen betaalde voor het voorrecht om tijdens Walpurgisnacht in een caravan op een obscure Friese camping annex AZC getuige te mogen zijn van een wrede lustmoord, dat lijkt me dusdanig onwaarschijnlijk, dat dit verhaal volgens mij uitsluitend berust op ONZIN. Deze locatie is niet chique en een prins komt niet graag thuis met modder aan zijn schoenen. Daarom denk ik dat we deze complot-theorie beter kunnen laten voor wat hij is.

  Al eerder heb ik geopperd dat er in beide scenario’s sprake was van een centrale regie. Beide scenario’s hoeven niet per sé van elkaar gescheiden te zijn: “voorbereiding, uitvoering, afdekking/blokkering, doofpot”. Sterker nog, zij vullen elkaar soms zelfs naadloos aan zonder dat er enig licht tussen te ontdekken is:

  Voorbereiding

  1. Wolfgang Hebben had zijn caravan al vóór 30 april 1999 verkocht onder een nogal vreemde voorwaarde. Zo mocht de nieuwe eigenaar (De W.) die caravan niet eerder betrekken dan pas op 1 augustus 1999 (?). Volgens Geke H. vertrok Wolfgang Hebben dan ook daadwerkelijk op 30 april “met al zijn hebben en houwen” om weken later terug te keren en te melden dat zijn auto tot schroot was verwerkt (sporen vernietigd?).

  2. Eventuele onderhandelingen op die 30e april over het bedrag van die “voorstelling” en over die locatie zijn dan ook al niet ondenkbaar. Die caravan was immers leeg en “toevallig op dat moment” beschikbaar door de verkoop – en het vertrek – van Wolfgang Hebben, geheel afhankelijk van wie de sleutel op dat moment beheerde en over welke contacten hij beschikte. Het vertrek van Wolfgang Hebben, juist op die Koninginnedag is dus minstens opmerkelijk te noemen.

  3. Een mogelijk bedrag van fl. 500.000,= dat binnen 10 minuten overgemaakt zou zijn is evenmin ondenkbaar. Hare KH en andere hoogwaardigheidsbekleders beschikken ongetwijfeld over bankrekeningen in andere landen die niet op Koninginnedag gesloten zijn en/of waar de bankmedewerkers niet al op één oor zouden liggen als zo’n opdracht binnenkwam. Of Telebankieren toen al bestond weet ik niet maar ook dan was het dus mogelijk.

  4. Toen de spanning in Kollum in juni 1999 opliep en de nieuwe eigenaar die caravan samen met zijn zoon alvast aan de buitenkant schoon had gemaakt met AJAX, vloog deze in diezelfde nacht nog in de hens “omdat er brandbare middelen zouden zijn gebruikt“. Daarover zijn door de gemeente en door justitie aantoonbare en aperte leugens verspreid: over de oorzaak van die brand, over het tijdstip daarvan en zelfs over de vorige eigenaar (Wolfgang Hebben). Daarnaast bestaat er een verklaring van een brandweerman dat die caravan niet (direct) mocht worden geblust en dat alléén de leider van het RBT (Jan Verkaik) die ochtend daarna in de restanten aan het zoeken was. (Sporen gewist?).

  5. Daarnaast wordt ene Ludger Dill genoemd die nogal eens gebruik maakte van die zelfde caravan en daar ook wel eens overnachtte in een uitbouw daarvan (had hij de sleutel?). Anderen noemen de zeer dubieuze handelingen/verkopen binnen en buiten die caravan en naakte hoertjes in en rond die caravan. Genoemd worden o.a. lederen jassen, porno en drugs. Gefluisterd wordt: ‘snuffmovies’ en (kinder)porno waar Hebben en Dill door ‘ons’ ook later mee konden worden verbonden op hun eigen pornosites. Dill wordt door Geke H. genoemd als de ontvoerder van Marianne.

  Verder wordt deze Dill genoemd als vorige eigenaar van het AZC-terrein, in contanten betaald (voor een vakantiekamp voor gehandicapte kinderen!), vóór hij failliet werd verklaard en als clown verder berooid de straat op ging. En tevens wordt hij genoemd als begenadigd tekenaar en schilder van naakte kinderen. Diezelfde Dill wordt door Geke H. ook nog eens genoemd omdat hij op dinsdag 4 mei 1999 zelfs kleding stond te verbranden op een adres dat niet aan hem toebehoorde (maar waar hij toestemming voor zou hebben gevraagd). Weggooien van kleding is één, verbranden daarvan is twéé…!

  En van diezelfde Dill wordt zelfs gemeld dat hij in de zomer van 1999 op het station Buitenpost werd aangehouden door een grote politiemacht, waarbij er zelfs scherpschutters op het dak van de omliggende percelen lagen.

  6. In café ‘t Filtsje waren op het laatst van de avond (tegen 24.00 uur) toevallig alle ‘actoren’ aanwezig: Marianne, Stephanie, de beide asielzoekers en Ludger Dill. Marianne werd blijkbaar door Stephanie naar buiten gelokt, naar de Voorstraat, voordat zij verdween.

  Was er dus sprake van voorbereiding? Ja, ik denk het wel. Temeer omdat Spencer in die vroege avond daarover al was ‘geïnformeerd’. Was het op het laatste moment georganiseerd? Dat weet ik niet. Het is wel opmerkelijk dat Marianne die avond voor het eerst uitging in Kollum, onder de belofte van Spencer dat zij op een taxi naar huis zou worden gezet.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste André,

   Dat prins Johan Friso op stel en sprong een half miljoen betaalde om getuige te mogen zijn van een lustmoord op een zompige camping annex AZC in Friesland, dat gaat er bij mij niet in.

   Dat er hoge bedragen omgaan in de kinderporno, dat weet ik. Maar de perverse, verwende consumenten van dit soort vermaak geven de voorkeur aan meer chique locaties! Een oud kasteel, een riante villa of een zeewaardig zeiljacht…

   Lees ook deze serie op Kleintje Muurkrant: Van Estoril naar Zandvoort.

   Zonder prins Friso is de moord op Marianne gepleegd door twee doorgedraaide asielzoekers, daarbij geholpen door Wolfgang Hebben en/of Ludger Dill. Het belang van de Duitsers lag waarschijnlijk in het feit dat ze opnamen konden maken en deze verkopen. Het belang van de cover-up door de autoriteiten lag waarschijnlijk in het beleid van Joris D.

   Antwoord
   • Anna

    Bou,

    Je verhaal is helemaal logisch, alleen begrijp ik dan niet hoe groot, omvangrijk, breed georganiseerd (alle staatsautoriteiten doen mee, vanaf de allereerste minuut), intensief en langdurig de doofpot duurt.

    Een maker van goedkope pornofilms en twee criminele asielzoekers kunnen dat niet zelf zo sterk opzetten, daar zijn connecties voor nodig. Ook een misbruikslachtoffer van JD in 1 vd asielzoekers is geen verklaring: als JD denk je dan “mooi, ruimen we die gelijk ff op achter de tralies”. Een doofpot van deze omvang die direct wordt ingezet: een van de daders is een top 75 machtig figuur in Den Haag of de plaats delict (caravan of kerkje) is direct te verbinden met vergelijkbare posities. Het eerste is meest aannemelijk, want het doofpotten is direct ingezet (dat doe je als asielzoekertje niet zelf dezelfde nacht zo professioneel).

    Antwoord
 17. klaas

  Dat de heer Hebben alles bij elkaar heeft gelogen staat als een paal boven water. En dat er in de caravan bewijs van de moord was is ook heel duidelijk. Want anders had de leider van het RBT team daar de volgende morgen niks te zoeken. En dan maar zeggen dat Wolfgang Hebben niet interessant was! Heren Adema en Vos!

  Ik vermoed zelf toch ook wel dat er een plan lag om Spencer een hak te zetten. Misschien had hij schulden bij de mannen van het AZC en hebben ze hem bedreigd. En hij was ten einde raad en heeft daarom niet meer geweten wat hij moest doen.

  Even voor de duidelijkheid.
  Tijdslijn Spencer:
  Hij heeft de ouders van Marianne gezegd dat ze om twaalf uur uit de Paradiso zijn gegaan (en niet om 1 uur, wat later word verteld). Even na twaalf uur waren ze bij het café ‘t Filtje, daarna zijn ze richting Geke gegaan!
  Er is een melding gemaakt van iemand die zegt dat hij op de Van Scheltingalaan rond 00.15/ 00.30 iemand heeft zien fietsen als een gek en dat diegene een fiets op zijn nek had en die liet hij ook nog eens vallen en vloekte en tierde toen. (het was een lange jongeman)
  Dan komt de getuigenis van Very Brouwer die melding maakt dat hij Spencer met nog iemand zo rond 00.30/00.45 heeft gezien bij de tennisbanen en die waren aan het prutsen met een fiets.
  Zelf vermoed ik dat dit allemaal Spencer is geweest en die heeft nog gedacht misschien kan ik Marianne straks nog ergens oppikken nadat ze haar een lesje hadden geleerd (vanwege de eerdere bedreiging in de Ringo Bar) en dit is uit de hand gelopen. De rest weten we onder tussen wel.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste Klaas,

   Dank voor de details en ik wil hier over nadenken.

   En daar zit natuurlijk een addertje onder het gras want! Waarom was die hoge oom nou zo gebrand op deze jongemannen? Ik vermoed dat de jongste van deze 2 verdachten zelf een slachtoffer van hem is geweest! Idd Joris D. Dit is niet wat ze daar in het noorden hebben bedacht, maar dit is door betrouwbare bronnen verteld.

   Weet je ook welke betrouwbare bronnen dat waren? Want er zijn zoveel geruchten en er is zoveel speculatie!

   Antwoord
  • Anna

   Klinkt logisch.
   De vrienden staan toe dat Marianne ontvoerd (en verkracht gaat worden) omdat ze schulden hebben of gewoon kutvrienden zijn. De asielzoekertjes doen dat samen met de caravanman (hup, in het busje) met behulp van Stephanie. Wat de vrienden van Marianne niet weten, is dat het vanaf dat moment uit de hand gaat lopen. Dit verklaart wel waarom de vrienden haar laten meegaan. Het verklaart ook waarom de vrienden zich gedwongen voelen om mee te doen met de doofpot later. Het is dus een voorop gezet plan, waarbij alles zorgvuldig in elkaar gezet is. Alleen de vrienden weten niet hoever het plan zal gaan.

   Maar dat verklaart de doofpot niet. In de caravan worden al langer foute films gemaakt, dat gaat al de ronde in het dorp. Maar die caravan staat er nog steeds, kennelijk zijn er de juiste contacten om het te laten bestaan. Ook na de moordpartij is er direct een doofpot actie in gang gezet, waaraan ongeveer alle overheidsistanties meedoen. Er ligt zelfs een fiets van Marianne in de berm… (is daar die nacht neergelegd). Dat kan allemaal alleen als de top van justitie actief de doofpot coordineert vanaf het begin. Kortom, het lijkt een lustmoord in opdracht van…

   Antwoord
 18. Fleur

  André blijft de “supergetuige” geloven. Mevr. vertelde dat er in de bossen honderden doden zijn begraven door de “criminele broers.” Nooit van gehoord dat er honderden mensen zijn vermist in Nederland!
  Ook is nooit in het nieuws geweest dat er mensen van de straat werden geplukt waarbij hersenvocht werd afgenomen.
  Of zijn al die voorbijgangers ook allemaal vermoord…pfff.

  En dan Wolfgang Hebben die vaak samenschoolde met bewoners van het AZC.
  Caravan lag dus duidelijk in het zicht van AZC bewoners.
  Er komt dus een opvallende auto ( zal geen fiat panda zijn geweest)in de nacht aanrijden waarin Friso zit die daarna staande (caravan was immers leeg) aanschouwde hoe een meisje op de grond v.d caravan door Feik en Ali wordt vermoord, pfff.
  Die 2 zijn dus “ingehuurd” door de criminele broers om prins Friso een voorstelling te bezorgen, pfff.

  Auto waarin Friso zat is uiteraard door NIEMAND gesignaleerd…
  Volstrekte onzin wat de geestelijk zieke ex-advocate over Friso fantaseerde!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twaalf + 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën