Selecteer een pagina

Archieven

Laat je niet flessen met water

In iedere supermarkt zijn plastic flessen met water te koop. Ook uit de kraan komt water en dat kraanwater is in Nederland goed drinkbaar. Waarom zouden mensen dan geld uitgeven aan water in plastic flessen, terwijl kraanwater goed en bijna gratis is? Zij denken kennelijk dat het water uit plastic flessen beter is, dit dank zij de reclame! Dit water komt immers uit een pure bron! Het bevat mineralen, het zou gezonder zijn, het smaakt lekkerder, of het is zo dorstlessend… De waarheid is anders: water uit plastic flessen bevat sporen van bisphenol-A, een kankerverwekkende stof die vrijkomt uit het plastic en die sterk lijkt op het natuurlijke hormoon oestrogeen.

Water uit plastic flessen is kankerverwekkend en het verstoort de hormoonbalans. Wie toch water wil meenemen, kan beter een glazen fles vullen onder de kraan. De waterfabrikanten doen dat soms ook: hun plastic flessen met “bronwater” bevatten soms gewoon kraanwater! Maar water uit plastic flessen richt nog veel meer schade aan. Men tapt dit water in grote hoeveelheden af uit natuurlijke bronnen, waardoor in de omgeving een tekort aan water ontstaat. Daarna gaat dat bronwater in grote tankauto’s naar de fabriek, waar het wordt gezuiverd van werkelijk alles. Water uit plastic flessen is steriel en ook de mineralen zijn meestal geheel afwezig. Dit zuivere water draag niets bij aan de gezondheid! In tegendeel…

De tankauto’s rijden op diesel, het plastic wordt gemaakt van aardolie en het productieproces kost energie. Om de volle flessen naar de supermarkt te brengen, kost ook een flinke slok benzine of diesel. Daarom is water uit plastic flessen zo duur. De inhoud is gratis, u betaalt slechts voor de verpakking en het vervoer, plus de winst voor de bronwaterfabrikant. Daarbij is water uit plastic flessen uiterst vervuilend! De flessen en dopjes zijn niet biologisch afbreekbaar. Het gevolg is dat stranden en zeeën vervuild zijn met plastic in alle soorten en maten. Langzaam maar zeker verandert de oceaan in een plastic soep! Vogels voeren de drijvende dopjes aan hun jongen, die sterven van de honger met een maag vol plastic. De flessen verpulveren op den duur, maar vissen die de kruimels plastic aanzien voor voedsel, nemen argeloos nog een hapje. Zo raakt ook de vis op uw bord vergiftigd met bisphenol-A.

Als de lege flessen niet in zee belanden, dan is dit het resultaat:

Laat je daarom niet flessen met water! Die plastic flessen vol met “zuiver bronwater” kunnen wel degelijk kwaad! Zie deze trailer:

Tapped is een documentaire over water dat wordt gewonnen uit bronnen in de VS, o.a. door de Zwitserse firma Nestlé. In de VS gaat jaarlijks zo’n 100 miljard dollar om in de flessen-waterindustrie. Nestlé tapt het water gratis uit de bron, zonder vergunning, want wie een stuk grond bezit, heeft recht op het water dat uit deze grond komt. Nestlé hoeft dus alleen het juiste stuk grond op te kopen, om de hele bron leeg te pompen!

Tapped Trailer duurt bijna 6 minuten.

Tapped – The Movie duurt een uur en 15 minuten.

17 Reacties

 1. knofje

  In het westen smaakt het kraanwater niet zo lekker.
  Een goede remedie is het water in de vriezer doen,dat komt de smaak ten goede.

  Antwoord
 2. Gerry

  Gezond en lekker water kan gewoon uit al je kranen stromen. Vitaal water is een weldaad voor mens, dier en plant. Laat je bij aanschaf van een vitaliser echter niet “flessen”. Informeer jezelf grondig.

  Antwoord
 3. mois

  Gewoon je kraanwater door een zelfbouw koolstof filter laten stromen gevuld met aquarium koolstof (het filterelementkan gewoon van een lege kolafles gemaaktworden) en je hebt een zeer zuiver watertje.
  Niks dure Brita filters van 20 a 30 euro, gewoon voor een paar eurocent per kubeke meter over koolstof filteren.

  :~)

  Mois

  Antwoord
  • gerry

   Beste Mois, Water heeft een feilloos geheugen. Wees zuinig op je gezondheid en bezuinig daar vooral niet op. Zorg dat het water wat je drinkt volkomen in balans is, geen sporen bevat van medicijnresten, pesticiden, kunstmest en andere troep. Verwaarloos ook de effecten van straling niet op het water. Als je besloten hebt om iets aan je drinkwater te doen is dat een verstandig besluit, maar doe het dan goed en ga niet met welk soort filters dan ook aan de gang. Informeer jezelf!!!

   Antwoord
 4. tami vandermeer

  Geachte heer,

  Ik moet op het volgende wijze, NIET alle plastiek flessen bevatten Weichmacher, zoals dit in vaktermen heet! Er zijn ook producenten die Plastiek flessen gebruiken, die absoluut weichmacher vrij zijn, 100% recyclebaar zijn en absoluut geen verdere schade aan het water toebrengen. Maar deze flessen zijn duurder, houdbaarheid is korter dan in glas …

  Ik vraag u vriendelijk NIET alle waterproducenten over één kam te scheren 🙂
  Water heeft een geheugen, en niet alle drinkwater uit de kraan is goed!

  Misschien zou U toch uw achtergrond studie ietsje moeten uitbreiden, iets dieper ingaan op de materie, drinkwater …

  Antwoord
 5. mr. drs. Bou

  Beste Tami,

  Daar heb je wel gelijk in.

  Maar heb je de documentaire ook bekeken? Dan zou je begrijpen dat de fabricage van ALLE plastic flessen belastend is voor het milieu. Ook wordt het bronwater afgetapt in zulke hoeveelheden dat de boeren in de omgeving van de bron geen water meer hebben. Mijn bedoeling was slechts om de mythe van het zuivere bronwater uit plastic flessen een beetje te ontkrachten. Zelf drink ik gewoon kraanwater, eventueel maak ik daar koffie of limonade van en ik neem het mee naar het strand in een glazen fles die al vele JAREN meegaat!

  Antwoord
  • Gerry

   Beste mevrouw Bou,
   Gelukkig mogen we zelf nog enkele keuzes maken in dit land. Eén daarvan is het vrijwillig drinken van kraanwater. Als u weer tijd hebt om iets van een studie op te pakken, raad ik u aan om u te verdiepen in de wondere wereld van vitaal water. Dan gaat uw artikel zeer zeker verder dan het “een beetje ontkrachten vam de mythe van het zuivere bronwater uit plastic flessen”! Om u alvast een beetje op weg te helpen geef ik u deze link http://www.youtube.com/watch?v=HKOx_LVTTXU&context=C3ab6407ADOEgsToPDskJ2E7YmIrc_Gvx7_9BCqZzZ .

   Antwoord
  • gerry

   Geachte mevrouw Bou,
   De link die ik u stuur bevestigt de stelling dat waterverkoop in plastic flessen een ramp is voor onze planeet. We zijn dat dus eens met elkaar. http://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0 . Wat ik niet met u eens ben is dat je onbekommerd kraanwater kunt drinken. Maar het is echter helemaal niet nodig om water te kopen in plastic flessen. Met de aanschaf van een goede vitaliser, ik noem de Aquarius vitaliser die met kop en schouders boven de rest uitsteekt, ben je levenslang verzekerd van drinkwater wat gezond is voor mens, dier en plant. Heerlijk om vitaal water, wat ook nog eens van nature lang koel blijft, mee te nemen naar het strand in een glazen fles (ook dit zijn wij dan helemaal met elkaar eens).

   Antwoord
 6. Fred

  Ik drink al ruim 10 jaar EVIAN en dat is één van de lekkerste wateren die ik ken. Ik geloof wel dat die plastic niet al te gezond is maar heb dat toch liever dan die rotzooi dat uit de kraan komt. Wat is dat een verschrikkelijk vies water zeg!
  Met als uitzondering: water uit de kuststreek. En dan specifiek de bollenstreek. Dit water word uit de duinen gewonnen en op een natuurlijke manier gefilterd. Resultaat: heerlijk water!

  Antwoord
 7. Fred

  Overigens frappant! Cola en alle frisdranken zitten in plastic flessen! Cola is pas echt vergif voor de mens(deze week nog bewezen: kankerverwekkend) Mag ik vragen waarom U bronwater aanvalt?

  1:op plastic-flessen bronwater zit ook statiegeld
  2:Nederlandse consumptie bronwater is verwaarloosbaar naast Coca Cola

  U valt dus de minst giftige aan en laat de werkelijke killers compleet achterwege in uw artikel.

  Antwoord
 8. mr. drs. Bou

  Beste Fred,

  De documentaire ging over water, niet over cola en andere “frisdrank”. Gelukkig woon ik in de kuststreek, het kraanwater is hier goed te drinken. Toch zie ik mensen sjouwen met pakken van zes twee-liter-flessen water.

  Coca Cola drink ik al helemaal niet. Je hebt groot gelijk: de frisdrank industrie is nog veel erger!

  Antwoord
  • gerry

   Beste Fred en mevrouw Bou,
   Het is een illusie om te denken dat het drinken van kraan- of bronwater per definitie goed is voor een mens. Frisdrank, zoals bijvoorbeeld Cola, is al helemaal een aanslag op de gezondheid. De aanschaf van een vitaliser maakt de hele discussie overbodig. Geen plastic flessen meer nodig, of daar nu statiegeld op zit ja of nee. Levenslang het heerlijkste zachtste en gezondste vitale water tappen uit je eigen kranen, er in douchen, er in koken, enz. enz. Het is een weldaad. Geen zorgen meer over medicijnresiduen, landbouwgif en andere invloeden die het water negatief belasten. Geloven jullie mij niet? Groot gelijk, kijk dan eens naar de effecten van het gebruik van de aquarius vitaliser op planten en dieren. Eén ding is zeker! Die liegen niet en zijn het ultieme levende bewijs! Ik nodig u uit om u te verdiepen in de wereld van het vitale water. Een simpele start kunt u maken op needtobalance.nl. Ik wens u veel onderzoeksplezier.

   Antwoord
 9. mr. drs. Bou

  Dank je wel, Gerry.

  Aquarius Vitaliser ®

  Geüpload door AquariusVitaliser op 1 feb 2012

  Met deze film willen wij u laten zien wat vitaal water is en hoe het water weer in zijn oorspronkelijke structuur kan worden teruggebracht met de Aquarius Vitaliser ®. Daarnaast zijn wij al geruime tijd bezig met het produceren van 100% natuurlijke voedingssuplementen voor dieren en begeleiden we boeren en particulieren met het weer gezond en natuurlijk bemesten van de bodem (zonder chemie).

  In deze film vertelt Jan ten Kleij, de maker van de vitaliser, over vitaal water en gezonde voeding. Boeren die al jarenlang met ons werken vertellen hun ervaringen met vitaal water, gezonde diervoeding en een gezond bodemleven.

  http://www.aquariusvitaliser.info/kk_100000.html

  Antwoord
 10. Mario

  Water heeft geen geheugen. Laat je toch niet zo foppen! Het gif van weekmakers is wel een echt gevaar.

  Antwoord
 11. mr. drs. Bou

  De privatisering van ons drinkwater

  Dan zijn er nog de Europese PIIGS-landen die in het kader van de door EU opgelegde “spaar-programma’s” al hun nutsbedrijven moeten verpatsen. Ondertussen is water in bepaalde moeilijk toegankelijke regionen van Portugal of Griekenland onbetaalbaar geworden omdat de watervoorziening aldaar niet winstgevend genoeg is.

  In februari buigt het Europese parlement zich over de voorstellen van de commissie en helaas zullen de nu opgestelde plannen naar verwachting met weinig weerstand doorgewuift worden. Gelukkig zijn een aantal maatschappelijke organisaties begonnen met een Europawijde campagne om niet zonder slag of stoot het recht op water op te offeren aan de winstmarges. Het idee is om via een burgerinitiatief de EU om te krijgen en juist een garantie op water- en sanitaire voorzieningen af te dwingen. Als allerbelangrijkste basisbehoefte van de mens, is water te belangrijk om “aan de markt” over te laten.

  Water en sanitaire voorzieningen zijn een mensenrecht

  Water is een openbaar goed, geen handelswaar – We verzoeken de Europese Commissie om een voorstel voor wetgeving te doen waarin het recht op water en sanitaire voorzieningen, zoals erkend door de Verenigde Naties, is opgenomen en de voorziening van water en sanitatie als essentiële publieke diensten voor iedereen wordt bevorderd. De EU-wetgeving moet eisen dat overheden garanderen dat alle burgers kunnen beschikken over voldoende en schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. We dringen er op aan dat:

  De EU-instellingen en Lidstaten worden verplicht om er voor te zorgen dat alle inwoners kunnen genieten van het recht op water en sanitaire voorzieningen.
  De watervoorziening en het beheer van de watervoorraden niet aan ‘interne marktregels’ worden onderworpen en dat de waterdiensten van liberalisering worden uitgesloten.
  De EU zich nog meer inspant om universele toegang tot water en sanitaire voorzieningen te bereiken.

  Water is a Human right

  KLIK en teken de petitie!

  Antwoord
 12. mr.drs.Bou

  Nestle’s Water Not What They Say

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën