Archief
Artikelen

Normaal gesproken schrijf ik vrijwel elke dag een stukje op BOUblog, maar het is lente! Hoewel mijn tuin niet zo fraai is als op het bovenstaande plaatje, wil ik wel een beetje opruimen na de winter. De krokussen bloeien en de kleine narcissen schetteren ook al. Er zijn weer bijen en hommels en een heleboel lieveheersbeestje. De merel is een nest aan het bouwen en de kamperfoelie is behoorlijk uit de hand gelopen. Die zat in de krentenboom! Voorlopig is Boudine daarom buiten in haar knollentuin!

Natuurlijk controleer ik nog wel de reacties. Wilt u een bericht of een video delen, doe dat dan gerust! En nu ben weer buiten! 🙂

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “Bou is in haar knollentuin”

 • mo:

  In gedachten geniet ik met Boublog mee.

 • Fleur:

  Ben ook bezig met o.a snoeiwerkzaamheden in mijn tuintje.

  Onderstaande docu had ik op Nujij gezet. Plaats het ook maar even hier.
  Héél boeiend en even iets anders dan al die complot-en- pedoverhalen waar internet bol van staat.

  Als consument worden wij belazerd. Artikelen krijgen BEWUST een beperkte levensduur. Docu geeft hierover veel duidelijkheid.
  Een aanrader om te bekijken!

  http://vimeo.com/32977078

  Geplande slijtage van gebruiksvoorwerpen from Be Aware on Vimeo.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Mo,

  Het is zo heerlijk buiten! En er zijn zoveel wonderen waarvan ik kan genieten. Wat denk je van de primula’s die in december al bloeiden? Daarna verdwenen ze onder de sneeuw en het vroor echt boven mate. Maar toen het ging dooien ze kwamen bloeiend weer tevoorschijn!

  Ach, als dat geen wonder is, dan geloof ik echt nergens meer in!

  Verder had ik vorig jaar mijn arm gebroken. Mijn tuin en mijn huis zijn daardoor wat verwaarloosd. Ik kon er niets aan doen. Omdat het zo’n natte zomer was, zit echt alles onder het mos. Mijn hele tuinpad zag groen, maar het begint al weer geel, bruin en zwart te worden. Zo hoort het ook!

  Er moet ook nog worden geverfd en schoon gemaakt en dat soort dingen. Wie me wil komen helpen is welkom, stuur maar even een mailtje via contact. Ervaring met straten maken strekt tot aanbeveling, want alles is hier van ouderwetse hand gebakken klinkers en er zijn er geen twee hetzelfde. Dat is een Chinese puzzel in Zeeland! 🙂

  Beste Fleur,
  Die docu lijkt me wel een goede! Maar ik ga hem niet zelf bekijken. Ik heb hem even embedded, dat kan geen kwaad! 🙂

  Mocht iemand een goede docu weten of een onderwerp dat de aandacht waard is, plaats het dan gerust. Ik zal er ’s morgens en ’s avonds naar kijken.

  Morgen is er weer een dag, maar ik denk dat ik ook dan liever buiten ben. Mijn auto moet nog schoon en de lente ruikt zo lekker!!!

 • knofje:

  Je hebt groot gelijk Bou !
  Je werkt altijd vreselijk hard voor je blog.
  Nu even tijd voor jezelf nemen.
  Het is heerlijk in de tuin.
  Ik was ook begonnen met ruimen maar helaas,
  vandaag een stijve, pijnlijke nek dus even niet tuinieren.
  Ach,er staan nog genoeg artikelen die ik niet heb gelezen,
  ik vermaak me wel. 🙂

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, lieve Knofje. Maar vandaag is het weer een beetje guur. Daarom toch een snelle post. Vanmiddag zal ik even mijn auto schoonmaken. De rest van de dag gaat naar het boek Exodus! 😉

 • Beste BOU, veel plezier in je ‘knollentuin’. Heb zelf tientallen jaren een volkstuin onderhouden en daar veel plezier aan beleeft bovenop de bron van gezond eten die het was. Totdat er al te enthousiast met Roundup werd gewerkt tegen het onkruid door bijna alle buren. Toen ben ik er maar mee gestopt.

  Doe het maar rustig aan want ik heb voorlopig genoeg te doen buiten, en daarbij heb ik een uitstekende site ontdekt waaraan ik in de intermezzo’s tussen het zware werk mijn aandacht voorlopig aan kan gaan schenken. http://www.rijnlandmodel.nl/ Gezond leesvoer zat dus.

  Voor meer achtergrond over mijn klacht over de EETBARE lijnolie voor op mijn scheepje heb ik toch maar mijn concept geplaatst bij http://www.boublog.nl/04/03/2012/peak-oil-voor-wie-het-nog-niet-snapt/ Een lang verhaal maar dan heb je ook wat zal ik maar zeggen.

 • knofje:

  Speciaal voor mensen zonder tuin een leuke site:

  http://www.raamtuin.nl/

  veel plezier met het mooie weer allemaal.

 • mr. drs. Bou:

  Mocht u me zoeken op deze mooie lentedag, kijk dan eens tussen de narcissen en de primula’s! 🙂 😉

 • mr. drs. Bou:

  De rest van de dag zie ik gele sterretjes in het groen! Mocht u me zoeken, kijk dan eens tussen het speenkruid! 😉

 • Groene Wolf:

  Hoi Bou,

  Rubriek minder serieuze onderwerpen; Steve B. weer op z’n best met crimi-humor-proza:
  http://demaffiajournalist.blogspot.com/2012/03/peter-r-de-vries-naar-het-buitenland.html

 • mr. drs. Bou:

  🙂 🙂 🙂

  Zie ook deze Kleintje Muurkrant. Die hele serie is trouwens leuk!

  Maar nu ben ik weer buiten, want de peterselie…

 • kolonel koekwous:

  Tijd voor de zaterdagmiddagborrel.
  De tomatiplanti staan in’t zonnetje
  Salute.

Laat een reactie achter