Archief
Artikelen

Nu de Baba Amr buurt in Homs door het Syrische leger is bevrijd van de gewapende opstand, blijkt dat deze rebellen als beesten tekeer zijn gegaan. Ook heeft het leger een aantal buitenlanders opgepakt, waaronder Franse speciale troepen. De opstand in Syrië wordt veroorzaakt door het buitenland, waarbij de belangen van allerlei groeperingen een rol spelen. Een simpele analyse is daarom een foute analyse! Terwijl de propaganda tegen het regime de regering van Assad onverminderd doorgaat, is Homs getroffen door een humanitaire ramp!

Bij deze even een overzicht van wat in mijn ogen betrouwbare berichten zouden kunnen zijn, afgekeurd door de NOS en Rondom 10! De Nederlandse media verspreiden immers geen nieuws, maar propaganda. Want terwijl de troepen van Beatrix de dappere jongens en meisjes van het Nederlandse leger de Nederlandse belangen verdedigen de bevrijding brengen in Afghanistan, onderdrukt het dictatoriale regime van Assad de Syrische bevolking met een referendum! FOEI! En zelfs nu Baba Amr is bezet ontzet door de troepen van Assad, mag het Rode Kruis de buurt niet in om hulp te verlenen. Maar niemand spreekt schande van de manier waarop de rebellen werden bewapend door het “vrije Westen”!

Een lang, maar lezenswaardig artikel in het Nederlands, over de kluwen van internationale politieke belangen bij de val van Assad:

Syrië en de strijd om regionale hegemonie

De Syrische revolutie is het bloederigste hoofdstuk van de Arabische lente, en misschien wel het meest complexe – met uitzondering van Jemen. Maar ondanks die complexiteit lijkt de media ons het simplistische verhaal voor te schotelen van een door en door slecht regime dat wordt bestreden door een ongewapende maar heroïsche bevolking.

En een overzicht van Russia Today, want de situatie in Homs is bloedig!

Gunmen executing people in the streets – Homs eyewitness
Published: 01 March, 2012, 23:08

Western bloodlust: Assad days ‘numbered’, ‘day of reckoning’ for ‘disgraceful’ regime

The fury and thirst for blood can be heard around the world as Washington and Brussels make their views known on how the conflict in Syria should be resolved. The noose began tightening around Damascus after reports emerged in the previous week that several foreign journalists were killed and injured in a siege of the rebel stronghold Homs. And now, Western officials are taking advantage of the incident as an excuse for openly calling for the removal of Assad and his government. The new labels for the country’s president and his regime are growing creative in their severity.

“There is a growing recognition that some of the fundamentalist Islamic groups, who probably make up about 30 per cent of the armed insurgents, are guilty of as much brutality as the Syrian army,” Aisling Byrne, a project coordinator at the Conflicts Forum, told RT. “It is a guerrilla war. This is not a fight for democracy, but a fight to introduce a hardline Sunni regime.”

Red Cross blocked in Homs amid atrocity crossfire

Rebels could use UN chief’s words as legal cover for free-for-all – Syrian ambassador to UN

Om eenzijdigheid te voorkomen, nog even wat andere nieuwsberichten:

UN chief criticises Syria for Homs assault

Syria: Red Cross reportedly enters Baba Amro

Cameron and Sarkozy condemn Assad’s regime

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

42 Reacties op “Homs is een humanitaire ramp”

 • mr. drs. Bou:

  Horrors of Homs: ‘Killing, bloodshed, bodies on the streets’

  Planned Regime Change in Syria
  By Stephen Lendman

  March 03, 2012 “Information Clearing House” — Afghanistan, Iraq, Libya, and now Syria had peace and calm until Washington intervened belligerently.
  Strategies and tactics vary. Objectives are consistent. They involve replacing independent regimes with pro-Western ones by any means, including war.
  Three unwinnable ones rage. Nonetheless, Obama plans more. Syria’s target one. For the past year, US-instigated violence ravaged parts of the country. Thousands have been killed, many others injured.
  Syria’s gripped by fear. Heavily armed killer gangs rage out of control, and direct foreign intervention looms.

 • mr. drs. Bou:

  Een interview van 7 februari over Syrië met Lizzie Phelan, gaat mede over de belangrijke rol van de media! Belangrijk is ook de vergelijking van Syrië met Libië. Misschien staat dit al ergens op BOUblog, maar ik kan het niet vinden en het is wel een MUST SEE.

  Lizzie Phelan Interview about Syria duurt 23 minuten.

 • Groenen Wolf:

  NRC beschuldigt Asma-al-Assad van hypocrisie, maar geeft toe dat het om gemanipuleerde beelden gaat. MSM in de verdediging?

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/03/asma-al-assad-de-vrouw-van-spreekt-zich-uit-tegen-geweld-syrisch-regime/

 • “Israel leads needy Obama in to Iran strike”
  geupload door Russia Today 1 maart 2012.
  interview with former US Attorney General, Lawyer and
  peace activist Ramsey Clark, duurt 12 minuten.
  Beste Bou, is dit de must see!! die je zocht!?
  http://www.youtube.com/watch?v=diTr7czrBiI

 • mr. drs. Bou:

  Nee, Ankie, maar dat interview met Ramsey Clark is ook wel een MUST SEE.

  Ik bedoelde het interview met Lizzie Phelan. Ik dacht dat ik het al eens eerder had geplaatst, maar ik kon het niet meer vinden. Misschien is het ook wel een her-upload, zodat de datum niet klopt! Ik weet heel zeker dat ik er al eens eerder naar heb geluisterd, maar op dit moment was het wel verhelderend om er weer naar te luisteren.

 • excellentie zwembad:

  @bou

  die reacties bij het NRC?
  Niet zo boeiend
  Bij de pers lees je soms opmerkelijk veel goede reacties
  Maar het NRC zit dan ook wel erg dubieuze verslaggeving te doen zoals ik elders al een keer meldde .

 • They Knew:

  Prachtig verhaal van Tony Cartalucci op infowars, over de Britse journalist Paul Conroy van de Liverpool Echo. Op de foto is hij te zien geflankeerd door leden van het LIFG (Al-Qaida) maar bovenal door Abdel Hakim Belhaj (a.k.a. al Hassidi). Dit is wat men noemt; “Onze vrije westerse media” die ons moet voorzien van “onafhankelijke berichtgeving” uit oorlogsgebieden. Let wel; de foto is afkomstig uit Libië, dus niet uit Syrië maar geeft wel het beeld weer wie het westen steunt. Zegt ook genoeg over 9/11, want dat was dan een “Terroristische aanslag” waar met smart op gewacht werd.

  http://www.infowars.com/british-propagandist-in-syria-the-good-guys/

 • mrpettjo:

  Rusland en Syrie dictaturen??
  Lees dit even: http://globalresearch.ca/articles/CHI411B.html
  In de VS worden verkiezingen ook gewoon gestolen.. (met dank aan Anarchiel)

 • mr. drs. Bou:

  Beste They Knew,

  Zet het geluid even uit, want dat commentaar is pure manipulatie. Zeg me dan wat je ziet. Een lege ziekenhuisgang, drie bedden met gevangenen in het ziekenhuis en dan op een tafel een soort zweep en iets dat lijkt op een kettingslot.

  Toen Marcel Vervloesem werd geopereerd, werd hij ook aan zijn bed geketend. Niets bewijst dat deze mensen worden gemarteld in het ziekenhuis. Het is wel mogelijk dat het gevangen Al Qaida terroristen zijn. Maar het kan ook zijn, dat alles geënsceneerd is!

  Kortom: we weten het niet, maar het riekt naar propaganda! Zie ook de volgende bijdrage van Channel 4:

  United Nations: hospital torture taking place across Syria

  Kortom: het wordt weer tijd voor een humanitaire interventie… Meer van hetzelfde, na Libië!

  • They Knew:

   Beste Bou,

   Dat dacht ik nou ook! Het was ook wel toevallig dat tegelijkertijd een bericht van John McCain naar buiten kwam, die opriep om Syrië te bombarderen en een humanitair corridor te creëren. Maar ja, John McCain kennen wij nog van “Bomb, bomb, bomb,… bomb, bomb Iran á la The Beach Boys. Het is toch wel prachtig te constateren hoe die neo-cons hun best doen zich te profileren, hoeven de Amerikanen straks niet zo lopen te zoeken als zij ‘hun’ land hebben terugveroverd op de neo-fascisten.

 • mr. drs. Bou:

  Syrian army defeats armed groups in Baba Amr
  Geüpload door PressTVGlobalNews op 4 mrt 2012

  This is Baba Amr, previously the main stronghold of armed groups before the Syrian army regained control of the district and restored security and stability.

  Press TV’s Mohamad Ali reports from Damascus.

  • They Knew:

   Beste Bou,

   Tja en de westerse media maakt de berichtgeving grotesker en grotesker a.d.h.v. gegevens van het “Syrische Observatorium voor de Mensenrechten”, wat is gehuisvest in Londen!

   Syrië bombardeert vluchtweg naar Libanon

   en het is de simpele westerse ziel die niet ziet dat hier het scenario “Libië 2.0” uit de kast wordt getrokken.

   • They Knew:

    O by the way Bou,

    Ik dacht dat KLOL wederom van het net was gehaald, maar zij schijnen nu een “Hack-aanval” te verduren te hebben gehad en zijn tijdelijk uitgeweken naar NRC-ombudsman.

    • mr. drs. Bou:

     Laat Micha maar even betijen, They Knew.

     Hij raakte helaas volledig verstrikt in de desinfo! Ik wil daar wel iets over schrijven, maar er gebeurt zo veel! Een artikel per dag op BOUblog vind ik wel genoeg. Ik moet ook nog een beetje toekomen aan mijn eigen werk…

 • Pasparal:

  Niemand maakt melding van het waardevolle verslag van onafhankelijk journalist Thierry Meyssan van het Voltairenetwerk:

  Les journalistes-combattants de Baba Amr

  The journalist-combatants of Baba Amr (Engelse vertaling)

 • They Knew:

  “Syria Danny” voordat hij verbonden wordt met CNN; “Jongens laat even wat geweervuur horen.”

 • mr. drs. Bou:

  Mooie link, They Knew! Zo werkt de hoernalistiek!

  Truth About Danny Abdul-Dayem

  Het hele artikel is de moeite waard!

  • They Knew:

   Bou toch, foei! 🙂 Gebruik dan de uitspraak van Gerald Celente “Presstitutes”, dat komt wat minder hard over en trap je die arme journalisten niet zo op hun tere ziel.

   Over journalisten gesproken, Thierry Meyssan heeft in ieder geval één journalist, Paul Conroy van de Sunday Times, ontmaskerd als een Britse MI6 agent en hij sprak het vermoeden uit dat de Franse journaliste Edith Bouvier (is dat familie van?) een DGSE agente zou kunnen zijn. Weten wij gelijk waar die misinformatie vandaan komt.

   • mr. drs. Bou:

    Mijn nederige excuses, They Knew. In het vervolg zal ik spreken van journaMisten!

    • They Knew:

     Jouw excuses worden door mij ook nederig aanvaard.

     Alex Jones had gisteren een interview met Lt.Col. Anthony (Able Danger) Shaffer en die bevestigde dat Anwar al-Awlaki al vóór 9/11 een CIA-asset was. Dat geeft het bericht van Fox News, dat Anwar al-Awlaki een paar maanden na 9/11 voor een lunch op het Pentagon werd uitgenodigd, nog eens extra gewicht.

     Nog even terugdenkend aan “Syria Denny”, schoot mij nog iets te binnen wat Webster Tarpley in zijn boek “9/11 Synthetic Terror, Made in USA” had geschreven, dat er in Londen een behoorlijk grote moskee staat, ik ben de naam even kwijt, waaruit MI5 en MI6 jonge moslims rekruteren voor allerlei diensten.

 • mr. drs. Bou:

  13 French Army Officers Captured in Syria

  Sources said the group is being held in a field hospital in the city.

  Stratfor leaks: NATO commandos in illegal special ops in Syria

  Obama Administration Moves to Aid Syrian Opposition

  Iran Has Corroborative Evidence to Prove US Involvement in Arms Smuggling into Syria

  TEHRAN (FNA)- Iran is in possession of documents substantiating involvement of the US and a number of Arab countries in the smuggling of large weapon cargos into Syria, an Iranian deputy foreign minister revealed on Tuesday.

  Iranian Deputy Foreign Minister for Arab and African Affairs Hossein Amir Abdollahian, who is in Russia on an official visit, told the Arabic daily, Russia al-Yowm, that thousands of weapons and mercenaries have crossed the Syrian borders during the recent unrests in a number of border towns and cities in Syria.

  “We have precise information and documents which prove tens of thousand of guns have been smuggled into Syria through US aid and assistance and a number of Arab countries have also been involved in this,” Abdollahian stated.

  He further reiterated Iran’s strong opposition to foreign interference in Syrian internal affairs, and stated that national dialogue is the only way out of the current crises in Syria as well as Bahrain and Yemen.

  Last week Iran’s Permanent Representative to the United Nations Mohammad Khazayee deplored foreign meddling in Syria, and cautioned that arming Syrian rebels will deepen the political crisis in Syria and entail negative consequences for the region.

 • They Knew:

  @Bou

  Kijk, kijk Bou, een reactie van CNN op de video van “Syria Denny”, die plotseling vanuit Syrië in de studio van CNN in Amerika zit, maar hij krijgt absoluut géén geld van CNN. 😉 Oké, niet van CNN, van MI6 dan? “Damage Control” heet dat geloof ik! 🙂

 • They Knew:

  @Bou,

  Pssst…Bou, wist je het al? David Cameron is de reïncarnatie van Tony Bliar! 😉 In 2003 was het Tony Bliar die verkondigde dat Saddam Hoessein’s WMD’s Londen in 45 minuten kon bereiken en nu begint David Cameron in 2012 dat Ahmadinedjad nucleaire raketten aan het bouwen is die Londen kunnen bereiken. Hun verhaaltjes beginnen een beetje vervelend te worden, zij verzinnen nooit eens iets nieuws.

Laat een reactie achter

Recente reacties