Archief
Artikelen

In de Verenigde Staten staan 104 kerncentrales die samen 20% van de elektrische energie produceren. Iedere kerncentrale heeft een gevarenzone. Na Chernobil en Fukushima zou men toch zeggen dat kernenergie geen veilige optie is. Een kernramp is ook dusdanig kostbaar, dat geen enkele private onderneming die kosten kan dragen. Een kerncentrale is slechts rendabel zolang er geen ongeluk gebeurt. In de VS zijn de meeste kerncentrales nu 30 tot 40 jaar oud of nog ouder. Ze zouden gesloten moeten worden, omdat ze versleten zijn. Toch houdt men ze met veel kunst- en vliegwerk open, om wille van de winst!

Als een verouderde kerncentrale niet meer voldoet aan de veiligheidsnormen, dan verlaagt men die veiligheidsnormen. Als centrales de inspecties niet langer kunnen doorstaan, dan beperkt met die inspecties tot een gedeelte van de kerncentrale. Mochten er toch gebreken worden gevonden, dan verzwijgt men die. Evacuatie-protocollen beperken zich tot een minimaal gebied rond de kerncentrale. Dit gaat nog steeds goed, tot het een keer goed fout gaat!

De volgende documentaire van Al Jazeera, Danger Zone: Ageing Nuclear Reactors, werd in februari uitgezonden en op Youtube geplaatst, waar hij snel weer verdween. Hij is gemaakt door People and Power, een van de betere programma’s van Al Jazeera. Een zekere MsMilkytheclown heeft hem weer geupload. Op dat YouTube kanaal staan ook veel video’s over Fukushima!

Nuclear Documentary Al Jazeera deleted from YT mysteriously duurt 25 minuten.

Fukushima Coverups, Confusion, Mistrust & Finger Pointing Report update 2/28/12 duurt 15 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “Kerncentrales in de VS worden steeds onveiliger”

 • They Knew:

  Onderstaande is een link naar Fukushima Update. Dit is een site van James Corbett, een Canadese journalist die in Osaka woont en krijg je de informatie uit de eerste hand.

  http://fukushimaupdate.com/

 • They Knew:

  Over de ramp van Fukushima is nog het volgende te melden en ik weet niet of iedereen hiervan op de hoogte is.

  De Europese Unie heeft vorig jaar, n.a.v. deze ramp, de hoeveelheid straling wat maximaal in ons water en voedsel mag zitten, naar boven bijgesteld. Naar mijn mening is dit niet in de media bericht, wél werd er vermeldt dat het aantal kankergevallen in Nederland in de toekomst met 40% zal stijgen. Rara hoe weten zij dat?

  Ik heb een officieel document van de EU hierover bij Alex Jones gelezen en ik zal kijken of ik het nog terug kan vinden.

 • jan-47:

  Hallo drs Bou
  Heb ooit eens een artiekel gelezen over thorium energie
  Wat dacht U hier van
  http://www.wetenschapsblog.nl/2010/01/03/is-thorium-het-uranium-van-de-21ste-eeuw/
  Er is dus toch hoop, maar dan moet de uraniun lobby weg

 • mr. drs. Bou:

  Beste Jan-47,

  Aan sommige dingen kom ik gewoon niet toe, maar ik was zelf ook nieuwsgierig naar thorium. In mijn verzameling concepten heb ik daar nog materiaal over. Het zijn lezingen die tijd en aandacht vergen. Ik heb er ooit al eens een geplaatst:
  http://www.boublog.nl/20/09/2011/thorium-voorbij-peak-oil-en-fukushima/

  Er is zeker nog hoop. Besef dat die 104 kerncentrales slechts 20% van de elektriciteit van de VS opwekken! Gezien de omvang van het probleem is dat vrij marginaal…

 • mr. drs. Bou:

  “Planetary Genocide”: Fukushima One Year Later : The Poisoning of Planet Earth
  by Dr. Ilya Sandra Perlingieri

  Any reasonable safety precautions or realistic evacuations never took place at Fukushima or elsewhere. In addition, a collection of 40-years worth of 600,000 spent fuel rods posed an immediate HazMat threat that never went away. The water poured over them evaporated into radioactive steam to go directly into our planet’s atmosphere and the tons of sea water sprayed on the entire nuclear conflagration were criminally dumped into the Pacific Ocean. Again, because it was not monitored, we will never know how many millions of tons of radioactive water were dumped into the Pacific Ocean. The entire web of ocean life then was irreversibly contaminated with radioactive nuclear waste and detritus, as the ocean currents carried this nightmare to the west coast shores of North America (California, Oregon, Washington, and Vancouver). As with other major planetary bodies of water, the Pacific Ocean has become an enormous radioactive garbage dump of incalculable proportions that are beyond any remediation currently known to science. This majestic body of water has become one of our planet’s toilets.(1)
  (…)
  How much longer can we be deceived about the extreme dangers of nuclear energy and nuclear weapons? Everything that encompasses nuclear energy is unsafe. It is hazardous in the extreme. Further, nuclear waste has been accumulating for six decades. There is NO LONG-TERM SAFE WAY TO STORE ANY NUCLEAR WASTE. For example, countless drums of nuclear waste have been dumped into the ocean, and have been found to be leaking radioactive poisons.

  Everything on our planet has been contaminated with life-long and long-term radiation. I continue to write: “Invisible does not mean safe.” With many nuclear facilities in the US old and having numerous problems, the core issue of it as a hazardous endeavor remains. Two nuclear plants with serious troubles are Vermont Yankee, and just last month San Onofre (built right on a fault line). They are just the tips of the proverbial radioactive iceberg.

 • mr. drs. Bou:

  Dit speelt in Canada:

  NUCLEAR RADIATION IN ONTARIO: Tritium Toxic Emissions have Increased Dramatically in Peterborough

  Speaking to CHEX News’ Melody Belfry, Lynch defended Shield Source’s safety record arguing, “We’ve been in Peterborough for 26 years, we are licensed as you know by the Canadian Nuclear Safety Commission and they are regulatory, and watching over what we do, and all the operations we have comply with all the applicable regulations.”

  According to a Canadian Environmental Law Association, CELA, media release, Shield Source has “recalculated its tritium emissions for the years 2010 and 2011 at five to nine times the levels previously reported”, adding, “The new levels are more than twice the release limits allowed by the CNSC licence.” Joseph Castrilli, legal counsel at CELA is acting on behalf of a local citizen’s group, SAGE, Safe and Green Energy Peterborough, in the matter.

Laat een reactie achter