Archief
Artikelen

Michael Ruppert werkte tot 1978 als narcotica rechercheur bij de politie van Los Angeles. In 1977 ontdekte hij dat de CIA betrokken was bij de import van drugs in de VS. Toen hij daarover aan de bel trok, werd er geen enkele actie ondernomen tegen de illegale activiteiten van de CIA, maar wel tegen de klokkenluider. Ruppert “nam” ontslag. Vervolgens begon hij een online nieuwsbrief: From The Wilderness. Ruppert was een van de eersten die zeiden dat 9/11 een inside job was. Daarover schreef hij in 2004 een boek: Crossing the Rubicon, waarin hij verband legt tussen 9/11 en Peak-Oil. Dit boek kan men ook online lezen (pdf).

Het NRC noemde hem een zwartkijker, maar Ruppert is al jaren een roepende in een woestijn van leugens, corruptie en desinformatie. Zijn nuchtere analyse van de huidige realiteit bevat geen goed nieuws, maar evenmin complottheorieën. Het is de uitkomst van een rekensom die voortvloeit uit de exponentiële functie. Dank zij de industriële revolutie die mogelijk werd door het overvloedige gebruik van aardolie als energiebron, kon de wereldbevolking groeien tot 7 miljard mensen. We zijn nu voorbij Peak-Oil en deze energiebron zal steeds verder opdrogen. Het lijkt daarom onvermijdelijk dat ook de wereldbevolking zal krimpen. Dit betekent dat er veel mensen zullen sterven. De vraag is niet hoe we dit kunnen voorkomen, want dat kunnen we niet. De vraag is alleen op welke manier we peak-oil kunnen overleven.

In The End of Suburbia werd Ruppert reeds geïnterviewd over zijn sombere prognoses. Collapse is een lange documentaire uit 2009, die geheel bestaat uit een lang interview met Ruppert. Hoewel we het meeste al weten, is het goed om toch weer even te luisteren naar deze nuchtere politieman. Voorbij Peak-Oil zal er volgens hem niet voldoende voedsel zijn voor 7 miljard mensen. In iedere calorie voedsel die we nu eten, zijn 10 calorieën aan aardolie-energie geïnvesteerd! Zonder aardolie geen voedsel in de supermarkt, oftewel: OP = OP.

Natuurlijk ziet Ruppert ook alternatieven. De mensheid heeft vele duizenden jaren geleefd zonder de energie van motoren die op aardolie lopen. Om Peak-Oil te overleven, zal er een totale sociale revolutie moeten komen. Alle producten zullen dicht bij huis moeten worden geproduceerd, want vrachtvervoer wordt kostbaar en ook personenvervoer wordt onbetaalbaar. Helaas blijven de hedendaagse machthebbers blind voor deze alternatieve levenswijzen. Als we de alternatieven niet willen zien, dan wordt het een chaos. Maar als we inzien dat er verandering mogelijk is, dan kan Peak-Oil de mensheid op een hoger plan van sociale evolutie brengen. Hoewel somber gestemd, is Ruppert beslist geen zwartkijker, eerder een realist.

In 2011 was Ruppert best een beetje bang voor de toekomst! Intussen heeft hij een nieuwe website opgezet, waarin het nieuws wordt gerelateerd aan Peak-Oil: Collapse Network.

Michael Ruppert: Collapse is Nederlands ondertiteld en duurt een uur en 20 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

20 Reacties op “Michael Ruppert: Collapse, Nederlands ondertiteld”

 • Caspar:

  Lieve juffrouw Bou,
  Wederom een zeer interessant artikel. Het enige wat mij bevreemdt, is de stelling,dat Peak Oil reeds plaatsgevonden zou hebben. Ik ben geen energie-expert, maar waag dit toch te betwijfelen. Kan iemand deze bewering verder onderbouwen? Bij voorbaat dank!

 • mr. drs. Bou:

  Beste Caspar,
  Kijk maar naar de benzineprijzen… 🙁 FOEI !!!

 • Caspar:

  Bedankt voor de snelle reactie. Ik meen dat Peak Oil toch echt iets anders is dan een historisch hoge benzineprijs. Dan hebben we het namelijk volgende maand wéér. Peak Oil is zeker een grotere flip dan duur tanken. Het is het moment waarop miljoenen mensen ineens hun eten niet meer kunnen betalen.

  In Amerika betaalt men vandaag iets minder dan 1 €uro per liter en dat vinden ze daar ook onacceptabel hoog.Misschien kan iemand een mooi statistiekje maken van lokale energieprijzen afgezet tegen modale en minimum inkomens. Waarschijnlijk blijken energielasten van armere landen dan nog veel hoger dan de onze.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Caspar,

  Peak Oil is zeker een grotere flip dan duur tanken. Het is het moment waarop miljoenen mensen ineens hun eten niet meer kunnen betalen.

  Er zijn op dit moment reeds miljoenen mensen die hun eten niet meer kunnen betalen, maar Peak Oil gaat niet ineens! Het gaat langzaam…

  Natuurlijk zijn onze benzineprijzen ook afhankelijk van de oorlogspolitiek van de NATO, zoals nu tegen Iran. Een betere indicatie voor Peak Oil is de winning van olie uit de teerzanden van Alaska. Peak Oil wil eigenlijk het volgende zeggen: aanvankelijk kostte het 1 vat olie aan energie om 100 vaten olie te winnen. Ik spreek dan van Texas in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Men boorde eenvoudig een gat op de juiste plek en de olie spoot er uit.

  Tegenwoordig is een bron reeds rendabel als er 1 vat olie nodig is om 10 vaten olie te winnen, maar deze ratio daalt. Op het moment dat het winnen van 1 vat olie 1 vat olie kost, is het spel uit!

  Dat Peak Oil reeds heeft plaatsgevonden, blijkt ook uit de westerse hunker naar biobrandstof. Dit gaat ten koste van de voedselproductie in de Derde Wereld, waar mensen sterven aan ondervoeding. Wat betreft de energieprijzen van “arme” landen: Onlangs heeft o.a. Nigeria de subsidie op de benzineprijzen afgeschaft. Het gevolg was bijna een burgeroorlog! En dat in een stinkend rijk olieland!

 • Arjan:

  Casper, dit is peak oil. We bevinden ons op het ‘bumpy plateau’, aan de bovenkant van de curve, waar Ruppert over spreekt.

 • yvonne hoekema:

  Dit was de reden waarom Nikola Tesla tegen werd gewerkt! Hij ontwierp in 1874 de eerste elektrische auto!! Labaratoriumwerd in fik gezet ontwerppapieren werde gestolen. Albert Einstein was baas van Tesla met een zeer discutabele rol. Tesla was een Servische briljante wetenschapper maar sociaal zeer onhandig en onwetend, op 87-jarige leeftijd is hij vermoord door 2 ex-nazis!!
  Vergeef mij alsjeblieft mijn tikfoutjes maar ben zo vreselijk boos over dit onrecht en alles wat er uit voortgevloeid is….

 • mr. drs. Bou:

  Beste Yvonne,
  In mijn “concepten” zit nog een hele serie over Tesla. Maar deze materie is moeilijk en ik kom er niet aan toe om me er echt in te verdiepen.

  Eheu vraagt ook vaak om Tesla. Goede voornemens te over en ik verzamel wel het materiaal. Want Tesla heeft al heel lang mijn belangstelling, maar ik begrijp het nog steeds niet echt. Omdat ik op BOUblog slechts iets plaats wanneer ik het zelf begrijp, verzoek ik om geduld.

  • yvonne hoekema:

   Ik wil u niet pushen maar heeft u de BIS bank al eens onderzocht, kwam er op één of andere manier toen achter dat de Amerikanen Hitler leningen verstrekt hebben om oorlog te voeren. Vond het altijd al raar dat in zo’n land waar een totale geldontwaarding was wel geld was om
   oorlog te voeren, inmiddels weet ik natuurlijk wel beter!
   Verder vind ik het zeer plausibel van u dat u eerst zelf onderzoek wil doen voordat u dingen plaatst en inderdaat de technische materie is zeer ingewikkeld!
   Groet

 • Eheu:

  @ Yvonne,
  Vul voor Einstein J.P. Morgan in , en je bent dicht bij de waarheid. Einstein overigens past zelf heel goed in de zelfde ‘story-line’ als in het geval van Tesla, dwz in de ‘inlijving’ van wetenschap (en dus de vernietiging van vrijheid van wetenschap en daarmee van vrijheid iha) door het Militair Industrieel Complex sinds een eeuw of zo, en dat is minstens éen van de voorwaarden waardoor de Staatsgeorganiseerde grootschalige misdaden tegen de menselijkheid hebben kunnen plaatsvinden minstens sinds WOI, en de vernietiging van het aan dat begrip ‘menselijkheid’ intrensieke idee en de werkelijkheid en waarde van ‘het individu’

  Groeten

  Eheu

  • yvonne hoekema:

   Wel heel leuk om te weten dat kogea miyataeen electrische fiets heeft vernoemd naar Tesla en er is ook een australische jonge ondernemer die zijn automobielbedrijf vernoemd heeft naar Tesla.
   Eindelijk een klein stukje erkenning…..

   • Eheu:

    Heel ‘leuk’ ja, hoewel het misschien een beetje pijnlijk pover is, gesteld tegenover Fuckyouschema, en nog zo veel meer,- de Tsunami, ontelbare moorddadige aardbevingen wereldwijd en andere ‘rampen’ die horen bij de de strategie van het waanzinnige ‘disaster kapitalism’ van het laatste decennium vooral, en die met behulp van diezelfde Electro-Magnetic weapons waar Tesla de (inderdaad gestolen en voor aan zijn eigen bedoelingen tegenstellende doelen gebruikte) kennis voor heeft ontwikkeld, veroorzaakt zijn door veel meer scrupuleuze geesten dan hij.

    Qauerite ut invenietis, of te wel: ZOEK, LEES, STUDEER en INFORMEER!

    Ik heb het je iets makkelijker gemaakt, want it ain’t easy I know, door betrouwbaar materiaal over die materie te selectern. Hier:

    http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/interview_met_een_oud-royal_navy_expert_in_em-_en_mindcontrol-technologie
    http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/nkola_tesla_mindcontrol_geophysical-_weatherwarfare_black_ops_terror (INCLUSIEF ALLE COMMENTS DIE IK ERBIJ OP EEN ANDER SITE HEB GEMAAKT WAARNAAR IK IN HET ARTIKEL VERWIJS)

    Jaren werk. Geen dank! Jullie bedankt veeleer, dwz als je het verdient, door te werken. Het levert je op korte termijn niet veel meer op dan perplexiteit, verwarring en ongerustheid, maar dat zijn toch de opgaven en ‘beproeviningen’ waar de weg naar kennis traditioneel noodzakelijkerwijs doorheen moet? Wel then, – here it’s now different. Unless you wish to stay and be ultimalely burried by your own blink darkness, ghelhijk den dichter zou zeggen (ANY poet).

    Dank zovast voor jullie inspanningen voor de waarheid en je eigen heel nuchtere ‘salvation’ voor deze noodlottige gevaren. Doe het niet voor mij: mij kan het allemaal niet veel meer schelen, helaas, vanwege anderen die vóor u verstek hebben laten gaan en deze cruciale opgave geweigerd hebben en de waarheid en mensen als ik die het slachtoffer waren van de menschlich alzu menschliche leugen verraden en feitelijk ter dood veroodeeld. Doe het voor jezelf en voor alles en iedereen dat je ev nog lief is, – alleen dat kan jullie redden.

    Sorry voor de ‘theatrale’ woorden: ik zal je de preciese beschrijving van de misdaden die met behulp van die mindcontrol en geofysical warfare technologie HONDERDDUIZENDEn levens hebben gekost en die dankzij de onwetendheid en onwil en lafheid van mensen zich te informeren tenslotte
    hebben kunnen plaats vinden, besparen, -net als de vernietiging van mijn eigen heel gelukkige bestaan en persoontje, uit ‘kiesheid’ zogezegd, -we zijn beschaafd tenslotte, niet waar? Bovendien zou het maar ´vervelend´ gevonden worden, en ik misgun nog steeds niemand zijn vrij gekozen plezier en pleziertjes.

    In de hoop dat je niet ook een van die slachtoffers wilt worden of een medeplichtige ´by default´ aan dier dood:
    Dank voor je broodnodige aandacht voor deze problematiek en je ev inspanning het bij anderen bekend te maken, – elk mens telt, de minste actie en zelfs de schijnbaar meest onbelangrijke gedachte kan van levensbelang zijn. (dat zul je beseffen als je je serieus in bovengenoemd materiaal gaat verdiepen, -how could I say more!’

    Groet

    Welterusten zovast (is mij ontzegt voortaan, maar ik en mijn lotgenoten hebben die van ´jullie´ nodig, nog afgezien allicht dat ik als fatsoenlijk mens niemand zijn nodige rust ontzeg, – integendeel, ánderen doen dat, waarvoor ik mensen nu het misschien nog tijd is mij verplicht voel te waarschuwen).

    ‘Ach!’

    • Eheu:

     Sorry (‘surry’ eigenlijk, klinkt veel vrolijker, hebben we nodig): 2 correcties in bovenstaande reactie:

     ‘…blink darkness’ = ‘blank darkness’ ‘tuurlijk.
     ‘…salvation ‘VOOR’… ‘ = ‘salvation VAN…’ natuurlijk.

     Verder staan er een paar spelfouten in m’n comment, is onnodig I presume om dat speciaal te corrigeren. Verder zo moe en zo…

     Groeten. en ‘à Dieu’, – in de betekenis die een écht mens als de filosoof Levinas daaraan gaf, – niet dus die van de eerste de beste dickheaded fool (die het in zijn oneindige domheid als ‘een suicide note’ ziet, – wat is er in godsnaam voor crimineels met de taal gebeurd, welke utter beestachtige en gevaarlijke stupiditeit heeft de regie over deze wereld over genomen,- ‘filosofische’ vragen die zinloos worden gaan dánkzij die vulgaire debiliteit die al gemener en steeds algemener wordt) , moge hij/zij nog zo respectabel zijn en nog zo veel ‘autoriteit’ hebben ‘in deze wereld’, want die zal tenslotte niet alleen voor mij fataal zijn, kan ik helaas verzekeren. Daarom juist dat ik dit soort dingen schrijf. Omdat het lang niet meer zeker is ‘dat wie schrijft, blijft’.

     Fuck you! die dat niet begrijpen, want dankzij jullie we’re ALL possibly fucked, AND YOU WON’T EVEN BE ALLOWED OR ABLE TO KNOW THAT ANYMORE …. en geen ‘virual reality’ die ons tegen díe ‘degeneratie’ van de realiteit en de werkelijke verderfenis zal beschermen, integendeel, het zal die verdoemde onwetendheid juist bevorderen, het is er tenslotte een instrument van.

     Buenas noches.

     Eheu

    • yvonne hoekema:

     Ik ga alles maar dan ook alles lezen en bestuderen!! Ben heel benieuwd naar de informatie, ben nu 6 maanden bezig met urenlang elke avond lezen op allerlei sides omdat ik helemaal gek werd van tv. Ben altijd heel leergierig geweest en nog maar voelde me de laatste tijd totaal afgestompt. Dus dank U wel!!! Hopende dat U misschien toch een beetje rust kunt krijgen.
     Met vr. groet.

 • Eheu:

  Dank je wel Yvonne, is heel lief.
  Om m´n ´rant´ hierboven enigszins duidelijker te maken: die groet ´A Dieu´ speelt in mijn criminele arrestatie en gevangenzetting (naast zoveel andere zinswendingen) een zelfde rol als het ´make him call´ in het geval Baybasin. Alleen heeft dat in mijn geval misschien nog wel rampzaliger gevolgen gehad dan in dat van hem, voor meer mensen bedoel ik vooral. Bovendien was de manier waarop mijn communicaties (waarin dit soort totaal onschuldig taalgebruik veelvuldig voorkwam) bespioneerd en afgeluisterd werden en ik zelf overal en altijd geobserveerd en gevolgd, absoluut illegaal, in die zin dat ik i.t.t. Baybasin op geen enkele manier bij ´verdachte zaken´ (politiek of ´crimineel´’ betrokken was… Integendeel, mijn grote ´schuld´ was dat ik ongewild en argeloos op weg was om ze te exposen. De funeste coalitie tussen de heersende absolute debiliteit van de gemiddelde doch een positie met grote verantwoordelijkheid bekledende politie en justitie functionaris, en de debiele boosaardigheid van veel hoger geplaatsen die die laatsten aansturen en zeer veel te verbergen hadden, is mij fataal geworden. Maar op zo´n manier dat de criminaliteit en stupiditeit van die laatsten wel op heel heftige manier in hun eigen gezicht moest exploderen, tezamen met hun paranoide en verdorven macht. Dat is de macht van de boosaardige stupiditeit, dat ze wel een massa weerlose slachtoffers kan verpletteren, maar niet een slachtoffer dat hoewel schijnbaar (vanwege z´n argeloosheid) weerloos, beschikt over de verbale en mentale capaciteiten zich in geschrifte en mondeling te weren. Op dat moment is je voornaamste zorg hoe je het gezichtsverlies van die bobo´s met hun stupiede boosaardigheid kunt bestrijden zonder dat hun gezichtsverlies ook fatale gevolgen heeft voor de massa´s die van de ´personages´ afhankelijk zijn. Dat is een soort werk van ´pieteit´ zou je kunnen zeggen, en naast de nodige strengheid vergt het ook veel voorzichtigheid erg vergelijkbaar met die van de experts van de explosieven opruimingsdienst, en subtiliteit om de verstandigste lui onder die ´rulers´ bewust te maken voor het gevaar voor hen zelf van e.e.a., e.v. icm met een appel aan het mogelijk vage idee dat ze nog bewaard hebben van hun verantwoordelijkheid voor ´het algemeen´ waar ze tenslotte toe geroepen waren en in dezelfde zin officieel aangesteld.

  Zie daar mijn predicament en mijn dilemma´s.

  Maar dat alles tussen haakjes. Als jij je nobele voornemen wilt uitvoeren aan de studie van dit soort zaken te beginne, zou ik , naast alle lof die dat verdiend natuurlijk, wel willen aanradem om dat niet in je eentje te doen. Maw: het is raadzaam om dat samen met andere mensen te doen, en zeker om daar met anderen over te communiceren, -vooral het Net kan daarvoor heel nuttig zijn, -des te meer zin zullen je inspanningen hebben, als je ze met zoveel mogelijk mensen kunt delen. em des te minder zwaar en e.v. gevaarlijk zullen ze zijn vergeleken bij het mogelijke geval dat je daar in eentje aan moet beginnen. Ik weet waarover ik het heb.

  Ondetussen erg bedankt voor je spontane bereidheid je nuttig te maken en tenminste serieus te willen informeren,. maar vooral dus± doe het zoveel mogelijk samen met anderen, is voor een zo succesvol mogelijke aanpak van dit alles heel belangrijk. Er is voor een eenling bijna geen beginnen aan, -ik spreek alweer uit ervaring.

  Groeten en succes.

  Eheu- Ach!

  PS; die ´vloek´ ´fuck you´ was zeker niet tegen jou gericht. Ik gebruik de beleefdheidsvorm ´U´ in mijn schrijfsels om de lezer in het algemeen aan te sprken,/ zoals dat in de ´literatuur´ gebruikelijk is.

 • Johanna:

  Eheu, ik dank je hierbij voor de vele berichten, commentaren en onderzoeksinformatie die ik van je mocht lezen op diverse sites.
  Ik heb daar altijd iets bijzonders in gevonden, iets wat ik alleen zou kunnen omschrijven als wat ik voelde van “dezelfde golf”, een drang om in deze kunstmatige wereld iets van de bittere werkelijkheid naar buiten te brengen, veelal tegen dovemansoren en tegen alle domme onwetendheid in, want de meerderheid wil daar liever zo weinig mogelijk over horen. Het tast hun wereldje aan en hun angst doet hen verschuilen en leven in het onechte wat tenslotte minder bedreigend is. Ik begrijp dat, heb lange tijd de wens gekoesterd zo te mogen leven en “genieten van het leven” als mensen om me heen dat deden.
  De frustratie, de onmacht, de volkomen absurdheid te doorleven en niet mee kunnen of mogen doen met de massa, is een lange strijd geweest. Nu sta ik er anders tegenover, het accepteren van deze realiteit heeft me veel gekost. En inderdaad, ik zou dit nooit meer in mijn eentje willen overdoen! Het is goed dat mensen zich verenigen en de waarheid ontdekken van deze virtuele werkelijkheid.In vriendschap,
  Johanna

  • Eheu:

   Ontroerend! Dank je wel Johanna. En moge je kracht genoeg hebben om degene die ´wander in darkness´ en vaak uit zelfbeweerde vrije wil ( een absurditeit allicht als je het gevaar dat ze daarmee voor zichzelf opleveren goed besef) een licht op te steken-in het belang van een ieder die wegens zijn weigering aan die ´darkness´ deel te nemen het risico loopt geslachtofferd te worden, dwz in het algemeen belang tenslotte, oftewel in dat van ieder afzonderlijk menselijk individu.

   En ik hoop dat je daarbij over de nodige steun zult beschikken in de vorm van mensen die met je mee denken en die je kunt vertrouwen als je door je inspanningen in conflicten terecht komt, want in je eentje is het een onmogelijke opgave en wordt je ev zonder pardon door de massa en hun ´voorgangers´ (autoriteiten e.d.) vermorzeld en uitgerangeerd op mogelijke waanzinnig meedogenloze wijze.

   Good luck & take care!

   Eheu

   • yvonne hoekema:

    Bedankt voor uw links heb alles gelezen en gezien. Ben intussen weer bezig met HAARP en heb nu het idee dat Tesla zijn wetenschappelijke ontdekkingen zijn misbruikt! Achteraf natuurlijk niet vreemd. Wat kunnen mensen dan ook vreselijk zijn vond het altijd al zo vreemd waarom mensen altijd maar weer materieel gewin nastreven! Ook gestuurd natuurlijk om een nepeconomie in stand te kunnen houden…. Ben ik naief wanneer ik hoop dat ooit het goede toch overwint…

 • Boudine Berkenbosch:

  9/11 Truther Mike Ruppert Kills Himself

  April 15, 2014 “Raw Story” – Mike Ruppert shot and killed himself Sunday night after recording his Lifeboat Hour radio show.

  His death was announced Monday night in a Facebook post by the blogger and author Carolyn Baker, who assured her followers that Ruppert’s death was “not a ‘fake’ suicide.”

  “It was very well planned by Mike, who gave us few clues but elaborate instructions for how to proceed without him,” said Baker, who was a guest on the final program and will host Ruppert’s upcoming radio show in memoriam.

 • yvonne:

  Michael C. Ruppert, rest in peace.

  Abby Martin gives a heartfelt tribute to investigative journalist and former LAPD detective, Michael C. Ruppert, highlighting his career from exposing CIA drug trafficking to his groundbreaking research on ‘Peak Energy’ and remember his sincere devotion to truth and justice.

  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/abby_martins_tribute_to_investigative_journalist_michael_c._ruppert

 • Boudine Berkenbosch:

  I.M. Michael C. Ruppert

  In den beginne was daar fromthewilderness.com. Het waren de donkere dagen van de regering George W. Bush: de oorlog in Irak bereikte zijn dieptepunt, de NATO mocht in Afghanistan opruimen, een sluipende afbraak van burgerrechten kroop gestaag voort en de eerste van vele vraagtekens werden rond de aanslagen van 11 september 2001 gezet. Op het internet verschenen de eerste „tegengeluiden“, lifeaftertheoilcrash, whatreallyhappened, informationclearinghouse en het bijzondere blog van een zekere Michael C Ruppert, een ex narco-cop die (nog) onvermoeid en onderbouwd door duizenden media-artikelen zaken als de Patriot Act, 911, banking en petro-dollar, fiat-geld, Afghanistan, Iran, drugs-handel, Irak, olie en peak-oil met elkaar wist te verbinden. Onderwerpen waarover later regelmatig te lezen valt op het Nederlandse „oer“ complotterblog Zapruder Inc.

  **Met dank aan hakkietakkie via het Zaplog.**

Laat een reactie achter