Archief
Artikelen

Wie herinnert zich nog de schrijver Salman Rushdie uit Iran, die van Ayatollah Khomeini een Fatwa kreeg? Op grond van zijn boek uit 1988: The Satanic Verses meenden fanatieke Moslims dat hij de doodstraf verdiende, want Rushdie had de profeet Mohammed beledigd. Het “vrije Westen” stond op de achterste poten om Rushdie te beschermen tegen deze achterlijke intolerantie! De dichter Hamza Kashgari overkomt nu hetzelfde: hij heeft op Twitter de Profeet beledigd en daarop staat de doodstraf. Het wordt tijd om weer op de achterste poten te gaan staan, maar tot op heden zwijgen de Westerse media. Kashgari komt dan ook niet uit Iran, maar uit Saoedi-Arabië.

Saoedi-Arabië is een bondgenoot van het “vrije Westen”, een land dat olie voor dollars verkoopt. Het land is een koninkrijk dat wordt bestuurd door de leden van het Koninklijk Huis van Saoed. De huidige koning is Abdoellah bin Abdoel Aziz al-Saoed (1924), dik bevriend met o.a. George W. Bush. Hij is zowel het staatshoofd als de premier. Saoedi-Arabië is een absolute monarchie, waar de koning regeert zonder grondwet. Het koningshuis hoeft geen verantwoording af te leggen aan het volk en het binnenkomende oliegeld gaat rechtstreeks naar de koninklijke familie. De verschillende prinsen doen op grote schaal aan zelfverrijking en zijn (naar westerse maatstaven) corrupt. Deze dynastie is sterk afhankelijk van wapenleveringen door de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Saoedi-Arabië is het religieuze centrum van de islam. In dat land liggen de belangrijkste islamitische heilige plaatsen: Mekka en Medina. De staatsgodsdienst is de soennitische islam, die door 85% van de bevolking gevolgd wordt. De staatsreligie is een strenge vorm van Islam, het wahhabisme, een puriteinse stroming die in de 18e eeuw opgang deed in het centrale deel van het land, waar ook de dynastie van Saoed vandaan komt. Anno 2008 woonden er ongeveer één miljoen christenen, veelal gastarbeiders uit andere landen. Christelijke kerken zijn er echter verboden en de laatste priester werd in 1985 het land uitgezet. De vrijheid van godsdienst is nihil.

Met de mensenrechten is het ook zeer droevig gesteld. Lijfstraffen (zoals stokslagen en zweepslagen) en onthoofding komen er geregeld voor. De onthoofdingen vinden plaats in het openbaar. Mensen kunnen zonder reden of vorm van proces worden gearresteerd en vastgehouden. In gevangenissen worden mensen slecht behandeld en gemarteld. Met de vrouwenrechten gaat het nog slechter! Vrouwen mogen niet zonder begeleiding van een mannelijk familielid op straat komen. Ze zijn dan verplicht om een hoofddoek te dragen en het gehele lichaam te bedekken. Ook kunnen ze geen rijbewijs aanvragen. Saoedi-Arabië is het enige land ter wereld waar vrouwen niet mogen autorijden.

Saoedi-Arabië is in alle opzichten een dictatuur, maar het “vrije Westen” voelt tot op heden geen behoefte om daar vrijheid en democratie te brengen. Het is immers een bondgenoot! De vervolging van Hamza Kashgari uit Saoedi-Arabië leidt dan ook niet tot een zelfde verontwaardiging als de fatwa tegen Salomon Rushdie uit Iran. Er wordt gemeten met twee maten! Iran is de grote vijand, Saoedi-Arabië is de dikke vriend. Dat heeft helemaal niets te maken met vrijheid en democratie!

Hamza Kashgari twitterde op zaterdag 4 februari iets over de Profeet. Hij kreeg al snel honderden tweets terug van mensen die verontwaardigd waren over zijn getwitter. Op zondagavond wijdde een fanatieke imam, Nasir al-Omar, een emotionele les aan de tweet van Kashgari. Zijn les werd op YouTube geplaatst, waar er binnen drie dagen een miljoen maal op geklikt werd. Inmiddels is deze YouTube in het Engels ondertiteld.

Saudi Sheikh weeping as he demands that Saudi Columnist Hamza Kashgari gets executed

Het “huilie huilie” van deze pathetische godsdienstwaanzinnige wordt in Saoedi-Arabië serieus genomen. In het “vrije Westen” zou men hem naar een psychiater hebben gestuurd, waarna hij met wat Oxazepam verder kon leven. Kashgari dreigde te worden gearresteerd, hij vluchtte daarop naar Maleisië, maar Saoedi-Arabië vroeg Maleisië om zijn uitlevering. Daarop werd Kashgari in Maleisië gearresteerd. Als hij inderdaad op het vliegtuig naar zijn vaderland wordt gezet, dan wacht hem daar waarschijnlijk niet veel goeds, met als dieptepunt de doodstraf!

Hoewel ik na mijn ervaring met AVAAZ wat huiverig ben geworden voor online petities, heb ik toch deze petitie van Care2 getekend: Death Calls for Saudi Poet and Blogger. De doodstraf voor een tweet is namelijk nogal in strijd met mijn rechtsgevoel en pleiten voor een No Fly Zone voor Saoedi-Arabië lijkt me te omslachtig.

Saoedi-Arabië is onze bondgenoot en Iran is de vijand. Iran zou namelijk misschien wel van plan kunnen zijn om een atoombom te maken! Intussen is Iran geheel omringd door Amerikaanse militaire bases, terwijl de VS wel degelijk duizenden kernwapens heeft. Ook Israël, Pakistan en India hebben kernwapens, maar Iran is en blijft de vijand, want Iran verkoopt olie aan India en China! Daarom wordt Iran economisch geboycot door de VS en Europa. De kaart van Amerikaanse bases in het Midden Oosten ziet er nu zo uit:

Bedreigt Iran het “vrije Westen” of bedreigt het “vrije Westen” Iran? Wat als Iran werkelijk de vijand zou zijn? Zou de wereld er dan niet heel anders uitzien? Het volgende filmpje laat zien hoe absurd ons vijandbeeld is. Het begint met de ware geschiedenis van Iran en het “vrije Westen”, maar na 8 minuten worden de zaken omgedraaid.

YOU CAN’T HANDLE THE TRUTH duurt 10 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “Iran en Saoedi-Arabië: meten met twee maten”

 • Eheu:

  Dank Bou,
  Over de directe relatie tussen de Bush-clan met zijn olie-belangen en het K.huis van Saoedi-Arabië, en tussen diezelfde Bush-clan en Bin Laden (en nog veel meer behartenswaardigs, allemaal via de CIA etc. en de corporate lobbies), zie deze door mij vertaalde en ondertitelde Franse docu.

  Een eye-opener en weer zo’n staaltje van superieure onderzoeks-journalistiek. Met bijdragen van heel veel ex-FBI en CIA medewerkers en de historicus Joseph Trento.
  Absoluut ontluisterend het stupide opportunisme en cynisme van ‘het vrije Westen’ dat hier wordt gefileerd.

  Verdiend wel wat meer aandacht van waarheids-zoekers (net als mijn inspanningen om dat alles toegankelijk te maken voor een Nederlands publiek trouwens, in alle bescheidenheid).

  Titel: De geheime oorlogen van de CIA: 1990-2003 – Oorlog zonder eind.

  https://vimeo.com/30406894

  Groeten

  Eheu

 • excellentie zwembad:

  Media zwijgt niet helemaal:

  Een nieuwe afgang voor Saoedi Arabië
  Saoedi Arabië maakt jacht op de jonge journalist en schrijver Hamza Kashgari vanwege drie tweets

 • mr. drs. Bou:

  Ha! De media zijn nu ook wakker!

  Maleisië deporteert Saudiër na tweets

  De Maleisische autoriteiten hebben vandaag een Saudische journalist gedeporteerd die wordt beschuldigd van het beledigen van de profeet Mohammed op Twitter. Mensenrechtengroeperingen vrezen dat hij in zijn eigen land wordt vervolgd.

  De journalist was zijn eigen land ontvlucht nadat zijn tweets eerder deze maand tot veel ophef in het conservatieve Saudi-Arabië hadden geleid. Hij zou onder meer met de dood zijn bedreigd. Bij zijn aankomst in Maleisië werd de 23-jarige Hamza Kashgari echter meteen aangehouden.

  De Maleisische politie laat aan persbureau AP weten dat Kashgari is overgedragen aan de Saudische autoriteiten en zondagochtend is teruggevlogen. Een woordvoerder zei dat het verder een zaak voor Saudi-Arabië is.

  Hamza Kashgari krijgt enkeltje naar de hel

  Afgelopen donderdag werd Hamza Kashgari gearresteerd in moslimmig Maleisië vanwege een arrestatiebevel van Saudi-Arabië. Dat is een land vol haatmoslims die in samenwerking met Interpol de 23-jarige blogger lieten oppakken in Zuidoost-Azië vanwege het negatief twitteren over de profeet Mohammed. Want dat vindt de profeet Mohammehhhh het ergste wat er is, dat er negatief over hem getwitterd wordt. Dus het is maar goed dat namens de verder klaarblijkelijk machteloze profeet Mohammed tienduizenden Saudische shariasukkels zich enorm gekwetst voelen door drie fucking tweets, anders zou Hamza Kashgari misschien wel gewoon levend wegkomen met zijn mening.

 • excellentie zwembad:

  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/interpol_speelde_rol_bij_uitlevering_saoedische_journalist/

  ‘Interpol speelde rol bij uitlevering Saoedische journalist’
  Hamza Kashgari zou profeet beledigd hebben op Twitter. Hij werd bedreigd en vluchtte naar Maleisië, dat land leverde hem uit aan Saoedie-Arabië, waar hij de doodstraf kan krijgen

 • mr. drs. Bou:

  @ Excellentie,
  Goed dat er (internationale) politie is! 🙁

  Erger is echter dat er in een eventuele oorlog tegen Iran nog veel meer doden zullen vallen. Saoedi-Arabië staat daarbij uiteraard aan de kant van het “vrije Westen”, samen met Israël!

  Will Iran Be Attacked?
  44 US military bases surrounding Iran…

  by Dr. Paul Craig Roberts

  Washington has made tremendous preparations for a military assault on Iran. There is speculation that Washington has called off its two longest running wars–Iraq and Afghanistan–in order to deploy forces against Iran.

  Two of Washington’s fleets have been assigned to the Persian Gulf along with NATO warships. Missiles have been spread amongst Washington’s Oil Emirate and Middle Eastern puppet states. US troops have been deployed in Israel and Kuwait.

  Washington has presented Israel a gift from the hard-pressed american taxpayers of an expensive missile defense system, money spent for Israel when millions of unassisted americans have lost their homes. As no one expects Iran to attack Israel, except in retaliation for an Israeli attack on Iran, the purpose of the missile defense system is to protect Israel from an Iranian response to Israeli aggression against Iran.

  Juan Cole has posted on his blog a map showing 44 US military bases surrounding Iran.

  Die kaart staat in het bovenstaande artikel.

 • Orwell:

  Geheel in lijn met de voortdurende War-Mongering berichtgeving van AlJazeera: http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2012/02/2012212144046479368.html

  Kan LegerGroenLinks weer steun verlenen aan de ‘liberalen’ van de VVD. De ironie…

  ‘The road to Iran goes through Damascus’

  Houd je vast Bou, de wereld staat op springen.

 • mr. drs. Bou:

  Er gebeurt toch iets in de zaak van Saoedi-Arabië tegen de belediging van Mohammed, maar alleen de Trouw meldt het in een bijlage over Godsdienst.

  Nederland stelt zaak Saudische journalist aan de orde

  De Nederlandse mensenrechtenambassadeur stelt de zaak van de Saudische journalist Hamza Kashgari aan de orde in Saudi-Arabië. De man hangt daar mogelijk de doodstraf boven het hoofd nadat hij op Twitter kritiek had geuit op de profeet Mohammed.
  Nederland heeft samen met andere EU-landen opgeroepen om protest aan te tekenen bij de Saudische autoriteiten, liet een woordvoerder van minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) vandaag weten. Rosenthal zegt verontrust te zijn over het lot van de journalist. Mensenrechtenambassadeur Lionel Veer was al op dienstreis in Saudi-Arabië en zal de kwestie nu in diplomatiek overleg aan de orde stellen.

  Op hun achterste poten? Wel nee! Op hun achterpootjes… als bedelende hondjes!

 • Groene Wolf:

  Hirchi Ali meet duidelijk ook met twee maten, maar dan in algemene zin.

  http://www.depers.nl/binnenland/630197/100000-Moslimdoden-vergeten.html

 • mr. drs. Bou:

  Dank je, Groene Wolf. Ik had het al gelezen, maar ik vind die Hirchi Ali al jaren een valse vlag!

  Vandaag trouwens geen nieuw artikel, maar zie voor alle updates mijn reeks van reacties. Syrië ligt nu wel erg zwaar onder vuur en de plundering van de bevolking door de banken gaat nog steeds door. In Griekenland leidde dat weer eens tot explosieve demonstraties, maar dat helpt niet. Verder kom ik nog regelmatig mensen tegen die denken dat Gaddafi een wrede dictator was en dat het goed is dat Libië nu is bevrijd. Dan begin ik maar weer over gratis onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting, water en elektriciteit, plus alle voordelen van leven in een land met de laagste criminaliteit en het beste wegennet, de schoonste stranden en ga zo maar door. Ik heb heimwee naar een land waar ik nog nooit ben geweest!

  En nu ga ik weer verder schrijven aan Exodus en de Komeet, anders komt dat nooit af! De ochtenden zijn voor BOUblog, maar de middagen zijn voor mijn boeken.

 • RT gesprek met Brian Becker (11.50 minuten)
  Als Israel Iran zal aanvallen, zullen de Arabische Staten
  Teheran steunen en over de extra sancties en de economische
  blokkade van Teheran.
  http://www.youtube.com/watch?v=dUw4ZoskahI

 • RT gesprek met Webster G. Tarpley. (5.20 minuten)
  Iran cuts oil to UK and France.

  The biggest imperialist bullies get slammed first.

  http://rt.com/news/iran-oil-embargo-france-uk-701/

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, Ankie. Ik ben op dit moment niet zo bezig met de wereldpolitiek, maar jij houd me er wel bij. Volgens mij wordt die WO III langzaam maar zeker afgeblazen. Ik had er toch al geen zin in… Wat jij?

Laat een reactie achter