Archieven

Syrië, propaganda en schending van mensenrechten

Terwijl Syrië op de rand van een burgeroorlog staat, neemt de propaganda tegen president Assad weer dezelfde misselijk makende vormen aan als vorig jaar in Libië tegen Gaddafi, of zelfs zoals jaren geleden tegen Saddam Hussein! In deze propaganda doen kinderen het altijd goed. Levende kinderen (kleuters nog!) worden geschminkt in de kleuren van de oppositie, maar gewonde kinderen doen het nog beter, al doen dode kinderen het het best. Dode couveuse-baby’s zijn weer eens het ultieme wapen in deze propaganda-strijd! Déja vu!!!

Media Lies About Babies Thrown From Incubators

Syria’s Assad Pulls Plug on Incubators – Kills 6 Newborn Babies in Hama Hospital 8-4-11

Zielig? Wel nee, pathetisch! Net als in Libië wordt het geweld in Syrië veroorzaakt door gewapende opstandelingen, financieel gesteund en bewapend door het “vrije Westen” dat ook in Syrië graag een regime van dociele trekpoppen wil installeren. Deze Syrian National Council staat al klaar om de macht over te nemen, al bevindt deze club van landverraders zich nu nog in Turkije. Hier volgt een overzicht van de laatste krantenkoppen, want het geweld blijft niet langer beperkt tot Homs:

Car bombs kill 28 in Syrian city of Aleppo – TV: Two car bombs detonated outside security bases in the Syrian city of Aleppo on Friday, officials said, killing 28 people in the worst violence to hit the country’s northern commercial hub in an 11-month-old revolt against President Bashar al-Assad.

Report: Free Syria Army claims Halab (= Aleppo) blasts: French television reported Friday that the Free Syria Army had claimed responsibility for the twin car-bomb explosions that killed 25 people and left 175 wounded

Free Syrian Army blames Assad for Aleppo bombing: Confusion reigned Friday, as the head of the Free Syrian Army (FSA) Col. Colonel Riad al-Asaad denied that his forces were responsible for a twin bombing in the country’s largest city Aleppo. The denial followed an admission by FSA Col. Aref Hammoud to FRANCE 24 that it was indeed his forces who were responsible for the bomb attack

US debates arming Syrian opposition as defense strategy: Lt. Col. Tony Shaffer of the Center for Advanced Defense Studies believes we should use the model the Clinton White House used for getting weapons to the Bosnians, running so-called “black ops” to get weapons to the Syrians. It’s something the U.S. also did to fight the Soviets in Afghanistan after the 1979 invasion.

Syria: US says military options ‘may not be avoidable’: A senior State Department official told The Daily Telegraph that the Russian-Chinese veto of a UN resolution condemning the Syrian president Bashar al-Assad (above) had made military involvement more likely.

The biggest propaganda spectacle on Syria ever: Western media (of course you can add Saudi and Qatari media) are involved in the biggest propaganda spectacle that I have ever seen. It is bigger than the propaganda blitz that preceded the American invasion of Iraq. There are very few Western journalists who are dissenting: it is all the same narrative and daily barrage of propaganda comes from the highly non-credible, pro-Saudi outfit, known as Syrian Observatory for Human Rights.

Libya decides to expel Syrian diplomats: The Foreign Ministry also said Libyan’s National Transitional Council now stands in solidarity with the Syrian National Council, an umbrella opposition group, and voiced its condemnation against the unabated bloodshed plaguing Syria.

Hoeveel desinformatie moet er nog voorbij komen om de hypocrisie te begrijpen en te doorzien? De onafhankelijke oorlogsverslaggever Arnold Karskens bevindt zich nog steeds in Syrië en hij vertelt een heel ander verhaal!

Alles is Ingewikkeld in Syrië
donderdag 19 januari 2012
De Syrische binnenlandse oppositie wil niet dat het regime Bashar al-Assad met buitenlands geweld wordt verdreven. Het land moet de problemen ‘met eigen handen’ oplossen. Dat zegt oppositievoerder Louay Hussein tegen mij in Damascus. Omdat de politieke situatie onduidelijk maar bovenal ingewikkeld is, dan wel niet juist wordt weergegeven, rij ik naar hem toe.

Syrisch Sektarisch Geweld
woensdag 25 januari 2012
Religieus geïnspireerde moorden veroorzaken een groeiend aantal slachtoffers in Syrië. Het dodental wordt dus niet uitsluitend veroorzaakt door veiligheidstroepen versus demonstranten. Sektarische liquidaties winnen snel terrein. Dat maakt de kans op een vreedzame oplossing steeds kleiner. Hierbij een verhaal dat ik optekende in Homs en wat velen niet willen lezen, willen weten of volgens hen simpelweg niet bestaat.

Assad heeft de Handen Vrij
dinsdag 07 februari 2012
Het is erop of eronder voor het Syrische regime. Terwijl het buitenland – minus Rusland en China – wil dat Assad vertrekt, probeert hij binnenslands nog een ijzeren vuist te maken. Het risico bestaat dat er een herhaling plaatsvindt van het bloedige neerslaan van de opstand in Hama in februari Hama, precies dertig jaar geleden.
Telefoon uit Homs. ‘De gewapende groepen hebben onze wijk overgenomen. Ze hebben versperringen opgebouwd. Ze zijn heel vriendelijk. Ze belden bij me aan om te vragen of er militairen in de school naast ons verborgen zaten. Toen ze weg gingen zeiden ze dat ze ons zouden beschermen. Maar of ze daartoe ook in staat zijn, is de vraag.’
Homs, de derde stad van Syrië en het centrum van de opstand tegen het Assad-regime, is door Syrische veiligheidstroepen grotendeels omsingeld. Als begin van een militair offensief waren er de afgelopen dagen beschietingen op rebellenposten – veelal provisorische bunkers van zandzakken en gefortificeerde woonhuizen. Volgens de beller, die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven, waren de inslagen in de hele stad te horen. ‘Er is veel schade aangericht.’

————

De huidige toestand in Homs lijkt op de strijd om Misratha in Libië, in februari en maart vorig jaar. Ook daar hadden gewapende rebellen de macht overgenomen en ook daar stuurde de regering het leger op af. Misratah werd heroverd door het Libische regeringsleger, maar dank zij de daarop volgende NATO-bombardementen heeft de Al Qaida-NTC na maanden van bloedvergieten en verwoesting het land toch kunnen overdragen aan de Westerse corporaties. Een dergelijke groteske schending van de mensenrechten en de verwoesting van een soevereine staat wordt op dit moment tegen gehouden door Rusland en China, die over de laatste VN-resolutie tegen Syrië een veto uitspraken.

Op 6 december 2011 heeft de Amerikaanse journaliste Barbara Walters voor ABC News Anchor een interview afgenomen met president Assad. Dit is een korte versie van dit interview:

Barbara Walters Interview with Syria’s President Bashar al-Assad: ‘There Was No Command to Kill’

Op dit interview volgde slechts kritiek over de uitspraken van Assad. Net als Gaddafi vorig jaar durfde ook Assad zomaar te beweren dat hij niet bezig was om zijn eigen bevolking af te slachten! En dat terwijl toch iedereen “weet” dat hij dat doet… Het hele interview staat ook online, het duurt 46 minuten. Een transcript van dit interview staat hier.

Een kritische analyse van dit interview is onlangs verschenen op YouTube. Voor wie wil begrijpen wat er werkelijk aan de hand is in Syrië, is dit een absolute MUST SEE!

Syria’s Assad vs CFR Globalist Barbara Walters: WideShut Analysis duurt een uur en 10 minuten.

44 Reacties

 1. mr. drs. Bou

  Nog meer propaganda!

  15,000 elite Iranian special-ops ‘head’ to Syria, maar dat is niet waar!!!

  En dan deze prachtige foto-fuck in het NRC! Wat in het artikel staat, zal dan ook wel niet waar zijn!!! Nieuwe VN-resolutie Syrië – ‘belegering Homs geïntensiveerd’


  Syrische betogers lieten gisteren hun ongenoegen blijken van de gebrekkige internationale daadkracht als het gaat om het oplossen van de crisis in Syrië. Foto Reuters.

  Die heeft dus dat prachtige spandoek in deze foto geplakt. 🙂 🙂 🙂

  Twee recente Nederlandstalige artikelen van Daan de Wit gaan over de wereldpolitieke achtergrond van de gewapende opstand in Syrië:

  Geheime Navo-wapenleveranties aan opstandelingen Syrië om Iran te verzwakken

  Strijd tegen Damascus en Teheran bedreigt belangen Rusland en China

  Antwoord
 2. Sjuul van Dissel

  Beste BOU,
  nee dan deze fuck-foto in de NRC, nog wel geplaatst door de hoofdredacteur met zijn commentaar op zijn eigen blog Ben benieuwd of mijn reaguurtje geplaatst wordt. http://www.nrc.nl/hoofdredacteur/2012/02/09/waarom-de-wereld-niet-wil-ingrijpen-in-syrie/ Over de NRC gesproken.

  Moet ik mij laten infantiliseren met het mij vragen laten stellen zoals schrijver van dit artikel mij stelt? Feit is dat deze World Press Foto http://tinyurl.com/86l8re8 op termijn een oorlog stopte door goed geïnformeerde tegen protesten, en dat de bovenstaande foto waar de schrijver mij de vraag over stelt of dat hij die wel moet publiceren na het wel publiceren van grote hoeveelheden desinformatie, halve waarheden en stilzwijgen over de ware feiten een oorlog mee wil veroorzaken. Houdt de schrijver van dit artikel mij voor iemand met beperkte verstandelijke vermogens of voor infantiel? Over dit gegeven kan ik hem mededelen dat mijn abonnement al is opgezegd om deze rede aangaande eenzelfde gang van zaken in de aanloop naar wat er in Libië gebeurde. Er vanuit gaand dat de schrijver van dit artikel wel beter weet, maar de lezers van deze blog wil ik deze link http://www.youtube.com/watch?v=PWtBct3dt9w [Syria’s Assad vs CFR Globalist Barbara Walters: WideShut Analysis] niet onthouden.

  Antwoord
 3. mr. drs. Bou

  Beste Sjuul,

  De video waar je naar verwijst, staat in mijn artikel. Het is eigenlijk zelfs de kern van mijn betoog! Maar plaats deze link vooral overal waar men nog in de Grote Boze Assad gelooft!

  Wat een aardige, vriendelijke en redelijke man is die Assad. En hij laat zich niet manipuleren door die Westerse journaliste, al probeert ze hem voortdurend uitspraken in de mond te leggen! Objectieve hoernalistiek van de bovenste plank! 😉

  Antwoord
 4. excellentie zwembad

  http://www.zonnewind.be/midden-oosten/syrie/onafhankelijk-rapport-weerlegt-beeld-westerse-media-en-politiek.shtml

  Kijk, wat mensen dus volledig negeren, is dat Assad de grondwet wil veranderen en een meerpartijendemocratie wenst.

  Dus wil men democratie en vrijheid in Syrie dan dient men Assad te steunen.

  De Syrische president Bashar al-Assad heeft vandaag tegenover een VN-delegatie gezegd dat de hervorming van de grondwet in februari of maart volgend jaar moet zijn afgerond.

  Hij benadrukte zijn ‘toewijding aan het hervormingsproces dat moet leiden tot een meerpartijendemocratie’, aldus een verklaring van delegatieleden Brazilië, India en Zuid-Afrika.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/2845201/2011/08/10/Assad-hervormingen-begin-2012-voltooid.dhtml

  Antwoord
 5. mr. drs. Bou

  Klopt, Excellentie! Maar het “vrije Westen” wil geen democratie!

  Heb nog even de nieuwsberichten:

  Russia Says Syrian Opposition Bears ‘Responsibility’ For Ending Crisis : The Russian Duma on February 10 passed a resolution calling for the UN Security Council not to take sides in Syria and declaring that Russia opposes any military interference in any country without the explicit sanction of the Security Council.

  Jihadists, weapons ‘moving from Iraq to Syria’: Jihadists are moving from Iraq to Syria and arms are also sent across the border to opponents of Syrian President Bashar al-Assad’s regime, Iraq’s deputy interior minister said in an interview with AFP on Saturday.

  Fact or fiction: Al-Qaeda behind Syria blasts: US: THE Iraqi branch of al-Qaeda, seeking to exploit the bloody turmoil in Syria to reassert its potency, carried out two recent bombings in the Syrian capital, Damascus, and was probably behind Friday’s suicide blasts that killed at least 28 people in the largest city, Aleppo, US officials said.

  Crimes in Syria committed by terrorists backed by Western and Arab countries; “These crimes were committed by terrorists, backed by Western and Arab countries which do not fulfill their international obligations and seek to undermine security of Syria and its citizens.”

  ‘Foreign military presence in Syria raises ghost of Libya’: Chairman of the State Duma International Affairs Committee Alexei Pushkov spoke out following reports that a “foreign special task force” has been dispatched to Syria in an effort to provide assistance to the political opposition.

  Russia urges AL to verify reports about foreign troops in Syria: Russia on Friday called on the Arab League (AL)’s monitoring mission in Syria to check on reports alleging that foreign troops were deployed in the Middle East country.

  The UK’s Secret mission to Beat Assad? : British efforts to help topple Colonel Gaddafi were not limited to air strikes. On the ground – and on the quiet – special forces soldiers were blending in with rebel fighters.

  Gunmen kill senior Syrian official: Gunmen shot dead a senior Syrian military doctor outside his home in northern Damascus, the state news agency SANA said.

  Met dank aan Information Clearing House, waarop ik een abonnement heb.

  Antwoord
 6. mr. drs. Bou

  Hoofd van Arabische waarnemers Syrië stapt op

  De leider van de omstreden waarnemersmissie van de Arabische Liga in Syrië stapt op. Waarom de Sudanese generaal Mohammed Ahmed Mustafa al-Dabi vertrekt is niet bekend. Dat meldde het Egyptische staatspersbureau MENA.

  Al-Qaeda: Moslims, schaar je achter opstandelingen Syrië

  Al-Qaeda roept moslims in de Arabische wereld en daarbuiten op zich te scharen achter de opstandelingen in Syrië. De opstandelingen hoeven namelijk niet te rekenen op de steun van het Westen, zegt Al-Qaeda-leider Ayman al-Zawahri in een nieuwe audioboodschap die gisteren op extremistische websites is geplaatst.

  Ze kunnen wel rekenen op de steun van Al Qaida. Dit is echt Libië kwadraat!

  Antwoord
 7. excellentie zwembad

  Bou – goed bezig

  kunnen ze een puntje aan zuigen op zap

  Antwoord
 8. excellentie zwembad

  http://nos.nl/tekst/340144-leider-waarnemers-syrie-opgestapt.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29

  vreemd

  De leider van de waarnemersmissie van de Arabische Liga in Syrië stapt op. De Sudanese generaal al-Dabi was sinds eind december het hoofd van de missie.

  De waarnemers verloren onder zijn leiding veel steun, omdat er geen actie werd ondernomen tegen het geweld. Het is niet duidelijk of al-Dabi om die reden is opges

  een waarnemer is toch iemand die waar moet nemen en niet iemand die actie moet ondernemen?

  Antwoord
 9. mr. drs. Bou

  Dit interview van RU met Lizzie Phelan is GEEN propaganda, maar de bloedige waarheid achter die aanslagen in Aleppo:

  Lizzie Phelan on the Deadly Bombs by the Syrian ‘Friends of the West’ on Aleppo (Feb 10, 2012)

  Antwoord
 10. mr. drs. Bou

  Theyrry Meyssan was vrij hoopvol na dat veto van Rusland en China in de VN. Ik ben bang dat zijn artikel achterhaald is, gezien de recente explosies in Aleppo. Maar het is wel waar dat de NATO een stuk zwakker staat, dan onze media willen toegeven!

  DOUBLE VETO BANS IMPERIAL WAR AGAINST SYRIA
  The GCC and NATO lose their leadership

  by Thierry Meyssan
  Voltaire Network | Damascus (Syria) | 5 February 2012

  Contrary to her position at the time of the attack on Iraq, in the case of Syria France failed to defend the principles of international law, rallying instead the imperial camp and its lies. Together with the United Kingdom and the United States, she has suffered a diplomatic defeat of historic proportions, while Russia and China have become the champions of the sovereignty of peoples and peace. The new international balance of power is not only a consequence of the United States’ military decline, it is also a penalty for their falling prestige. Ultimately, Western powers have lost the leadership they enjoyed throughout the twentieth century, having forsaken all legitimacy by betraying their own values​​.

  Antwoord
 11. mr. drs. Bou

  Beste Ankie,

  Omdat ik deze video bij RT niet voorbij zag komen en hij is ge-uploaded door een onbekende, ging ik maar weer eens op zoek naar de bron. Ik begrijp dat je het goed bedoelt, maar de opname stamt van 21 november vorig jaar. Wees dus heel zorgvuldig met het zoeken naar de bron, want iedereen doet maar wat en dat schept verwarring! Vergelijk zelf maar:

  Mossad vs Assad? ‘CIA death squads behind Syria bloodbath’

  Geüpload door RussiaToday op 21 nov 2011

  Moscow has accused the west of stirring up tensions in the Arab world by calling for the overthrow of the Syrian regime. Russia says calls from certain states for the Syrian opposition to avoid dialogue with the government, are only provoking further violence. Author and journalist Webster Tarpley, who’s in Damascus, says, it’s very simple, western powers are behind the violence in Syria.

  Antwoord
 12. mr. drs. Bou

  Kleintje is weer knus!

  Groetjes uit Homs (3)

  dinsdag 14 februari 2012

  Die Ayman al-Zawahri houdt wel van een geintje. De topbaard van Al Schijthuis na het vangansewinkelen van Captain Caveman heeft alle fanatieke pluksels opgeroepen om de Syrische broeders te gaan helpen bij het verwijderen van het regime. Desnoods samen met westerse stiekemerds. Net als eerder in Afbaardistan, Bosnië, Kosovo en kortgeleden nog in Libië. Alsof Ayman niet weet, dat die samenwerking allang op de rails is gezet en de Syrische broeders worden gecoacht door Abdilmajed Fuckit. De Mad Maxenleider, die op dit moment namens de firma Cameron, Sarkozy & Hillen van Libië een modeldemocratie maakt door het systematisch uitmoorden van Groene Boekjeslezers. En na het slagen van die operatie en operetteverkiezingen het civiele bestuur overdraagt aan de Mo Broederschap. Want Irak heeft ons geleerd dat het beter kan. Om over dat gebroddel in Afbaardistan maar te zwijgen. De bevolking? Is die interessant dan? Stay tuned.

  Antwoord
 13. mr. drs. Bou

  Waarom heeft MSNBC belang bij een oorlog in Syrië?

  MEDIAWERKGROEP SYRIE – 20 februari 2012 – MSNBC is bij de meest bekeken tv-stations het kleine broertje van Fox News en CNN in de Verenigde Staten. Maar waarom trekt deze zender openlijk de kant van een gewapend conflict tegen Syrië?

  Comcast (51 %) en General Electric (49 %) bezitten MSNBC

  MSNBC, de liberale propagandamedia voor de Amerikaanse Democratische partij en president Obama, is in gemeenschappelijke handen van telecommunicatiereus Comcast (51 %) en General Electric (49 %). Comcast biedt als kabelverdeler en provider met ondermeer Militairy Channel en Pentagon Channel veel heroische verhalen over dappere soldaten in het buitenland aan het Amerikaanse publiek. Ook ‘Army wives’ is een drukbekeken programma op hun XFINITY TV.

  Lees hier verder…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën