Archief
Artikelen

Terwijl Syrië op de rand van een burgeroorlog staat, neemt de propaganda tegen president Assad weer dezelfde misselijk makende vormen aan als vorig jaar in Libië tegen Gaddafi, of zelfs zoals jaren geleden tegen Saddam Hussein! In deze propaganda doen kinderen het altijd goed. Levende kinderen (kleuters nog!) worden geschminkt in de kleuren van de oppositie, maar gewonde kinderen doen het nog beter, al doen dode kinderen het het best. Dode couveuse-baby’s zijn weer eens het ultieme wapen in deze propaganda-strijd! Déja vu!!!

Media Lies About Babies Thrown From Incubators

Syria’s Assad Pulls Plug on Incubators – Kills 6 Newborn Babies in Hama Hospital 8-4-11

Zielig? Wel nee, pathetisch! Net als in Libië wordt het geweld in Syrië veroorzaakt door gewapende opstandelingen, financieel gesteund en bewapend door het “vrije Westen” dat ook in Syrië graag een regime van dociele trekpoppen wil installeren. Deze Syrian National Council staat al klaar om de macht over te nemen, al bevindt deze club van landverraders zich nu nog in Turkije. Hier volgt een overzicht van de laatste krantenkoppen, want het geweld blijft niet langer beperkt tot Homs:

Car bombs kill 28 in Syrian city of Aleppo – TV: Two car bombs detonated outside security bases in the Syrian city of Aleppo on Friday, officials said, killing 28 people in the worst violence to hit the country’s northern commercial hub in an 11-month-old revolt against President Bashar al-Assad.

Report: Free Syria Army claims Halab (= Aleppo) blasts: French television reported Friday that the Free Syria Army had claimed responsibility for the twin car-bomb explosions that killed 25 people and left 175 wounded

Free Syrian Army blames Assad for Aleppo bombing: Confusion reigned Friday, as the head of the Free Syrian Army (FSA) Col. Colonel Riad al-Asaad denied that his forces were responsible for a twin bombing in the country’s largest city Aleppo. The denial followed an admission by FSA Col. Aref Hammoud to FRANCE 24 that it was indeed his forces who were responsible for the bomb attack

US debates arming Syrian opposition as defense strategy: Lt. Col. Tony Shaffer of the Center for Advanced Defense Studies believes we should use the model the Clinton White House used for getting weapons to the Bosnians, running so-called “black ops” to get weapons to the Syrians. It’s something the U.S. also did to fight the Soviets in Afghanistan after the 1979 invasion.

Syria: US says military options ‘may not be avoidable’: A senior State Department official told The Daily Telegraph that the Russian-Chinese veto of a UN resolution condemning the Syrian president Bashar al-Assad (above) had made military involvement more likely.

The biggest propaganda spectacle on Syria ever: Western media (of course you can add Saudi and Qatari media) are involved in the biggest propaganda spectacle that I have ever seen. It is bigger than the propaganda blitz that preceded the American invasion of Iraq. There are very few Western journalists who are dissenting: it is all the same narrative and daily barrage of propaganda comes from the highly non-credible, pro-Saudi outfit, known as Syrian Observatory for Human Rights.

Libya decides to expel Syrian diplomats: The Foreign Ministry also said Libyan’s National Transitional Council now stands in solidarity with the Syrian National Council, an umbrella opposition group, and voiced its condemnation against the unabated bloodshed plaguing Syria.

Hoeveel desinformatie moet er nog voorbij komen om de hypocrisie te begrijpen en te doorzien? De onafhankelijke oorlogsverslaggever Arnold Karskens bevindt zich nog steeds in Syrië en hij vertelt een heel ander verhaal!

Alles is Ingewikkeld in Syrië
donderdag 19 januari 2012
De Syrische binnenlandse oppositie wil niet dat het regime Bashar al-Assad met buitenlands geweld wordt verdreven. Het land moet de problemen ‘met eigen handen’ oplossen. Dat zegt oppositievoerder Louay Hussein tegen mij in Damascus. Omdat de politieke situatie onduidelijk maar bovenal ingewikkeld is, dan wel niet juist wordt weergegeven, rij ik naar hem toe.

Syrisch Sektarisch Geweld
woensdag 25 januari 2012
Religieus geïnspireerde moorden veroorzaken een groeiend aantal slachtoffers in Syrië. Het dodental wordt dus niet uitsluitend veroorzaakt door veiligheidstroepen versus demonstranten. Sektarische liquidaties winnen snel terrein. Dat maakt de kans op een vreedzame oplossing steeds kleiner. Hierbij een verhaal dat ik optekende in Homs en wat velen niet willen lezen, willen weten of volgens hen simpelweg niet bestaat.

Assad heeft de Handen Vrij
dinsdag 07 februari 2012
Het is erop of eronder voor het Syrische regime. Terwijl het buitenland – minus Rusland en China – wil dat Assad vertrekt, probeert hij binnenslands nog een ijzeren vuist te maken. Het risico bestaat dat er een herhaling plaatsvindt van het bloedige neerslaan van de opstand in Hama in februari Hama, precies dertig jaar geleden.
Telefoon uit Homs. ‘De gewapende groepen hebben onze wijk overgenomen. Ze hebben versperringen opgebouwd. Ze zijn heel vriendelijk. Ze belden bij me aan om te vragen of er militairen in de school naast ons verborgen zaten. Toen ze weg gingen zeiden ze dat ze ons zouden beschermen. Maar of ze daartoe ook in staat zijn, is de vraag.’
Homs, de derde stad van Syrië en het centrum van de opstand tegen het Assad-regime, is door Syrische veiligheidstroepen grotendeels omsingeld. Als begin van een militair offensief waren er de afgelopen dagen beschietingen op rebellenposten – veelal provisorische bunkers van zandzakken en gefortificeerde woonhuizen. Volgens de beller, die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven, waren de inslagen in de hele stad te horen. ‘Er is veel schade aangericht.’

————

De huidige toestand in Homs lijkt op de strijd om Misratha in Libië, in februari en maart vorig jaar. Ook daar hadden gewapende rebellen de macht overgenomen en ook daar stuurde de regering het leger op af. Misratah werd heroverd door het Libische regeringsleger, maar dank zij de daarop volgende NATO-bombardementen heeft de Al Qaida-NTC na maanden van bloedvergieten en verwoesting het land toch kunnen overdragen aan de Westerse corporaties. Een dergelijke groteske schending van de mensenrechten en de verwoesting van een soevereine staat wordt op dit moment tegen gehouden door Rusland en China, die over de laatste VN-resolutie tegen Syrië een veto uitspraken.

Op 6 december 2011 heeft de Amerikaanse journaliste Barbara Walters voor ABC News Anchor een interview afgenomen met president Assad. Dit is een korte versie van dit interview:

Barbara Walters Interview with Syria’s President Bashar al-Assad: ‘There Was No Command to Kill’

Op dit interview volgde slechts kritiek over de uitspraken van Assad. Net als Gaddafi vorig jaar durfde ook Assad zomaar te beweren dat hij niet bezig was om zijn eigen bevolking af te slachten! En dat terwijl toch iedereen “weet” dat hij dat doet… Het hele interview staat ook online, het duurt 46 minuten. Een transcript van dit interview staat hier.

Een kritische analyse van dit interview is onlangs verschenen op YouTube. Voor wie wil begrijpen wat er werkelijk aan de hand is in Syrië, is dit een absolute MUST SEE!

Syria’s Assad vs CFR Globalist Barbara Walters: WideShut Analysis duurt een uur en 10 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

44 Reacties op “Syrië, propaganda en schending van mensenrechten”

Laat een reactie achter