Archief
Artikelen

Vandaag geen artikeltje over de manier waarop onze rechtsstaat is gekaapt door perverse criminelen en ook geen woord over de manier waarop Israël een Derde Wereldoorlog dreigt te beginnen. Niet over seksueel geweld, niet over oorlog en onderdrukking en niet over uitbuiting en slavernij. Niet over de leugens van de media en alle andere illusies waarin we tijdens ons leven verstrikt raken. Vandaag gaat het over vrede, rust en stilte.

In Tibet leven de mensen te midden van een overweldigende, doch onherbergzame natuur. De schoonheid van het landschap gaat gepaard met een soberheid die wij als Westerse mensen zouden ervaren als armoede. De rijkdom van Tibet is niet materieel, maar spiritueel. De Boeddhistische religie stemt tot nadenken, tot inkeer. De volgende documentaire gaat over het Tibetaanse Dodenboek. Ik vond hem prachtig! Hij is opgenomen rond Ladakh door een samenwerking van Japanse, Franse en Canadese filmers, maar eigenlijk doet dit niet zo ter zake.

Tibetan Book of The Dead – The Great Liberation duurt 45 minuten.

Bekijk deze video in groot formaat.

May all beings live in peace.
May all beings live in happiness
May all beings live in peace and happiness.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

2 Reacties op “Het Tibetaanse Dodenboek: vrede, rust en stilte”

Laat een reactie achter