Archief
Artikelen

Lizzie Phelan (geboren Lizzie Cocker) is een Engelse journaliste die free lance werkt voor Russia Today en Press TV. Zij werd bekend door haar eerlijke verslaggeving vanuit Libië, toen dat land werd aangevallen door de CIA-Al Qaida rebellen, gebombardeerd door de NATO en veroverd door de corporaties van het “vrije Westen”. Vrijwel alle westerse media noemden dit gewelddadige ingrijpen in een souverein land een humanitaire missie, maar Lizzie Phelan zei dat Muammar Gaddafi werd gesteund door vrijwel de hele bevolking en dat hij de waarheid sprak over de buitenlandse inmenging en Al Qaida. Onlangs bevond Lizzie zich in Syrië en weer is ze van mening dat de verklaring van de president van Syrië veel dichter bij de waarheid ligt dan wat de westerse media beweren.

Lizzie is niet alleen mooi, maar ook bijzonder moedig en eerlijk! Op 21 juni 2011 zei ze op Press TV dat de westerse berichtgeving over Libië niet klopte met de feiten: Libyan majority in support of Gaddafi. Lizzie was zelf in Libië toen de NATO in augustus 2011 een woonhuis in Zlitan bombardeerde. Daarbij kwamen ook kinderen om het leven. De NATO aanvaardde geen enkele verantwoordelijkheid voor dit “humanitaire bombardement”.

Lizzie Phelan witnesses effects of NATO’s “humanitarian intervention” in Zlitan

Lizzie was een van degenen die zich bevonden in het Rixos hotel toen Tripoli werd veroverd door de Al Qaida rebellen. Haar website was weg, haar YouTube account eveneens, Lizzie Phelan leek van de aardbodem verdwenen! Samen met andere onafhankelijke journalisten, waaronder Mahdi Nazemroaya, wist ze te ontkomen uit Tripoli. Haar getuigenis over wat zich in Libië heeft afgespeeld, is indrukwekkend!

Libya and Imperialism. Klik op de rode balk zodra de video begint!

Lizzie werkt ook voor Voltaire Netwerk, een website voor onafhankelijke journalistiek. Inmiddels is haar YouTube kanaal terug en ook heeft ze weer een eigen website. Wat zij zei over de Green Resistance in Libië blijkt inmiddels bewaarheid. De haat tegen de NATO-NTC is groot en het verzet groeit. Laten we dus even luisteren naar wat zij zegt over de toestand in Syrië.

Syria Latest 2012 – British Journalist Visits Syria and Speaks about the truth.

Lizzie Phelan: ‘west tries to create chaos in Syria’

Lizzie Phelan; ‘Arab League report on Syria flawed’

Lizzie Phelan:objectivity of reports about Syria is being questioned

Indepth update (30/01/2012) on Syria from Lizzie Phelan

Langzaam maar zeker kan ook de MSM niet langer om Lizzie heen. Gisteren werd ze middels Skype geïnterviewd door de journalist Robert Mackey van de New York Times! Helaas is Skype niet erg scherp, maar op de website van Lizzie staat een duidelijke verklaring! Dit “kritische” interview ging over haar afwijkende verslaggeving van de toestand in Libië en Syrië, maar vooral over de vraag hoe een onafhankelijke journaliste het in haar hoofd haalt om te werken voor Press TV uit Iran en Russia Today uit Rusland. Deze kanalen hebben immers een politieke agenda! Lizzie legt dan even haarscherp uit hoe het is gesteld met de politieke agenda van de westerse media. Zij geeft de voorkeur aan de waarheid en ze mag die spreken van Press TV en RT.

Lizzie Phelan Interview in NY times duurt 35 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

26 Reacties op “Lizzie Phelan, een moedige en eerlijke journaliste”

 • excellentie zwembad:

  sexy

 • mr. drs. Bou:

  @ Zwembad,

  Is dat alles wat je kunt zeggen van deze prachtige vrouw?
  Jaloers op haar vent, zeker?

  Ze blijkt zelfs welkom op Zaplog! 🙂
  http://zaplog.nl/zaplog/article/lizzie_phelan_een_moedige_en_eerlijke_journaliste

 • excellentie zwembad:

  Tuurlijk ben ik jaloers op haar vent!
  Niks zo sexy als een jonge journaliste die strijdt voor de rechtvaardigheid (of eva gollinger (advocate)vind ik ook sexy …)

  en ik plaatste dat op zaplog dus zooo bijzonder is dat niet dat het daar staat .
  Jammer dat je daar ruzie hebt anders hoefde het geen linkdump te worden.
  Aan de andere kant – zo komt het uitgebluste zaplog (sorry hoor, het weer is tegenwoordig HOT op zaplog) hier eens kijken .

 • mr. drs. Bou:

  Geachte Exellentie,
  Ons kent ons en u hoeft zich niet bloot te geven.
  Nu 8 x geklikt is in mijn statistiek beslist geen aardbeving!
  In elk geval spreekt Lizzie ook liever de waarheid, net als ik.
  Lid van Zaplog is niet langer Inanna (IP ban) en ook niet Ben B (IP ban) maar wel Likud waarmee ik zelfs niet dood gezien wil worden.
  Het zal wel HOT zijn op Zaplog.
  FOEI.

  Desondanks mijn dank, want ook de dwaze Zappers hebben recht op de waarheid.

 • Guus:

  Mooi dat er ook nog zulke mensen zijn die de waarheid druven en willen spreken je zou er haast niet meer in geloven dat ze nog bestaan als je naar de MSM kijkt tegenwoordig. Bah wat een dorre, droge en dode boel op het NOS journaal

 • excellentie zwembad:

  Huh? benb een ban?!!!!!!!!!!

 • mrpettjo:

  Ook in Egypte wordt nu door het leger, veiligheidsdiensten en politie gekozen voor het creeren van chaos via geweld. Een deel van de getroffen supporters van Al-Ahly waren de ruggegraat van de protestbeweging op het Tahrirplein vorig jaar. Hier lijkt duidelijk een rekening vereffend door het onderdrukkende Egyptische establishment:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3152440/2012/02/02/Goed-mogelijk-dat-het-Egyptische-leger-wraak-wilde-nemen-voor-Tahrir.dhtml

 • Fleur:

  Beste Bou,

  Ben vandaag uitzinnig van vreugde! PG Herman Bolhaar durft het als eerste op te nemen tegen de verrotte elementen binnen ons rechtssysteem. Schrijft in zijn korte loopbaan als PG NU reeds geschiedenis.
  Hoop dat jij deze man gróóts in het zonnetje zet op je site.
  Wat een KANJER die Bolhaar!!

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11435957/__Rechters_Chipshol_vervolgd__.html

 • Fleur:

  Bij zijn aanstelling gaf Bolhaar aan dat waarheidsvinding het hoofddoel dient te zijn van het OM.
  Wij weten dat het OM onder Harm Brouwer was vervallen tot een corrupte organisatie waardoor burgers geen énkel vertrouwen meer hebben in ons rechtssysteem.
  Herman Bolhaar durft nu de strijd aan te gaan tegen de corruptie binnen zijn organisatie en daarbuiten..!
  Hij houdt zich aan zijn woord wat hij vandaag in zijn DAAD aan de bevolking toont.
  Een unieke KLASSE vent die Bolhaar!

  Hier zijn visie kort na zijn aanstelling als PG.

  http://www.eenvandaag.nl/criminaliteit/39184/_rechtszaal_is_geen_voetbalveld_

  Hier zijn

 • mr. drs. Bou:

  Beste Fleur,

  Dank voor de links, maar wees niet te blij met deze Bolhaar. Natuurlijk is het goed nieuws dat het OM nu over gaat tot vervolging van deze meinedige rechters. Maar de vervolging van Joris D. is gisteren AFGEBLAZEN. Ook deze beslissing is genomen door Bolhaar. Hij voert ons nu een harinkje, maar de grote haai laat hij zwemmen!!!

 • excellentie zwembad:

  ow ben heeft idd een ban

  ondertussen mogen mensen als haatvol

  ach laat ook maar

  gezocht: normale internet stek waar je normaal met mensen van gedachten kunt wisselen

  • mr. drs. Bou:

   Waarde Excellentie,
   Zaplog lijkt op sterven na dood gevroren. Vandaag nog geen enkel teken van leven. Gisteren 8 berichten, waarvan 6 van P.uncia en 1 van Likud. Van deze 8 berichten gingen er 2 over het weer! 🙂 🙂 🙂

   Baby, it’s cold outside…

 • Voyager:

  Helemaal eens met mr Bou. Deze Bolhaar hangt ook aan de haren van “Medusa”. Het is de hoogste tijd dat er ene Perseus ten tonele verschijnt.

  Voyager

 • mr. drs. Bou:

  SYRIA. TEXT OF LEAKED ARAB LEAGUE MISSION REPORT Report Reveals Media Lies Regarding Syria
  Commentary by Michel Chossudovsky

  We bring to the attention of our reader’s the Observers Mission Report of the League of Arab States to Syria.

  The report acknowledges the existence of “an armed entity” involved in the killings of civilians and police as well as the conduct of terrorist acts, which contributed to triggering actions by government forces.

  The Report refers to “armed opposition groups” as well as to the “Free Syrian Army”, both of which, according to the AL Mission, are involved in the deliberate killing of innocent civilians:

  In some zones, this armed entity reacted by attacking Syrian security forces and citizens, causing the Government to respond with further violence. In the end, innocent citizens pay the price for those actions with life and limb.

  The Mission also underscored to role of media distortion in the coverage of events in Syria as well as the campaign to discredit ithe Mission’s findings.

  “The Mission noted that many parties falsely reported that explosions or violence had occurred in several locations. When the observers went to those locations, they found that those reports were unfounded.

  The Mission also noted that, according to its teams in the field, the media exaggerated the nature of the incidents and the number of persons killed in incidents and protests in certain towns.”

  Dat zegt Lizzie dus ook! Syrië is een herhaling van Libië.

 • Voyager:

  Wellicht is het voor de twijfelaars onder de lezers interessant de openbaring van generaal bd Wesley Clark eens aan te horen, voor zover men die nog niet kende. Het maakt het oordelen over waar Lizzie Phelan verslag van doet en de MSM weigert te vertellen, wat eenvoudiger. Robert Welch van The Birch Society deed in 1958 al een boekje open over het gajes aan de top. Zie de links:

  Clark: http://www.youtube.com/watch?v=TY2DKzastu8

  Welch: http://www.youtube.com/watch?v=_nE2Hfr05m4

  Voyager

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, Voyager. Dit kan niet vaak genoeg worden verteld:

  Wes Clark – America’s Foreign Policy “Coup”

  Complete video at: http://fora.tv/2007/10/03/Wesley_Clark_A_Time_to_Lead

  Retired four-star general and former Democratic Presidential candidate Wesley Clark criticizes the course of U.S. foreign policy in the wake of September 11, 2001.

  Mind blowing speech by Robert Welch in 1958 predicting Insiders plans to destroy America

  Proof that the NEW WORLD ORDER has been planned by the elite. Robert Welch, Founder of The John Birch Society, predicted today’s problems with uncanny accuracy back in 1958 and prescribed solutions in 1974 that are very similar to Ron Paul’s positions today. This is proof that there are plans in place by the elite to systemically disassemble US sovereignty. I wonder who those elite are.

 • Ben:

  Alaa Ebrahim interviews Lizzie Phelan IN DEPTH about the media conspiracy against Syria (Arabic subtitles) duurt 23 minuten.

  http://lizzie-phelan.blogspot.com/2012/02/alaa-ebrahim-interviews-lizzie-phelan.html

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, Ben. Dat was een interessant half uurtje. Het nieuws uit Syrië blijft slecht en de NOS vindt overal wel iemand om Assad te verketteren. Maar de waarheid is Libië kwadraat!

  Deze is ook duidelijk:

  Seeking Syria Solution-News Analysis-02-07-2012 duurt 20 minuten.
  Geüpload door PressTVGlobalNews op 8 feb 2012

 • mr. drs. Bou:

  Het NRC zegt:
  Zoon Gaddafi dreigt met opstand – Libië vraagt om zijn uitlevering

  Gisteren verklaarde Saadi Gaddafi in een telefonisch interview met de Arabische nieuwszender Al-Arabiya dat er een nieuwe opstand dreigt in Libië. Hij zei nog steeds in contact te staan met getrouwen van zijn vader in Libië.

  Saadi Gaddafi wordt niet gezocht door het Internationaal Strafhof in Den Haag, maar de Verenigde Naties hebben wel sancties tegen hem getroffen. Hij vluchtte naar Niger, nadat de Libische hoofdstad Tripoli in handen van de revolutionairen was gevallen.

  Wat is er aan de hand? Saadi al Gaddafgi, de voetbal-zoon, heeft een telefonisch interview gegeven aan Al Arabia. Hij zegt dat de opstand vorig jaar op 17 februari begon en dat de bevolking van Libië nu klaar staat om opnieuw in opstand te komen op 17 februari, en wel tegen de NTC.

  Een vertaling van het interview staat op de website van Lizzie Phelan.

 • mr. drs. Bou:

  Dit korte interview van RU met Lizzie over Syrië is ook even een must see.

  Lizzie Phelan on the Deadly Bombs by the Syrian ‘Friends of the West’ on Aleppo (Feb 10, 2012)

 • mr. drs. Bou:

  Hier nog een lang interview met Lizzie Phelan, met de Syrische presentator Alaa Ebrahim. Het gaat over een documentaire die Lizzie aan het maken is over de rol van de media in de strijd tegen o.a. Libië en Syrië.

  Lizzie Phelan about the media conspiracy against Syria duurt 23 minuten.

  Een volledig transcript van dit interview staat hier.

Laat een reactie achter