Archief
Artikelen

Sheikh Imran Nazar Hosein (1942) is een soennitische moslim-geleerde en schrijver, die in de Islamitische wereld veel gelezen wordt en een groot gezag geniet. Hij is gespecialiseerd in politiek, economie, eschatologie, hedendaagse socio-economische/politieke kwesties en internationale betrekkingen. Hij heeft een eigen kanaal op YouTube, waarop zijn lezingen staan.

Imran Nazar Hosein is geboren op het Caribische eiland Trinidad. Zijn voorouders kwamen uit India, als contractarbeiders. Sheikh Imran bestudeerde de islam, filosofie en Internationale Betrekkingen aan verschillende universiteiten en instellingen, waaronder de al-Azhar Universiteit in Cairo (Egypte) en het Instituut voor Internationale Betrekkingen van de Universiteit van de West Indies in Trinidad.

Sheikh werkte enkele jaren als diplomaat voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Trinidad en Tobago. Ook woonde hij tien jaar lang in New York, waar hij directeur was van het Islamic Studies for the Joint Committee of Muslim Organizations of Greater New York. Hij gaf lezingen over de islam aan verschillende Amerikaanse en Canadese universiteiten, hogescholen, kerken, synagogen, etc. Hij nam ook deel aan interreligieuze dialogen met christelijke en joodse geleerden, als vertegenwoordiger van de Islamitisch gemeenschap van de VS. Hij was imam van de Masjid Dar al-Qur’an in Long Island, New York. Tien jaar lang leidde hij eens per maand de Islamitische dienst op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.

Sinds zijn afstuderen in 1971 heeft Sheikh Imran Hosein over de hele wereld gereisd om lezingen te geven. Hij schreef tientallen boeken over de islam, die altijd met veel lof werden ontvangen. “Jeruzalem in de Koran – Een islamitische kijk op het lot van Jeruzalem” werd een bestseller en is in verschillende talen vertaald.

Vorige week had Morris een gesprek met Sheikh Imran Hosein. Hij is een waardige vertegenwoordiger van de huidige manier van denken in de Islamitische wereld. Volgens hem zijn de oorlogen van de afgelopen 10 jaar slechts een voorbereiding op de oorlog die nog zal komen. In deze oorlog zal de VS ten onder gaan, waarop Israël de wereldmacht kan grijpen. Een aanval op Iran, uitgelokt door Israël, zou moeten leiden tot een reeks van oorlogen waarin de VS ten slotte wordt verslagen. Israël zal de VS dan te hulp komen, dat is het plan volgens Sheikh Imran.

Ook vreest de Sheikh voor een door mensen veroorzaakte aardbeving (HAARP) onder de al-Aqsa moskee in Jeruzalem. Daarna kunnen de Joden hun eigen tempel herbouwen. Dit is de voorwaarde voor de komst van de Messias, die vanuit Jeruzalem zal heersen over de hele wereld. De Sheikh wijst echter ook op een uitweg: In de Koran staat dat de Moslims een bondgenootschap moeten sluiten, volgens de Sheikh met de orthodoxe Christenen van Rusland. Zo kan Syrië worden gered van ingrijpen door de NATO en de Arabische landen. Heel terecht wijst de Sheikh op het feit dat de regering in veel van deze landen geen enkele steun van de bevolking geniet. Deze bondgenoten van de NATO zijn dictaturen.

Interessant is deze lezing vanwege de religieuze visie die door velen wordt gedeeld. Het geloof in de Eindtijd leeft beslist niet alleen onder moslims. Ook de Joden in Israël en de Christenen in de VS menen dat er eerst een Armageddon moet komen, opdat er een wereld van gerechtigheid ontstaat. Mijn Nederlandse nuchterheid zegt dan: “Nee, zo werkt dat niet! Oorlog leidt nooit tot gerechtigheid!” Volgens mij is Sheikh Imran het daar wel mee eens… Zijn idee van een bondgenootschap tussen de Moslims en de Russische orthodoxe Christenen vind ik wel hoopvol. Alleen de Zionisten willen immers een Derde Wereldoorlog…

Sheik Imran Hosein – Israel Takes the US to its End duurt drie kwartier.
Geüpload door 108morris108 op 25 jan 2012

Tot slot nog iets truttigs: Als Morris nou eens zijn haar zou kammen en Sheikh Imran Hosein zijn baard, dan ik hen veel serieuzer nemen… 😉

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter