Selecteer een pagina

Archieven

Baybasin zitting Hoge Raad: 7 februari om 12 uur in Den Haag

Vandaag ontving ik een brief van dhr. Baybasin, waaruit blijkt dat de zitting voor de Hoge Raad is verplaatst naar dinsdag 7 februari 2012. Het tijdstip van aanvang is weer 12 uur, maar de locatie is ditmaal het Paleis van Jusitie, Prins Clauslaan 60, Den Haag. Zie hier de routebeschrijving. In de brief staat echter nog meer, daarom volgt hier de hele tekst, waarbij sommige zinnen door mij vet gemaakt zijn:

Dear Boudine,

As I told you by telephone, the Supreme Court will deal with my case on 7 February 2012 at 12.00 o’clock. For security reasons the court will be held in the ‘Paleis van Justitie’, Prins Clauslaan 60 in Den Haag.

I very much appreciate all the support of the good and respectable individuals who sent me lots of letters and postcards. One of them is a 93 old Dutch lady who wrote me: ‘’God is with you and justice will prevail.” I would like to think and remember Dutch people with this memory.

To answer your question, I will appreciate of course very much the support of the people who want to be present in court on 7 February. It may be useful to clarify my stand point in this.

I always stood against illegal and violent activities which were carried out on behalf of the state of Turkey as well as by some organisations who were acting on behalf of my own Kurdish nation. If I then would have agreed with such actions or participated in them, for sure I would have been in a much better and more comfortable position right now. But I preferred to stay human and faithful to my rightful believes. Because of that I was forced to exile from my home country. As a result I was trapped in a nightmare in The Netherlands: a fake criminal case against me which is not ended yet en which now took 15 years of my life and freedom.

There is not any legal reason for my detention and conviction in the Netherlands. During my trial and detention my legal and basic human rights were severely violated. More then 6 years I was isolated in the EBI and other Dutch prisons. During the years of isolation I was victimized by physical and mental torture. As a result of this suffering I am still receiving medical treatment. All underlying official documents are available to everyone.

However, no matter how much more or how much longer these enemies of civilization will continue to violate my fundamental rights here in The Netherlands, I will never allow myself to even think about any illegal reaction or to be criminalized by them. That would be a violation of my own belief in and respect for the rule of law.

So, despite all my unlawful suffering in the Netherlands I will only appreciate rightful and lawful support from people who respect the civilized rule of law. I send them all my greetings and thanks with the highest respect.

Hüseyin Baybasin

Als de zaak Baybasin zou berusten op een gerechtelijke dwaling, dan zou deze zaak al lang zijn opgelost. Rechters hebben geoordeeld dat Baybasin zich schuldig maakte aan grootschalige handel in heroïne, opdracht geven tot meerdere moorden en leiding geven aan een criminele organisatie. Dit alles blijkt echter volstrekt niet het geval! Zouden de rechters zich hebben vergist, dan was Baybasin reeds vrijgelaten. Vergissen is menselijk, nietwaar? In het proces tegen Baybasin heeft het OM echter welbewust bewijsmateriaal vervalst of laten vervalsen. De vraag is nu of de Hoge Raad de moed kan opbrengen om in deze zaak een rechtvaardig oordeel te vellen.

Baybasin was in de jaren ’90 een klokkenluider die de misdaden van de voormalige Turkse regering naar buiten bracht, onder andere in Duitsland. Ook probeerde hij de PKK te bewegen tot vreedzame onderhandelingen over de Koerdische kwestie. De toenmalige regering van Turkije heeft ons ministerie van Justitie onder druk gezet om deze klokkenluider de mond te snoeren. Met veel kunst- en vliegwerk is het inderdaad gelukt om Baybasin af te schilderen als een zware crimineel en hem te veroordelen tot levenslang, op grond van vervalste telefoontaps. Dit is geen recht, maar onrecht!

Daarnet ontving ik een verontrustend bericht van zijn advocate, mr. Adèle van der Plas:

Vanochtend is zonder enige reden plotseling zijn cel doorzocht. Als kennelijke contrabande zijn hem al zijn boeken en de enkele hem nog resterende schilderspullen afgenomen. Onder de boeken bevond zich een boek van mensenrechtenorganisaties over martelingen die in het verleden in Turkije plaatsvonden. Dit boek vormt onderdeel van de psychiatrische behandeling die Huseyin hiervoor ondergaat. De provocaties zijn weer begonnen.

Dhr. Baybasin zit nog steeds in de gevangenis, waar hij een speelbal is van de kwade krachten binnen justitie. Geen boeken, geen schilderspullen voor Baybasin! Het is om te huilen! Mocht u Baybasin willen steunen, kom dan op dinsdag 7 februari naar de zitting voor de HR. Mocht dat niet lukken, stuur hem dan een kaartje! Of een boek (in het Engels)! Of schilderspullen…

In de hoop dat de Hoge Raadsheren over voldoende wijsheid beschikken om nu eindelijk eens schoon schip te maken in de zaak Baybasin…

6 Reacties

 1. ldbroersma

  Goedemiddag Bou, ik heb het bericht op ‘nujij’ geplaatst. Ik hoop dat het veel mensen bereikt.
  Hartelijke groet,
  Lidy

  Antwoord
 2. Robert Hörchner

  Beste bezoekers van Boublog,

  Ik heb kennis genomen van deze dwaze actie van justitie in een poging om de heer Baybasin te intimideren, slechts enkele dagen voor zijn zitting bij de Hoge Raad. Ik heb het genoegen gehad om de heer Baybasin een aantal keren te ontmoeten, waardoor ik hem redelijk goed heb leren kennen. In ieder geval goed genoeg om te weten dat dit soort slappe acties totaal geen indruk op hem maken. Sterker nog, deze signalen geven aan dat hij een sterke zaak heeft en de heer Baybasin beseft dat drommels goed. Anderzijds keur ik dit soort dubieuze praktijken natuurlijk af, temeer mijn gezin en ik regelmatig zijn geïntimideerd door deze club. Ik raak net als de heer Baybasin ook niet onder de indruk, per slot van rekening is deze Joris Demmink slechts een ambtenaartje in loondienst bij de overheid. Waar ik nog wel van opkijk is dat deze Demmink nog steeds niet is aangehouden gezien de vele aangiften van seksueel kindermisbruik die tegen hem zijn gericht. Klaarblijkelijk heerst er hier in Nederland een doofpotcultuur en is het boek van drs. J. Poot over “De Demmink Doofpot” een waardevol boek dat nog steeds is te downloaden. (download http://www.schipholwanbeleid.nl/index.php?sid=104&pid=398) Het is droevig maar waar, in Nederland worden de mensenrechten op flagrante wijze geschonden. Iedereen die tegen onrecht is kan dat laten zien door naar de rechtszitting te komen op 7 februari aanstaande, in Den Haag.

  Robert Hörchner

  Antwoord
 3. mr. drs. Bou

  Beste LD Broersma,
  Dank je wel voor deze Nujij:
  http://www.nujij.nl/algemeen/als-het-recht-en-de-waarheid-je-lief-zijn!.15440882.lynkx#axzz1kZBkWX1L
  Helaas heb ik daar een IP-ban, preventief geruimd wegens een te hoog waarheidsgehalte. Misschien willen andere BOUblog bezoekers hem even omhoog stemmen.

  Indien nodig is daar gelukkig ook nog altijd Anarchiel:
  http://anarchiel.com/stortplaats/toon/baybasin_zitting_hoge_raad_7_februari_om_12_uur_in_den_haag
  Stem hem omhoog en maak er desnoods een nieuwe NuJij van!

  Over Zaplog zullen we het maar niet hebben. Want het is daar maar saai zonder onze Inanna! 🙂

  Beste Robert,

  Dank je wel voor je reactie. Baybasin belde me nog even en hij was best boos om die dwaze confiscatie van boeken en schilderspullen. Maar daarna moesten we toch weer lachen, want het grootste gevaar voor onze rechtsstaat zijn uiteraard de schilderspullen van een ten onrechte tot levenslang veroordeelde Koerd!!!

  Ik hoop maar dat er veel publiek zal zijn bij deze zitting van de Hoge Raad, maar ik hoop ook dat dit publiek bereid is om op een waardige wijze onze rechtsstaat te verdedigen, door de rechtsstaat te respecteren en te representeren. Waardigheid is het kenmerk van oprechtheid!

  Antwoord
 4. mr. drs. Bou

  Beste Joost,

  Over Micha Kat heb ik geen mening. Over Baybasin echter wel!

  De misdadige Koerdische Turk Hüseyin Baybaşin kreeg ooit levenslang en begon vervolgens te roepen dat Joris Demmink door de Turkse overheid onder druk werd gezet vanwege zijn pedofiele praktijken. Het Openbaar Ministerie deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat er niks aan de hand was.

  Die “misdadige Koerdische Turk” is een vredelievende Turkse Koerd! Hij werkte ooit voor de Turkse regering, als een soort diplomaat die in Europa de Turkse heroïneverkoop moest regelen. In 1982 werd hij in Londen gearresteerd en veroordeeld wegens heroïnehandel, maar dit alles op een valse naam. De Turkse regering wist hem vrij te krijgen door een gevangenenruil, maar daarna eiste deze regering dat hij zich zou inzetten voor de strijd tegen de Koerden, zijn eigen volk! Hij weigerde dat, waarna hij werd gemarteld en met de dood bedreigd.

  Zowel hij zelf als zijn hele familie moest vluchten naar het buitenland. Hij is via Zuid Afrika in Europa terecht gekomen, waar hij ging KLOKKENLUIDEN over de betrokkenheid van de Turkse regering met de heroïnehandel. In Duitsland werden daar in 1995 Kamervragen over gesteld!

  Vervolgens vluchtte Baybasin naar Nederland, waar hij asiel aanvroeg. Hij is als diplomaat zeer bedreven in geweldloze communicatie en hij probeerde de PKK met succes te bewegen tot onderhandelingen met het Turkse leger. Ook richtte hij een Koerdische regering in ballingschap op. De PKK was toen bezig om in Europa terroristische aanslagen te plegen! Van deze strategie zijn ze al vele jaren afgestapt.

  De Turkse regering vroeg tevergeefs om de uitlevering van Baybasin. Daarop heeft deze criminele regering met behulp van ons eigen OM een volledig fake proces tegen Baybasin opgezet. Alle bewijzen tegen Baybasin blijken VALS !!!

  De betrokkenheid van de pedofiele Demmink is duidelijk. Dat Demmink pedofiel is, bleek al in 2004 uit de Panorama en de Gay Krant. Als je wil weten welke gevolgen dit heeft voor onze zogenaamde rechtsstaat, lees dan eens mijn artikelen over de gruwelijke lustmoord op Marianne Vaatstra!

  Baybasin is beslist geen crimineel, maar een vriendelijke man met een ijzersterk karakter. Dit laatste weet ik uit eigen ervaring!

  Antwoord
 5. Bob

  Zou de datum puur toeval zijn of zit hier meer achter:

  Uitspraak zaak-Cruijff op 7 februari

  AMSTERDAM – De rechter doet op dinsdag 7 februari om 10.00 uur uitspraak in de zaak die Johan Cruijff en enkele jeugdtrainers van Ajax tegen de club en leden van de raad van commissarissen hebben aangespannen. <

  Die dag zal de media (en het internet) dus overspoeld worden door de nutteloze berichtgeving over Ajax en Johan Cruijff. Een goed middel om de aandacht voor de Baybasin-zaak te “camoufleren”. Het zou me niet verbazen indien de zittingsdatum met deze gedachtegang is vastgelegd. Aan de andere kant, het kan natuurlijk ook puur toeval zijn…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien + 13 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën