Archief
Artikelen

Louis Theroux is een Engelse journalist die voor de BBC reportages maakt in de Gonzo stijl. Dat wil zeggen dat hij niet op zoek is naar objectiviteit, maar zelf deel uitmaakt van zijn reportages. Als Theroux een documentaire wil maken over een bepaalde groep mensen, dan infiltreert hij in deze groep, zodat hij er bijna zelf deel van uitmaakt. Zo weet hij de mensen informatie te ontlokken, die hij nooit zou hebben gekregen door er rechtstreeks naar te vragen. Theroux heeft zo reeds talloze documentaires gemaakt. Dit is zijn website.

In The Ultra Zionists, een docu uit februari 2011, gaat Theroux op bezoek bij religieuze Joden die wonen in Oost Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. Het is een kleine gemeenschap van mensen die er heilig van overtuigd zijn dat ze het land in bezit moeten nemen dat hen ooit door God is beloofd. Zij zijn het uitverkoren volk! Zij willen desnoods hun leven geven om te doen wat zij denken dat Gods wil is.

Theroux wordt door hen hartelijk ontvangen, deze mensen zijn vriendelijk en gastvrij. Helaas blijken sommige onderwerpen echter totaal onbespreekbaar, zoals bij voorbeeld de vraag: Waar komt het geld vandaan? Ook de politiek blijkt volslagen onbespreekbaar. Deze mensen vinden het normaal om een huis in een Palestijnse stad of een nederzetting op een Palestijnse heuveltop in bezit te nemen, waarna ze door het Israëlische leger worden beschermd tegen de woede van de naburige Palestijnse bevolking.

Uit dit artikel blijkt het volgende:

In 1972 woonden er ruim 1.200 Joodse kolonisten op de heuveltoppen van de Westelijke Jordaanoever. In 2012 zijn dat er reeds 300.000. Zij wonen in beschermde kolonies met uitzicht over de Jordaan vallei. De illegale kolonies zijn in deze cijfers niet inbegrepen en evenmin de sluipende annexatie van bezet Oost Jeruzalem. In sommige gebieden wonen nu reeds twee maal zoveel illegale Joodse kolonisten als Palestijnen. De laatste groep wordt steeds kleiner bij gebrek aan water, bouwvergunningen en de Joodse bezetting zelf.

Louis Theroux On Ultra Zionists duurt een uur.


Disclose.tvLouis Theroux on Ultra Zionists 1.4 Video


Disclose.tvLouis Theroux On Ultra Zionists 2.4 Video


Disclose.tvLouis Theroux On Ultra Zionists 3.4 Video


Disclose.tvLouis Theroux On Ultra Zionists 4.4 Video

Dat de politiek van Israël extreem is, lijkt me een feit van algemene bekendheid. Israël is een theocratie die dobbert op de Joodse religie. Tegelijkertijd is het een schurkenstaat die zich niet houdt aan resoluties van de Veiligheidsraad en die buiten alle verdragen om beschikt over kernwapens. Iedereen weet dat, maar ook dat is volslagen onbespreekbaar. In de Verenigde Staten is de Joodse lobby kapitaalkrachtig en invloedrijk. Wat dit voor de toekomst zou kunnen betekenen, wordt ons even verteld door de Republikeinse presidentskandidaat Newt Gingrich.

Newt Gingrich: I’ll Help Israel Attack Iran !!!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

17 Reacties op “Louis Theroux en de Ultra Zionisten van de West Bank”

 • Is Gonzo stijl niet hetzelfde als participerende journalistiek? Trouwens deze groep zeer religieuze Joden hebben met Wilders in elk geval iets gemeen; waar het geld vandaan komt voor de financiering van hun activiteiten……

 • Ik was nog iets vergeten; willen ze niet openbaar maken…

 • They Knew:

  David Icke heeft daarover een, naar mijn mening, schitterend artikel geschreven.

 • Obama en de onbreekbare band met Israel!http://wakeupfromyourslumber.com/blog/lindquist/obama-runs-office-israel
  Waar blijft de Amerikaanse bevolking, die toch ook de dupe is
  van deze politiek.
  Video 7.15 min.

 • mr. drs. Bou:

  Feminisme is ook al niet de sterkste kant van deze fanatieke Joden.
  Orthodoxe Joden bekogelen vrouw met stenen

 • mary van wijk:

  Ik heb het niet kunnen afkijken de haat jegens israhel borrelt vanuit mijn tenen omhoog…crimineel oorlogstuig, moordenaars meer zijn ze niet.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Mary,

  Welkom op BOUblog, maar haat jegens Israël helpt niet. Die Joden in Israël zijn heel normale mensen, alleen denken ze zelf van niet! Het uitverkoren volk bestaat niet, maar zij denken van wel. Het heilige land bestaat evenmin, hoewel? Mijn voorstel is om elk land en iedere stad heilig te verklaren. Laten we de hele aarde maar heilig verklaren! De hele mensheid behoort dan tot het uitverkoren volk.

  Helaas zijn veel mensen het slachtoffer van de verdeel-en-heers politiek! Dit artikel in de Trouw gaat daar ook over:

  Israëls muur scheidt duizenden huwelijken

  Ook de reacties zijn heel veelzeggend…

 • Eheu:

  Beste Mary en Bou,
  Ik heb de film (nog) niet bekeken, maar ik weet zo al wel wat de strekking is.
  Het tragische en gevaarlijke is dat met de staat Israel in feite een situatie is ontstaan die bij heel veel mensen de ‘historische’ fantasma’s over ‘het uitverkoren volk’ aanvuurt. Inclusief bij een deel van de joden en hun christen-fundamentalistische ‘broeders’. Daar zit heel veel duisters in dat op allerlei manieren dus ook (bewust of onbewust) gemanipuleerd kan worden.

  De meeste ‘realistische’ mensen beseffen dat niet. Maar een ‘wereldvreemd’ iemand als de filosofe Hanna Arendt zal dat zich zeker bewust geweest zijn toen zij na de oorlog haar mening op schrift stelde waarom zij geen aanhanger van het ‘zionisme’ was. In feite is het voor een groot deel een ‘anti-semitische’ uitvinding of hersenspinsel.

  Over dat ‘duistere’ (dat men maar beter wat kan helpen opklaren) is nogal wat te vinden in bv mijn artikelen over ‘occulte’ facetten van de ‘NWO’ op Anarchiel.

  Maar goed, naar dat soort menen wordt allicht niet geluisterd, ze tellen niet mee ‘in deze wereld’ zeg maar.

  Wat je zegt: laten we elk land heilig verklaren, elk ‘plekje onder de zon’. Maar de ‘businessmen’ net als de ‘sterrenwichelaars’ zijn nog altijd in de meerderheid, en zij lopen óf met hun hoofd in de wolken óf wentelen zich in het slijk, en vaak allebei, – i.i.g. lijkt wat tussen hemel en aarde is voor geen van hen erg belangwekkend te zijn.

  Gr.

  Eheu

 • Een documentaire over de georganiseerde misdaad!
  De in Hollywood gemaakte maffiafilmen waren de Italianen
  meestal de gangsters, terwijl dit niet zo is.http://www.youtube.com/watch?v=y3GMDcFOq0g
  Vaak heeft het te maken met de Zionistische hypocrite media om
  wereldwijd de mensen te manupuleren.
  Een documentaire van David Duke en duurt 32.25 minuten.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Ankie,
  Ik heb deze video even bekeken, maar pas op! David Duke is een beruchte anti-semiet! Zijn presentatie is nogal manipulatief, met veel bloedspetters en veel te snel getoonde teksten. Daarom vroeg ik me af wie hij was.

  Zijn Wikipedia zegt:

  David Ernest Duke (born July 1, 1950) is a former Grand Wizard of the Knights of the Ku Klux Klan an American activist and writer, and former Republican Louisiana State Representative. He was also a former candidate in the Republican presidential primaries in 1992, and in the Democratic presidential primaries in 1988. Duke has unsuccessfully run for the Louisiana State Senate, U.S. Senate, U.S. House of Representatives, and Governor of Louisiana.

  A former Grand Wizard of the Knights of the Ku Klux Klan,[4][5] Duke describes himself as a racial realist, asserting that “all people have a basic human right to preserve their own heritage.”[6] He is a strong advocate of opposition to Zionism as well as what he asserts to be Zionist control of the Federal Reserve Bank, the federal government and the media.

  Dit lijkt me niet zo’n betrouwbare bron. Dan luister ik liever naar Norman Finkelstein of naar Mordechai Vanunu.

 • Groene Wolf:

  Hoi Bou,

  Ik plak dit Volkskrant-artikel maar even hier onder.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3197566/2012/02/23/VPRO-speelt-gevaarlijk-spel-met-ontmenselijking-van-Joden.dhtml

  Dat geldt dan toch niet alleen voor Joden of aanverwanten, maar voor alle bevolgingsgroepen of minderheden?

 • mr. drs. Bou:

  @ Groen Wolf:

  Dat artikel is geschreven door de baas van Likoed Nederland. Van hem kun je niet anders verwachten dan Joden die lijden aan een Calimero-complex! Dat doen ze al jaren! Zielig, zielig, altijd zielig…

  Dat de Volkskrant hen een platform biedt, is wat anders…

 • Britse politicus, Baroness Tonge, lid van de Liberal Democrats,
  speaking at Middlesex University London:
  Zij treedt af na te hebben verklaard, dat Israel niet altijd
  zo door kan gaan, enz. (Zij moest haar excuus aanbieden!?)

  http://wakeupfromyourslumber.com/blog/sullivan/uk-politician-resigns-after-stating-israel-will-not-go-forever

  Tonge: “Israel won’t be there forever”

 • mr. drs. Bou:

  Een zeer goed historisch overzicht van de terroristische rol die Israël speelt in de geschiedenis op Veterans Today:

  Israel’s Escalating Rhetoric on Iran

  Vertaald (maar zonder illustraties) op Zonnewind:

  Iran en de escalerende Israëlische retoriek

  4 april 2012
  Door Abolala Soudavar

  In september 2010 bracht een groep van het Freer and Sackler Museum in Washington DC een bezoek aan Iran. Als voormalig lid van de Raad van Bestuur van dit museum ging ik graag in op een uitnodiging om met de groep de Malekbibliotheek het bijbehorende museum in Teheran te bezoeken, een instituut dat door mijn grootvader was geschonken aan de Schrijn van de Achtste Imam. Speciaal voor het buitenlands bezoek had de Malekbibliotheek een kleine tentoonstelling opgezet met religieuze teksten – Islamitische, Christelijke, Zoroastrische en Joodse — rond een schittterende Thorarol uit de 18e eeuw. De rol was recent geschonken aan de Malekbibliotheek door de opperrabbijn van Teheran, en de tentoonstelling was bedoeld ter ere van deze schenking. Daarom waren de schenkers van de rol ook uitgenodigd bij de opening van de tentoonstelling.

 • mr. drs. Bou:

  America Loves Israel. Why??

 • ankie:

  Palestinians Denied Permission to Pray!
  Video By RT (3.27 minuten) 18 augustus 2012.

  http://www.informationclearinghouse.info/article32224.htm

  Humiliation: Israel’s harsh restrictions on Palestinian prayer

 • Eheu:

  Het volgende artikel past werkelijk wunderschoon bij dit artikel.
  Groetjes
  ‘Ach!’

  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/ufos_the_rapture_project_bluebeam_-_de_geregisseerde_apokalyps

Laat een reactie achter