Archief
Artikelen

Van AVAAZ ontving ik vandaag de volgende e-mail:

Beste vrienden,

Vandaag zou de dag kunnen zijn waarop we het vrije internet redden. Teken deze petitie!

Op het Amerikaanse Congres is druk uitgeoefend om een wet aan te nemen die de overheid de bevoegdheid geeft om de toegang tot elke website te blokkeren. Maar na overhandiging van onze petitie met meer dan 1,25 miljoen handtekeningen sprak het Witte Huis zich tegen de wet uit. En nu de publieke druk zich op het kookpunt bevindt, wisselen zelfs sommige voorstanders van de wet van kamp. De door Wikipedia aangevoerde protest-blackout heeft de publiekscampagne in één keer tot prominent wereldnieuws gemaakt.

We kunnen het tij keren. Voorstanders van de censuur proberen de wet toch weer nieuw leven in te blazen – laten we de wet daarom voorgoed begraven. Ga naar de link om deze noodpetitie te tekenen en het internet te redden, en als je al getekend hebt, bestook dan het Congres en de bedrijven met berichten per email, telefoon, Facebook en Twitter.

Met de wet zou de VS de ergste internetcensuur ter wereld kunnen uitoefenen — samen met landen als China en Iran. De Wet op Internetpiraterij (SOPA) en de IP-beschermingswet (PIPA) zouden de Amerikaanse overheid toestaan om ieder van ons de toegang tot websites als YouTube, Google of Facebook te ontzeggen.

We hebben het Witte Huis op onze hand gekregen, en onze wereldwijde campagne en de groeiende publieke druk moeten nu het Congres dwingen om de wet te laten vallen. Senator Cardin, die aan de totstandkoming van de wet had meegewerkt, kondigde afgelopen week aan om tegen te zullen stemmen! Vervolgens schreven zes prominente Republikeinen een brief waarin ze eisten dat de wet van tafel gaat. Er zijn berichten dat de stemming in de tweede kamer van het Congres opgeschort is.

Nog maar enkele dagen geleden werd nog gezegd dat het onmogelijk is om het censuurcomplot een halt toe te roepen, maar vandaag lijkt de balans om te slaan en is de mogelijkheid om dit te winnen verbazend dichtbij! Laten we de censuur door de VS vandaag tegenhouden. Teken deze noodpetitie om het internet te redden en stuur het door aan iedereen.

Deze Amerikaanse wet zou al onze vrijheden kunnen aantasten. Maar als we dit winnen, zullen we aantonen dat mensen die zich wereldwijd met één stem uitspreken, machtsmisbruik waar dan ook kunnen stoppen. We hebben deze wet ter discussie gesteld terwijl hij er al bijna door was. Als we vandaag onze stemmen laten klinken, kunnen we een eind maken aan de sterkste dreiging van internetcensuur die de wereld ooit heeft gekend.

Met hoop,

het Avaaz-team.

Steun de Avaaz gemeenschap!

—————————————————————-

Wikipedia to RT: SOPA sledgehammer could smash any site on web

Bronnen:

Waarom Wikipedia 24 uur op zwart gaat (Volkskrant)

Wikipedia 24 uur offline uit protest tegen nieuwe VS-wet (De Morgen)

(In het Engels)

Verklaring van het Witte Huis

Wikipedia sluit zich aan bij web-blackout in protest tegen SOPA (BBC)

American Censorship’s fact sheet on SOPA

Alles wat je moet weten over de Amerikaanse internet-piraterijwetgeving in één artikel (Washington Post)

Voorstanders van SOPA en PIPA zwichten voor tegenstand (Talking Points Memo)

Het Witte Huis zal SOPA en PIPA niet steunen (Huffington Post)

Controversiële internetpiraterij-wet van tafel totdat consensus is gevonden (The Hill)

SOPA Sledgehammer Could Smash Any Site on Web
by grtv

Could Facebook Shut Down? Understanding SOPA and PIPA

Persbericht: Greenhost lanceert ‘RePress’
Hou het internet Open en vrij vanaf je eigen domein

Vandaag lanceert Greenhost ‘RePress’: een simpele plug-in waarmee iedereen gecensureerde websites weer online kan krijgen. Op ALL4XS.NET lees je hoe je je websites en domeinen kan gebruiken om bedreigde websites weer online te krijgen. We schreven een plug-in voor WordPress; gratis en OpenSource software die op meer dan 35 miljoen websites wereldwijd gebruikt wordt. Door onze plug-in toe te voegen aan een website met WordPress wordt die site een proxy. Via die site zijn dan eventuele geblokkeerde sites weer toegankelijk.

Hiervoor dient men slechts te beschikken over een eigen WordPress website en de mogelijkheid om daar plug-ins op te installeren. Vervolgens kan men een eigen lijst bijhouden van websites die men toegankelijk wil houden via de eigen website. Nederlanders kunnen hiermee makkelijk websites toegankelijk maken die in bijvoorbeeld in Iran, Syrië of China geblokkeerd zijn. Andersom kunnen buitenlanders ervoor zorgen dat Nederlanders weer op de Piratebay kunnen, mocht die geblokkeerd raken.

Megaupload door FBI uit de lucht – ook Nederlander aangehouden

Waarom is juist Megaupload aangepakt?

Anonymous neemt wraak voor Megaupload – ‘grootste aanval ooit’

Anonymous: SOPA passed. We are displeased.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

10 Reacties op “Dag van de internetvrijheid”

Laat een reactie achter