Archief
Artikelen

Muammar Gaddafi was een heer die tijdens zijn leven daden verrichtte waar Olie B. Bommel slechts van kon dromen. In 1969 bevrijdde hij zijn land van de arrogante uitzuigers die de bevolking van Libië in bittere armoede lieten leven. Bij deze staatsgreep vloeide geen druppel bloed! Hij nationaliseerde de oliebronnen en hervormde het politieke systeem, waarna hij in 1977 de macht overdroeg aan de bevolking. Vervolgens probeerde hij de Arabische landen te bewegen tot een onafhankelijke en democratische politiek. Ook hielp hij Afrikaanse landen in hun strijd tegen koloniale uitbuiting en racisme. Hij steunde overal ter wereld bewegingen die zich verzetten tegen de kapitalistische uitbuiting van de bevolking. Dank zij Gaddafi veranderde Libië in 30 jaar tijd van het armste land ter wereld tot het meest welvarende land van Afrika en verre omstreken!

De rijke elite die wel vaart bij een kapitalistische politiek die ten koste gaat van de bevolking, was niet blij met deze wondere weldoener. Gaddafi werd herhaaldelijk vals beschuldigd van terrorisme en Libië werd internationaal geboycot. Het land werd geïsoleerd. Nadat de VS in 2003 Irak binnen viel, Bagdad en andere steden bombardeerde, Saddam Hoessein gevangen nam en vervolgens vermoordde, veranderde de politiek ten opzichte van Libië van koers. In ruil voor concessies op het gebied van kernenergie was Gaddafi opeens overal welkom. Alle Judassen die vorig jaar het land binnenvielen, hebben Gaddafi eerst gekust! Tot slot werd deze grote democraat en socialist op bloedige wijze vermoord door hooligans die door de media werden geportretteerd als vrijheidsstrijders.

De zogenaamde mensenrechtenorganisaties hebben in deze moord op een volk en hun geliefde leider een kwalijk riekende rol gespeeld. Zij verspreidden de bloedige leugens tegen Gaddafi. Toen Amnesty International eind vorig jaar een internetverkiezing hield voor de Held van de Mensenrechten, stond Gaddafi eind december op nummer 1. Daarna was de poll plotseling gesloten en de winnaar werd niet bekend gemaakt!

De leugens van de “mensenrechtenorganisaties” werden door de media luid verkondigd. Bloeddorstige “rebellen” werden door hen afgeschilderd als vrijheidsstrijders. In feite was een deel van deze schietgrage Allah Akbar hooligans lid van de door de CIA opgerichte en gesponsorde terroristenbende Al Qaida. Hoewel de inmenging van de NATO in maart al zichtbaar was, deden de media alsof het hier ging om een louter Libische opstand tegen “het wrede regime van de bloeddorstige dictator Gaddafi”. Zeer medeplichtig in deze leugenachtige propaganda waren de in Libië veel bekeken TV-zenders Al Jazeera en Al Arabia. De grootste westerse roeptoeter was de BBC. Wat schetst mijn verbazing toen iemand me vanmorgen een link stuurde naar dit artikel van de BBC:

Inside story of the UK’s secret mission to beat Gaddafi
By Mark Urban

British efforts to help topple Colonel Gaddafi were not limited to air strikes. On the ground – and on the quiet – special forces soldiers were blending in with rebel fighters. This is the previously untold account of the crucial part they played.

The British campaign to overthrow Muammar Gaddafi’s regime had its public face – with aircraft dropping bombs, or Royal Navy ships appearing in Libyan waters, but it also had a secret aspect.

My investigations into that covert effort reveal a story of practically minded people trying to get on with the job, while all the time facing political and legal constraints imposed from London.

In the end, though, British special forces were deployed on the ground in order to help the UK’s allies – the Libyan revolutionaries often called the National Transitional Council or NTC. Those with a knowledge of the programme insist “they did a tremendous job” and contributed to the final collapse of the Gaddafi regime.

Nou breekt me de klomp! Maar let op het valse taalgebruik: Nederland heeft een regering, Libië had een regiem. Libië had ook geen Libisch leger, maar slechts Gaddafi troepen! De Al Qaida hooligans, betaald en bewapend door westerse geheime diensten, worden door Mark Urban van de BBC nog steeds revolutionairen genoemd. Zo werkt de propaganda: Gaddafi troepen verslagen door NTC vrijheidsstrijders! Een beetje waarheid achteraf kan dan kennelijk geen kwaad, zolang het taalgebruik binnen de marges van de propaganda blijft…

De volgende video gaat over het ware gezicht van Gaddafi. De informatie over de Great Manmade River klopt echter niet. Dit project bestond uit een netwerk van pijpleidingen die liepen van het ondergrondse waterreservoir in de Sahara naar de steden aan de Libische kust. De rest van de video is echter wel correct. Omdat Gaddafi Arabisch sprak, was de inhoud van zijn toespraken in ons “vrije Westen” vrijwel onbekend. In deze video wordt een toespraak voor de Arabische Liga ondertiteld in het Engels. Gaddafi neemt daarin beslist geen blad voor de mond!

01/12 Equation News Update ENU: Mr Gaddafi duurt 31 minuten.

Voor wie nog niet heeft begrepen welk spel hier wordt gespeeld, is er een video over de ware gang van zaken tegen Libië. Natuurlijk kunnen we dit zien als een “ver van mijn bed show”, maar wat Gaddafi tegen de Arabische Liga zei, dat geldt ook voor ons: “Straks kan het jullie beurt zijn!” Dat Gaddafi de steun genoot van het grootste deel van de bevolking, doet niet ter zake. Even wat Zwarte Leugens van de Witte Huisneger Obama… op grond van wat leugens van mensenrechtenorganisaties… Daarna kan Russia Today nog zo proberen om deze leugens te pareren, maar de propaganda wordt gesteund door de duizend bommen en granaten van de NATO en het geld van de internationale banken. Het enige wapen dat we in handen hebben, is het verspreiden van de waarheid!

Libya and Gaddafi – TRUTH NOW! duurt 28 minuten.

Het resultaat van dit NATO-ingrijpen was voorspelbaar, maar het wordt nu ook zichtbaar. Na de moord op Gaddafi is Libië vervallen tot chaos. Milities zijn slaags geraakt met elkaar en niemand weet nog door wie Libië nou eigenlijk geregeerd wordt. Maar de chaos breidt zich uit over de Sahel, waar een hongersnood dreigt, terwijl overal wapens rondslingeren die zijn geroofd van het Libische leger. Omdat deze chaos bewust gecreëerd is door het “vrije Westen”, mag ook hier weer worden gesproken van een genocide!

Libya- descent into chaos Dec. 2011 duurt 24 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

17 Reacties op “Dhr. Muammar Muammad Abu Minyar al-Gaddafi”

 • Tja mensenrechtenorganisaties die niet de waarheid spreken en in feite het verlengstuk zijn van NAVO, om ze redenen te geven om Libië aan te vallen. Zeer triest allemaal.
  Overigens de onthulling op de BBC was gisteravond bij Newsnight te zien. Waarin werd vertelt dat het Engelse publiek in feite was voorgelogen omdat er dus achteraf wel degelijk Engelse militairen (Special Forces) op Libische grond waren.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Patrick, inderdaad zeer triest!!! Zes miljoen mensen in Libië verstoken van alle beschaving die de democratische Jamahiria van Gaddafi de bevolking bracht. Twee miljoen gastarbeiders, de meeste uit straatarme Afrikaanse buurlanden (waar nu dus een hongersnood uitbreekt, maar dat is de schuld van het WEER !!!), verjaagd en berooid naar hun eigen land teruggestuurd. Gaddafi vermoord, afgeslacht als ware het een haram stuk varkensvlees! Libië is bevrijd van alles wat de bevolking vreugde en welvaart bracht.

  Al in maart was bekend dat er Engelse special forces in Libië waren. En Gaddafi riep meteen: Al Qaida, Al Qaida! En wie weet nog hoe het zit met die Nederlandse helikopter, met “prinses” Mabel Wippe von Amsberg, voorheen Bruinsma? Dat verhaal was zo raar, dat heb ik nooit begrepen. Wat doet die royale criminele seksbom in Libië? Volgens mij was dat in april of mei, maar het kan ook iets eerder geweest zijn…

  Heb tot slot even een linkdump: Franklin Lamb was vorig jaar zomer in Libie, maar deze column is kennelijk nieuw:

  Anatomy of a NATO War Crime

  Posted: January 19, 2012 by FRANKLIN LAMB

  The authority for NATO’s bombing, which killed or wounded between 90,000-120,000 Libyans and foreigners, and displaced more than two million Libyans and foreign workers, was claimed from the hastily adopted UN Security Council Resolutions 1970 and UNSCR 1973. UN resolutions gave NATO authority to enforce a no-fly zone over Libyan airspace, initially for 90 days. Ironically, that authority ended the day before its bombing at Sorman.

  The two UN Security Council Resolutions were insisted upon by France, the UK, Italy and the US, which claimed ”a limited no-fly zone would protect Libya’s civilian population from the wrath of the government of Libya’s leader, Muammar Kaddafi.” NATO was granted two additional 90 days extensions to continue its Libyan mission which gave its air force until the end of 2011 to continue Operation Unified Protector.

  De column gaat over een bom op het stadje Sorman, waarbij een zwangere vrouw en vijf kinderen werden gedood.

  An honorable family, a peaceful and welcoming town, a devastated country, and a shocked and angry international community demand justice from those who sent ‘Unified Protector’ and NATO’s no-fly zone to destroy Libya in order to “protect the civilian population.”

  Unified Protector van oliebelangen en elite inkomsten…

 • Mooi om eens wat ware woorden met betrekking tot Libië in het Nederlands te lezen! Dr. Lamb is overigens nog steeds in Libië, zie zijn laatste artikel: http://www.countercurrents.org/lamb150112.htm
  Gegroet namens Mathaba.

 • Nexus:

  Wat mij nog het allermeeste stoort, behalve de vele onschuldige slachtoffers, is dat Nederlanders met een beetje moeite kunnen weten wat er speelt in landen zoals Libië, Syrië en nu weer Iran. Het interesseert het grootste gedeelte gewoonweg niets. Die houding komt bij mij over als: ach, het zijn toch maar moslims en die Gaddafi was gek.

  Ik schaam mij om de gelatenheid waarmee Nederlanders reageren op de talloze bombardementen, niet alleen in Libië, maar ook destijds op Irak en Afghanistan, haast duivels om te zien hoe sommige mensen ervan genoten, net vuurwerk.

  Voor mij is het duidelijk dat het grootste deel zich gewillig laat beïnvloeden door de mainstream media, lekker makkelijk, iedereen is het daarmee eens en een ander standpunt innemen, dat is alleen lastig en kan problemen veroorzaken.

  Ik walg er dagelijks van, van deze houding.

  Maar om het toch met een positieve noot te eindigen:

  Beste Bou, respect voor je werk! En dat meen ik uit de grond van mijn hart.

 • They Knew:

  @Nexus

  Ik ken het probleem beste Nexus! Daarom probeer ik mensen op de site van Harry van Bommel wakker te schudden, met daarbij de nodige verwensingen die ik naar m’n hoofd geslingerd krijg aan toe. Maar ik houd het al 4 jaar vol en ik kom géén stap verder. Zal wel aan mij liggen.

 • mr. drs. Bou:

  Beste They Knew,

  Je mag best wat BOUblog linkjes dumpen op de site van de Heer Bommel! 😉

 • They Knew:

  Beste Bou,

  Als je dat niet bezwaarlijk vindt en niet weggezet wilt worden als een “complot-theorist”, zal ik dat zeker doen. Maar wees ervan verzekerd dat ik jou en je berichtgevingen, met hand en tand zal verdedigen. Dat heb ik met Alex Jones, Global Research, Voltaire Network, Webster Griffin Tarpley en James Corbett óók gedaan. Alex Jones heb ik een tijdje aan getwijfeld, maar ik denk toch dat het een persoon is die z’n hart op de juiste plaats heeft zitten en het via z’n tong eruit gooit.
  Maar er zitten wat hardnekkige elementen bij Harry van Bommel, die op elk geverifieerd verhaal denken mij onderuit te moeten halen. Maar wat ik al zei, ik houd het al 4 jaar vol en die elementen kunnen een discussie met mij niet lang meer volhouden, op een gegeven moment haken zij af bij gebrek aan argumenten, maar wel volledig achter de berichtgeving van de MSM blijven staan wat betreft 9/11, Libië, Syrië etc. al geven alternatieve media een ander beeld en dat worden dan automatisch “complot-theoristen”!

  Ik sluit mij in ieder geval bij de uitspraak van Nexus aan, óók ik heb respect voor je werk hier op je blog.

 • They Knew:

  Ik wil echter nog wel iets kwijt over Harry van Bommel, waar ik mij tot op de dag van vandaag behoorlijk aan stoor en dat is het geval met de lezing van Dr. David Ray Griffin in 2006. Hij had belooft daar met wat andere politici aanwezig te zijn, maar liet op het laatste moment verstek gaan, evenals die andere politici. Zijn excuus was; “Ik heb wel iets beters te doen”. Vorig jaar plaatst hij met groot lef een WikiLeaks document uit 2006 op zijn site, met daarin een discussie met de Amerikaanse ambassadeur in Nederland en dat de SP er klaar voor is te regeren. De ambassadeur had daar wat twijfels over, tja de SP, links, communisme? Ach zegt Harry van Bommel; “Het communisme bestaat niet meer en u moet ons meer zien als een Sociaal Democratische Partij”. Wat maak jij hieruit op Bou? 😉

 • mr. drs. Bou:

  @ They Knew, heer Bommel is een politicus. De waarheid is niet relevant.

  BBC: British mercenary forces SAS In Libya

 • mrpettjo:

  Angry protesters using home-made grenades have forced their way into the offices of Libya’s ruling National Transitional Council in the city of Benghazi, setting its front ablaze.
  The attack in the eastern city that was the cradle of last year’s uprising against Libyan freedom came as up to 2,000 protesters demonstrated outside the NTC office.

  (..)

  http://libyasos.blogspot.com/2012/01/protest-in-benghazi-21012012.html

 • mr. drs. Bou:

  Al Jazeera begint zich nu ook zorgen te maken. Waarom protesteren de Libiërs? Ze willen hun infrastructuur terug (gratis huisvesting, water, elektriciteit, vervoer, onderwijs en gezondheidszorg!). Onder Gaddafi gingen ook alle meisjes naar school. Nu wil men een parlement van 200 mensen, waarvan 10% vrouwen!!!

  Pas wel op voor propaganda, maar deze uitzending is ook wel informatief:

  Inside Story: Why are the Libyans protesting again? duurt 25 minuten.

 • mr. drs. Bou:

  Deze korte bijdrage van RT is wat minder wereldvreemd:

  ‘It’s all about pumping oil, not helping Libyans’

 • mr. drs. Bou:

  Het gaat niet zo best met de NTC rebellen van NATO-Al Qaida. Weliswaar staat dit tussen aanhalingstekens, maar toch op NU:

  ‘Kaddafi-aanhangers nemen Bani Walid over’

  BANI WALID – Aanhangers van de verdreven Libische leider Muammar Kaddafi hebben de stad Bani Walid ingenomen.

  Dat meldde de lokale functionaris M’barek al-Fotmani, een voormalig lid van de Nationale Overgangsraad in the woestijnstad maandag.

  Eerder op de dag waren er berichten over een aanval van Kaddafi-aanhangers op een basis van de troepen die Kaddafi vorig jaar verdreven. Volgens een woordvoerder zijn zeker vier verdedigers gedood en zijn 20 anderen gewond geraakt.

  De ruim 100 aanvallers zouden groene vlaggen dragen, het symbool van het regime van Kaddafi. De woordvoerder vertelde dat Kaddafigetrouwen zondag flyers hebben verspreid. ”We komen snel terug. We zullen de ratten onschadelijk maken”, zou daarop hebben gestaan.

  De stad ligt circa 150 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Tripoli. Veel inwoners van de stad behoren tot een stam die lang trouw is gebleven aan Kaddafi. De plaats was een van de laatste bolwerken van Kaddafi, die in oktober werd gedood bij zijn thuisplaats Sirte.

  De voormalige rebellen op de basis beklaagden zich erover dat ze geen hulp hadden gekregen van het leger en de nieuwe regering, ondanks verzoeken daartoe.

 • mr. drs. Bou:

  De strijd gaat door!!!

  Strijd in Libië nog lang niet voorbij

  Lees het zelf maar.

 • Breaking News. Situation in Bengazi.
  http://www.youtube.com/watch?v=J4ec45Lu4cI&feature=related
  Libya falling apart by Afrisynergy!
  Video 2.52 min.

 • excellentie zwembad:

  @Bou
  ik vind bij nico de geit geen bronnen .
  Ik hecht nogal aan bronnen.
  Kunnen Nico de Geit wel gaan geloven op zijn mooie blauwe ogen maar met dit soort artikelen kun je niet aankomen in een discussie

 • mr. drs. Bou:

  Geachte excellentie,

  Zijn eerste bron is De Telegraaf.

  Zijn tweede bron is in het Russisch: http://za-kaddafi.ru/node/9463

  Zelf lees ik geen Russisch, maar Nico de Geit wel. Hij heeft al eerder correcte informatie over Libië verspreid op grond van deze Russische website. Vandaar dat ik hem wel vertrouw, al is het niet op zijn blauwe ogen…

  Wie Russisch verstaat, kan het controleren! 😉

Laat een reactie achter

Recente reacties