Archief
Artikelen

Net als de wrede dictator Muammar Gaddafi zou president Bashar al-Assad van Syrië bezig om zijn eigen bevolking uit te roeien, zodat het de hoogste tijd wordt voor een No Fly Zone, dit in het kader van de Responsibility to Protect. Volgens Assad is dit alles echter het gevolg van een buitenlands complot! Jonathan Head van de BBC gelooft dat natuurlijk niet. Volgens de internationale pers is Assad immers een wrede dictator! Wij mogen vooral niet gaan geloven dat Assad ook maar iets zinnigs in te brengen heeft. Daarom zegt Jonathan Head:

It is possible he really believes this Orwellian narrative. Or it is possible he was shoring up his base, sticking to his guns to show them he intends to stay at the helm.

Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat er in Syrië een zelfde scenario wordt afgedraaid als in Libië. Dan wordt binnenkort ook Damascus bevrijd! Homs is reeds een beetje bevrijd, er zijn volgens Arnold Karskens hele buurten waar de kinderen niet langer naar school hoeven, omdat hun wijk onder controle staat van het Vrije Syrische Leger. Die schieten op alles wat losloopt en ze steken ook scholen in brand, dus de kinderen hebben daarna vrij van school.

De Arabische Liga speelt eveneens een zeer valse rol. Syrië was tot voor kort lid van de Arabische Liga, maar in november vorig jaar werd Syrië als lid geschorst, waarna de Arabische Liga sancties oplegde tegen Syrië. Vervolgens eiste de Liga dat men waarnemers mocht sturen, maar sommige van deze waarnemers lopen nu weer kwaad weg!

Amnesty International lijkt in Syrië een zelfde kwalijke rol te spelen als in Libië. Vertrouw dus niet teveel op de waarheid van berichten die worden uitgebracht door humanitaire organisaties! Die zijn al net zo erg als de CIA-Tweets op Twitter! Ban Ki Moon van de Verenigde Naties doet dapper mee met de geweldige propaganda tegen Assad!

Bashar al-Assad heeft op 10 januari j.l. een toespraak gehouden over de toestand van zijn land. Deze wrede dictator en massamoordenaar van zijn volk blijkt een intelligente en gematigde man. Hij voelt zich verantwoordelijk voor zijn land. Hij wijst op de manier waarop de buitenlandse media proberen om middels valse berichtgeving het land te ontregelen. Assad kondigt talloze maatregelen af die de democratie in Syrië moeten vergroten. De voorbereiding voor deze hervormingen zijn jaren geleden al begonnen. Een wijziging van de grondwet neemt nou eenmaal tijd in beslag! Ook heeft Assad een algemene amnestie afgekondigd voor de misdaden die de laatste maanden in Syrië zijn gepleegd.

President Bashar al-Assad’s Speech Highlights (English Subtitles) duurt 13 minuten.

Wie Arabisch verstaat, kan de hele toespraak hier bekijken. Ook het in Teheran gevestigde Press TV geeft regelmatig goede informatie over de achtergrond van de zogenaamde opstand in Syrië. In de volgende video geven Webster Griffin Tarpley, de politieke analist en filmer uit India Sukant Chandan en Omar Nashabe van de krant Al-Akhbar uit Beiroet hun visie op de toestand in Syrië. Als dat land binnenkort net zo bevrijd is als Libië, dan zullen Libanon en Iran spoedig volgen!

Syria Unrest-News Analysis-01-06-2012 duurt 23 minuten.

De waarnemers van de Arabische Liga blijven nog even in Syrië. De vraag is nu of Syrië een tweede Irak zal worden. In de volgende video bespreken drie heren uit het Midden Oosten de kans dat de hervormingsplannen van Assad zullen slagen.

Syria: The Iraqi stereotype?-Middle East Today-01-13-2012 duurt 25 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

20 Reacties op “President Bashar al-Assad over het complot tegen Syrië”

Laat een reactie achter