Archief
Artikelen

In Syrië ontwikkelt zich een zelfde scenario als vorig jaar in Libië. Zogenaamde burgers worden bewapend vanuit het buitenland om zogenaamd met geweldloze protesten de huidige president Assad uit de macht te ontzetten. In de Nederlandse media staat een verhaal van bloedige oppressie van deze protesten. Ook deserteren er mensen uit het leger, om te vechten tegen die bloedige dictator. Al Jazeera en Al Arabia doen alsof het gaat om moedige vrijheidsstrijders. De bevolking demonstreert intussen vóór Assad! Anonieme Twitters smeken om een No-Fly Zone en het Vrije Westen wil daar graag bij helpen! Net als in Libië! Er is alleen een verschil: Rusland en China hebben geen trek in een tweede Libië.

Syria 7/1/2012 – Russian Warships Enter Syria Waters to Protect From Any Attacks

Langzaam maar zeker komen ook andere mensen tot het besef dat de NATO met hulp van hun Arabische bondgenoten in Syrië een oorlog wil ontketenen, zoals in Libië vorig jaar gebeurde. Dan kan de NATO er wat Westerse stromannen aan de macht helpen. Rusland is echter een bondgenoot van Syrië, zodat dit spelletje regime change zou kunnen uitlopen op een wereldoorlog. De haviken van de VS spelen graag met dat vuur en de Nederlandse media slikken het meestal voor zoete koek. Welke berichten uit Syrië zijn nog betrouwbaar? Twitters en Tweets zeker niet! Zoek op YouTube eens op: Lies about Syria. Dit zijn vaak amateurbeelden, maar de bevolking weet waar men het slachtoffer van is! Let ook op de dubbele toon van de krantenberichten.

Twee dagen geleden werd er een aanslag gepleegd op een groepje Westerse journalisten, die op uitnodiging van Syrische regering in Syrië waren. Een Franse journalist werd gedood. Gisteren stond in het NRC dat minister Rosenthal van BZ een onderzoek eist van de Syrische regering, vandaag heeft een Belgische journalist verklaard dat de aanslag waarschijnlijk werd gepleegd door de Syrische regering. Aanslag Homs was Syrische opzet, zegt dan de NOS. De conclusie laat zich raden: Arabische Liga vreest burgeroorlog Syrië. Omdat iedereen alles van elkaar overschrijft, is de toon nu wel weer gezet, maar hoe waarschijnlijk is het dat de Syrische regering zichzelf zo in de vingers blijft snijden? Assad wil het land liever zelf democratiseren!

Arnold Karskens is nu zelf gaan kijken in Homs, de stad waar de meeste onrust heerst. Ook hij zegt rare dingen:

Bij een houtkacheltje tonen mannen hun verwondingen op rug, buik en benen, opgelopen tijdens de vele uit de hand gelopen demonstraties. ‘Een spijkerbom gemaakt in Iran,’ verklaart een man met een baard en wijst op zijn vele hechtingen in zijn bovenarm. Iran steunt het regime van Bashar al-Assad.

Moeten we nu geloven dat Assad zijn burgers aanvalt met amateuristische spijkerbommen, made in Iran? Of is de man met de baard soms een slachtoffer van de oorlogspropaganda die wordt uitgedokterd in het Pentagon en de Amerikaanse denktanks? Nog een citaat:

Het openbare leven in Homs ligt de laatste maand zo goed als stil. De universiteit is gesloten. Drie hoogleraren die wel college gaven zijn omgebracht. Veel middelbare scholen zijn eveneens dicht, vooral in de wijken waar de opstandelingen gezag uitoefenen. Een christelijke school waar de volgende dag examens wordt gehouden krijgt extra bewaking.

Wie zou die hoogleraren hebben omgebracht? De regering? En wie bewaakt de school waar examens worden gehouden? In wijken waar de opstandelingen het gezag uitoefenen zijn de scholen dicht. Wat Karskens daarna zegt, is wel belangrijk:

We lopen langs een espressobar waarvan de luifel verkreukeld op de stoep ligt. Andere winkeliers vegen glasscherven bij elkaar. Niemand kan ons de reden voor de aanslag vertellen. Van der Lugt heeft zo zijn vermoeden. ‘Anti-regeringselementen willen chaos creëren. Ze worden betaald door landen als Qatar en Saoedi-Arabië. Het is hier een van buitenaf geleide volksopstand.’ Pater Frans ziet achter de onlusten tegen het regime van Bashar al-Assad een breed complot. ‘Het Westen wil de machtsblokken in het Midden-Oosten kapotmaken, zoals de band tussen Syrië en Iran, om plaats te maken voor confessionele militair machteloze staatjes. Zo beschermen ze Israël en de toevoer van olie.

Pater Frans ziet een complot, niet omdat hij rondloopt met een aluhoedje, maar omdat er een complot is! Het scenario is ongeveer hetzelfde als in Libië. Die Amerikaanse denktanks moeten eens wat nieuws verzinnen, want de mensen stinken er niet meer in! Karskens vertelt ook nog:

‘De regering heeft de steun van zes miljoen leden van stammen, drie tot vier miljoen alawieten, anderhalf miljoen christenen en dan nog twee miljoen Koerden op zo’n 23 miljoen Syriërs. Dat is de meerderheid.’ De opstandelingen hebben bij het begin een inschattingsfout gemaakt door, anders dan bij de opstand in Egypte, op het leger te gaan schieten. Honderden militairen zijn inmiddels gesneuveld. ‘Dat heeft de soennitische en alawitische militairen juist verenigd.’ Deserties op grote schaal van het bijna half miljoen personen tellend leger zijn daarom tot nu toe gering gebleven.

Volgens de media-propaganda schiet het leger op vreedzame en ongewapende burgers. Maar deze zogenaamde vrijheidsstrijders schieten net als in Libië op het leger!

Thierry Meyssan is een kritische Franse journalist en hij woont al jaren in Syrië. Vandaar dat zijn berichtgeving me nog redelijk betrouwbaar lijkt. Wie de strijd om Syrië wil volgen, kan daarom het best te rade gaan op zijn website. Deze is in principe in het Frans, maar voor wie geen Frans verstaat, is er ook een Engelse versie. Let op: deze zijn niet identiek, Meyssan schrijft in het Frans! De volgende YouTube gesprekken tussen Meyssan en Morris zijn ook verhelderend. Let op de datums onder de video’s.

Thierry Meyssan Reporting from Syria
Geüpload door 108morris108 op 5 dec 2011

Thierry In Syria – Russia Pours In Advanced Weapons
Geüpload door 108morris108 op 10 dec 2011

Thierry Meyssan in DAMASCUS (SYRIA) explains the regional interests, and how indispensible Syria is to Russia.

Thierry in Syria Update and The Mercenaries Paymasters
Geüpload door 108morris108 op 27 dec 2011

Thierry Meyssan of http://voltairenet.org/en explains some leading personalities financing terrorism throughout the Islamic world, principally Prince Bindar of Saudia – the ex Saudi ambassador to the US.

Thierry in Syria – Not Going the Way Israel and NATO Wanted
Geüpload door 108morris108 op 8 jan 2012

Thierry sees a general destabilisation taking place beyond Syria.
Thierry was a pioneer in exposing 911 irregularities – I also ask him about this.
Apologies for a poor internet connection.

Webster Griffin Tarpley is een bekende historicus en criticus van de Amerikaanse politiek. Zie voor meer informatie zijn website. Tarpley was in november in Homs. Ook hij vertelt een heel ander verhaal dan onze Fabeltjeskranten en de Slaapmuts NOS. In de volgende video vertelt hij meer over de politieke achtergronden van de zogenaamd vreedzame demonstraties in Syrië. Dit interview werd op 21 november 2011 uitgezonden op de Syrische zender Addounia TV.

Webster Griffin Tarpley on Syrian Addounia TV duurt 56 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

6 Reacties op “Syrië en het nieuws over de “burgeroorlog””

 • mrpettjo:

  De versie van Thierry Meyssan over de situatie in Syrie wordt door de onafhankelijk Britse journalist Lizzie Phelan die ook in de Libie een duidelijk dissonant geluid liet horen, onderschreven:
  http://www.syrianews.cc/syria-lizzie-phelan-speaks-about-the-real-situation-320.html
  Zij geeft duidelijk aan dat de aanslag op de Westerse journalisten door anti Assad groepen is gepleegd.

  De NOS blijft volharden in hun maandenlange anti Assad propaganda..

 • They Knew:

  Beste Bou,

  “Volgens de media-propaganda schiet het leger op vreedzame en ongewapende burgers. Maar deze zogenaamde vrijheidsstrijders schieten net als in Libië op het leger!

  Thierry Meyssan is een kritische Franse journalist en hij woont al jaren in Syrië. Vandaar dat zijn berichtgeving me nog redelijk betrouwbaar lijkt. Wie de strijd om Syrië wil volgen, kan daarom het best te rade gaan op zijn website.”

  Ben ik met je eens, echter, Thierry Meyssan is niet de enige die nog een beetje een betrouwbaar beeld van Syrië schetst. Ook Webster Griffin Tarpley is in november in Homs geweest en schetste een héél ander beeld van wat er zich daar afspeelt, dan wat wij hier via de NOS voorgeschoteld krijgen.

  Vorig jaar is hij ook in Libië geweest, evenals Cynthia McKinney (voormalig congreslid) en Wayne Madsen (ex NSA en reporter van diverse Amerikaanse dagbladen) en zij kwamen allemaal met dezelfde verhalen.

  Misschien kan je zijn website opnemen in je lijst “betrouwbaar”?

  http://tarpley.net/

 • mr. drs. Bou:

  Syria – The REAL Story bestaat uit korte fragmenten met uitspraken van onafhankelijke journalisten.

 • mrpettjo:

  Weer wat geleerd: de nazi was als term een combinatie van nsdap en de zionistische partij..

  The word Nazi is a combination between the National Socialist Party and the Zionist Party. Na Zi The same people are running Israel now and trying to start a war with Iran.

  http://www.youtube.com/watch?v=e2_oVexQk7I

  Eustace Mullins (RIP) about Zionists, Holocaust, Rothshild, Israel, Judaism

  Zie ook de begeleidende tekst op YouTube

 • mr. drs. Bou:

  Truth about Syria: Crazy Men in Grey Suits

  The west is on the hunt for another war in the Middle East.

  By Jeremy Salt

  January 13, 2012 “Information Clearing House” — – In his speech to university students this week, Bashar al Assad spoke of a conspiracy against Syria. Use another word if you like, but of course there is one. The foot soldiers in the campaign to bring down the Syrian government are the armed men calling themselves the Free Syrian Army and the random armed gangs. None of them could maintain their violent campaign without outside support. Short of open armed intervention from the outside, they cannot overthrow the Syrian government. All they can do is keep killing and causing chaos in the hope that it will eventually collapse. Their sponsors are the US, Britain, France, Saudi Arabia, Qatar, the Muslim Brotherhood, the Syrian National Council, assorted ‘activists’ in exile, some closely linked to the British Foreign Office and the US State Department, and every salafist across the region. Reform is not the issue. Their agendas vary but converge at one point: their determination to destroy the Baathist government. For the US, Britain and France – ‘the west’ – the destruction of a government and a political party that has long got in their way is the issue. For Saudi Arabia, the issue is confronting Iran and containing Shiism across the region. For the Muslim Brotherhood, the issue is revenge for Hafez al Assad’s repression of their revolt in 1982, the destruction of a secular government and the installation of a sharia-based substitute which they expect to dominate. For both the Muslim Brotherhood and the salafists the issue is also the destruction of the Alawis as a socio-political force in Syria.

Laat een reactie achter