Archief
Artikelen

Ibn Battuta (1304-1368) was een Marokkaanse Berber die in de 14e eeuw een ontdekkingsreis maakte door de Islamitische wereld. In een tijdsbestek van 30 jaar bezocht hij vrijwel alle Moslimlanden, waaronder Noord Afrika, de Hoorn van Afrika, West Afrika, Zuid Europa, het Midden Oosten, Zuid Azië, Centraal Azië, Zuidoost Azië en China. Hij legde ongeveer 120.000 km af. De ontdekkingsreis van Marco Polo (1254–1324) was aanzienlijk minder lang! Eenmaal weer terug in Marokko heeft Ibn Battuta zijn belevenissen opgeschreven. Bijna 700 jaar later treedt de Engelse schrijver en Arabist Tim Mackintosh-Smith in zijn voetspoor.

Mackintosh-Smith woont al vele jaren in Jemen. Hij heeft daar Arabisch gestudeerd en hij is een van de grootste kenners van Ibn Battuta. Hij bezocht alle plaatsen die Battuta beschreef. Aan de hand van deze “reisgids” voert hij ons door de hedendaagse wereld van de Islam. De volgende BBC-documentaire bestaat uit drie delen. Enjoy!

Camels, Courts, and Concubines: The Adventures of Ibn Battuta! duurt drie maal 57 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

6 Reacties op “De reis-avonturen van Ibn Battuta (1304–1368)”

Laat een reactie achter