Archief
Artikelen

Update, maandag 9 januari, 15.00 uur
Baybasin belde me daarnet met het volgende bericht: De openbare zitting van 17 januari gaat niet door. Deze is uitgesteld tot een nader tijdstip, misschien in februari. De reden van dit uitstel werd niet gegeven, maar de Advocaat Generaal (van het OM) is vervangen.

Op dinsdag 17 januari a.s. om 12 uur begint in de zaak Baybasin eindelijk een openbare zitting van de Hoge Raad, die zetelt aan het Lange Voorhout te Den Haag. De ingang is in de Kazernestraat en iedereen is welkom! Baybasin zal zelf ook aanwezig zijn, al probeerde men hem er buiten te houden! Zijn advocaat, mr. Adèle van der Plas, krijgt 20 minuten spreektijd om het herzieningsverzoek dat zij op 18 april 2011 heeft ingediend, mondeling toe te lichten. Dit herzieningsverzoek staat integraal online (pdf).

Wie nog altijd denkt dat Baybasin een ordinaire boef is, zou dat herzieningsverzoek eens moeten lezen. Baybasin werkte ooit voor de Turkse regering, nota bene als diplomaat (koerier) voor de Turkse handel in heroïne! Hij is een Koerdische leider en vredesactivist, die weigerde om samen te werken met de Turkse regering toen deze hem vroeg om hulp in de strijd tegen de Koerden. Hij werd gemarteld, maar vrijgelaten, waarna hij is gevlucht. Eenmaal in Europa verklaarde hij openlijk in interviews dat de Turkse regering betrokken was bij de heroïnehandel. Ook organiseerde hij een vredesoverleg tussen de PKK en het Turkse leger. Op verzoek van de toenmalige corrupte Turkse regering werd hij in Nederland veroordeeld tot levenslang op grond van volledig vervalste bewijzen. Daarbij werd onze huidige SG van Justitie, die toen hoofd was van Vreemdelingenzaken, gechanteerd door de Turkse geheime dienst. Deze beschikte over bewijzen dat deze Nederlandse topambtenaar zich in de jaren ’90 in Turkije liet voorzien van zwerfkinderen om zijn seksuele lusten te bevredigen.

Omdat de bewijzen tegen Baybasin uitsluitend bestaan uit vervalste telefoontaps, destijds nog slechts aanvullend bewijs, heeft het Hoge Raad in zijn zaak verklaard dat telefoontaps in het vervolg mochten gelden als voldoende bewijs. Bij het beroep in cassatie van Baybasin op 21 oktober 2003 verklaarde de Hoge Raad: “Dat Nederland geen controle zou hebben over het functioneren van de tapkamers doordat er in Nederland geen kennis bestaat van de uit Israël afkomstige software is, voorzover dit al juist zou zijn, onvoldoende om aan te nemen dat er met telefoontaps is gemanipuleerd.”

Dat er wordt geknoeid met telefoontaps, blijkt ook uit de zaak Hörchner. Om dit te verbloemen en verhelen heeft het OM Robert Hörchner zelfs op valse gronden uitgeleverd aan Polen, waar Hörchner 10 maanden lang in voorarrest zat, waarna hij op borgtocht werd vrijgelaten en doodziek thuis kwam. Tijdens zijn proces in Polen had Robert Hörchner echter de identiteit van de ware dader achterhaald, omdat de belangrijkste getuige a charge zijn uiterlijk beschreef. Tegen deze Jeroen van den O. uit Vught heeft hij daarop aangifte gedaan, maar het OM ziet geen reden om deze wietkweker en identiteitsfraudeur te vervolgen.

Toen Zembla in januari 2010 een uitzending wijdde aan de fraude bij het OM, kwam de zaak Hörchner daarin ook aan de orde. Er volgde een onderzoek door het WBOM, waarin de conclusie in de zaak Hörchner ongeveer luidde: Halleluja! Niets aan de handa! Omdat Hörchner blijft strijden voor zijn recht, heeft hij onlangs een pittige brief geschreven aan mr. Bolhaar, de opvolger van mr. Harm Brouwer als hoogste baas bij het OM. Uit deze brief (pdf) blijkt dat Hörchner zijn zaak ook middels Fair Trials International aanhangig heeft gemaakt in Brussel.

De zaak Baybasin is een politieke zaak en de veroordeling van Baybasin was een politiek proces. Als het OM op verzoek van een corrupte Turkse regering bewijsmateriaal vervalst of laat vervalsen om een corrupte topambtenaar uit de wind te houden, dan is dat de doodslag voor ons rechtssysteem. Niet alleen Baybasin is daar het slachtoffer van, maar ook Hörchner is nog altijd bezig om zijn recht te halen en in het kielzog van de zaak Hörchner worden weer anderen meegezogen naar Polen! Daarom is het van groot belang dat Baybasin wordt vrijgesproken, waarna er een onderzoek behoort te volgen naar de manier waarop deze Koerdische vredesactivist ten onrechte werd veroordeeld tot levenslang.

Mocht u Baybasin willen steunen in deze strijd om gerechtigheid, kom dan op 17 januari a.s. naar Den Haag! Hoewel we van de zitting zelf niet teveel moeten verwachten, zal het hem zeker goed doen als er veel publiek aanwezig is. Hij heeft me dit gisteren telefonisch laten weten, maar hij belde vooral om mij te vragen of ik iedereen wil bedanken die hem met Kerstmis een kaart heeft gestuurd! Daarbij noemde hij Lidy met name, omdat zij hem regelmatig schrijft, maar ook alle andere kaartenschrijvers krijgen zijn hartelijke groeten. With highest respect from mr. Baybasin!

Overigens ben ik van mening dat Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

30 Reacties op “17 januari a.s.: openbare zitting HR in de zaak Baybasin”

 • Goede avond mevr. Bou,
  Bijzonder blij benik met uw verhaal over de Koerdische/Turkse heer Baybasin en het daaraan gekoppelde verhaal van Robert Hörchner te St.Michielsgestel, waar wij onlangs nog net voor kerst op bezoek zijn geweest.
  Mijn verzoek is uiteraard of ik dit artikel in z’n geheel met bronvermelding natuurlijk én link mag overnemen van uw site.

  Met vr. groet
  Silvia Videler
  Zwolle / http://www.boinnk.nl

  • mr. drs. Bou:

   Beste Sylvia,
   Allereerst mijn excuses voor mijn trage reactie. Je reactie zat in de spambox en ik heb geen flauw idee waarom!

   Mijn antwoord op je verzoek is JA, maar met de volgende kanttekening:

   Je zou mijn artikel kunnen gebruiken als basis, maar het zelf een beetje kunnen herschrijven. Per slot is dit nu al de TWEEDE keer dat de zitting bij de HR is uitgesteld. Men is bezig om de zaak akelig te vertragen. Ook weet ik nog steeds niet WAAROM de zitting is uitgesteld. Zonder opgave van redenen…

   Men maakt Baybasin steeds blij met een dode mus! Dit gebeurde al bij de TCEAS en nu weer bij de HR. Ze zitten met de zaak in hun maag, dat begrijp ik. Maar intussen zit Baybasin nog altijd in de gevangenis. Hoe lang nog? Dat aspect zit me dwars, dus misschien kun je dat er inbrengen. Verder mag je me gerust plagiëren! 😉

   Ik zal je de HTLM versie mailen, dan heb je meteen alle links.

   Groetjes! met liefs!

 • P.van Houten:

  Deze man behoort vrijgelaten te worden een smerige politieke en corrupte zaak!

 • Lidy Broersma:

  Goedemorgen Bou, dat ik m’n naam aan het eind tegen kom. Fijn om te lezen dat m’n fotokaartjes goed aankomen, dan kan ik op dezelfde voet voortgaan. Ik kom de zeventiende ook Bou. Met mijn aanwezigheid wil ik laten zien dat ik het heel belangrijk vind dat Recht wordt gesproken en dat kan uitsluitend als de waarheid boven tafel komt. Ik hoop dat in 2012 een begin wordt gemaakt met het herstel van het vertrouwen in de Rechtsstaat. ik ben er ook om de advocaat Adèle van der Plas te laten zien dat ik heel veel bewondering voor haar heb omdat zij zich toont als een integere jurist met oneindig veel moed. Ik hoop dat zij zich gesteund voelt wanneer zij het woord tot de Hoge Raad richt. Tot de zeventiende Bou!

 • wil:

  hoe laat dient de zaak

 • mr. drs. Bou:

  Baybasin belde me daarnet met het volgende bericht: De openbare zitting van 17 januari gaat niet door. Deze is uitgesteld tot een nader tijdstip, misschien in februari. De reden van dit uitstel werd niet gegeven, maar de Advocaat Generaal (van het OM) is vervangen.

 • kolonel koekwous:

  Advocaat Generaal (van het OM) is vervangen.?
  Mag ik vragen door wie? is dat bekend?

 • kolonel koekwous:

  Zwaar teleurstellend weer.
  Misschien valt de volgende zittingsdatum op een dag dat ik wél vrij kan krijgen, dan kunt je meerijden Bou.

 • Madeliefjevan Anarchiel.com:

  ehhh Wie zet dit bericht op klokkenluideronline.nl ? was net op die genoemde site maar zag het niet staan. ik tweet et wel ff

  • mr. drs. Bou:

   Lieve Madelief,
   Helaas heeft Micha de verdedigers van onze rechtsstaat en Baybasin bedolven onder een lading beledigende Godwins! Daar kom ik dus niet meer terug. 🙁
   Jammer dat sommige mensen niet begrijpen dat het gelukkig nog geen oorlog is…

 • mr. drs. Bou:

  Lieve Kolonel,

  Verdrietig is het zeker! Door wie deze AG is vervangen, wist Baybasin niet. Er zou al veel eerder een openbare hoorzitting zijn, maar die ging ook al niet door.
  http://www.boublog.nl/22/11/2011/baybasin-komt-vandaag-voor/
  De vorige AG had namelijk de stukken nog niet gelezen!
  Baybasin zei dat hij vermoedde dat ook de rechters misschien worden vervangen. Het lijkt de Chipshol-affaire wel!

  Wat ik zo erg vind, is dat men Baybasin steeds blij maakt met een dode mus. Het lijkt me moeilijk voor hem om de moed er in te houden. Misschien zou het helpen als veel mensen hem NU een kaartje sturen. Want na bijna 14 jaar is hij wel zowat van de wereld af en dat wil ik juist voorkomen! Maar volgens mij probeert de HR te voorkomen dat zijn zaak weer in het nieuws komt. Openbare rechtspraak, maar niemand mag weten wanneer. Er zouden eens mensen komen luisteren…!!! Foei, wat een geknoei!!!

  Ik weet niet waarom de zaak is uitgesteld, niemand weet dat! Ik hoop maar zo dat het niet komt omdat ik over hem schrijf…

  In elk geval dank voor je aanbod om mee te rijden. Ik had verdorie al een lift aangeboden gekregen! Dat gaat nu niet door.

  Ach, het is niet anders en het loopt al tegen half zeven. Mijn prak is nu warm, dus smakelijk eten! 😉

 • kolonel koekwous:

  Il colonello kent nog wel een redacteur met cohones( ik weet alleen niet hoe groot die zijn).
  Is er wel eentje die dingen graag in het nieuws brengt.
  U weet vast op wie ik doel.
  Ik zou ter loops eens een zetje kunnen geven en kijken of hij uh hapt?
  Niet geschoten is altijd mis zeg ik altijd maar.
  Wel bekomen en salute

 • kolonel koekwous:

  Pardon, ik vergat te melden dat dit eigenlijk IN het nieuws moet?

  • mr. drs. Bou:

   Kolonel, dit behoort natuurlijk nieuws te zijn, maar de vraag is of we daarmee niet meer kwaad doen dan goed. In elk geval ga ik geen artikel meer schrijven als de nieuwe datum ooit bekend wordt. Er zijn nog andere kanalen…

   Volgens mij komt Baybasin pas vrij als Demmink met pensioen gaat en dat proberen ze kennelijk zo lang mogelijk uit te stellen. Ik heb geen idee wie er nog meer in deze beerput zit, maar dat ze machtig zijn, dat lijkt wel zeker. Moge de beerput open gaan en Baybasin vrijkomen!

 • Eheu:

  Quote/Bij het beroep in cassatie van Baybasin op 21 oktober 2003 verklaarde de Hoge Raad: “Dat Nederland geen controle zou hebben over het functioneren van de tapkamers doordat er in Nederland geen kennis bestaat van de uit Israël afkomstige software is, voorzover dit al juist zou zijn, onvoldoende om aan te nemen dat er met telefoontaps is gemanipuleerd.”
  Unquote
  Beste Bou, wat die tapsoftware betreft, – dat is een interessant onderwerp dat bijna nooit belicht wordt, en dus ook m.o.m. totaal onbekend is. Daarom zou ik mensen eens willen aanraden om het verbijsterende verhaal over Inslaw/Promise te lezen, dan wordt dat al een stuk duidelijker (en in dit geval dan in de ‘military Industrial Context’ van de ‘alliantie’ Turkije-Israel- zie bijv. het werk van/over Sibel Edmonds).

  http://en.wikipedia.org/wiki/Inslaw
  http://www.absoluteastronomy.com/topics/Inslaw
  http://dmc.members.sonic.net/sentinel/gvcon7.html

  Gr.
  Eheu

 • Eheu:

  Ik geloof dat je maar 3 links kunt plaatsen op jouw site, bou, dus hier de laatste die bij de vorige drie hoort.
  http://www.wired.com/wired/archive/1.01/inslaw.html

  Het is een vreselijk ingewikkeld en láng verhaal,-en het is al weer heel lang geleden begonnen- dat over die ‘tracking-software’, maar zeker heel belangrijk. Ook Kleintje Muurkrant heeft er in het verleden over geschreven – ik geloof dat ik zelfs n.a.v. die artikeltjes dat onderwerp eens zelf ben gaan onderzoeken.

  Ik besteed zelf ook aandacht aan dat onderwerp op een dacht ik geschikte plek, nml. in mijn vertaling/ondertiteling van een heel goeie Franse docu over het wereldwijde spionage-systeem Echelon:

  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/echelon_de_geheime_macht-privatisering_door_de_vs_van_alle_geh._diensten

  Gr.

  Eheu

 • Eheu:

  Goed, om kort te gaan is de conclusie die je uit dat verhaal rondom ‘inslaw/promise’ kunt trekken, de volgende: Het Nederlandse (maar in feite dat van heel veel zoniet alle) rechtssysteem wordt op centrale punten, dus zeg maar VOLLEDIG, bepaald door wat Israel + de VS en alle misdadigheid en ‘belangen’ die met het Militair Industrieel Complex samenhangen (inclusief dus ‘terrorisme’, wapenhandel, black-ops a la Al Qaeda & company).
  Bravo! Nederlandse ‘intellectuelen’ en andere hoeders van de vrijheid en ‘normen en waarden.
  Het is één groot macaber en laf en slécht THEATER (en het gebeurde allemaal ‘while you were sleeping’)

  MvG

  EHEU

 • They Knew:

  @Eheu,

  Dat is een interessante! Wist je dat “Promise” software óók gebruikt wordt voor de manipulatie van financiële markten? Zie Mike Ruppert’s boek “Crossing the Rubicon.”

  http://www.youtube.com/watch?v=fy9JCDchk34

 • ldbroersma:

  Beste Bou, aangezien er een verwijzing is van Klokkenluideronline hier naar toe hoop ik dat ik hier afsluitend toch nog een reactie kan geven op de inhoud van de berichtgeving daar. Ikzelf heb van Micha Kat een ban gekregen en alle commentaar heeft hij gedeleted.

  Klokkenluider online heb ik een tijdje gevolgd en ik heb nu helder gekregen wat er mankeert aan de inhoud van zijn berichtgevingen en de wijze waarop hij tot bewijsvoering komt. Micha Kat presenteert feiten en fictie als feiten. En kijkend wat hij er nu van heeft gemaakt kun je hem opportunistische kwaliteiten niet ontzeggen. Hij weet zichzelf wel weer omhoog te trekken, zullen we maar zeggen.

  Het is oorlog schrijft Micha Kat in een reactie die hij inmiddels heeft verwijderd. De scheidslijn is door hem getrokken: de ware strijders voor de goede zaak zijn de mensen die hem onvoorwaardelijk volgen in ZIJN strijd. Door niet met hem op zijn manier en volgens zijn instructie ten strijde te trekken ben je dienstbaar aan het kwaad, althans dat is de visie van Micha Kat.

  De wijze waarop hij middels zijn blog communiceert noemen ze paradoxale communicatie. Als lezer probeert hij je te dwingen te kiezen tussen hem, de vertegenwoordiger van het goede, of het kwaad, waar de gehele gerechtelijke macht en etc. etc. etc.voor staat. Maar ja die truuk kennen we inmiddels wel. Micha Kat overigens niet, aangezien hij er in zijn gesprek met advocaat Peter Schouten in trapt. Peter Schouten drijft hem met een staaltje paradoxale communicatie in het nauw.

  Micha Kat schreef dus dat we onder aanvoering van Van der Plas tijdens de zitting voor het herzieningsverzoek van Baybasin de rechters moesten bespugen en beschreeuwen en deden we dat niet dan waren we dienstbaar aan het grote kwaad. Maar waar blijft in dit verhaal Micha Kat zelf? Hijzelf heeft als de gesmeerde bliksem zijn weblog geschoond van voor hem belastend materiaal. Is dat omdat hij 7 februari voor de rechter moet verschijnen?

  Het kan best zijn dat hij ooit als onderzoeksjournalist goed is geweest, Bou. Bij mij heeft hij in de korte tijd dat ik hem volg in ieder geval alle krediet verloren. Voor informatie ga ik liever bij anderen te rade. Ik hoop werkelijk dat Micha Kat nog eens tot bezinning komt.

  En ik hoop dat deze verbale schermutselingen juist helpen om de zaak van Baybasin in goede banen te leiden. Ik wil dat het een eerlijke kans krijgt en daarvoor hebben we de rechterlijke macht nodig.

  • mr. drs. Bou:

   Beste LD Broersma,

   Klokkenluider was even off line, er ging daar iets grondig mis. Inmiddels doet vrijwel alles het weer, alleen die maffe duimpjes zijn weg! 😉
   Je hebt dus geen IP-ban, dat leek me ook niets voor Micha. De verdwenen reacties heeft hij terug gezet onder de naam: Redactie.

   Maar Micha beweert nu dat ik hem als oorzaak aanwees voor het niet doorgaan van de zitting. Natuurlijk niet! Ik was alleen kwaad op hem om zijn volgende uitlating:

   Het is walgelijk en zonder meer weerzinwekkend dat mensen als Inanna en Adele zich wensen te voegen naar de regels van moordenaars en kinderverkrachters waarbij ze blijkbaar denken dat deze criminelen hen op enigerlei wijze ter wille zullen zijn. Dat zullen ze NIET ZIJN tenzij ze worden VERSLAGEN op het SLAGVELD zoals destijds de Nazi’s. De meeste Joden dachten vanaf 1940 ook dat ze de dans zouden ontspringen als ze zich KEURIG zouden blijven gedragen en braaf hun hoed zouden afnemen voor de bezetter net als Inanna de hoed afneemt voor de zwarte mafia. Wij van Klokkenluideronline nemen met klem afstand van deze pogingen tot appeasement met sadistische criminelen en roepen iedereen op om op 17 januari de zwarte duivels achter de tafel uit te kotsen en te beschimpen zo hard en zo duidelijk mogelijk. THEY WILL STOP DEGRADING US!!!!!

   Op dat moment belde Baybasin en hoewel ik het droevig voor hem vond dat de zaak weer was uitgesteld, was ik tegelijkertijd opgelucht dat Kat nu voor een dichte deur kwam te staan. Mijn reactie waarin ik vertel dat de zaak is afgeblazen, is trouwens niet teruggeplaatst!

   En dan Micha Kat in zijn volgende artikel:

   BEHANDELING HERZIENING BAYBASIN HOGE RAAD OP 17 JANUARI GESCHRAPT * MICHA KAT BESCHULDIGD VAN OORZAAK AFBLAZEN ZITTING

   Gisteren is bekend geworden dat de openbare zitting bij de Hoge Raad waarin het herzieningsverzoek in de zaak-Baybasin zou worden behandeld [backgrounds] is afgeblazen. De reden van dit uitstel werd niet gegeven, maar de Advocaat Generaal (van het OM) is vervangen, zo meldt Boublog waarvan webmaster Inanna in nauw contact staat met zowel Adele van der Plas als Baybasin. Op KLOL voegt Inanna daar nog aan toe: Met dank aan Micha voor zijn oproep tot chaos!

   Hoe belangrijk kan iemand zichzelf vinden? Mocht Baybasin me ooit weer bellen met een nieuwe datum, dan zal ik hoogstens wat mensen mailen. Dan kan Kat geen misbruik meer maken van de informatie.

 • mrpettjo:

  Overigens is http://www.klokkenluideronline.nl gisteren blijkbaar tijdelijk van het web gehaald vanwege het scherpe artikel over het doodschieten van een officier van justitie in een rechtbank in Dachau..

 • mrpettjo:

  ..of de tirade van Micha tegen een advocatenkantoor heeft geleid tot een een eis om de artikelen op de website te verwijderen.

 • mr. drs. Bou:

  Beste mrpettjo,

  Volgens mij had Klokkenluider off line problemen met een nieuwe upgrade. De site was al een paar dagen onbereikbaar, dan weer bereikbaar, maar niet voor iedereen.

  De huidige toestand is echter wel raar: Klokkenluider is helemaal off line! Ik kom nu in een advertentie voor Word Press. Misschien heb je dus gelijk.

  Sorry voor het leedvermaak, maar dan had die Kat ook maar niet moeten gaan kotsen! 🙂

 • They Knew:

  Ik krijg onderstaande melding op mijn scherm. Gisterenavond een melding over onderhoudswerkzaamheden aan de server die tot 15 januari zou duren. Onderstaande doet echter iets ‘anders’ vermoeden. Ik denk dat hij door ISP’s geblokkeerd wordt. Om met Zapruder te spreken “Bye bye, zwaai zwaai, vrij internet!”

  Forbidden

  You don’t have permission to access / on this server.

  Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
  Apache Server at http://www.klokkenluideronline.nl Port 80

Laat een reactie achter

Recente reacties