Archief
Artikelen

Heel af en toe komt er nog wat nieuws uit Libië en dit is beslist geen goed nieuws. Het land heeft geen leger en de rebellen, die zijn georganiseerd in milities, weigeren de wapens neer te leggen. Het land staat op de rand van een burgeroorlog. Saif al Islam wordt nog steeds gevangen gehouden in Zintan, waar hij goed wordt behandeld. Zijn vingerkootjes zijn geamputeerd en hij krijgt medische verzorging, maar hij mag geen contact met de buitenwereld hebben en hij heeft geen advocaat. Hij is slechts een van de minstens 8.000 politieke gevangenen in Libië, waar het rechtssysteem totaal niet functioneert.

Er zouden vrije verkiezingen komen, maar de aanhangers van Gaddafi mogen niet meedoen. En prins Idris, de zoon van de door Gaddafi onttroonde koning Idris, is terug in Libië. De meerderheid van de bevolking is echter nog altijd voorstander van de Jamahiriya. Een aantal van hen zou met Oud en Nieuw hebben geprobeerd om de elektriciteitscentrale van Tripoli op te blazen. In Sabha wapperden die dag de groene vlaggen weer:

Libya: 12/30/2011 Sabha – Long live the green revolution!

De NATO is gestopt met bombarderen, maar heeft een paar Apache helikopters achtergelaten om de NTC te steunen. Er komt weer wat olie uit Libië, maar veel minder dan voor de val van Gaddafi. President Jalil van het NTC heeft president Bashir van Soedan ontvangen, hoewel Bashir door het Internationale Hof in Den Haag wordt gezocht wegens genocide. Human Right Watch was verbijsterd! En Aisha el Gaddafi heeft het Internationale Hof gevraagd om een onderzoek naar de dood van haar vader.

In Tripoli heerst volstrekt geen orde, er is toenemend geweld tussen de milities. Brigades uit Misrata proberen het hele land te controleren, ze beschikken over wapens en ze hebben talloze gevangenen in hun macht. De Libische liberalen zijn aan de kant gezet. Gevangenen (waaronder ook journalisten) worden gemarteld en de radikalen zijn aan de macht, maar ze vechten onder elkaar. De Libische rebellen steunen nu ook de opstand in Syrië.

Libya rebels go gunning for Syria to topple Assad

Alle internationale organisaties, zoals de VN, Amnesty International en zo voort, staan onder controle van de supermacht (de VS). Maar in de VS weet men zelfs niet waar Libië ligt!

Total Ignorance: Where’s Libya, Iraq or Iran? NYC doesn’t care!

Dr. Yusuf Shakir was jaren lang televisiepresentator voor de Libische TV. Op 4 januari plaatste Morris een interview met hem op YouTube.

Dr Yusuf Shakir – Tripoli Now Full Of Intel Agents duurt 15 minuten.

Kortom: orde heerst in Misrata, maar de chaos is compleet! Tot zover deze update. Aanvullingen zijn welkom!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

9 Reacties op “Libië update: Orde heerst in Misrata”

 • RTs interview met ex CIA agent Michael Scheuer,
  toont aan dat Al-Qaeda niet bestaat. 11.04 minuten.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GARE6NcxdcY#!

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, Ankie. Interessante analyse, maar de oorlog komt dagelijks dichterbij! Helaas, dit is 2012.

 • Libie laatste nieuws: Chaos!
  Information Clearing House,
  http://www.informationclearinghouse.info/article30163.htm
  4 januari 2012.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Ankie,

  Dank je wel. Dat artikel had ik gemist. Ik heb de main stream artikelen (Reuters en zo) bij elkaar geschraapt en kom tot dezelfde conclusie. Maar het blijkt nog erger dan ik dacht!

  Ken je het boek van Rosa Luxemburg: “Orde heerst in Berlijn”? Het gaat over de opkomst van het fascisme in Duitsland. In Berlijn heerste helemaal geen orde, maar chaos, angst en straatgevechten. Een zelfde orde heerst nu in Libië.

  Gisteravond was op de NOS-TV dat de kinderen weer naar school mogen. Hun leerboekjes zijn inmiddels herschreven en het enig probleem is dat er tijdens de NATO-bevrijding te weinig schoolgebouwen zijn heel gebleven. Verder gaat alles weer goed…

  FOEI !!!

 • Beste Bou!
  Het boek van Rosa Luxemburg ken ik niet.
  Ik heb net even een samenvatting van haar leven gelezen.
  Eigenlijk zou ik iets meer van haar moeten weten na bijna
  20 jaar in Duitsland te hebben gewoond!
  Het is treurig dat zoiets zich herhaald in het Libie!
  Groetjes van mij en bedankt voor al het mooie werk wat je doet.

  Het boek zal ik zeker nog lezen!

 • mr. drs. Bou:

  We weten allemaal welke kwalijke rol Al Jazeera heeft gespeeld in de verwoesting van Libië. Een artikel van Thierry Meyssan schetst de achtergrond van dit TV station. Heel verhelderend! Het is vertaald in het Nederlands.

  Wadah Khanfar, Al-Jazeera en de overwinning van televisiepropaganda

  Al Jazeera Loosing Staff Over Syria ‘Bias’

  By RT

  Al Jazeera journalists quit channel citing bias on Syria coverage: Qatar’s aggressive stance towards Assad has led to a string of resignations at the country’s al-Jazeera TV news channel. Those who left describe bias at the station which they say has become a tool to target the Syrian regime. RT’s Paula Slier describes those accusations.

  Posted March 13, 2012

 • mr. drs. Bou:

  Abdel Hakim Belhaj is een Al Qaida leider die tijdens de strijd tegen Gaddafi kwam bovendrijven. Hij is nu hoofd van het Libische leger in Tripoli. Hij was ooit naar China gevlucht, maar in de tijd dat Libië opeens salonfähig was, is hij ontvoerd naar Libië, door de Engelse geheime dienst, samen met zijn vrouw Fatima Bouchar. Belhaj heeft daar nu de bewijzen van en hij klaagt de Engelse regering aan wegens ontvoering en marteling. Let wel: hij beschuldigt de Engelse geheime dienst. Hij werd in Libië wel gevangen gezet, maar niet gemarteld!

  UK ‘approved’ rendition of Libyan couple

  Over de manier waarop zijn vrouw werd behandeld, staat een goed artikel op Information Clearing House:

  Perverts in Power: The Torture-Lovers Who Rule Us

  So why does it happen? Why are innocent pregnant women wrapped in tape, why are children abducted, why are innocent people strung up in “stress positions,” why are captives beaten, bombarded with brain-scrambling noise, stripped naked and sexually humiliated, drugged, deprived of sleep, threatened with murder — and sometimes murdered in fact? Why is this being done by official representatives of the governments of the United States and the United Kingdom?

  Why? Because — and let us be absolutely clear about this — because these people want to torture others. They like it, they enjoy it. There is clearly a zest, a psychosexual rush at work. Like child abusers, they enjoy their full, unchallengeable physical power over the bodies of their defenseless victims. They get off on it. They are the moral equivalent of pedophiles, and in any remotely healthy society, they would be treated as such.

  And of course we are not talking solely of those doing the hands-on torture. Their bosses are of exactly the same ilk. I refer here to our great and good, our high and mighty, the minsters of state, the cabinet members, the military chieftains, the lords and legislators, the prime ministers, the presidents. All of them are eager participants in this extreme perversity. They love the fact that they can order human beings to be tortured — to be beaten, trussed up, stripped and probed, drugged, driven crazy. They love how tough it makes them feel. They love how powerful it makes them feel. There should be no mistake about this. Torture is being carried out because our leaders want it to be, because they like it. There are no reluctant torturers — neither at highest levels nor among the factotums actually doing the deed.

 • Beste BOU
  Er is niet zoiets als geschiedenis. Het is gewoon steeds hetzelfde verhaal met andere namen en andere slachtoffers. Maar dat is natuurlijk niet wat er in de geschiedenisboeken staat. Daarin staan de leugens van barbaarse veroveraars die maar al te enthousiast worden overgenomen door de mainstream massamedia, dit laatste meestal al voordat ze in de geschiedenisboeken terecht komen. The Timor Conspiracy (Update), 1999. An updated version of the 1994 film that exposed the betrayal of the East Timorese by the international community, http://johnpilger.com/videos/the-timor-conspiracy-update-

  woensdag 11 april 2012
  OPINIEdoor DeWereldMorgen Vertaaldesk, John Pilger
  John Pilger: Oost-Timor of waarom kleintjes zo bedreigend zijn.
  (Vertaling uit het Engels: Lode Vanoost) http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/04/11/john-pilger-oost-timor-waarom-kleintjes-zo-bedreigend-zijn

  Het liegen is zo algemeen dat het voor een eenmensblog als BOUblog eigenlijk niet te doen is alle leugens te weerleggen.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Sjuul,
  Dank voor de tip! Achter de schermen staat John Pilger te trappelen in de wachtrij. Ik was van plan om dat artikel dan maar zelf te vertalen, maar ik kwam er niet aan toe. Daarom: mijn dank is GROOT. 🙂

Laat een reactie achter