Archief
Artikelen

Aan de vooravond van wat volgens de Niburu-adepten het laatste jaar wordt van ons normale aardse bestaan, wenst Bou al haar lezers een prettige jaarwisseling. De ernst des levens moet even wijken voor de genoegens van gezelligheid, lekker eten en de beste wensen. Dit is de dag van oliebollen, appelflappen en glühwein. Dit eindigt meestal rond middernacht in een knal die met een sisser afloopt, waarna proost en zoenen, weggespoeld met bubbeltjeswijn, al dan niet uit de beroemde wijnstreek Champagne. Blanquette de Limoux is minstens zo lekker, maar een stuk minder duur! De voorspellingen voor de rest van de nacht zijn: veel vuurwerk, wat regen en hier en daar een sisser zonder knal. Pas wel op voor de oogjes en handjes van de kinderen…

Een meer onschuldig vermaak biedt het Cirque du Soleil. Dit circus uit Quebec in Canada heeft het begrip circus een nieuwe inhoud gegeven. Geen olifanten die op een krukje gaan zitten, geen leeuwen of tijgers in een kooi, geen clowns die struikelen over hun eigen voeten, maar een voorstelling vol betoverende romantiek, magisch melodrama, fantasierijke kostuums en rekwisieten, prachtige muziek en adembenemende acrobatiek. Kortom: geniet!

Van de zelfde voorstellingen bestaan soms verschillende opnamen. Omdat er tijdens de voorstelling zo veel gebeurt, maakt een andere cameraopstelling dezelfde voorstelling tot een ander verhaal. Zelf vind ik het leuk om ze te vergelijken om daarna de beste te kiezen, maar in dit geval kan ik geen keuze maken. Ze vullen elkaar aan! Daarom staat dezelfde voorstelling hier twee maal.

Cirque du Soleil: Varekai duurt een uur en 53 minuten.

Cirque Du Soleil – Varekai duurt een uur en 24 minuten.
The Brazil and Philippine tour of Cirque du Soleil

Er staan nog veel meer voorstellingen van Cirque du Soleil online. Mocht u meer willen zien, kijk dan eens hier.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

2 Reacties op “Een vrolijke jaarwisseling met Cirque du Soleil”

Laat een reactie achter