Archief
Artikelen

Omdat de kerstvakantie zich niet leent voor de ernst des levens, gaat dit artikel over een vrolijke Chinees in Amerika: Jackie Chan. Hij begon zijn loopbaan als Hollywood stuntman, maar groeide uit tot de maker en hoofdpersoon van de meest vriendelijke en tegelijkertijd de meest gevaarlijke avonturenfilms. De choreografie van zijn vechtpartijen is een lichtvoetig ballet. Altijd spannend, altijd lachen en het loopt altijd goed af. Hoewel?

Bloopers

Stunts

Injuries

Het lijkt zo gemakkelijk, maar het blijkt topsport! Het lijken de gebruikelijke Hollywood trucks, maar het is allemaal min of meer echt! Jackie Chan is regisseur, acteur, choreograaf en een meester in gevechtstechnieken, maar daarenboven vind ik hem ontzettend sympathiek. Met zijn vriendelijke glimlach maakt hij iedere kijker een beetje blij. Hij doet ook niet moeilijk over het geheim van zijn films. Een goede planning, een uiterst strakke discipline en een beetje visuele film-fop, met een grote dosis humor en een verrukkelijke fantasie. Van Jackie Chan staat een lijst van speelfilms online! Voor wie zich verveelt in de kerstvakantie is dit een bron van vermaak. Klik hier voor speelfilms op YouTube en hier voor speelfilms op Google. Veel plezier!

Het mooiste vind ik de documentaire die hij maakte over de manier waarop hij zijn stunts voorbereidt en tot op de milliseconde repeteert. Hij laat ook zien welke training hij en zijn stuntmannen volgen. Dit is topsport! Aanbeveling: probeer dit vooral niet thuis!

My Stunts (1999) – Full Movie – Documentary duurt een uur en 33 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

2 Reacties op “Jackie Chan de stuntman: de documentaire”

Laat een reactie achter

Recente reacties