Archief
Artikelen

Op BOUblog was het even stil, deze kleine rondvaartboot waarvan ik me de kapitein voel, werd namelijk belaagd door torPEDO’s. Gelukkig schoot men me onmiddellijk te hulp met captcha’s. Nu weet ik eindelijk wat dat zijn! Een captcha is een plugin met een puzzeltje, zodat computers niet kunnen reageren. Er zijn er een heleboel, dus als ze mijn captcha kraken, dan zet ik er een andere op. Ze probeerden ook om mijn wachtwoord te resetten, ook daar staat nu een plugin tussen. Maar het grootste geluk is dat een hele goede machinist mij voorzag van een bijblog! Die ziet er hetzelfde uit als BOUblog, maar er zijn geen passagiers aan boord en ik kan in de motorkamer sleutelen, zoveel als ik wil. Als die bijboot zinkt, dan is er geen man overboord!

Terwijl ik de machinekamer aan het verkennen was, gebeurden er ook andere dingen die mijn aandacht trokken. In de zaak Baybasin heeft mr. Adèle van der Plas explosief materiaal naar buiten gebracht, maar wat een domper! De media zwijgt het volkomen stil! Er is helemaal niets aan de hand! Alleen op Klokkenluider gaat Micha Kat onverdroten voort om deze pedo-chantage-cultuur bij Justitie aan te kaarten. Micha is zelfs bereid om een mars te organiseren naar het huis van Joris Demmink, onze SG van Veiligheid en Justitie, maar alleen als er 2.500 mensen meedoen. De plaats is Riauwstraat 13 Den Haag, het tijdstip is nog onduidelijk, maar men kan zich hier opgeven: OCCUPY RIOUWSTRAAT 13 DEN HAAG. De teller staat nu op 98, dus wie weet…

Wonderlijk is wel dat mijn lidmaatschap van Nujij weer is verdwenen. De laatste tijd kwam ik er heel zelden, maar ik kon er altijd in. Even iets omhoog stemmen, dat gaat nu niet meer. Omdat ik zeker weet dat ik geen aanleiding heb gegeven, vermoed ik dat men me preventief geruimd heeft. Nou ja! Ook op Zaplog ben ik nog steeds niet welkom, ik mag wel meelezen, net als op Nujij, maar reageren kan al twee jaar niet meer en artikelen plaatsen kan evenmin. Het wonderlijke is, dat iemand wel een heel artikel overneemt van BOUblog en dat de redactie dat niet onmiddellijk inkort. Rare jongens, die Zappers! Ze hebben een goed en duidelijk copyright-beleid, maar voor mij maken ze graag een uitzondering! Mijn verzoek om mij in ruil voor dat artikel weer toegang te verlenen, werd afgewezen, waarop men zo beleefd was om alleen de bovenste alinea te pakken en de rest te wissen. Jammer, maar ach!

Daarna wilde ik even in de luwte liggen, ik had zo genoeg van al dat gedoe! De NATO is al weer met een nieuwe oorlog in Syrië bezig, maar zo vlak na Libië heb ik daar geen trek in. Veel liever bekijk ik documentaires met wat meer diepte, maar de machinekamer vraagt ook om aandacht. Leuk om te leren hoe dat werkt! BOUblog drijft nog en de belangrijkste posters zijn weer aan boord. Hallo, allemaal! Welkom aan boord! This is the captain of our ship: Bedankt voor alle goede reacties! Er komen nog steeds meer dan 1000 bezoekers per dag en een kleine 10% daarvan blijft langer dan een half uur hangen. Ook al schrijf ik even niets, ze blijven toch komen kijken. Jullie reacties bevatten immers ook altijd goede informatie. En BOUblog is weliswaar geen Titanic, maar voor mij hoeft dat ook niet! 😉

kabouter wesley – Titanic

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “De behouden vaart van BOUblog”

 • excellentie zwembad:

  ⊕ | #169093 | 27-11-2011 12:32 | Patman
  Dit artikel heeft copyright en de schrijver heeft gevraagd dat te respecteren. Dus, ingekort.

  ⊕ | #169097 | 27-11-2011 15:23 | RealNews
  Zal copyright beter in de gaten houden.
  Excuus!

  niks aan de hand toch?
  De poster dacht dat hij integraal mocht overnemen en maakte een fout .
  Waarom mag je niet integraal overnemen trouwens of geldt dat alleen voor zaplog ?

 • mr. drs. Bou:

  Geachte Excellentie,

  Deze poster was te goeder trouw, maar Patman was dat niet. Hij heeft eind 2009 al mijn BOUblog posts integraal aan Zaplog gekoppeld. Toen ik daar tegen protesteerde, kreeg ik een ban. Daarna is hij nog een kleine maand doorgegaan met het importeren van BOUblog. Het bleek een programmeerfout, maar tot op heden is dat zogenaamd mijn schuld.
  Toen hij daarom loog, ben ik zo vrij geweest om hem een LEUGENAAR te noemen. Achter de schermen, wel is waar, maar wel zwaar afgestraft.

  Waarom je niet integraal over mag nemen? Een kwestie van fatsoen!

  ⊕ | #169093 | 27-11-2011 12:32 | Patman
  Dit artikel heeft copyright en de schrijver heeft gevraagd dat te respecteren. Dus, ingekort.

  Deze schrijfster heeft aangeboden om het artikel te laten staan in ruil voor een einde aan die BAN. Maar Patman vertelt graag slechts de halve waarheid.

 • excellentie zwembad:

  Waarom je niet integraal over mag nemen? Een kwestie van fatsoen!

  Toch in de hoek van dit soort informatieverstrekking zijn de meerderheid van de auteurs van artikels meestal van mening dat de boodschap telt en accepteren ze het mits de bron en auteur netjes vermeldt worden.
  Daarom vond ik de fout van de heer in kwestie ook best begrijpelijk.

  Maar ieder zijn eigen keuze. Ik tip mensen meestal gewoon op zaplog als je iets te melden hebt middel annotaties of het plaatsen van een link.

 • kolonel koekwous:

  Indien op een artikel copyright berust, berust dat ook op een ingekorte versie m.i.
  Kortom dan mag er niets worden gebruikt zonder expliciete toestemming van de auteur. Zulks tot 70 jaar na zijn/haar dood, overgaand op de erven.;-)
  Linken naar daarentegen mag derhalve wel.
  In deze is Patman wederom niet zuiver op de graat.
  ]Uit ervaringen uit het verleden weet ikdat de heren van Zaplog het niet zo nauw nemen met de regels van normen, waarden, en vooral goed fatsoen.
  @ Bou. Die rondvaartboot van jou houden we wel drijvend. Door goed kaptiteinschap, en anders hebben we grote pompen achter de hand;-)
  Behouden vaart. Il colonello 😉

 • mr. drs. Bou:

  Eerwaarde Kolonel,

  Mijn controverse met Zap dateert niet van vandaag of gisteren. U zult zich zeker nog een oudere post op BOUblog kunnen herinneren:

  http://www.boublog.nl/27/09/2010/zaplog-sociaal-bloggen-in-de-besloten-herenclub/

  Dat was een klein jaar na het moment waarop Zap mijn copy-right volledig begon te beschouwen als hun persoonlijk eigendom. Ach! Deze ellende begon met hun boek: De Hersengarage van Zapruder. Daarin staat een half artikel van mijn hand, zonder toestemming of enig overleg. Gewoon gejat! En ze proberen dit vuile windei nog steeds te verkopen… FOEI!!!

  Die behouden vaart gaat echter wel!!! 🙂 😉

 • mr. drs. Bou:

  Beste mensen,

  Vandaag kwam er weer een torPEDO spam-aanval op BOUblog. Ongeveer 5 nieuwe leden per minuut. Daarom kan er nu even niemand meer lid worden. Bent u geen lid, maar wilt u toch reageren, gebruik dan het contactformulier!

  Verder helaas vandaag geen nieuw artikel. 🙁

  Komt wel weer…

 • mr. drs. Bou:

  De de torPEDO’s hebben hun aanval op BOUblog gestaakt. U kunt als het goed is weer inloggen, lid worden etcetera. Mocht er iets mis gaan, laat dan HIER even een reactie achter, of gebruik het contactformulier.

  🙂 🙂 😉

 • mrpettjo:

  2012 Symbolism: Costa Concordia – Titanic

  http://www.youtube.com/watch?v=MANeLw6O1Dc

Laat een reactie achter