Archief
Artikelen

Het NOS-journaal is druk bezig om de regering Assad in Syrië te demoniseren, net als gebeurde met het Libië van Gaddafi begin van dit jaar. Gisteren kwam er een spannende BBC-reportage op ons journaal, met alle ingrediënten die we ook in Libië zagen. Al Jazeera doet al een maand of twee dapper mee aan deze publiciteitscampagne voor een inval in Syrië. Waarom willen de Amerikanen persé Assad weg hebben? Een kwestie van geo-politiek! Het regime al-Assad moet van VS en Israël verdwijnen om de invloed van Iran in te perken.

De reden is niet hetzelfde als in Libië, want daar ging het om een rijkdom aan grondstoffen en een toegang tot Afrika, maar de manier waarop men in Syrië te werk gaat, heeft veel overeenkomsten met het Libië-scenario. We gaan even terug naar Libië in maart:

Chossudovsky: New deadly war theater opened in Libya
Geüpload door RussiaToday op 19 mrt 2011

De verovering van Libië duurde wat langer dan de NATO had verwacht, maar Oceanië heeft Afrika altijd geëxploiteerd. Begin augustus was Tripoli plat! Toen kon men eindelijk echt aan de slag in Syrië, waar het al maanden rommelde, maar waar de NATO pas echt aan het werk kon, toen de Libië-klus was geklaard. Oceanië was altijd al in oorlog met Azië. Let in het scenario op de overeenkomsten met Libië, alleen ging de Veiligheidsraad van de VN er ditmaal niet in mee:

Chossudovsky: UN withdrawal PR to demonize Syrian govt
Geüpload door RussiaToday op 17 aug 2011

De manier waarop Gaddafi werd koudgesteld, zou verstandige mensen te denken moeten geven, maar bij onze media werken geen verstandige mensen. Hun geheugen gaat vaak niet verder terug dan vorige week! De geschiedenis herhaalt zich nu in Syrië, slechts een maand of 8 na Libië. Het plan is duidelijk en Oceanië heeft haast!

The Assassination of Gaddafi – GRTV Backgrounder
Geüpload door GlobalResearchTV op 1 nov 2011

Daar gaan we dan! Het is half november, Gaddafi is dood, alleen Saif was nog een beetje voortvluchtig, maar voor de rest is alles onder controle van onze Westerse vrijheid en democratie!

Chossudovsky: Arab League Gives US-NATO Green Light to Intervene in Syria
Geüpload door GlobalResearchTV op 13 nov 2011

Contract Killing: ‘UK bombs its way to Libyan oil’
Geüpload door RussiaToday op 15 nov 2011

Terwijl onze Westerse media zeggen (=liegen!) dat ze Syrië niet binnen kunnen komen en dat het er levensgevaarlijk is, gaat Webster Tarpley zonder problemen naar Homs. Daar zouden regeringstroepen schieten op ongewapende demonstranten en andere onschuldige burgers. Toch vertelt Tarpley als ooggetuige (zie ook zijn website) een heel ander verhaal!

Wahhabis, Israel Fund Al-Qaeda Rebels in Syria: Dr. Webster Tarpley Reports
Geüpload door TheAlexJonesChannel op 15 nov 2011

Mossad vs Assad? ‘CIA death squads behind Syria bloodbath’
Geüpload door RussiaToday op 21 nov 2011

Het uiteindelijke doel van deze strategie is een aanval op Iran. Met de zogenaamde kernwapens die Iran zou kunnen maken, probeert men de publieke opinie te beïnvloeden, terwijl de oorlogsschepen van Oceanië reeds opstomen naar de Perzische Golf. Het leek er nog even op dat men Syrië voorlopig zou overslaan, om eerst op Iran af te gaan. Maar om Iran veilig te kunnen stellen voor de olie-corporaties, wil men nu toch eerst Syrië uitschakelen, want die twee zijn bondgenoten en Syrië ligt vrij dicht bij het hart van deze samenzwering: ZION, oftewel Jeruzalem.

Escobar: No war with Iran before 2012 elections
Geüpload door RussiaToday op 24 nov 2011

Intussen is het overal in de Arabische wereld onrustig, op dit moment in het bijzonder in Caïro, maar ook in Jemen en andere Arabische dictaturen. De Arabische leiders praten echter slechts over Syrië! Let ook hier weer op de overeenkomsten met Libië. Daar waren zogenaamde Humanitaire Organisaties (NGO’s) degenen die het hardste riepen om een “humanitaire interventie”. In Syrië blijkt dat nu weer het geval.

Invasion Industry: Humanitarian corridor to Syria war?
Geüpload door RussiaToday op 24 nov 2011

Moeen Raoof is een onafhankelijke adviseur voor NGO’s. Het volgende interview van Morris met hem is uiterst verhelderend! Hij weet niet alleen veel van het doen en laten van de NGO’s, maar hij heeft ook een heldere kijk op de situatie in Libië.

Syria & Libya NGOs Weapons Parallels – Moeen Raoof
Geüpload door 108morris108 op 24 nov 2011

Libya – TNC Leadership all Abroad – Moeen Raoof
Geüpload door 108morris108 op 24 nov 2011

Dan is er tot slot nog de gevangenneming van Saif al-Islam. Uit de berichten blijkt dat hij is opgepakt door TNC-rebellen uit Zintan. Het Internationale Gerechtshof heeft al toegestaan dat hij in Libië wordt berecht! Saif is gewond aan zijn rechter hand, zijn vingers zullen worden geamputeerd. Aan zijn gezicht kan men zien dat hij pijn heeft, maar hij wordt goed behandeld en blijft kalm.

Libya: Saif al-Islam Gaddafi warns captors about Islamist leader
Geüpload door telegraphtv op 22 nov 2011

T.West van AfriSynergy bespreekt ook dit videofragment, met achtergrondinformatie over de NTC:

Saif al-Islam Gaddafi Warns Libyan People About Belhadj and Salabi

Hoewel de media zich uit Libië hebben teruggetrokken, gebeurt er beslist niet niets. In het ontstane machtsvacuüm ontwikkelt zich een totale burgeroorlog. Een telefoongesprek van Lizzie Phelan maakt duidelijk dat de kaarten nog lang niet geschud zijn. Erger nog, het lijkt er op dat de kaarten onder de tafel liggen en met de wind worden meegevoerd! Maar Oceanië veroorzaakte altijd al chaos en armoede!

Will Zintan rebels go Green? – Lizzie Phelan
Geüpload door 108morris108 op 22 nov 2011

Het antwoord op de vraag of de rebellen zullen blijven staan aan de kant van het NTC, werd een dag later reeds gegeven in Bani Walid, waar de pro-Jamahiria strijders de NTC hebben verslagen. Libië is sinds maart veranderd in een volslagen chaos. Het komende half jaar kunnen we de zelfde berichten verwachten uit Syrië.

Libya: Bani Walid, 23 Nov. 2011, NTC defeated: “Now where is NATO?”

Tot slot voor de liefhebbers:

FKNNWZ: DEATH TO EXTREMISTS
Geüpload door fknnewz op 17 nov 2011

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

75 Reacties op “De “opstand” in Syrië en het Libië-scenario”

Laat een reactie achter