Archieven

Bezet jezelf op vrijdag 28 oktober a.s.

Occupy Yourself – 28 October 2011

Voor één dag zetten we het systeem stil

Bezet jezelf: doe niets!De Occupy beweging groeit nog steeds. In talloze steden in de Westerse wereld broeit het verzet tegen de politiek van economische globalisering en militaire verovering. Deze politiek leidt tot een groeiende rijkdom voor een steeds kleiner wordende toplaag en tot armoede voor de rest van de bevolking. Maar deze politiek leidt eveneens tot grote schade in de landen waar de oorlog wordt gevoerd. De Occupy beweging is niet alleen tegen de bail out voor banken en landen, maar ook tegen de absurd hoge defensiebudgetten en de bloeddorst en vernielzucht die daaruit voortvloeien. Het is een vreedzaam verzet, maar niet iedereen kan met een tentje en een rugzak mee doen aan het bezet!

Vrijdag 28 oktober is uitgeroepen tot de dag waarop iedereen kan meedoen door zichzelf te bezetten. In plaats van de dagelijkse dingen te doen, ben je dan bezet. Je kunt dan niet naar je werk, je bent immers bezet. Zeg dus even tegen je baas: vrijdag ben ik bezet. Ook kunnen de kinderen niet naar school, zij zijn ook bezet.

Stop voor een dag alle economische activiteiten. Geef geen geld uit, gebruik ook geen stroom. Als de telefoon overgaat, neem dan niet op, want je bent immers bezet. Laat de TV uit en ga naar buiten, wandelen of fietsen kan wel. De zon, de regen en de wind zijn immers gratis. Mediteren, musiceren, een boek lezen, babbelen met de buren, spelen met de kinderen of gewoon even helemaal niets doen, zo doe je mee met “bezet jezelf”. Kijk vandaag eens rond op het kanaal van Occupy Amsterdam! En bezet aanstaande vrijdag jezelf.

1500 mensen bezetten Beursplein in Amsterdam 15-10-2011

Nederland positief over Occupy Amsterdam

Occupy Amsterdam – Imagine, John Lennon

Occupy Newcastle Short film

Occupy Wall Street Movement Continues To Grow!

Wall Street Tsunami: OWS grows in force

We Are the 99%

For One Day…We Shut The System Down!

5 Reacties

 1. jan-47

  mr. drs. BOU
  I love you

  Antwoord
 2. mr. drs. BOU

  @ Jan-47
  😳 🙂 😉

  Antwoord
 3. FUBAR

  Ik hoorde vandaag in Pownnews iemand van Occupy zeggen dat er geen kritische media werd geduld , daarnaast werd met geweld gedreigd … Staat Occupy niet voor openheid en geweldloosheid ?

  Daarnaast worden hardwerkende ondernemers ondertussen de dupe , niet de 1 procent , maar ondernemers die tot de 99 procent behoren en keihard moeten werken om rond te komen. Ze verliezen inkomsten door een protest dat inmiddels weinig weg heeft van de Amerikaanse variant.

  Sowieso begrijp ik niet helemaal wat Occupy nou precies wil , ik hoor voornamelijk wat ze niet willen maar goede alternatieve blijven uit. Er is geen lijn in het protest te vinden. Hoewel er zeker ook mensen zullen staan die sirieus ideeen hebben voor de toekomst kan je ook een boel ideen niet sirieus nemen.

  Antwoord
 4. mr. drs. Bou

  Ankie, ik heb hem even voor je embedded. We zullen wel zien hoe lang hij blijft staan. Maar de media doen inderdaad wel hun best om de Occupy Movement af te schilderen als een stelletje raaskallende nitwits!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën