Archief
Artikelen

Dit is het testament van Muammar Gaddafi, opgemaakt op 26 of 27 augustus 2011. Hij werd op 20 oktober 2011 openlijk op een gruwelijke manier vermoord door de NATO-NTC-rebellen van de CIA-Al Qaida. Moge de Grote Godin die hem het leven schonk, hem nu ontvangen in haar voor altijd levende eeuwigheid.

Kolonel Gaddafi:

Voor mijn landgenoten:

De kapitalistische zionistische roofvogels die u uw land willen afnemen, hebben een prijs op mijn hoofd gezet, zonder te beseffen dat mijn leven, mijn ziel en mijn lot als martelaar in handen zijn van Allah, de grote god.

Ik heb de wereld de bron van het kwaad laten zien. Denk jij, broeder, dat wat nu in mijn land gebeurt mijn schuld is? Nee! En daarom zeg ik jullie:
Vecht voor jullie vrijheid. We hebben deze strijd gewonnen en we zullen er nog meer winnen. God is groot.

Ik heb jullie huizen gegeven, gratis gezondheidszorg, gratis onderwijs. Ik heb de hoorn van Afrika geholpen, tegen alle imperialistische pogingen in om mij dat te verhinderen. Maar dat was niet genoeg. Nu staat u oog in oog met de werkelijkheid en het doet pijn. Ik heb gevochten om jullie goed in te lichten.

Dit is mijn testament.

Vecht en geef niet op. Over de hele wereld zijn we met miljoenen die gezien hebben wat ik altijd heb gezegd: kapitalisme = zionisme = slavernij. Die onderworpenheid weigeren = bevrijding.

Mijn testament stuur ik naar jullie landen. Ik ben niet dood, hoe graag veel mensen dat ook zouden willen. Ik ben met jullie in deze donkere dagen en nachten. Ben jij met Allah?

God, broeders: Breng de oorlog naar elke uithoek waar het geld, de ijdelheid en de vadsigheid huishouden. Laat je niet verleiden door het bloederige geld. Wees mensen van het licht, wees zeker dat je aan de rechterhand van de allerhoogste zult zitten. Laat de tijd haar werk doen. Je hebt grote krachten in je innerlijk en op het juiste moment kun je jezelf bevrijden van de duivels van deze wereld.

Leef en laat leven. Je weet waar ik ben: In de mooiste oases van ons land, het land dat je niet mag vernielen. We hebben zes maanden van pijn en verdriet overleefd, maar dit is jouw land, ga door met de strijd tegen degenen die het willen verkopen.

Mijn ziel is met jullie. Wij leven in een democratie. Het volk voor het volk. Waarom beweren onze tegenstanders dat dat niet zo is? Om mij: een gids van onze revolutie? Nee, het gaat ze alleen om olie. Het is gedaan met het kapitalisme.

Beste broeders van de groene revolutie: Trap niet in de leugens van de kapitalistische media. Een imperium kan vandaag de dag alleen overleven door oorlog te voeren. Ziet u niet dat men reeds, terwijl ik nog leef en deze helse strijd lever, bezig is om te vechten om de buit van dit land? Mijn vijanden in dit land denken dat de kolonialisten hen net zoveel voorspoed zullen brengen als ik dat gedaan heb. We zullen zien.

Denk na, beste landgenoten, en doorzie de leugen: Met mij en met mijn familie gaat het goed, we gaan door met vechten voor de waarheid. Ik vind het vreselijk dat we bezig zijn elkaar te vermoorden, maar de rebellen zijn daarvoor verantwoordelijk. Ik blijf vechten voor mijn principes en voor het volk, vooral dat van Afrika.

Wat doen zij? Niets! Die racistische kapitalisten maakt het niets uit. Het zijn roofdieren. Met hun slogans van: ‘We moeten de Afrikaanse kinderen helpen’ voeren ze je als een schaap naar het slachthuis, want je brengt je geld naar de bankiers en de multinationals en alle andere bedrijven die ze gebruiken om u een goed geweten en een goed gevoel te bezorgen. Nee! De echte werkelijkheid hier en in de hoorn van Afrika is die van het imperialisme. Ik ben de leider van dit land en ik ken de waarheid, mijn bloed is dat van het volk en daarom willen ze me uit de weg ruimen.

Volkeren van alle landen: Sta op tegen deze middelmatige lieden die jullie tot hun slaven willen maken.

Dit is Gaddafi, nu zoals altijd. Ik ben nu in Sirte, de plek op aarde waar ik in een bescheiden familie geboren ben (in de Lybische woestijn). En ik ben ook in Tripoli, in Bengazi en in heel de wereld. En waar ben jij?

Willen de yankees met hun zogenaamde cultuur mij ophangen, net zoals ze met de president van Irak gedaan hebben? Als dat mocht gebeuren, dan ben ik trots op dat martelaarschap, want het zou een extra bewijs zijn dat ik de waarheid heb gesproken.

Muamar El Gaddafi

Met dank aan de vertaling op Anarchiel.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

77 Reacties op “Het testament van Gaddafi”

 • Hoi Bou, waar is het testament in het Arabisch te vinden?

  • mr. drs. BOU:

   Het stond op Mathaba, maar als je daar geen betaald abonnement hebt, dan kun je niet in de archieven. Het stond ook op Leonor, daar kwam de Spaanse vertaling vandaan. Eheu heeft deze vertaald in het Nederlands en ik heb hem bewaard tot het moment dat Gaddafi werkelijk zou zijn overleden.

 • Henk:

  Volgens de Amerikaanse journalist Gordon Duff is er maar één reden dat Khadaffi moest sterven: hij wist te veel. Hij wist te veel over Midden-Oostenintrigantafgezant Tony Blair, over Bush, over Cheney, de Clintons, ‘Netanyahu’ en Sarkozy. Hij wist van geheime en clandestiene wapenleveranties, over het gebruik van atoomwapens op tal van manieren waar de media nooit over schrijven, hij wist van de drugsdeals van de CIA, hij kende de werkelijke daders achter de aanslagen van Lockerbie en New York 9/11 Londen en Madrid, op Anwar Saddat en Dr. Kelly. Khadaffi wist – net als Saddam Hoessein – van dingen waarvan wij niet eens weten dat ze te weten zijn. De ‘unknown unknowns.

 • Tegengas:

  Na 42 jaar is Libië vandaag officieel bevrijd verklaard door de nieuwe regering.
  Ik feliciteer hierbij alle Libiërs met hun vrijheid en wens de bevolking een goede toekomst en veel geluk.
  En dat gaat ze ook wel lukken.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Tegengas,
  Hoewel de NATO-NTC-regering Libië nu vrij heeft verklaard, kan ik de bevolking alleen maar condoleren. Want hoeveel zwarte gastarbeiders zijn er vermoord, verkracht en gemarteld door de rebellen?In april kwam er een YouTube voorbij van een jongen van misschien een jaar of 16. Hij was door de “vrijheidsstrijders” van Al Jazeera, alias de rebellen, in zijn anus gespietst en de staak kwam er door zijn schouder weer uit. Ik denk dat dat was in Misrata, maar dat moet ik opzoeken. Het kind leefde nog en de dokters streden wanhopig tegen hun verbijstering. Als ik er nog aan denk, dan huilt mijn hart en dan kookt mijn bloed.

  En dat noem jij vrijheid!!!

  Sirte en Bani Walid zijn totaal vernield. Hoeveel mensen zijn daar omgekomen, hoeveel hebben hun kinderen verloren, hoeveel hun ouders, broers en zusters, hoeveel verdriet? Hoeveel zijn daar dakloos geworden, hoeveel hebben alles verloren, dus ook hun papieren waarmee ze kunnen bewijzen wie ze zijn? Hoeveel rebellen zouden er echt in Libië geboren zijn? Allah Akbar en een machinegun, plus een Libisch paspoort en ongeveer 1000 dollar die je niet krijgt? Waarom denk je dat deze jongens alles stelen wat los of vast zit en waar denk je dat ze vandaan komen? Dit is Al Qaida… made by the CIA.

  Dat jij dit een bevrijding durft te noemen, dat vind in meedogenloos. Er zijn dan slechts twee mogelijkheden, of je bent echt zo dom, of je bent omgekocht, oftewel een loonslaaf, die per geplaatst comment wordt betaald.

  In elk geval bedankt voor deze link op Zaplog:
  http://zaplog.nl/zaplog/article/revolutie_in_libie

  Die VPRO-docu uit 1969 staat ook al ergens op BOUblog, maar ik vind dit wel een mooi moment om hem opnieuw te plaatsen. MUST SEE!!!

 • Karen:

  Het volgende:

  “”Dat jij dit een bevrijding durft te noemen, dat vind in meedogenloos. Er zijn dan slechts twee mogelijkheden, of je bent echt zo dom, of je bent omgekocht, oftewel een loonslaaf, die per geplaatst comment wordt betaald.””

  is een walgelijke reactie. Het lijkt er op dat mensen hier geen andere mening of visie mogen hebben. Echt walgelijk. Dit is hoe oorlogen ontstaan. Respect hebben voor iemands opvattingen en het niet eens zijn, zijn twee dingen die U klaarblijkelijk niet weet te koppelen. Uw mening wordt gerespecteerd, maar niet door een ieder gedeeld. De mening van tegengas wordt door U niet gedeeld en ook niet gerespecteerd.

  U noemt twee mogelijkheden, maar vergeet de belangrijkste: de moglijkheid dat U ten onrechte nu iemand uitmaakt voor dom, omgekocht of een loonslaaf.

  Met mensen zoals U zijn fatsoenlijke discussies niet mogelijk.

 • Karen:

  Hoe komt het eigenlijk, mevrouw Bou, dat ik geen enkele informatie op deze site kan vinden over U, over het privacy statement, etc.? Heeft U dat wellicht bewust uitgeschakeld? Via google kom ik gelukkig wat meer te weten. Ik neem U niet meer serieus…

  Succes met uw site.

 • mrpettjo:

  Bou, laat je niet door deze twee roeptoeters, “tegengas” en karen, van de wijs brengen. Jouw verhaal is uitstekend onderbouwd en gedocumenteerd.
  En dat kun je van de loze praatjes van deze twee grootbekken niet zeggen..

 • mrpettjo:

  Gevechten gaan door in Tripoli (en zullen nog jaren doorgaan..):
  http://nicodegeit.wordpress.com/2011/10/23/gevechten-tripoli-gaan-door-2/

  Inderdaad, Ghadaffi wist teveel van de NWO kliek (911, Londen, Madrid, Lockerbie zaak etc.) en moest nu uit de weg geruimd worden en gedood worden zodat hij niet in Den Haag de show zou gaan stelen van de NWO -kliek die natuurlijk al bezig is met voorbereiden van de volgende NAVO-oorlog in het Midden-Oosten..

 • Karen:

  Nu begrijp ik waarom er slechts positieve berichten over mevrouw BOU en haar artikelen, en geen tegenargumenten op deze site te vinden zijn 🙂

  Verwijder liever AL mijn berichten! Dit is ee serieus verzoek.

  • mr. drs. BOU:

   Karen, dat doe ik niet, want zo werkt het niet.
   Zelfs Tegengas heeft hier geen ban, hoewel ik al heel lang vermoed dat hij een betaalde trol is. Op Zaplog mag hij op me schelden en dat doet hij dan ook, maar op Boublog is schelden verboden. Hier worden alleen reacties gewist, wanneer ze echt respectloos zijn! Zolang men zich houdt aan deze gedragscode, is ook kritiek welkom. Dat er slechts zelden kritiek komt, heeft volgens mij te maken met het feit dat ik alles goed documenteer. Als jij duidelijke informatie hebt waaruit blijkt dat ik ongelijk heb, dan is die info welkom.

   Heb je trouwens die film van de VPRO al bekeken over hoe Gaddafi in 1969 geweldloos de macht overnam? Heb je gezien hoeveel negers er toen waren en waarom de Italianen (die zich nu verjaagde Libiërs noemen) het land hebben verlaten? Heb je de schrijnende armoede gezien waaraan de Jamahiriya van Gaddafi een einde maakte? Heb je geluisterd naar de toespraken van Gaddafi? Ben je het eens met zijn kritiek op de Verenigde Naties? Of heb je die historische toespraak gemist? Heb je de miljoenen Libiërs gezien die vanaf februari demonstreerden voor Gaddafi?

   Heb je de kinderen horen huilen die het slachtoffer werden van deze gewelddadige “bevrijding” door Al Qaida en de NATO?

   Dat staat allemaal op BOUblog! Kritiek is welkom, maar dan wel graag goed onderbouwd met informatie.

 • mr. drs. BOU:

  Beste mrpettjo,

  Op Zaplog maakt Tegengas mij uit voor “die heks van BOublog”. Gezien de informatie waarover hij steeds beschikt, (mede gezien het feit dat hij hier eens vijf reacties achter elkaar plaatste) denk ik dat hij een betaalde trol is die per comment wordt betaald. Dat denk ik al vanaf het begin, maar hoewel ik hem dat ook steeds laat weten, reageert hij er nooit op.

  En Karen is hier nieuw. Ze denkt dat ze kritisch is, maar ze heeft de zaak niet gevolgd. Door mij persoonlijk aan te vallen, verandert er niets aan de situatie in Libië. Haar laatste comment heb ik gewist, ik wens niet op een dergelijke manier te worden aangesproken.

  Karen, Boublog had een contactformulier en een gedragscode. Maar deze lente ging er iets mis en nu ben ik ze beide kwijt. Ik zoek nog steeds naar een webmaster die dit voor mij kan herstellen, maar tot op heden zonder succes.

  Mijn e-mail adres is mr.drs.bou@planet.nl en de gedragscode is simpel: onderling respect staat voorop en informatie is welkom.

 • Karen:

  Dat is prima, ik zal mij daar aan houden. Doet U dat dan ook 🙂

 • Karen:

  Is het toegestaan om enkele links te posten die ik interessant vind inzake het hele Libie en Khadaffi verhaal?

  http://www.vacature.com/blog/khadaffi-rijkste-politicus-ter-wereld
  http://watleesjij.nu/boek/173553/khadaffis-zondebok

  “Khadafi heeft laten weten dat volgens hem het Libische volk aan zijn kant staat, ‘want iedereen houdt van mij’; zijn zoon Seif al-Islam (= ‘Zwaard van de Islam’) schoot er waarschuwend z’n machinegeweer bij leeg. En de internationale media meldden op gezag van uit Libie vluchtende gastarbeiders, onder wie ook veel ‘Palestijnen’, dat gewonde opstandelingen van het strijdtoneel werden opgehaald door ambulances met als verpleegbroeders verklede Khadafi-aanhangers, die de gewonden in die voertuigen afmaakten, onder meer door ze in goed-islamitische traditie (denk aan het lot van de Joodse Wallstreet Journal-journalist Daniel Pearl, z.l.) heel ‘halal’ de kelen door te snijden. Het slinks misbruiken van ambulances zal juist in de ‘Palestijnse’ gelederen met herkenning zijn bezien.”

  http://www.franklinterhorst.nl/De%20dolle%20hond%20van%20het%20Midden%20Oosten.htm

  http://www.almerevandaag.nl/nieuws/thema/article8203971.ece/Muammar-Khadaffi%3A-Van-vijand-naar-vriend-en-weer-terug

  http://vorige.nrc.nl/buitenland/article1684026.ece

  http://www.depers.nl/buitenland/592645/Doet-u-mij-maar-duizend-AK-47s.html

  • mr. drs. BOU:

   Beste Karen, natuurlijk is dat toegestaan, maar het is desinformatie! Daarvoor moet je steeds op je hoede zijn. Het “geld van Gaddafi” was niet van Gaddafi, maar van de Jamahiriya. Deze rijkdom werd aangewend om de levensomstandigheden van de hele bevolking te verbeteren. Toen Gaddafi de Afrikaanse Unie had voorgesteld om een Afrikaanse munt te maken met gouddekking, was de boot natuurlijk aan. Europa en de VS betalen immers liever met waardeloos papier en virtueel geld dat uit het niets wordt geschapen…

   Er zijn ook nog steeds mensen die beweren dat Gaddafi zijn eigen bevolking bombardeerde. Zelfs Paul Jay van The Real News is daar ingestonken! Zelfs Amy Goodman van Democracy Now, toch ook geen domme vrouw. Maar: het was niet waar! Dat bleek reeds op 1 maart, maar toen was de paniek al uitgebroken.

   Wat ik nog steeds niet begrijp, is waarom Rusland en China daarna geen veto uitspraken tegen die No-Fly-zone van resolutie 1993. Ze weten toch dat dit Orwelliaans is voor NATO-bombardementen?

   Welnu, na afloop van de 3e wereldoorlog zal in de geschiedenisboeken wel staan: WO III begon in 2011 in Libië, in de stad Al Bayda, waar op 16 februari een portret van Gaddafi in brand werd gestoken door enkele tientallen demonstranten. Als er na afloop van WO III ten minste nog schoolboeken zijn.

   • Leon:

    Misschien tijd om af te vragen waarom er in deze wereld ALTIJD oorlog is en niet te tellen is met 1, 2 of 3?

    Het is oorlog op oorlog op oorlog. De haatzaaiers weten prima hoe oorlog te voeren. We stinken er nog steeds in. De wereld is in oorlog. Continue en dat komt omdat er mensen zijn die dat willen.

    PUNT.

 • Groene Wolf:

  Hallo Bou,
  Beter kan de recente Libiëgeschiedinis niet worden samengevat:
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2011/10/23/de-bevrijding-van-libie-2/

  • mr. drs. BOU:

   Dank je wel, Groene Wolf! Herstel de Republiek heeft ook weinig op met de gewelddadige “bevrijding” van Libië onder de vlag van koning Idris. 😉

 • Fleur:

  Dreigt Libië door de dood van Gaddafi in het stenen tijdperk te belanden?!

  http://www.youtube.com/watch?v=93hoxIKHEL0&feature=player_embedded

  Het land is totaal ontwricht, angst (via bomardementen erin geramd) regeert onder de bevolking…

  http://www.youtube.com/watch?v=PL-K7tBChUk&feature=player_embedded

 • Karen:

  U slaat een heel stuk over, voor uw gemak, omdat het niet uw straatje past.

  Inmiddels is een massagraf ontdekt in Tripoli bij het cellencomplex Abu Salim: de lichamen van 1270 tegenstanders van het regime van Khadaffi zijn daar gevonden. Tegenstanders van het regime die in dat cellencomplex waren opgesloten. 1270 LIJKEN mevrouw BOU. Geexecuteerd in 1996. Maar dat heeft Khadaffi natuurlijk niet gedaan, als het aan U ligt.

  en U bent kennelijk vergeten hoe de opstand in Libie begonen is en teneergeslagen is door het regime van Khadaffi. Want dat heeft alles in gang gezet. In Libie was protesteren niet mogelijk, wie het wel waagde werd simpelweg afgeschoten. En daar is niets geheims aan, Khadaffi heeft dat niet onder stoelen of banken gestoken.
  In februari 2011 geeft het regime van Khadaffi piloten opdracht om vreedzaam betogende burgers zonder wapens met raketten te beschieten in Benghazi. De piloten weigerden dit bevel uit te voeren: ze zijn gevlucht naar Malta. Hun namen zijn bekend, vraag het ze anders even zelf, hoe alles in zn werk is gegaan.

  U doet ales af als desinformatie, zelfs de zaken waar Khadaffi openlijk voor uit kwam, en waar hij zich niet voor schaamde. Dat komt niet omdat het desinformatie is, dat komt omdat het niet in uw straatje past.

  • Karen, ik was het in eerste in instantie met je eens (kon me wel vinden in je eerste reactie’s), want ook ik ben er bijna zeker van dat Kadaffi heus wel eens misstappen heeft begaan. Ook ben ik het met je eens dat deze misstappen (misstappen die hij ECHT heeft begaan, niet de compléte lijst van ‘misdaden’ waarvan van een hoop duidelijk is bewezen dat deze berichten enkel leugens en manipulatie bevatten) misschien wel onvoldoende belicht zijn, echter, laten we niet over het hoofd zien dat er een mogelijkheid is dat de misstappen die hij heeft begaan wel eens gering kunnen zijn, en dat Kadaffi vergeleken bij iedere andere wereldleider wel eens één van de meest rechtgeaarde leiders was. Ik begrijp volkomen dat je alle opties openhoudt, volledig herkenbaar, maar wees dan ook eerlijk en erken dat er, net zoals de mogelijkheid dat hij stiekem een wrede dictator was, er een mogelijkheid is dat Kadaffi wellicht níét de ‘dolle hond’ was zoals men hem altijd heeft afgeschilderd.

   Nogmaals, ik was het tot op zekere hoogte met je eens, maar je hebt je geloofwaardigheid wel enigszins verloren met je laatste reactie: dat de beenderen in de Abu Salim gevangenis aan 1200 dode “Kadaffi-tegenstanders’ toebehoren.

   Met alle liefde en respect, ik waardeer je kritische blik, ik hou van mensen die kritisch zijn, maar wees sportief: doe onbevooroordeeld research naar die zaken die jou raken/interesseren en wees bereid je visie te verruimen op het moment dat je zaken treft die contrasteren met wat jij (en wij allemaal) altijd gratis op ons bordje hebben gekregen!

   Om kritisch te kunnen zijn is het onvoldoende om je wereldbeeld te baseren slechts op datgene wat je op een presenteerblaadje aangeboden krijgt: wees je ervan bewust dat er bijna ALTIJD bepaalde belangen in het spel zijn en dat die belangen o.a. afhangen van jouw opinie (de zgn “publieke opinie”). Kritisch zijn vergt enige energie en een onbevooroordeeld brein!

   Als we het dan over actuele onderwerpen hebben die in ons interesseveld liggen, is het belangrijk niet slechts terug te vallen op de bronnen die we ons leven lang hebben geraadpleegd (de kranten, BBC, NOS of Al Jazeera voor de Arabischtaligen onder de ‘westerlingen’), maar ook eens te kijken wat nieuwsbronnen van andere continenten hierover te rapporteren hebben, en last but not least berichtgeving van onafhankelijke journalisten tot je te nemen!

   Waar het om gaat is dat je je bronnen moet kennen.. Dat houdt ook in dat je belangenverstrengelingen moet onderzoeken! En je er uiteraard óók bewust van zijn dat jouw waarheid slechts één van de waarheden is, en je daarom bescheiden opstellen.. Ik bijv. heb geleerd dat zolang ik zelf niet die bepaalde persoon ben of niet in die specifieke situatie bevind, ik niet om het hardst moet roepen hoe die persoon nou precies is of hoe de situatie precies is.

   Wat ik WEL kan doen, is proberen zo objectief mogelijk te zijn.. Dat vergt wat, maar ik kan je zeggen dat het de moeite loont! Je erkent daarmee namelijk je capaciteiten en intelligentie. Ik wil nog maar een keer benadrukken dat objectief zijn NIET betekend dat we onze visie baseren op slechts datgene wat ons ongevraagd gepresenteerd wordt!

   Tot zover Karen 🙂 , met alle respect, laten we elkaar inlichten en op weg helpen in plaats van elkaar ‘bevechten’. En laten we vooral wat dóén met de inlichtingen.. VOORAL als het tegen de “publieke opinie” indruist!!

   Met vriendelijke groet,

   een kritische medeburger.

  • mr. drs. BOU:

   Dank je wel, Knofje. Zelfde patroon als die soldaten die zogenaamd door Gaddafi waren geëxecuteerd. Handen op de rug en een kogel door het hoofd. Maar misschien zegt het NOS-journaal vanavond wel: “Gaddafi executeerde de laatste burgers voor hij wegvluchtte ui Sirte.”

   Executed Soldiers – Sirt Libya (Refused to Kill their own People)
   Geüpload door WadiTr op 23 feb 2011

Laat een reactie achter