Archief
Artikelen

Muammar Gaddafi is vermoord door de Al Qaida rebellen van de NATO-NTC. Openlijk en op een gruwelijke manier. De filmpjes van de rebellen circuleren nu op internet en daaruit kan men opmaken wat er gebeurde. Het konvooi waarin ook Gaddafi zat, werd vanuit de lucht bestookt door NATO. De overlevenden probeerden te schuilen in een waterafvoer van de wadi onder de weg. Daar zijn ze door de rebellen gevangen genomen. Een van hen heeft Gaddafi in de borst en in het hoofd geschoten. Zo heeft men hem naar Sirte gebracht, waar men hem uit de achterbak van de auto hees, half ontkleedde en over straat sleurde. Gaddafi riep: “Dat mag niet, jongens! Jullie doen kwaad! Weten jullie niet wat goed en kwaad is?” Ze bleven hem over straat sleuren en hij fluisterde nog: “Wat doen jullie? Dit is haraam [verboden]. Dit mag niet in de Islam, haraam!” Iemand schreeuwde: “Allah Akbar”, een ander: “Zwijg, hond!” Daarop sloot Gaddafi de ogen. Ook Mutassim, die in het zelfde konvooi zat, is levend gevangen en daarna vermoord.

Sommige mensen hopen dat Gaddafi niet dood is, dat het een plaatsvervanger was, een look-alike. Zelf geloof ik dat niet, maar de vraag doet ook niet zo ter zake, er is in elk geval een openlijke moord gepleegd op een krijgsgevangene. Zelfs de VN heeft nu besloten tot een onderzoek naar deze oorlogsmisdaad en dat werd ook wel tijd! Want in Sirte woonden duizenden mensen en de stad is door de NATO met de grond gelijk gemaakt. Zeven maanden lang hebben de NATO-NTC-rebellen de meest gruwelijke oorlogsmisdaden mogen plegen tegen de bevolking van Libië zonder dat de VN er ook maar een woord aan vuil maakte. In het begin lukte het nog om deze misdaden in de schoenen te schuiven van Gaddafi, zoals men hem altijd allerlei misdaden in de schoenen schoof. Hier staat de hele lijst.

Maar reeds de eerste regel klopt niet: koning Idris met wiens vlag de rebellen zwaaien, heeft de politieke partijen verboden omdat hij hen te bedreigend vond voor zijn macht. Gaddafi daarentegen wilde de macht overdragen aan de bevolking. Daar zijn volgens hem geen politieke partijen voor nodig, ze zijn zelfs schadelijk voor het proces. In het systeem van Gaddafi mocht iedereen naar de vergadering komen waar de besluiten werden genomen. Ook de uitvoerders van die besluiten werden daar gekozen en legden daar verantwoording af. Het land telde duizenden volksvergaderingen en volkscomités. Zij stuurden een afvaardiging naar het volkscongres dat over het landelijke beleid besliste. Gaddafi maakte daarbij een dankbaar gebruik van een organisatie die in Libië nog bestond: het stamverband. Dit politieke bestel leidde al snel tot een omwenteling: van het meest achterlijke en armste land van Afrika werd Libië in drie decennia tijd (en ondanks een economische boycot van het “Vrije Westen”) het meest welvarende, gezonde en goed opgeleide land van zowel Afrika als de Arabische wereld. Libië was onafhankelijk van de Wereldbank en het IMF. Het land had geen staatsschuld en een goed gevulde staatskas.

Dat men Gaddafi een dictator noemde, en Libië een onvrij land, dat komt omdat men tegenwoordig vrijwel alleen nog maar Orwelliaans spreekt. Nu Libië is bevrijd van Gaddafi, mag kennelijk alles, ook al is het nog zo haraam! Men mag een zwaar gewonde man half ontkleden en door de straten sleuren tot hij sterft. Men mag daarbij schieten, schreeuwen, vloeken en zo voort. Men mag nu openlijk plunderen, verkrachten en gruwelijk moorden. Gezien de filmpjes op internet, is men daar trots op! Eindelijk vrij! Allah Akbar!

Het Libië van Gaddafi was geen “vrij” land. Alcohol was er moeilijk te krijgen en prostitutie was er verboden, haraam. Mensenhandel was er ook een misdaad, een bende van mensenhandelaren in Benghazi was onlangs opgepakt, maar de rebellen hebben de gevangenen bevrijd! Op een bevolking van ruim 6 miljoen telde Libië 2,5 miljoen gastarbeiders, waaronder veel mensen uit andere Afrikaanse landen. Racisme was er verboden, maar de rebellen hebben de negers openlijk (ook op internet!) op een gruwelijke manier verkracht, gemarteld en bloedig om het leven gebracht. De rest sloeg toen vanzelf op de vlucht. Zo werd Libië bevrijd.

Vanaf het eerste moment waren deze rebellen Al Qaida strijders. Een kleine demonstratie van jongeren tegen Gaddafi in Al Bayda werd een dag later gevolgd door een aanval op het politiebureau, dat in brand werd gestoken, waarna men de brandweerauto tegenhield, die daarop doorreed, foei! Daarop volgden gewapende overvallen op kazernes. Hun moord op de soldaten werd op internet geplaatst. Ze zouden zogenaamd door Gaddafi zijn gedood omdat ze weigerden om te schieten op ongewapende demonstranten. De bombardementen op Benghazi en andere steden in februari van dit jaar leidden tot paniek en een uittocht van buitenlandse werknemers, maar ze hebben nooit plaats gevonden. Het bleken leugens van onze in Libië verboden “vrije pers”, met Al Jazeera en de BBC als eersten.

De bombardementen van de NATO op de infrastructuur en de steden van Libië, vonden wel degelijk plaats! In zeven maanden tijd heeft dit geleid tot de moord op duizenden burgers, tot zwaar gewonde kinderen, tot de totale verwoesting van steden zoals Sirte en tot slot tot de bloedige moord op Gaddafi zelf! De NATO-NTC heeft zijn lijk nu ten toon gesteld. Het is werkelijk weerzinwekkend!

De Leeuw van Afrika wordt hij genoemd, en terecht! Gaddafi wilde de revolutie die hij in Libië had bewerkstelligd, delen met heel Afrika! Hij had laten zien dat zijn organisatiemodel werkt! Geen rente, geen loonarbeid, geen politieke vertegenwoordiging, alleen maar directe democratie! Dit leidde tot welvaart voor de hele bevolking en tot rust en vrede in het land. Geen armoede, geen bedelaars en weinig tot geen misdaad. Huisvesting en werkgelegenheid voor iedereen, ongeacht sekse of huidskleur. In plaats van de vredesprijs waarvoor Gaddafi begin dit jaar genomineerd was, wacht hem nu de eeuwige roem. Want de geest van deze Grote Dictator van de Vreedzame Groene Revolutie, de man die zijn land welvaart en welzijn bracht, leeft voort in de harten van miljoenen mensen! De Grote Gaddafi is gestorven, de Jamahiriya leeft!

Kaddafi Speech (English Subtitles) Tripoli 01.07.2011 duurt 23 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

17 Reacties op “In memoriam Muammar Gaddafi”

 • Fleur:

  Libya – Fathers, Sons, Brothers Protect Against Foreign Invasion

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dVAANUnYHFs

 • Sanne:

  Dus de Nato mag wel uit de lucht aanvallen met als doel te moorden, maar het volk mag Gadaffi niet zelf vermoorden? Op welke manier trek je de grens tussen wat wel en niet aanvaardbaar is?

 • mr. drs. BOU:

  Beste Sanne,

  Deze grens wordt volgend Gaddafi bepaald door de religie en de traditie. Maar de NATO is zowel goddeloos als zonder traditie.

  Gaddafi is trouwens niet vermoord door het volk, maar door de Al Qaida huurlingen van de NATO-NTC. Je kunt hen herkennen aan hun geschreeuw: “Allah Akbar!” En ze willen nu allemaal tot moordenaar worden verklaard, want op het hoofd van Gaddafi stond 10 miljoen Engelse ponden! Ik denk dat ze dat maar onderling moeten uitvechten.

 • African Herbsman:

  Binnen Africa weet men precies wat hier heeft gespeeld. Ik vind het zo jammer dat we het keer op keer laten af weten als het om dit soort feiten gaat. Toevallig was ik er ook van op de hoogte dat Khadafi van Africa een vrije continent wilde maken. Men in het westen schildert hem graag af als Tirran,maar bewijzen hiervoor zijn nooit te vinden. Hoe laten we het steeds gebeuren dat een van onze belangrijke mensen op deze manier ten onder gaan. Iedereen die een bedreiging vormt voor de westerse economie word via een leugen de oorlog mee verklaard. De dag dat de laatste Koning der Koningen geexecuteerd werd, was de dag dat Libie uit handen is gegeven. Een grote leider,met gezag aan internationale aanzien hebbem ze gedood. Ik vraag me eigenlijk af of ze wel beseffen wat ze eigenlijk gedaan hebben. Al het harde werk is nu voor niets geweest.

  In memorie of an great man.. RIP Muammar Khadafi
  Jah Rastafarai..!!

 • Ik zou hem em traag en pijnlijker einde hebbrnbezorgd

 • mr. drs. BOU:

  @ Jarno, waarom dan wel? Heeft hij jou ooit iets misdaan? Mij niet! De bevolking van Libië was ook blij met zijn beleid. In heel Afrika zijn mensen gebaat geweest bij Gaddafi. Misschien geloof jij wel wat de media over hem beweren. Lockerbie, semtex en nog veel meer. Maar dan nog had Gaddafi, als het hem al was, recht op een correcte behandeling als krijgsgevangene. De manier waarop men hem heeft afgeslacht, is een duidelijke OORLOGSMISDAAD.

  Dit vind ik een verhelderend artikel, in het Engels:

  http://www.sott.net/articles/show/236679-Naked-Bloody-Imperialism-or-We-Came-We-Saw-He-Died-

  Zo worden we dus bij de neus genomen omtrent deze “wrede dictator” !!!

 • Arnold:

  Het is werkelijk ongelooflijk hoe hier met succes honderduizenden, zoniet miljoenen mensen zijn gehersenspoeld. Zover ik weet is er een pact gesloten tussen een groepje voormalig joegoslavische studenten en de NATO die na Egypte ook in Libie een revolutie hebben ontketend.
  Gadaffi heeft Libie i.d.d. tot een rijk welvarend land gemaakt, en heeft er vooral voor stabiliteit gezorgd. Persoonlijk geloof ik niet dat hij verantwoordelijk was voor Lockerby en Berlijn, hij moest onder dwang toegeven (in 1993 werd Tripolie aan de lopende band gebombardeerd)en je kunt je ook afvragen welk belang hij daarbij gehad zou hebben. (geen enkel!) Ook was het wel heel opvallend dat áls hij er al iets vanaf zou hebben geweten, waarom Blair, Obama enz. hem daarna dan de handen geschud hebben zoals we op vele beelden zien.
  Als er Libiers zijn die namen hebben van gemartelde mensen zou ik daar graag eens meer over horen, tot nu toe heb ik deze beschuldiging alleen maar van onwetende westerlingen gehoord. De Nederlandse journalist die na de dood van Gadaffi rechtstreeks een live-verslag uitbracht uit Tripolie vertelde dat zijn Libische vriendin het jammer vond dat Gadaffi nu dood is. Ze had ook al eerder laten weten gelukkig te zijn met Gadaffi, maar de betreffende journalist dacht dat ze toen uit angst sprak. NIET DUS!!! Het eerste échte signaal uit de mond van een Libische vrouw, en ik ben er van overtuigd dat minstenst de halve Libische bevolking er zo over dacht. Dat uiteindelijk veel mensen voor ‘de zekere zijde’ gekozen hebben is te begrijpen. Koning Philipus de tweede van Macedonie had weer eens gelijk: verdeel en heers!

 • Willem Braam:

  Als kadhafi zo populair was, waarom houdt hij dan geen verkiezing om te peilen of zijn volk hem echt wel zo graag mag? Als minstens de halve libische bevolking achter Kadhafi stond, dan was het probleem opgelost, maar Kadhafi zou wel beter hebben geweten

 • mr. drs. Bou:

  Beste Willem,

  De Libische democratie zat heel anders in elkaar dan de onze. Het was geen democratie van vertegenwoordiging door gekozen parlement en president, maar men koos de vertegenwoordigers daar van onderop. Ook was Gaddafi geen president, hij heeft eind jaren ’70 al afstand gedaan van de binnenlandse politieke macht. Als je wil begrijpen hoe de democratie van Libië werkte, lees dan het Groene Boek van Gaddafi!

  Het was een raden-democratie, egalitair, coöperatief en vooral economisch zeer democratisch! Zie voor het succes van de coöperatieve manier van werken mijn artikel van vandaag.

  Gaddafi was in Libië meer geliefd dan onze koningin in Nederland. Bedenk ook dat Beatrix als staatshoofd niet democratisch is verkozen. Vergelijk vooral de verschillen tussen het economische succes van Libië, waar de hele bevolking in de welvaart deelde, en het economische succes van het Huis van Oranje, dat miljarden bezit en toch nog door de bevolking moet worden onderhouden.

  De keuze is aan jou!

 • Patrick:

  Hee ik ben patrick en ben 19 jaar. En laatste paar dagen heb ik gekeken op verschillende sites over gadaddi en kom tot een conclusie dat hij helemaal niet zo slecht was dan hij leek te zijn?

  Ik lees maar weinig over dat hij zijn bevolking slecht hebt behandelt. Lees meer over dingen als het land welvarend maken en al die andere goede dingen die je leest erover. Ook las ik dat hij een eige bank had veel geld, goud en geen staatsschuld. Was dat misschien de rede dat ze hem kapot willen maken? Die dingen dat hij deed martelen enzo zie je maar weinig?

  En in de media zie je alleen maar slechte dingen over hem? Ik snap het allemaal niet meer net als ik het aan me moeder vraag wat was gaddadi voor een man? Me ma zei Dat hij niet spoorde, dat in libie vrouwen als honden werd behandelt dat vrouwen gestenigt worden als ze aandachtig kleden. Ook dat Lockerby allemaal daar hem komt, of dat hij terroristen steund met wapens.

  het is me moeder maar tegenwoordig gelooft iedereen alleen wat de media zegt?

  Ik hoor graag wat

  • mr. drs. Bou:

   Beste Patrick,

   Welkom op BOUblog en je moeder heeft ongelijk. Gaddafi was een socialist, daarom werd hij door de media gedemoniseerd. In het Libië van Gaddafi liepen de vrouwen ongesluierd in westerse kleding en ze gingen allemaal naar school, zelfs naar de universiteit. Wie wilde trouwen, kreeg van de regering een huis, zonder dat daar huur of hypoteek voor betaald moest worden. Als men wilde scheiden, dan ging dat huis naar de vrouw en haar kinderen. Voor vrouwen was het in Libië echt veel beter geregeld dan hier!

   Libië is een land met grote voorraden aardolie. De oliewinst ging onder Gaddafi niet naar de Shell, BP en andere westerse maatschappijen, maar naar de bevolking! Water en elektriciteit waren gratis, benzine was heel goedkoop en er waren overal goed onderhouden wegen.

   De bank van Libië was eigendom van de staat en Libië leende geen geld bij het IMF. Landen die dat wel doen, moeten rente betalen. In het socialisme van Gaddafi was rente verboden. In de Islam is rente ook verboden en vroeger was dat ook zo in het Christendom. Alleen de Joden mochten toen geld uitlenen tegen rente.

   In Libië had de bevolking het goed en het land was rijk. Niet al het geld ging naar de bevolking. Gaddafi heeft bij voorbeeld ook een satelliet voor Afrika betaald. Daarom werd mobiel bellen en internetten in Afrika opeens een stuk goedkoper. Eerst ging alles via een Europese satelliet, daar moest men in Afrika dik voor betalen! En Gaddafi was bezig om een Afrikaanse Unie op te richten, zoiets als de EU, maar dan met een munt die was gedekt door goud! Afrika zou dan onafhankelijk worden van de dollar en de Euro. Daarom moest Gaddafi weg en nu Libië kapot is, zijn Frankrijk en de NATO bezig om Mali te veroveren. In Mali zit nog heel veel GOUD in de grond!

   Dat je in de media alleen maar slechte dingen leest en hoort over Gaddafi, dat komt door de propaganda. Lockerby was een valse vlag, een aanslag die wordt georganiseerd door de CIA, de Mossad of andere geheime diensten. Het doel is om de bevolking angst aan te jagen en de valse vlag maakt dat iemand anders de schuld krijgt.

   De grootste valse vlag is 11 september. Toen zouden 19 plofmoslims vier vliegtuigen hebben gekaapt en daarmee zouden ze de Twin Towers en het Pentagon zijn ingevlogen. Deze aanslag zou zijn georganiseerd door Osama bin Laden vanuit een grot in Afghanistan. Dat is werkelijk zo’n ONZIN dat je nekharen er van gaan kriebelen…

   Op BOUblog staan ook Nederlands ondertitelde documentaires over 11 september. Laat die maar eens zien aan je moeder, dan snapt ze het wel… 😉

 • mr. drs. Bou:

  Nog even over Gaddafi:

  Gaddafi’s Libya Was Africa’s Most Prosperous Democracy

  By Garikai Chengu

  January 14, 2013 “Information Clearing House” –

  Contrary to popular belief, Libya , which western media described as “Gaddafi’s military dictatorship” was in actual fact one of the world’s most democratic States.

  In 1977 the people of Libya proclaimed the Jamahiriya or “government of the popular masses by themselves and for themselves.” The Jamahiriya was a higher form of direct democracy with ‘the People as President.’ Traditional institutions of government were disbanded and abolished, and power belonged to the people directly through various committees and congresses.

  The nation State of Libya was divided into several small communities that were essentially “mini-autonomous States” within a State. These autonomous States had control over their districts and could make a range of decisions including how to allocate oil revenue and budgetary funds. Within these mini autonomous States, the three main bodies of Libya ‘s democracy were Local Committees, People’s Congresses and Executive Revolutionary Councils.

  En over zijn zoon Said al Islam:

  “Proces tegen zoon Kadhafi is begonnen”

  Volgens plaatselijke media is in het Libische Zintan een proces tegen Saif al-Islam Kadhafi begonnen. Hij is een zoon van de in 2011 afgezette en gedode dictator Mouammar Kadhafi.

  Saif al-Islam was in de laatste jaren van het Kadhafibewind een van de machtigste en meest vooraanstaande figuren van het regime dat zijn vader in 1969 had gevestigd. Saif al-Islam wordt in het Haagse Internationaal Strafhof (ICC) verdacht van misdaden tegen de menselijkheid.

  Het ICC mag zich alleen op zaken werpen waar de plaatselijke justitie dat nalaat of niet bij machte is. Het ICC vreest dat justitie in Libië niet in staat is Kaddafi een eerlijk proces te geven.

  Het ICC kan dat zelf evenmin, getuige de onzin van het proces tegen Milosevic! Maar wie niet meewerkt met de propaganda van het “vrije” Westen, gaat gewoon dood…

  • mr. drs. Bou:

   Jawel, Ben! Die hadden we al. Maar deze nog niet:

   Baghdadi Al-Mahmoudi Kangaroo Court Adjourned Yet Again

   Tripoli, 15 January 2013:

   The General Secretary of the General People’s Committee of Libya, Head of State, Dr Al-Baghdadi Al-Mahmoudi, was again in the “rat-kangaroo” court on Monday, facing trumped up charges relating to the deaths of a number of Libyans as well as to corruption and the absurd charge of ordering mass rape in Zuara during the ratvolution.

   His last appearance was on 10 December, when the case was adjourned to allow defence witnesses to be gathered.

   In court with Mahmoudi were two co-accused, Mabrouk Zahmoul and and Amer Salah Terfas, charged with transferring funds to acquire logistic support for the Jamahiriya and, with Dr Baghdadi, also accused on planning to kill people.

   Those who are in charge of the court on the other hand, actually killed over 50,000 people during the illegal war against Libya and are holding around 10,000 political prisoners.

 • ankie:

  Mutassim al-Gaddafi – The Wind that Shakes the Barley – muziekvideo.

  http://www.youtube.com/watch?v=Vt1j9ZODaQY&feature=player_embedded

 • mr. drs. Bou:

  Muammar Qaddafi: Human Rights Hero 2011

  Uploaded on Jan 27, 2012

  Colonal Gaddafi was the winner of the Amnesty International Human Rights Hero internet voting award for 2011. However, when the cowardly lickspittles, who run Amnesty, saw the way the vote was running, they shut down the competition, and refused to announce the winner. Too late. Millions of people had already seen what had happened. The people had spoken, and Amnesty could not hide their verdict.

Laat een reactie achter

Recente reacties