Archief
Artikelen

Het NOS journaal zegt: “de wrede dictator Gaddafi is dood” met een vaag filmpje van hoe hij werd vermoord. Onze mainstream media laten ons ook nog steeds in de waan van die 19 vliegende plofmoslims van 9/11. Gaddafi is dood, als het al waar is, want het kan ook weer een fotoshop zijn, made in Qatar. De dood van Gaddafi stinkt, net als de dood van Osama bin Laden, die eind april door Amerikaanse Navy Seals werd vermoord in Pakistan, waarna zijn lichaam in zee werd gedumpt. Dat zeggen de media, maar is het ook waar? Laten we maar eens kijken naar de beelden.

Let op: dit is een andere foto dan bovenstaande foto!

Gaddafi ‘Dead’: GRAPHIC photo of colonel covered in blood

Dit filmpje is ook niet de bron van de foto’s:

Graphic: Amateur video said to show ‘dead Gaddafi’ in Sirte

Dan is er nog dit filmpje van ongeveer dezelfde scene, maar gefilmd vanuit een andere hoek:

Killing P.O.W.? Video of Gaddafi’s last moments

Al Jazeera heeft een heel ander filmpje. Deze dode Gaddafi heeft geen bloed op zijn gezicht en zijn hemd is half uitgetrokken. Zet deze YouTube op het eind even stil en vergelijk het beeld met de eerste foto. Zou Gaddafi soms twee maal vermoord zijn?

(18+) Al Jazeera: Muammar Gaddafi dead – video

Volgens de Al Jazeera reporter was Gaddafi echter nog niet dood, hij zou onderweg zijn gestorven toen men hem van Sirte naar Misrata bracht.

Gaddafi’s last stand in Sirte

Telesur: Gaddafi’s death circumstances are not specified

De NTC verklaarde vervolgens dat Gaddafi door twee kogels is geraakt, een in zijn hoofd en een in zijn maag.

Gaddafi’s body had two bullet holes

Al deze berichten zijn nogal verwarrend en ze spreken elkaar tegen. Stephen Lendman, een Amerikaanse radio-presentator, auteur en blogger, geloofde daarom niet dat Gaddafi dood is. Hij denkt dat Mathaba gelijk heeft: het gerucht van de dood van Gaddafi wordt volgens hen verspreid omdat Hillary Clinton dat graag wil. Zij heeft in Tripoli immers gezegd dat Gaddafi snel moet worden gevangen of gedood!

‘Gaddafi dead’ story stinks? ‘Skepticism over NATO & NTC reports’

Op het volgende filmpje ziet Gaddafi er echter wel heel erg dood uit!

Jubilant Libyan fighters parade Gaddafi’s body

Ook T.West van AfriSynergy geloofde eerst niet dat Gaddafi dood is, maar nu gelooft hij het wel.

NATO Rats Doing What Barack Obama Did Not Do with Usama bin Laden

Het is niet onmogelijk dat de berichten zo vaag en verward zijn omdat Gaddafi eerst gevangen genomen werd en daarna is vermoord. Dat is natuurlijk een oorlogsmisdaad, daar kun je in het “Vrije Westen” niet openlijk mee aankomen. In elk geval had ons “Vrije Westen” voldoende redenen om hem te vermoorden! Deze video is al wat ouder, hij dateert van 26 juni 2011.

Why Gadhafi must die!

Er is eergisteren in Libië echter nog een andere moord gepleegd, daar heeft men het in de media niet over. Het bericht stond op het blog van Leonor, in het Spaans. Het is vertaald met Google Translate:

MURDER OF TRIBAL LEADER WARFALA

True news: coldly murdered tribal chief Warfala 80 years

NATO propaganda seeks to conceal a very real and serious news: rogue gunmen have stormed Beni Walid in the house of Sheikh Ali Al ahwal, wise scholar of 80 years head of the main tribe in the country, Warfala and coordinator of the tribes of deep patriotic and anti-imperialist positions and have killed of 12 shots in the chest.

The chief was a man of peace and did not have a hunting rifle at home. This crime is both an infinite more of the crimes they have committed to the protection of NATO and the CIA and a special event because it will turn against occupation plans.

The tribesmen never forgive, I retaliate and refuse to give a high stability and support for a NATO protectorate in Libya. This murder has definitely against imperialist criminals all the Libyan people that moved with indignation eventually defeat and rebuild an independent country.

The tribal leader of Libya’s largest tribe, the tribe Warfala was brutally murdered in her home. It is a peaceful and reconciling old man who had attempted rapprochement between the parts of Libya.

This man never used weapons and had been chosen by his tribe to lead it.

At the beginning of the conflict in the 2100 meeting of the tribes of Libya, where the tribal council was formed to take over the country while there was this conflict, he offered himself as mediator to resolve any differences.

In this murderer and unjustified act this troop of murderers clearly show their intentions. Remove all the option Libya dialogue and peace to grab the bombs, weapons, harassment and murder of the country.

Gradually the attackers killed in Libya are all people who seek peaceful and conciliatory peace while the media cover up the acts with silence and NATO is still killing and wreaking havoc with bombs.

The world must assume that we are witnessing a murder to be punished by law because this man was the most conciliatory and peaceful that you can be and a great person. Elected for a true democracy by his tribe and was representing the Libyan Tribal Council trying to reach agreements without weapons … Until the murderers have violated their home and kill him. They do not want reconciliation, but only destruction, theft, death…

‘Killing Gaddafi easy cover-up for West deals’

Pepe Escobar: NATO wanted Gaddafi dead all along

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

32 Reacties op “Gaddafi’s dood stinkt, de Jamahiriya leeft!”

 • Ik verkeer sinds gisteren in de veronderstelling dat het niet waar is, maar nu ben ik bang dat het wel degelijk klopt: Kadaffi leeft niet meer. Zal geen mooi einde voor die man zijn geweest, om uiteindelijk dan toch levend in handen van “het Westen” te vallen. Wat een trieste berichten dit. Mijns inziens het definitieve einde voor Libië. De overgebleven burgers zullen zich moeten schikken in een onzekere toekomst en een corrupt systeem.

  Ik ben benieuwd hoe lang Saif-al-Islam zich staande (lees: levende) zal kunnen houden. Ik leef mee met het gezin en de rest van de Libiërs.

  Zucht.

 • Lodewijk Langeweg:

  WAARSCHUWING: O.A. ERG SCHOKKENDE BEELDEN VAN ZWAARGEWONDE KINDEREN IN SIRTE.

  http://www.youtube.com/user/ingsoc2012

 • Lodewijk, triest hè! Wat ik nou moeilijk te verkroppen vind, is dat als onwetende mensen deze beelden zien, degene die hen erop wijst óf afschilderen als een psychopaat, óf de beelden wegwuiven “er bestaat geen oorlog zonder dat er burgerslachtoffers vallen”.

  Ben ik nou raar of is de mens niet alleen oppervlakkig maar ook harteloos??

 • mr. drs. BOU:

  Prima artikel, Fleur! Pepe Escobar is bóós, en terecht!

  Het nieuws van de moord op het 80-jarige stamhoofd van de Warfala tribe (de grootste stam van Libië) verspreidt zich op internet:

  http://zaplog.nl/zaplog/article/libie_terroristen_vermoorden_hoofd_van_warfala_stam

 • mr. drs. BOU:

  Lodewijk, van die gewonde kinderen kun je nog zeggen dat het PER ONGELUK was, collateral damage en zo. Maar de rebellen hebben in april en mei de meest walgelijke misdaden begaan, vooral tegen negers in Benghazi en ik denk ook in Misrata. Die filmpjes stonden maar heel even op YouTube.

  T. West van AfriSynergy heeft ze verzameld en geplaatst in een van zijn video’s. Werd prompt weer verwijderd!

 • mrpettjo:

  De NAVO bombardementen op de geboortestad van Mouamar Ghadaffi Sirte van de afgelopen weken overtreffen mijns inziens qua terroristische gewelddadigheid het bombardement door de Nazi’s en Italiaanse fascisten van de Baskische stad Guernica.
  De Derde Wereldoorlog lijkt dichterbij dan ooit..

 • mrpettjo:

  Op 26 april 1937 werd de Spaanse (Baskische) plaats Guernica gebombardeerd door het Duitse Legioen Condor en Italiaanse bommenwerpers. Het was het eerste terreurbombardement in Europa.

  Andere – in de Tweede Wereldoorlog – gebombardeerde steden waren Rotterdam, Coventry en Dresden.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Guernica_(schilderij)

 • mr. drs. BOU:

  mrpettjo,

  Zelf dacht ik dat Gaddafi wel ergens in een oase zou zitten, maar hij bevond zich in Sirte. De CIA moet dat hebben geweten, ze hebben de stad plat gebombardeerd om hem te treffen! Vandaar dat de burgers de stad ook niet konden verlaten. In de achterbak kan immers een Gaddafi naar buiten worden gesmokkeld. Kolonel Gaddafi heeft zijn woord gestand gedaan: hij is niet gevlucht, maar hij bleef tot het laatste moment vechten. Het maakt me bedroefd, want de man was 69, grootvader en toe aan een vreedzame oude dag.

  Nog verdrietiger is echter dat de strijd daarmee pas begint! ZUCHT !!!

  ‘Gaddafi death an omen of tribal war & mob rule in Libya’

 • Fleur:

  Inmiddels geloof ik niet dat Gadaffi maar een dubbelganger is vermoord!

  Gadaffi is slim genoeg om niet in Sirte te verblijven tijdens hevige gevechten en laat zich zeker niet uit een ondergrondse pijp trekken om publiekelijk te worden geslacht.
  Hij heeft immers zijn generaals die ter plekke leiding geven aan het bloedige verzet!
  China en Rusland zijn inmiddels zijn bondgenoten en ik vermoed dan ook dat hij van hen allang strategische hulp heeft gekregen om zijn land te kunnen verlaten.

  Gadaffi weet veel over de (werkwijze) Europese leiders cq de Navo. Deze informatie is natuurlijk héél welkom voor China&Rusland i.v.m hun strijd tegen de VS.

  Pepe Escobar schreef het reeds: In groter verband is het m.n een oorlog tussen China en de VS…!
  China probeert o.a de EU (enorm afzetgebied voor China) overeind te houden d.m.v het aanbieden van zakken geld, dit tot grote woede van de VS.
  Want m.n China, Rusland, India willen de dollar dumpen waardoor de macht v.d VS enorm gereduceerd zal worden.
  De EU verkeerd momenteel in een spagaat.
  Kiezen zij voor het wapengekletter v.d VS of laten zij zich redden door de poen van China die daarmee eisen kan stellen aan de EU…

  De oorlog in Libië heeft m.i verregaande negatieve gevolgen. Zowel voor de Libische bevolking (vreselijk!) alsmede voor de onrust in de wereld.

  http://rt.com/news/libya-oil-gaddafi-arab/

 • mrpettjo:

  Tien mythen over de NAVO oorlog in Lybie:

  http://www.counterpunch.org/2011/08/31/the-top-ten-myths-in-the-war-against-libya/
  (overgenomen door de Belgische krant De Morgen wat ik een Nederlandse krant niet zie doen..)
  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/10/20/dood-van-khaddafi-tien-mythes-over-de-oorlog-tegen-libie

 • mr. drs. BOU:

  Beste Fleur:
  “Inmiddels geloof ik niet dat Gadaffi maar een dubbelganger is vermoord!”

  De wens is de vader van de gedachte, maar volgens mij is Gaddafi echt dood. Hij had gezworen om zijn land niet te verlaten en om te blijven strijden tot het einde. Ik hoopte dat hij ergens in een oase zat, maar helaas…

  Maar Leonor twijfelt ook aan zijn dood. Zie dit artikel:
  http://leonorenlibia.blogspot.com/2011/10/osabini-analiza-los-videos.html

  Bedankt voor het interview van 16 maart! Alles wat Gaddafi zei, bleek achteraf waar!

 • Al het NATO bloedvergieten heeft maar één doel en dat is dat er racisten in Libië de migratie en mensenhandel lijnen met KKK-terreur blokkeren en Westerse investeringen winstgevender maken.

  Sorry voor dat ik dit zo plompverloren zeg. Maar meer is er niet over te zeggen als we het over de motieven van het Westen hebben. Het is kolonialisme en kolonialisme en kolonialisme tot aan het koloniseren van de eigen bevolkingen aan toe.

 • knofje:

  wordt tijd dat de echte terroristen voor het gerecht komen !

  barak oBOMba, tony blAAT , en ZAKozie !!!

 • Max:

  Spijtig dat Gaddafi gedood is.Ik wilde wel hem horen zeggen wie hem 42 jaar gesteund heeft. En bij Saddam Hossein juist dezelfde verhaal.http://www.youtube.com/watch?v=oX_5larr5vU&feature=mfu_in_order&list=UL

 • Max:

  Weet Nederland wel wie ze steunen?Abu Yahya al-Libi (nu een Libische al-Qaida commandant) riep op tot het afzetten van Gaddafi.Deze Abu Yahya al-Libi, afkomstig uit de regio van Benghazi, was begin jaren negentig in Afghanistan en werd teruggestuurd naar Noord-Afrika om daar “Islam te studeren” en Libische jihadisten te rekruteren voor Afghanistan.Een Amerikaanse militaire studie uit 2007 over al-Qaida toonde aan dat Oost-Libië (per hoofd van de bevolking) de grootste leverancier van jihadi-strijders was aan al-Qaida in Irak,(Oost-Libië is traditioneel een bron van onrust geweest in het verleden).De Egyptische Revolutie, die gezien wordt als een opstand van facebook-jeugd, wordt langzamerhand overgenomen door de islamistische Moslimbroederschap.Wei zei dat Kadhafi dictator? In mei 2010 werd Libië zelfs nog gekozen in de Mensenrechtenraad van de VN.Geen Westers protest (of veto) tegen deze uitverkiezing.Door het gebruiken van de Libische olierijkdom in het voordeel van al haar mensen, creëerde Gadaffi een paradijs.Libië heeft het hoogste BNP in Afrika, minder dan 5% van de bevolking is arm en het heeft minder mensen onder de armoedegrens dan bijvoorbeeld Nederland.Europa en Amerika zijn nog 200 miljard Euro schuldig aan olie in Libië.Libië is geen cent schuldig aan geen enkel land; water, stroom, gas en ziekteverzekering zijn gratis.Vorig jaar gaf Gadaffi $ 500 aan elke man, vrouw en kind (bevolking 6,5 miljoen). Op 6,5 miljoen inwoners zijn 14 miljoen geregisteerde auto’s, er zijn geen bedelaars en daklozen op straat.Voor 10 dollar koop je 85 liter benzine en een brood kost 1 cent…maar vanaf nu is dat (waarschijnlijk) verleden tijd. Europa en Amerika zijn nog 200 miljard Euro schuldig aan olie in Libië.Libië is geen cent schuldig aan geen enkel land; water, stroom, gas en ziekteverzekering zijn gratis. Op 6,5 miljoen inwoners zijn 14 miljoen geregisteerde auto’s, er zijn geen bedelaars en daklozen op straat.Voor 10 dollar koop je 85 liter benzine en een brood kost 1 cent…maar vanaf nu is dat (waarschijnlijk) verleden tijd.

 • Max:

  Het is geen geheim dat achter deze oorlog, achter het masker van een ‘humanitaire’ operatie ter bescherming van burgers, het plan schuilt om de olievelden in Libië te controleren.
  Nou begint de ellende pas, ik wens het volk veel succes…
  http://www.youtube.com/watch?v=vfijG_FdYFY&feature=related

 • Max:

  Is NAVO een legale terreurorganisatie ?Bijna alle grote massamoorden in de wereld van de laatste 100 tot 200 jaar zijn – achteraf gezien – te wijten aan het Brits-Amerikaans imperialisme. In hun zucht naar wereldhegonomie hebben de kapitalistische staten enorme misdaden op hun geweten.Deze misdaden gaan door tot op de dag van vandaag.http://szrzlj3.blogspot.com/2011/09/httpwww.html

Laat een reactie achter