Archief
Artikelen

Terwijl 99% van de bevolking zich druk maakt om de bezetting van Wall Street, het Beursplein en andere straten en pleinen, gaat de NATO namens die ene % door met de verovering van Afrika. Het doel van de “bevrijding” van Libië blijkt niet alleen de olie en het water van Libië, ook in andere Afrikaanse landen liggen nog oliebronnen. Daar komt bij dat zowel Rusland als China de laatste jaren op een redelijk nette manier zaken deden met Afrikaanse landen. Daar moet nu maar eens een einde aan komen! De VS en Europa zijn zo goed als failliet, maar daar valt iets aan te doen. Zij kunnen Afrika overvallen en beroven! En Nederland doet hier aan mee, maar niemand heeft het er nog over…

We beginnen maar weer met Libië en de laatste update van Morris. Wat er van waar is, valt moeilijk te zeggen, maar we weten nu wel zeker dat Al Jazeera liegt. Een beetje tegenwicht kan daarom geen kwaad.

Libya News Update Oct 17 6.00pm GMT
Zie voor een Nederlandse vertaling Nico de Geit.

Het gerucht dat Khamis Gaddafi is gesneuveld, verspreidt zich. Hij zou eind augustus zijn omgekomen tijdens de verdediging van de stad Tarhouna, 90 km ten zuidoosten van Tripoli. Daarvoor was hij ook al twee maal dood verklaard, drie maal is scheepsrecht….

Op Al Jazeera is het intussen groot feest. HOERA, Bani Walid is verwoest bevrijd!

Tony Birtley reports from Bani Walid, Libya

Libyan fighters capture Bani Walid

Libyan fighters celebrate ‘capture of Bani Walid’

EuroNews gaat ook even over Bani Walid:

NTC forces take Libyan town

In Sirte wordt nog steeds gevochten:

Resistance in Sirte stand strong 16.10.11

Het Rode Kruis dweilt daar intussen het bloed met de kraan wijd open:

Families of Gaddafi aides flee Sirte as clashes continue

Blatant state takeover behind EU and US Libyan operation

Published: 09 October, 2011, 12:02

Dat heel Libië nu in handen zou zijn van de NATO-NTC-rebellen, wordt tegengesproken door Fulvio Grimaldi, een vermaarde Italiaanse journalist met 40 jaar ervaring, die o.a. heeft gewerkt voor de BBC. Hij is nu 73 jaar en sinds kort terug uit Libië, waar hij opnamen heeft gemaakt voor zijn film over de neokoloniale NATO-“revolutie”. Deze film is inmiddels in Engeland in première gegaan. In een interview verklaarde Grimaldi onder andere:

I personally visited areas around Tripoli where Gheddafi had allegedly “bombed his own people”, but not a bomb had fallen before Nato started its attacks. And this was confirmed by Russian spy satellites. Wherever I went – only in the company of other Fact Finding officials, talking freely to people of my choice, and stopping wherever I wished – I came across multitudes of young and old, men and women, who declared themselves committed to Gheddafi. They are the people who withstood a 7 month war by 27 military powers who had promised a two-week victory, those who defended Tripoli for over a week, those who today hold out in Sirte, Bani Walid, Sabha, Kufra and in 75% of the still free national territory – against genocidal bombings, special Nato troops and mercenaries.”

“The UN explains it in its 2010 report: Libya was the top country in Africa on their Index of Human Development: for life expectancy, education, health, housing, children, the elderly, women. Free schools and hospitals, free housing, free drinking water for everybody, modern infrastructure, the oil revenue distributed to the people – and independence and dignity.” This was what Gheddafi represented to many – and NATO’s bombing only seemed to harden these attitudes: “thousands of civilians murdered by bombs, missiles, Western terrorists and mercenary throat-cutters. What does one think the wanton destruction of all infrastructure, hospitals, schools, factories, waterpipes, homes, may have produced in the attitude of 6 million Libyans and 2 million well-treated, dignified migrant workers?”

Finally, I asked Grimaldi about NATO’s real aims in this war. He is much clearer than most about the war’s importance to the imperial project: “To rid the planet of one of the countries that rejected globalization and neoliberalism, privatization and multinational robbery. To establish Africom in Africa, for further penetration into the Continent, to establish the Greater Middle East from the Atlantic to the Gulf, to eliminate the Chinese and Russian competition for resources and strangle their oil- lifeline, to get the water of Africa’s richest sweet water reserve, and to teach a lesson to all those masses that genuinely produced the Arabic Spring.”

Het gaat niet alleen om Libië, de NATO is uit op de grondstoffen in heel Afrika! Eerst Uganda… en dan op naar het hart van Afrika, dat ooit onze bron van rijkdom was. Op naar het land van de zwarte slaven en de waardevolle grondstoffen. Dit was de koloniale kaart in 1914 en zo moet het weer worden. Heel Afrika was van de NATO-landen:

Obama sends troops to Africa

US is about to stir another hornets’ nest

John Glaser’s full interview

Ann Garrison’s full interview

Milton Allimadi’s full interview

Pepe Escobar: America is getting involved in African civil war

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

9 Reacties op “Libië leugens en de neokoloniale plundering van Afrika”

 • groene wolf:

  Beste Bou,
  De Occupy-beweging keert zich juist ook tegen het voeren van neo-koloniale oorlogen en tegen de liegende gecontroleerde media.
  Niets doen helpt helemaal niks.
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2011/10/16/niks-veranderen-wegschoppen/#more-8075
  De nieuwe media (inclusief jouw blog)zijn de bakermat van deze beweging.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Groene Wolf,
  Dank je wel en dat is een goed artikel! Ik citeer:

  Wat er moet gebeuren is het opstellen van een lijst met eenvoudige voorwaarden. Voorwaarden die we aan onszelf stellen om het bestaande systeem op te blazen. Een aantal van deze voorwaarden is:

  Decentraliseren van de macht, alle bestuursfuncties moeten verkiesbaar zijn, alle politieke beslissingen referendabel;
  Ontmantelen van het bankkartelsysteem door het introduceren van een rente- en schuldenvrije valuta, uitgegeven door een publieke Volksbank;
  Verkiezen van een Constitutionele Raad, waaruit het Constitutionele Hof moet ontstaan en het opstellen van een boven alle wetten prevalerende Grondwet voor Nederland;
  Het verlaten van alle verdragsorganisaties die de soevereiniteit van Nederland en haar bevolking ondermijnen en/of opheffen; voorts direct stoppen met het voeren van her-koloniserende agressie-oorlogen;
  Het inrichten van een Werk- en Natuurstaat, waarin alleeconomische activiteit gericht moet zijn op duurzaamheid;

  Het meelopen van lieden die de bestaande situatie hebben gecreëerd en gefaciliteerd, is absurd en volkomen ongeloofwaardig. Een multimiljonair als Michael Moore is volkomen ongeloofwaardig. Vakbondsbestuurders, die in de praktijk naast werkgevers in de Bankraad van De Nederlandsche Bank mee zitten te konkelen over uw salaris, volkomen ongeloofwaardig. Linkse politici, die militairen naar Kunduz sturen: ongeloofwaardig, verraderlijk zelfs!

  ——————————

  Lees echter ook de reacties op mijn artikel “Occupy Wall Street”. Want als George Soros deze beweging gaat financieren, dan is dit slechts een gedoog-protest! Wat ik mis, is een gezamenlijk actie-programma! Maar misschien komt dat nog wel…

 • mr. drs. BOU:

  Sirte destroyed by NTC-NATO offensive in Libya

  http://www.wsws.org/articles/2011/oct2011/liby-o18.shtml

  Clinton visits Libya

  The Legend of Sirte By Jeremy Salt

 • mr. drs. BOU:

  ‘NATO bombed Libya back into Stone Age’

  ‘Sirte fall not endgame, Gaddafi will strike back’

 • Karen:

  Vraag:

  overal worden oliebronnen als reden voor “de verovering van afrika” genoemd.

  Even een lesje conclusies trekken:
  1. er zijn oliebronnen
  2. de NATO bemoeit zich met de overname in Libie
  3. Conclusie: de NATO bemoeit zich met de overname in Libie om de oliebronnen in handen te krijgen.

  Iedere docent Nederlands zal je kunnen uitleggen dat dit een foute manier van redeneren is. Dus niet dat het niet waar kan zijn, maar dat je dat op deze manier nooit kunt zegen.

  Zo zou je namelijk iedere gewenste conclusie kunnen trekken op basis van twee feiten, die onafjankelijk van elkaar bestaan, maar die afhankelijk van wat je zelf DENKT aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Karen,

  Even een lesje conclusies trekken:
  1. In Libië wonen mensen
  2. De NATO bombardeert deze mensen al sinds maart
  3. Conclusie: de NATO pleegt oorlogsmisdaden.

  Ieder weldenkend mens zal je kunnen uitleggen dat dit klopt.

  De verovering van Afrika gaat niet alleen om de oliebronnen, maar ook om het water onder de Sahara, de coltan van de Congolese Republiek en de goedkope koffie waar wij iedere morgen graag een slok van nemen. Afrika wordt weer een kolonie van het totaal failliete “Vrije Westen”.

  De olie van Libië was in februari (!) reeds voor 35% toegezegd aan Frankrijk. Ieder weldenkend mens zal je kunnen uitleggen dat dit een smerige roofmoord is!

 • Karen:

  Ik ben een weldenkend mens, en ben het niet met je eens. Het is heel simpel na te gaan of de bombardementen in Libie door de NATO oorlogsmisdaden zijn. Die conclusie kan je dus WEL trekken als je simpel feiten en wetten erop naslaat. In het voorbeeld dat ik gaf, kan dat niet! U ziet klaarblijkelijk het verschil tussen beide voorbeelden niet.

  Als alle criminelen snorren hebben, betekent dat niet dat alle mensen met een snor crimineel zijn. Toon maar eens aan dat de olie en het water redenen waren voor steun van de NATO.

  Maar zoals altijd worden meningen die afwijken, doch wel beargumenteerd zijn, afgedaan als stupiditeit.

 • roos:

  Het is vreselijk wat er gebeurd is in Libie, eind 2010 was er nog een Euro-Afrika top in Libie. Gelukkig gaat men nu kijken of de opstandelingen en de NAVO oorlogsmisdaden hebben gepleegd. Nu eens kijken wie de opdrachten tot wederopbouw krijgen en waar de olie/water contracten naar toegaan.

 • rabiye:

  Helemaal waar!
  Ik heb veel informatie op deze site/hyves gevonden http://ww-n.hyves.nl/ (WAKKER WORDEN NEDERLAND)
  Je kan er ook lid van worden

  Groetjes Rabiye

Laat een reactie achter