Archief
Artikelen

Over Libië valt vandaag door de media niets meer te melden. De oorlog in Libië gaat echter niet alleen over Libië, het gaat om heel Afrika en het Midden Oosten. In Syrië is het onrustig, er vallen dagelijks doden. In Somalië en Jemen schiet de VS met drones, ook daar vallen dagelijks slachtoffers, ook onder de burgers. In Pakistan en Afghanistan zien we hetzelfde beeld, dagelijks zoveel doden, waaronder zoveel burgers. In Afrika breidt de strijd zich echter uit naar de Congo! In Uganda is olie gevonden en de VS heeft besloten om er troepen heen te zenden.

In a letter to Congress, Obama informed that in the next months further U.S. troops will be shipped out to other African countries as well, including South Sudan, the Central African Republic and the Democratic Republic of Congo.

Israel and Libya: Preparing Africa for the “Clash of Civilizations”

By Mahdi Darius Nazemroaya

Under the Obama Administration the United States has expanded the “long war” into Africa. Barack Hussein Obama, the so-called “Son of Africa” has actually become one of Africa’s worst enemies. Aside from his continued support of dictators in Africa, the Republic of Côte d’Ivoire (Ivory Coast) was unhinged under his watch. The division of Sudan was publicly endorsed by the White House before the referendum, Somalia has been further destabilized, Libya has been viciously attacked by NATO, and U.S. Africa Command (AFRICOM) is going into full swing.

The war in Libya is just the start of a new cycle of external military adventurism inside Africa. The U.S. now wants more military bases inside Africa. France has also announced that it has the right to militarily intervene anywhere in Africa where there are French citizens and its interests are at risk. NATO is also fortifying its positions in the Red Sea and off the coast of Somalia.

The Manipulation of the First “Arab Spring” during World War I

The plans for reconfiguring the Middle East started several years before the First World War. It was during the First World War, however, that the manifestation of these colonial designs could visibly be seen with the “Great Arab Revolt” against the Ottoman Empire.

Despite the fact that the British, French, and Italians were colonial powers which had prevented the Arabs from enjoying any freedom in countries like Algeria, Libya, Egypt, and Sudan, these colonial powers managed to portray themselves as the friends and allies of Arab liberation.

During the “Great Arab Revolt” the British and the French actually used the Arabs as foot soldiers against the Ottomans to further their own geo-political schemes. The secret Sykes–Picot Agreement between London and Paris is a case in point. France and Britain merely managed to use and manipulate the Arabs by selling them the idea of Arab liberation from the so-called “repression” of the Ottomans.

… …

After the collapse of the Ottoman Empire, it was London and Paris which denied freedom to the Arabs, while sowing the seeds of discord amongst the Arab peoples. Local corrupt Arab leaders were also partners in the project and many of them were all too happy to become clients of Britain and France. In the same sense, the “Arab Spring” is being manipulated today. The U.S., Britain, France, and others are now working with the help of corrupt Arab leaders and figures to restructure the Arab World and Africa.

Het is de oude politieke truck van “verdeel en heers”! Om hun doel te bereiken, maken de NATO-landen van het “Vrije Westen” misbruik van de Arabieren en hun opvatting van de Islam, maar ook van hun racistische opvatting over de bevolking van Afrika. In Libië is geen enkele neger zijn of haar leven nog zeker, vandaar dat het Groene verzet zo hardnekkig blijft vechten. Lees over dat Groene verzet ook Nico de Geit.

Libya Oct 15 afternoon update: Morris

De zwarte Libiërs die kunnen kiezen tussen de dood in de strijd met de NTC-rebellen, of de komst van de rebellen met hun plunder, verkrachting en tot slot een lynchpartij, vechten letterlijk voor hun leven! Morris belt met Glen Ford, die een artikel heeft geschreven over het racisme van de NTC. Het artikel komt op de achtergrond voorbij, maar men kan het beter eerst even zelf lezen.

Black Libyans Make Their Stand in Sirte and Bani Walid – Glen Ford

Rai TV was even uit de lucht, maar dat bleek een technische storing. Rai TV meent echter dat Khamis Gaddafi is gesneuveld. Morris gelooft het niet, want het bericht blijft tot op heden onbevestigd. Over de situatie in Sirte en Tripoli zegt Rai TV het volgende:

Sirte Update

Voor een breder overzicht van de strijd om Afrika gaan we naar T. West van AfriSynergy. Zijn “Breaking News” gaat niet alleen over Libië, maar over heel Afrika en het totale plaatje van de wereldpolitiek van de VS en Europa. Het doel is de herovering van de Afrikaanse koloniën.

Breaking News October 14, 2011

Intussen is de bevolking van het “Vrije Westen” niet blij met de huidige wereldpolitiek. De onvrede richt zich voornamelijk tegen het financiële beleid van bail-out voor de banken en armoede voor het volk. Occupy Wallstreet heeft zich als een lopend vuurtje verspreid, maar deze beweging heeft nog geen duidelijke organisatie en geen enkele politieke macht. Machteloze woede kan zich gemakkelijk ontladen in vernielzucht en plundering, vooral als zich onder de demonstranten wat agenten provocateurs bevinden. De machthebbers sturen er dan de politie op af met traangas en knuppels. Alle ogen van de media zijn nu gericht op de burgers van het “Vrije Westen” die pleinen en straten bezetten en vervolgens met de politie vechten. Intussen wordt Afrika bezet door het NATO-gespuis en er is niemand die daar nog naar kijkt!

Occupy World St.: From NYC to Everywhere

Fight & Chaos: First video of ‘Occupy Rome’ rally turning violent

US Cops Continue To Brutalize Peaceful Protesters! While THE WHOLE WORLD IS WATCHING!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “Libië stilte: racisme en de strijd om Afrika”

Laat een reactie achter