Archief
Artikelen

Hoewel het aantal doden en gewonden onder de rebellen blijft stijgen, vinden de NATO-NTC-strijders dit geen reden om de aanval op Sirte te stoppen. Ze zeggen dat ze nu 2/3 van de stad in handen hebben, maar hun voertaal is Orwelliaanse Nieuwspraak. Het betekent waarschijnlijk dat 2/3 van de stad nu in puin ligt en dat de bewoners zijn gevlucht, gewond of gedood. Volgens de rebellen moeten de Jamahiriya-strijders zich overgeven, anders worden ze de zee in gedreven, want “morgen” zal de stad worden veroverd. Het Groene leger schiet nog steeds op de binnendringers en zo gaat dat al ruim drie weken. Dank zij NATO-bommen en mortier-granaten is de hele stad zwaar beschadigd en over burgers moet men niet zeuren. Natuurlijk zal Sirte ooit worden ingenomen, maar het is alwéér een bloedbad!

URGENT APPEAL FOR SIRTE WHAT WE CAN ALL DO!

De volgende mail heb ik met hoge urgentie gestuurd naar het Rode Kruis, met als onderwerp: HELP Sirte, Libië. Iedereen kan hem kopiëren en versturen: service@redcross.nl.

Geacht Rode Kruis,

In Sirte in Libië voltrekt zich een humanitaire ramp!
U bent daarvan op de hoogte:
http://www.rodekruis.nl/campagnes/libie/actueel/paginas/rode-kruis-afschuwelijke-situatie-in-sirte.aspx

Doe iets!
Bekijk deze YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=CHsyv0hF2qc
Neem dan contact op met: libya@arraitv.sy
Zij weten hoe u de stad in kunt komen.

Bij voorbaat mijn dank, namens de bewoners van Sirte,
mr.drs. Bou

Dan even terug naar vrijdag, toen de rebellen zulke zware verliezen leden dat ze zich moesten terugtrekken. Op die dag arriveerden er stiekem ook twee Europese ministers van defensie (die van Italië en Engeland) in Tripoli, een feit dat vrijwel alleen door Telesur uit Venezuela wordt gemeld!

Telesur: European Ministers of Defense arrived to Tripoli – 7 oktober

Telesur: NTC forces attack Gaddafi fighters in Sirte

SKY News: Heavy Losses in Sirte Libya – 7 oktober

Toch weigeren de rebellen iedere redelijk overleg. Dat is vanaf het eerste begin zo geweest: not on speaking terms! Gewoon schieten en doorgaan met schieten, tot er niemand meer terugschiet. Er vallen ook geen doden, alleen maar martelaren!

BBC: NATO refuses any Ceasefire while Situation in Sirte is Deteriorating – 9 oktober

EuroNews: Anti-Gaddafi forces claim breakthrough in Sirte – 9 oktober

Volgens kleine tegen-berichtjes blijven de Groene legers van de Jamahiriya zich verzetten tegen deze NATO-rebellen terreur.

NATO RATS FELL INTO A TRAP AT THE UNIVERSITY

Libya, Green Flags, and The Heart of Darkness.

After Muammar Ghadafi recently encouraged the Libyan People to peacefully protest the NATO aggression and occupation, there are demonstrations throughout Libya. Both Russia and China have voiced gravest concerns about NATO´s abuse of resolution 1973 on Libya and The African Union is following suit. Will any of the players that could be decisive put their money where their mouth is. The truth embargo of Western Media on Libya is slowly undermined by independent media, and the defeat of NATO and the TNC becomes increasingly difficult to mask. The result so far, a humanitarian disaster and overt NATO aggression on unprecedented scale.

NATO Mercenaries enter Sirte Hospital and terrorizing patients

Sirte 200 Dead for 1 Minute TV Victory; Jibril withdraws TNC-Fighters from Sirte.

A massive storm on Sirte resulted in the brief occupation of a University Campus and Hospital in the South Eastern Suburbs. After the battle raged back and forth all day, a massive counter attack that left 200 TNC-fighters dead and countless wounded was enough for Mahmud Jibril, who is pulling “the fighters with allegiance to him” out of the battle, calling “the death of over 200 fighters for a one minute Al Jazeera Victory senseless“. Jibril´s decision is one more example that the NATO Narrative is discredited and of the inherent instability and infighting of the NATO proxy regime. The Libyan war is grinding into a stall, while the humanitarian crisis continues.

De sippe rebellenfan Zeina Khodr van Al Jazeera is gisteren naar Tripoli gestuurd. Aan een verslaggeefster met een zenuwcrisis heeft men immers niets. Haar plaatst werd ingenomen door haar vettig lachende mannelijke collega (zijn naam ben ik even vergeten).

AJE’s Zeina Khodr sends this update on the fighting in Sirte – 9 oktober

Al Jazeera: Final push into Sirte – 9 oktober

Op Russia Today verschijnen zinniger berichten:

Blatant state takeover behind EU and US Libyan operation 9 oktober

RT: Pepe Escobar: Gaddafi gold to boost Libya resistance – 9 oktober

Welnu, zo staan de zaken. Sirte wordt binnenkort volledig verwoest veroverd, de Libische kuststeden zijn dan in handen van de NATO-NTC en de strijd om de olie en het water kan beginnen. Op papier is de buit al verdeeld, maar de olie stroomt nog niet en de Great Manmade River ligt ook stil. Da’s jammer voor Coca Cola. In de Sahara heerst de Jamahiriya, een socialistisch gedecentraliseerd politiek systeem, geënt op de oude stammen-organisatie van Libië. Alle bronnen liggen in de woestijn, dus graaf je maar in! Men betaalt daar ook niet met oud papier, maar met zuiver goud! Ook geldt daar nog de regel van terugbetaling met gelijke munt: oog om oog. In de Sahara geldt de wet van de bloedwraak!

Dank zij het verzet van de Libische bevolking wil het Libië-scenario in Syrië nog niet zo lukken. De NATO-CIA-Al Qaida probeert al ruim een half jaar lang ook daar de maatschappij te ontwrichten, waarbij Turkije als NATO-lid een handje moet helpen. De aanslagen en “volksopstanden” spelen zich voornamelijk af in de steden langs de grens met Turkije. De bevolking weet echter dat Syrië dan verandert in een nieuw Irak. Twee miljoen Irakese vluchtelingen wonen nu in Syrië. Zij spreken de Arabische taal, zoals alle landen van het rijtje van Generaal Wesley Clark: Afghanistan, Irak, Somalië, Soedan, en dan komt Libië. Syrië en Libanon zouden spoedig kunnen volgen. Moge de VS-EURO-NATO voor die tijd failliet gaan!

Morris: Turkey Fails At NATOs Syrian Fandango – 9 oktober

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Libië update: tot slot het bloedbad in Sirte”

 • Vreugdeschoten: rebellen nemen politiebureau Sirte in

  ANP/Redactie − 11/10/11, 13:47

  De strijders van het nieuwe regime in Libië hebben vandaag het hoofdbureau van de politie in het centrum van Muammar Kaddafi’s thuisplaats Sirte geweldloos ingenomen. Dat werd op inmiddels bekende wijze gevierd met uitbundig claxonneren en in de lucht schieten.

  De gebouwen zijn geplunderd en de posters van Kaddafi zijn van de muur getrokken. Gisteren werden onder meer het congresgebouw, de campus van de universiteit en een ziekenhuis ingenomen. Sirte is zo goed als volledig onder controle van het nieuwe regime.

  (Geweldloos! De grappenmakers!)

 • Geen berichtgeving over de burgerslachtoffers van Libie.
  Over Sirte met het Rode Kruis gebeld.
  Er wordt samengewerkt met de Rode Halve maan en Sirte in Libie heeft
  hun volle aandacht.
  4 oktober 2011 voor het laatst in het ziekenhuis in Sirte geweest.
  Proberen het 11 oktober 2011 weer. (help daar zit een week tussen)
  Voor water zou worden gezorgd.
  Einde bericht!
  Deze terroristische organisatie NATO en NTC-rebellen, de Media leugens en propaganda is misselijk makend.

 • Tegengas:

  De Libische bevolking heeft het prima gedaan met het verjagen van Gadverdafi en zijn criminele bende en zijn de NATO dankbaar voor de hulp.

 • mr. drs. BOU:

  Tegengas, jij spoort echt niet!

Laat een reactie achter

Recente reacties