Archief
Artikelen

De laatste maanden ging Boublog vrijwel alleen nog maar over Libië, het leek wel een one-issue blog! Maar het gaat niet alleen om Libië, de vrijheid van heel Afrika en het Midden Oosten is in het geding. Gaddafi was bezig om de Afrikaanse Unie te versterken, o.a. met een plan om een eigen Afrikaanse munt in te voeren die zou worden gedekt door goud. De nieuwe NATO-afdeling AFRICOM kreeg dank zij Gaddafi in Afrika geen poot aan de grond. Daar kwam bij dat Libië op de lijst van Generaal Wesley Clark staat: Na Afghanistan volgen Irak, Syrië, Libanon, Libië, Somalië en Soedan, en tot slot Iran! In feite heeft men de volgorde omgekeerd, na Somalië volgde de splitsing van Soedan, toen kwam Libië met als doel ook opstand in Syrië en Libanon en dan pas bomb Iran.

Nu Rusland en China een veto hebben uitgesproken tegen een humanitair R2P-bombardement op Syrië, kunnen we voorlopig hopen op uitstel (en misschien wel afstel) van de Derde Wereldoorlog. Dat danken we dan aan het hardnekkige verzet van de bevolking van Libië tegen de VN-NATO-CIA-Al Qaida-NTC-rebellen congsie. Laten we daarom even terugkijken naar het laatste half jaar.

De Arabische Otpor Lente was kennelijk gepland voor heel Noord Afrika, met Libië als hoofdprijs! Hij begon echter in Tunesië, na de zelfverbranding van Mohamed Bouazizi op 17 december 2010. De bevolking kwam in opstand tegen de armoede, de werkloosheid en het regime van Ben Ali, die op 14 januari 2011 naar Saoedi Arabië vluchtte. Sindsdien verkeert Tunesië in chaos. De Otpor-opstand sloeg al snel over naar Egypte, waar president Mubarak de geweldloze demonstranten met geweld probeerde neer te slaan, maar waar het leger de kant van de demonstranten koos. Op 13 april werd Mubarak na een hartaanval gearresteerd. Egypte wordt nu nog steeds bestuurd door het leger. De Arabische Otpor heeft nog nergens geleid tot vrijheid en democratie. Het blijkt een westerse fopspeen!

In Libië leek eerst niets aan de hand, maar op 16 februari meldde Al Jazeera: Libyan police stations torched. In Libië waren de opstandelingen gewapend! Op Facebook werd opgeroepen tot een massaal protest op 17 februari. Op 21 februari landen er twee Libische helikopters op Malta. De piloten zouden zijn gedeserteerd, omdat Gaddafi de ongewapende demonstranten liet bombarderen. Dit bericht werd door alle Westerse en Israëlische media overgenomen. Op 21 februari loopt plotseling ook een aantal Libische functionarissen, waaronder ambassadeurs in het buitenland, over naar de rebellen. Dit is geen oorzaak-gevolg, maar een goed georganiseerde machtsovername!

Libya’s deadly ‘day of rage’
Geüpload door AlJazeeraEnglish op 17 feb 2011

Deadly attacks on peaceful protests – that is what eyewitnesses are reporting from all over Libya. The country’s “day of rage” has left at least 24 people dead, according to Human Rights Watch.

Death toll rises in Libyan unrest
Geüpload door AlJazeeraEnglish op 20 feb 2011

Libyan leader Muammar Gaddafi is confronting the most serious challenge to his rule in 42 years. Government forces have been unleashed onto protesters in the eastern city of Benghazi, where one hospital official put the death toll at 200.

Protests continue in Libya
Geüpload door AlJazeeraEnglish op 25 feb 2011

In Libya people are waking up to a twelfth day of turmoil. But longtime ruler Muammar Gaddafi and his son Saif al-Islam say they are going nowhere.

Buitenlandse werknemers werden teruggeroepen en een van hen, een kennis van me, zei: “Er is daar niets aan de hand. Alles is rustig!” Saif al-Islam vroeg om een onderzoek, maar Cameron vroeg om een No-Fly zone. Volgens het Russische leger was er echter geen spoor te bekennen van de vermeende luchtaanvallen!

“Airstrikes in Libya did not take place” – Russian military
Published: 01 March, 2011, 18:24

RT meldde dat reeds op 1 maart, maar het mocht niet baten. Op 17 maart werd Resolutie 1973 aangenomen door de Veiligheidsraad van de VN en op 19 maart begonnen de NATO-bombardementen.. Op 22 maart sprak de normaal zo vriendelijke trendwacher Gerald Celente zich briesend van woede uit tegen de NATO-inval in Libië. Volgens hem was dit het begin van een Derde Wereldoorlog.

 

Help!! Gerald Celente Says Stop The War, Spread This Video Before They Kill Us All from Observer1964 on Vimeo.

In Syrië werd gedurende al deze maanden hard gewerkt aan een zelfde destabilisatie, maar ditmaal hebben Rusland en China hun veto uitgesproken tegen de No-Fly zone en de daaruit voortvloeiende humanitaire bombardementen. Waarom ze dat in het geval van Libië niet hebben gedaan, is me een raadsel, maar ze zijn een half jaar later kennelijk een ervaring rijker.

‘Russia won’t buy bogus NATO Syria line’

Al meer dan een half jaar leeft de bevolking van Libië nu onder de gewapende terreur van de NATO-Al Qaida-NTC-rebellen. Moge er spoedig een einde komen aan deze krankzinnige oorlog! Want de bevolking staat achter de Jamahiriya van Gaddafi en weigert de dictatuur te aanvaarden van de NATO-NTC-rebellenkliek.

Pro Gaddafi Rally in Benghazi Shot at by Rebel Terror Gangs
Geüpload door mackdv op 14 mei 2011

Yes – A pro Gaddafi Rally in Benghazi. This Puts the Lie to the Fiction that Benghazi is united against Gaddafi and the Libyan Government. Benghazi has been taken over by armed Islamists and CIA agents and mercenaries who are holding the city hostage and terrorizing its residents, who are mostly hiding indoors while the armed gangs run the streets.. These brave pro-Gaddafi demonstrators who you see in this Video were shot at by the Terror Gangs.

Tripoli, het Groene Plein, 1 juli 2011

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “Libië: een terugblik naar de Arabische Lente”

 • mr. drs. Bou:

  The Dark Side of the West’s ‘Humanitarianism’ – How Nato Left Boat People to Die

  By Matthew Vella

  April 11, 2012 “Malta Today” — The 19 interviews by Goldsmiths researchers into the ‘left-to-die-boat’ ignored by Nato vessels in the Mediterranean in April 2011 has determined that 72 migrants were ignored by all Nato and non-military entities encountered in the two weeks drifting slowly in the sea, despite a clear distress call.

  The migrants’ vessel was established to have been within Nato’s maritime surveillance area for 15 days, drifting in Libyan territorial waters, while Nato patrolled the area to prevent the flow of arms and mercenaries and prevent attacks.

  The area was populated by at least 38 maritime assets as well as many additional aerial assets during the time of the event.

  Nato maritime command in Naples and participating states were informed of the presence of a vessel in distress, and the military and naval assets had the detection capability to detect the migrants’ vessel during its 14 days of drift back towards the coast of North Africa.

Laat een reactie achter