Archief
Artikelen

Ruim 2 weken geleden begon in New York een grote demonstratie tegen de manier waarop de financiële wereld werkt: Occupy Wall Street. Aanvankelijk deden er zo’n 1000 mensen aan deze bezetting van het financiële centrum van New York mee, maar naarmate de dagen verstreken, groeide hun aantal tot meer dan 200.000. Ook de agressie van de politie nam echter toe. Op zaterdag j.l. heeft de NY-politie meer dan 700 demonstranten gearresteerd. Zij laten zich daardoor echter niet afschrikken, de bezetting gaat door en ook in andere Amerikaanse steden wordt nu gedemonstreerd. De Nederlandse media zeggen nauwelijks waar deze demonstraties over gaan, maar op YouTube is dat wel duidelijk.

De Amerikaanse media probeert eveneens om deze massale demonstraties uit het nieuws te houden. Met onze Westerse samenleving is zogenaamd niets mis, hier heersen vrijheid in democratie. In werkelijkheid heerst er werkloosheid, in de VS vaak gevolgd door dakloosheid, er heersen honger en armoede, want alleen de banken hebben geld. Zij hebben eerst middels allerlei financiële derivaten de beurshandelaren rijk gemaakt en de bevolking arm. Daarna kregen ze een bail-out van belastinggeld, omdat ze anders failliet zouden gaan, en nu houden ze de hand op de knip en draaien ze de geldkraan dicht. Deze politiek leidde tot grote rijkdom voor ongeveer 1% van de bevolking, terwijl 99% van de mensen steeds armer wordt.

We The People… Occupy Wall Street – Day 14

Keith Olbermann Covers Occupy Wall Street Protests Media Blackout

Michael Moore: Occupy Wall Street will only get bigger

Occupy Wall Street – a revolution?

Occupy Wall Street — Let banks fail

Geüpload door RussiaToday op 1 okt 2011:

OccupyWallStreet to RT: Revolution at any cost!

Brooklyn Bridge shut down: RT’s Occupy Wall Street footage

Brooklyn Bridge video: Police arrest Occupy Wall Street protesters

Brutal crackdown on Brooklyn Bridge, 700 protesters arrested

Idem 2 oktober:

NYPD Gone Wild: Drones vs Occupy Wall Street?

US Protests: ‘People aware Wall Street is real enemy’

3 oktober

NY Violence: ‘Media happy to show protests but not in our backyards’

American Spring? ‘Occupy Wall Street just the beginning’

Misschien wordt het tijd dat ook Obama op de vlucht slaat, bij voorbeeld naar Saoedi Arabië, hoewel dit land wel een erg slechte naam heeft wat betreft racisme. Het doel van deze Amerikaanse Lente is echter niet het verjagen van de president, maar een grondige hervorming van het financiële systeem. De vrije markt economie is al jaren failliet. Het is een zombie-economie die in leven wordt gehouden met geld-transfusies uit de belastingkist. De VS is drie jaar geleden reeds leeggezogen, Europa is nu aan de beurt…

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

14 Reacties op “Bezet Wall Street, want het loopt uit de hand”

Laat een reactie achter

Recente reacties