Archief
Artikelen

The Wonderful World of Tony Blair is een documentaire van Dispatches, een programma van Channel 4, over de manier waarop Tony Blair na zijn functie als Eerste Minister van Groot Brittannië voor de Labour-party een aantal zeer lucratieve banen kreeg in de internationale wereld van olie en geld. Tony Blair noemt zichzelf een democratische socialist en een gelovige Christen, maar de vraag is niet wat die woorden betekenen, de vraag is wie de macht heeft! Blair steunde de Amerikaanse politiek van George W. Bush betreffende de invallen in Afghanistan en Irak, die tot op heden slechts hebben geleid tot oorlog en chaos in die landen. Wanneer we spreken over de motieven van democratisch verkozen politici en het werkelijke belang van hun beslissingen, dan is Tony Blair wel een ultiem voorbeeld van zelfverrijking.

Nadat hij in juni 2007 terugtrad als Eerste Minister, heeft Brown zich meer dan elke andere ex-Eerste Minister financieel verrijkt. Verslaggever Peter Oborne onthult enkele bronnen van deze nieuw gevonden rijkdom en het meeste komt uit het Midden Oosten. Zodra Tony Blair terugtrad als Eerste Minister, werd hij aangesteld als de officiële vertegenwoordiger van het Quartet on the Middle East. Deze Westerse diplomaten zijn zogenaamd bezig om een permanente oplossing te zoeken voor het conflict tussen Israël en de Palestijnen. In januari 2009 had Blair zijn Internationale Consultancy Groep opgezet, de Tony Blair Foundation, die multi-miljoenen contracten in het Midden Oosten afhandelt. Dit gaat zo geheimzinnig dat we zelfs niet alle locaties kennen waar zij hun zaken doen.

Dispatches laat zien dat Tony Blair terwijl hij de leiders in het Midden Oosten bezoekt in zijn rol van Quartet, grote sommen geld ontvangt van sommigen van hen. Als Blair een vertegenwoordiger zou zijn van de regering van Engeland, van de EU, het IMF, de VN of de Wereldbank, dan zou dit verboden zijn. Hij zou dan zijn eigen financiële belangen openbaar moeten maken en absoluut transparant moeten zijn over zijn financiële handelswijze. Maar dergelijke regels gelden niet voor het Quartet voor het Midden Oosten.

In 2007 bracht Tony Blair nog een officieel bezoek aan Libië en kolonel Gaddafi. Uit Tony Blair’s six secret visits to Col Gaddafi blijkt dat Blair in de drie jaar nadat hij Downing Street had verlaten, nog zes maal een persoonlijke ontmoeting had met Gaddafi. Zijn belangrijkste taak is te bemiddelen tussen Israël en de Palestijnen, maar hij is eveneens (voor 2 miljoen pond per jaar!) senior advisor voor de Amerikaanse investeringsbank JP Morgan. Blair staat bekend als een vredesstichter, maar vraag niet wat dat woord betekent. In David Cameron heeft Tony Blair een waardige opvolger gevonden. Voor een update over de toestand in Libië verwijs ik naar dit artikel van Nico de Geit.

The Wonderful World of Tony Blair duurt 47 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “De heerlijke wereld van Tony Blair”

 • azerty:

  Wat mij opvalt aan dit type foto’s van Khadaffi met wereldleider is dat er steeds hele vreemde handdrukken worden uitgewisseld. Heeft dhr. Kadhaffi artrose of rheuma, of is hier sprake van zogenaamde maçonnieke secret handshakes? Zou een expert hier eens naar kunnen kijken, wellicht is het niet zo, maar momenteel is het niet duidelijk hoe het nu echt zit. Verder complimenten aan Mevr. Bou voor haar zeer goede website, ga zo door!

  http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/09/19/article-0-0D8668C100000578-234_468x352.jpg

  http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/tehranbureau/QaddafiSarkozy.jpg

 • mr. drs. BOU:

  Beste Azerty,
  De manier waarop Gaddafi handen schudt is niet belangrijk. In de hele Magreb schudt men geen handen, men legt de rechter hand op het hart en maakt een buiging. Handen schudden is een westers fenomeen!
  Het idee dat Gaddafi een vrijmetselaar zou zijn, gaat echt te ver. Wat mij verontrust is dat deze Westerse “vrienden” Libië eerst jaren lang hebben geboycot, zogenaamd vanwege Lockerbie, om daarna Gaddafi als een vriend te omhelzen, waarna ze hem een dolkstoot in de rug probeerden te geven. Toen dat niet hielp, bombardeerden ze de steden “humanitair” in puin.
  Stelletje verraderlijke laffe honden, die NATO-landen. En Nederland doet daar aan mee! Achterbakse sluipmoordenaars, roofzuchtige aasgieren, stinkende baziboezoeks! Kortom: ik ben het er niet mee eens. 🙁

 • jan-47:

  mr. drs. BOU: zover hoeven we niet te gaan,ik bedoel naar het buitenland
  Kijk nu eens naar onze eigen ex premier Kok,en ook andere politicie
  Hij doet iets belangrijks in portugal, en voor shell,en niemand weet wat nog meer
  Niemand die daar eens in duikt-ik denk aan het “verdrag” van Portugal-
  Zo mensen het wel doen is het zo versnippert dat niemand het meer begrijpt
  Het enige wat ik er van weet is dat we hier een regering hebben die toneel speelt
  Elke wet die er komt moet getoetst aan de eu wet,of ze worden teruggefloten
  Wij hebben geen zeggenschap meer over ons eigen land als het er op aan komt
  Zeker Blair ruineerd meer dan hij goed doet
  De hele wereld heeft kunnen zien hoe Jaap no Hoop Scheffer en Balkenende ontvangen werden door de massa moordenaar Bush,als schoothondjes,als hielenlikkers-jaap werd secretaris generaal-als dank
  We zijn gewoon oorlogen ingerondseld, door de big companies
  Van die zogenaamde leiders vewacht ik niets
  Er worden voortdurend clubjes opgericht om politicie onder te brengen om nog meer schade aan te richten aan de bestaande orde om een nieuwe orde te scheppen
  Weer een uistekend artiekel,mijn dank

 • mr. drs. BOU:

  Beste Jan,
  Tony Blair is maar een voorbeeld. Alle politici proberen om hogerop te komen. Onze democratie is een theater en de politici spelen toneel! 😉

 • Leon:

  Mevrouw BOU,

  Het is poppenkast hier. X-factor slachtoffers zijn wij hier in Nederland, wij zijn infant, argeloos, dom en dus weten niet dat we niet weten.

  En wat proberen mensen er allemaal om heen te draaien.. de “Niets aan de handjes”..

  En als je wat roept, roept men om bewijs.. hoe dom kan iemand wezen, om bewijs te vragen wat betreft corruptie, moord, oplichting op het hoogste niveau en allemaal achter gesloten deuren…

  Natuurlijk is er geen bewijs.. het enige bewijs wat er is, is het absolute, verschrikkelijke domme vertrouwen van mensen in de politiek..

  De geschiedenis zit voor verraad, moord, mensen die over lijken gaan, nee hoor.. sinds 10.000 jaar is anno 2011 opeens ‘anders’ dan de afgelopen 9.999 jaar!

  De discussies die ik op internet aanga, slaan automatisch vrijwel altijd om, naar het “Shoot the messenger”.. Ik ben gek dus!

  Dan slapen het plebs lekkerder…

 • Leon:

  Misschien wordt het eens tijd wat ongenuanceerder te werk te gaan.

  Het plebs gaan uitschelden voor plebs, dom, X-factor slachtoffertjes, uiterlijkvertoontjes lager, kannonevoer en klootjesvolk, dom, naief, achterlijk..

  Tijd om de smet op conspircay te doorbreken en eens een andere smet te creeren..

  De X-factor smet!

  Agressie kan namelijk ook positief zijn!

  Ik kan namelijk de bankiers alleen niet meer veroordelen.. zij doen dit alles, om de dood verschrikkelijke reden:

  “Omdat het kan!”

  Kop uit de kont, dan het stront uit je ogen, dan zie je beter, dan het stront uit je oren, dan kun je beter horen, dan het stront uit je neus, ruikt beter, dan uit je mond, dan proef je beter… en ruikt het niet naar stront als ik met je praat…

  Wat zitten mensen vol met passiviteit, met ‘het zal mij een worst wezen’ bla bla..

  Als je een kanon naast hun bed zet en begint te schieten met de melding, met een humanitaire missie bezig te zijn, dan gaan ze nog meehelpen richten ook..

 • mr. drs. BOU:

  Beste Leon,

  Schelden helpt niet!
  En de mensen zijn niet passief, ze zijn misleid! Ze hebben het voortdurend druk met hun sportclub, hun vrijwilligerswerk of hun gezelligheid. En dat zet allemaal geen zoden aan de dijk!

  Je weet niet half hoeveel mensen nog geloven in die 19 vliegende plofmoslims van 11 september. En “als mijn dochter met een moslim thuis komt, dan gooi ik hem er uit!” We worden misleid door de reclame, door het dwaze TV-amusement, door werkelijk alles in deze zogenaamde beschaving. En dat zit diep, heel diep!

  Maar je hebt geen gelijk als je zegt dat dit al 10.000 jaar zo is. Het is wel ongeveer 10.000 jaar geleden begonnen, maar het heeft zich langzaam verspreid over de hele wereld. En nu geloven alle gelovigen in de rechtvaardigheid van dit systeem van “vrijheid en democratie”.

  Als je daar iets aan wil veranderen, kom dan met onontkoombare feiten. Verspreid bij voorbeeld deze link over 11 september:
  http://www.boublog.nl/category/zoek-documentaires/terrorisme/911/10-jaar-later/
  En heb geduld, véél geduld! Want je vecht niet tegen de mensen, maar tegen de waandenkbeelden waarvan ze bezeten zijn.

 • mr. drs. BOU:

  Tony Blair zou een verhouding hebben met een super-rijke Israëlische vrouw:

  Report: Tony Blair romantically linked to Ofra Strauss

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4127145,00.html

  Idem en nog erger:

  http://www.thefirstpost.co.uk/85063,people,news,love-or-money-affairs-of-tony-blair-come-under-spotlight-ofra-strauss

Laat een reactie achter

Recente reacties