Archief
Artikelen

Op dit moment onderhandelt Palestina over erkenning door de VN. Rusland is voor, de EU is verdeeld en de VS wil een veto uitspreken! De tranen van Gaza is een documentaire film van de Noorse actrice en filmregisseur Vibeke Lokkeberg over de gevolgen van de Israëlische bombardementen op Gaza eind 2008 tot in januari 2009. Deze docu gaat vooral over het menselijke verdriet dat het gevolg is van deze aanslag op de onschuldige bevolking.

De docu is gemaakt van eind 2009 tot in januari 2010, een jaar na de bombardementen. De angst, de pijn en het verdriet over gedode verwanten beheersen nog steeds het dagelijkse leven. Het verlies van echtgenoten, vaders, broers, huis en haard maken het leven hard voor de vrouwen en kinderen. Lokkeberg volgt drie kinderen in het bijzonder: Yehya, een jongen van 12 die dokter wil worden, zodat hij de mensen kan genezen die door de Israëliërs zijn beschoten, Amira, een meisje van 14 dat juriste wil worden, zodat ze de Israëliërs voor de rechter kan brengen wegens de misdaden die ze hebben begaan, en Rasmia, een meisje van 11 dat nu met haar moeder in een tent woont en soms het contact met de werkelijkheid verliest omdat ze denkt aan de bombardementen.

Deze kinderen hebben allen naaste verwanten verloren. Yehya verloor zijn vader, Amira raakte zelf gewond en verloor haar vader en haar broers, Rasmia verloor haar oom en haar neven. Daarnaast verloren ze ook hun kinderlijke onbevangenheid en hun vertrouwen in de goedheid van het leven. Deze kinderen zijn oud van zorgen en verdriet. Ik heb deze documentaire niet met droge ogen kunnen bekijken. Het oorlogsgeweld van Israël tegen de Palestijnen leeft voort in de woede en het verdriet van de ouders en de nachtmerries van de kinderen.

Tears of Gaza duurt een uur en 21 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

9 Reacties op “De tranen van Gaza”

 • Arabisch gedicht/poezie.
  Palestijnse kinderen na Gaza-oorlog.
  31 juli 2011.
  http://www.youtube.com/watch?v=K1RXIARuzOE

 • mr. drs. BOU:

  Dank je wel, Grutte Pier. Ontroerend, maar ook zeer verontrustend…

 • mrpettjo:

  Censureert de Israël-lobby de grote media?

  Een collectieve brief ondertekend door 17 politici, hoogleraren en vakbondsleden is niet opgenomen door enkele Vlaamse kranten. Lees ook verder: Dries van Agt vanuit Gaza. (..)

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/10/07/censureert-de-israel-lobby-de-grote-media

  Lees in dit verband ook meer over de discussie over de gaskamers hoax op klokkenluideronline.nl:
  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/9937/king-klokkenluider-david-cole.html

  De censuur over de oorlogsmisdaden van de staat Israel en de voor-tijdens- en nawereldoorlogse misdaden van het wereldwijde zionisme is immens in de mainstream pers van Europa, het Gemenebest en de VS..

 • mrpettjo:

  De nazi’s hebben de term “final solution” van de Amerikanen en Canadezen notbene overgenomen die al volop bezig waren de autochtone bevolking van Noord-Amerika en masse richting “eeuwige jachtvelden” te helpen..:

  (..)
  De terminologie van “Endlösung” of “Final Solution”, is niet door de Nazi’s bedacht, maar door de Canadese Zaakgelastigde voor Indiaanse Zaken Duncan Campbell Scott, die in 1910 de oplossing van het “Indiaanse probleem” bekokstoofde:

  “It is readily acknowledged that Indian children lose their natural resistance to illness by habitating so closely in these schools, and that they die at a much higher rate than in their villages. But this alone does not justify a change in the policy of this Department, which is geared towards the final solution of our Indian Problem”. (DIA Archives, RG 10 series).

  In de dertiger jaren liet hij Duitse artsen overkomen om medische experimenten op Indiaanse kinderen uit te voeren. De proefkonijnen hebben het geen van allen overleefd. Deze Duncan Scott wordt de kindertjes op school een geheel ander verhaal voorgehouden. Zoals welk een begenadigd pianist de man was, dat hij mooie gedichten kon schrijven en dat hij in zijn periode voor Indiaanse Zaken (1913-1932), zo’n geweldige administratie bijhield. Adof Eichmann kon er een puntje aan zuigen. Over zijn rol als slachter van de Indianen door gedwongen assimilatie, wordt niet gerept.

  De Indiaanse holocaust moet met grote kracht worden geformuleerd in de geschiedenisboeken van onze scholen en universiteiten. In het Westen barst het van de Eichmanns. Generaal Jeffrey Amherst gaf bevel om de Indianen (“a despiciable inhuman race, to be exterminated”) via dekens te besmetten met de pokken. Hem wachtte eeuwige roem. Zijn naam wordt schaamteoos geëerd in pleinen, straten en scholen.

  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2011/10/09/de-indiaanse-holocaust/

 • ankie:

  Beste Bou!
  Zionist wont let you see this on you TV.
  video van Raquel Corrie in Palestina.
  http://www.youtube.com/watch?v=lX18zUp6WPY&feature=related

 • ankie:

  Beste Bou!
  Classic George Galloway savages Sky News!
  Het is een video van een geweldig debeter.
  http://www.youtube.com/watch?v=G1qIuznkaqE

  Classic George Galloway, tearing apart an interviewer who is just a mouthpiece for Israeli propaganda: Shouting over him, ignoring his replies, and showing herself up as someone who cares about Israeli soldiers but has no idea about Palestinian and Lebanese children being killed by Israel.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Ankie,

  Volgens mij is dit al een ouwetje, maar wel Galloway op zijn best! 😉

 • Beste BOU
  Jammer dat die video Tears of Gaza het niet meer doet. Had ‘m al eerder gezien. Maar misschien voor je archief is er een alternatief? Kwam er op mijn eigen blogje achter en wou het je ook even laten weten.

Laat een reactie achter