Archief
Artikelen

In april van dit jaar zond het BBC-programma HARDtalk een interview uit met de Libische minister van informatie Moussa Ibrahim en in mei van dit jaar met de Franse filosoof en politieke journalist Bernard-Henri Levi. Presentator en interviewer Stephen Sackur, maakt het zijn gasten beslist niet gemakkelijk. We zijn nu vijf tot zes maanden verder, in Libië zijn 50.000 doden gevallen en het land is door de NATO-bombardementen zwaar beschadigd. Maar de regeringstroepen van Gaddafi geven hun verzet niet op. Moussa Ibrahim staat nog steeds achter de regering Gaddafi en Bernard-Henri Levi loopt nu lachend in Tripoli achter president Sarkozy aan. De interviews in HARDtalk bewijzen met terugwerkende kracht de betrouwbaarheid van minister Moussa Ibrahim en de gevaarlijke waanzin van de Franse filosoof B-H Levi.

Hardtalk with Moussa Ibrahim duurt 25 minuten.

Kijk nog even naar het grote gelijk van Moussa Ibrahim:

Mass pro-Gaddafi Demonstration in Tripoli, June 17, 2011

HARDtalk – Bernard-Henri Levy duurt 25 minuten.

Op het YouTube-kanaal van Moussa Ibrahim staan persconferenties en interviews die hij heeft gegeven. Een groot gedeelte is in het Engels. Het volgende interview staat niet op zijn YouTube kanaal. Het stamt uit maart 2011. Op dat moment had Libië de Al Qaida-rebellen overal verslagen, behalve in Benghazi. Enige dagen later vloog de NATO de rebellen te hulp met een regen van bommen. We weten nu hoe dat afliep…

Toegift: Deek Jackson: Let’s party tonight

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “HARDtalk met Moussa Ibrahim en Bernard-Henri Levi”

 • Waarom is er geen geluid bij Hardtalk with Moussa Ibrahim?
  Wel bij Bernard Henry Levy!
  Hoe kan dat nou!

 • De volgende dag stond ik in de lobby van het Rixos hotel te praten met Moussa Ibrahim en hij wou mijn reactie kennen.
  Ik heb hem gewoon gefeliciteerd en hem gezegd dat hij de vloer heeft aangeveegd met Stephen Sackur.
  Hij heeft me hartelijk bedankt voor het compliment maar hij vond dat ik overdreef. De man is gewoon eerlijk en zeer, zeer goed.
  Hij had de job van woordvoerder nooit voorheen gedaan en hij heeft de Libische regering een gezicht en een geluid gegeven.

 • johndewegel"hotmail.com:

  @mercurytraveller

  Ik zou hem ook wel eens willen spreken grappig dat je hem zo tegen komt.
  Maar wat doe je eigenlijk was jij daar voor werk of gewoon prive.

  Moussa Ibrahim komt mij wel geloof waardig over. Hij geeft op een vraag ben je niet bang om opgepakt te worden als khadaffi loyalist als antwoord dat hij niet eens over straat kan omdat iedereen naar hem toe komt om hem te knuffelen. Hahaha zo zie je maar hoe verhalen verdraaid worden.

  @ grutte pier ze moeten het gewoon doen (het zal wel een codec probleem zijn of zo). hoewel als de ene het doet zal die andere het eigenlijk ook moeten doen.

 • Als je het niet erg vind [anders sorry] heb ik dat Levi-ding maar overgeslagen. Kon het maar een paar minuten aanzien toen ik moest kokhalzen. Gèdver bijna m’n toetsenbordje onder de kots.

 • johndewegel"hotmail.com:

  @ Sjuul van Dissel:

  Wooooow “Hard talk” vraagt hoe goed ken je libie. Antwoord van Bernard-Henri Levy. Ik ben daar dus een paar dagen geweest en heb gesproken met 12 of 13 mensen van de rebelen kamp. En heb aan de mannen en vrouwen alle hete vragen gesteld (wat hete vragen ook mag zijn). Hardtalk je weet er dus niks van. Weet je wat je aan het doen bent. Bernard zegt NEE ik weet het niet zeker wat ik aan het doen ben.

  Wooooow Hoeveel mensen zijn daar al dood 50000 minstens. En dan met MAX 13 rebelen gesproken hebben in een paar dagen,

  Tjee en dan denken dat je het snapt. @Sjuul ik snap dat je er stront misselijk van word

 • mr. drs. BOU:

  Nog even iets over de doorzichtigheid van de propaganda:

  The Kuwaiti Incubator Babies:

  The Gaddafi family nanny who was punished with boiling water:

Laat een reactie achter