Archief
Artikelen

Mustafa Abdel Jalil, president van de Transitional NATO Counsel TNC, en zijn Eerste Minister Mahmud Jibril kregen gisteren van de VN carte blanche om het land te verkwanselen aan hun broodheren. De VN-Veiligheidsraad heeft unaniem ingestemd met de nieuwe VN-missie in Libië. De sancties tegen het land worden versoepeld zodat de belangrijkste instellingen hun werk weer kunnen hervatten. En de VN-zetel van Libië gaat naar de NTC:

“De maatregel was te verwachten, aangezien steeds meer landen de Nationale Overgangsraad erkennen. En die erkenning is van groot belang. Dankzij de zeteloverdracht wordt het makkelijker om de bevroren tegoeden van Gaddafi aan het nieuwe regime over te dragen.”


Drie dagen voor het mandaat voor de humanitaire missie van de NATO afliep, heeft de VN Libië vogelvrij verklaard. Het Zionisme zegeviert! Leve de vrijheid en de democratie! Cameron en Sarkozy hebben Tripoli veroverd en Bernard-Henri Levy (zie de bovenstaande foto) kan zich nu volledig wijden aan de bevrijding van Syrië.

Bernard-Henry Levy over Libië en Syrië (2 juni 2011)

Cameron heeft in Tripoli toegezegd dat Groot-Brittannië gaat helpen met de jacht op de Libische leider Moammar Gaddafi. In Libië geeft men zich echter niet zomaar gewonnen. Gaddafi werd gesteund door het merendeel van de bevolking en de Arabische Lente sloeg in Libië niet aan. Vandaar dat de Westerse Wereldleiders zich gedwongen zagen om er in februari wat gewapende Al Qaida-rebellen op af te sturen, gevolgd door NATO-bommen en Special Forces. Maar zelfs de gewapende NATO-roofoverval was minder soepel te verteren dan men had verwacht. Vandaar dat de volgende gang, vrijheid en democratie voor Syrië, nog steeds niet helemaal gaar is.

CrossTalk: Syrian Crucible duurt 23 minuten.
Geüpload door RussiaToday op 16 sep 2011

­Are we witnessing a civil war in Syria? Why is the US silent on Bahrain and outspoken on the events in Syria? If Assad quits, who will lead the country? And do people really want Assad to leave? George Joffe, Mark Levine and Abayomi Azikiwe on September 16.

In Libië gaat de oorlog intussen gewoon door. Terwijl Cameron, Sarkozy en Levi in Tripoli onder zware militaire bewaking te gast waren bij hun marionetten Jalil en Jibril, regende het NATO-bommen op Sirte en Bani Walid, maar de NATO-rebellen werden door de regeringstroepen van Gaddafi teruggeslagen!

‘We’ll keep bombing’: Cameron & Sarkozy in Libya

Legal Fig Leaf: ‘Some civilians more equal than others’

Deze humanitaire interventie ter bescherming van de bevolking heeft volgens journalisten van Telesur uit Venezuela naar schatting reeds geleid tot 50.000 doden.

According to Segura, who spoke Tuesday at a forum in Caracas organized by Correo del Orinoco, “there is talk of an estimated 1,800 killed by NATO bombs and, as a result of the entire conflict, something like 50,000 dead in total – persons who were massacred as a result of this invasion, this aggression, against Libya”.

Moussa Ibrahim (English) denounces Cameron and Sarkozy visit

Libyan Resistance: Summary, 16. 09. 2011

Incredible Scandal: ‘Libya rebels admit attacks on women & children’

Deze humanitaire interventie gaat niet over mensenrechten. Overal waar de rebellen komen, wordt de bevolking verjaagd. Tawargha is nu een spookstad en de rebellen steken er de huizen in brand, zodat de bevolking niet kan terugkeren. Maar zo is er méér! De volgende video’s zijn onverstaanbaar, maar de beelden zijn veelzeggend!

From Inside Sirte, City Under Siege, NATO Bombing Civilians, 15.09.11

NATO Rats outside Ben Walid, NATO Crimes In Libya

Bani Walid, 16/17. Sept. 2011, celebrating the victory over NATO and their troops

Awiniya a “liberated” city – the real pictures from Libya

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Cameron en Sarkozy met B-H Levy op weg naar Syrië?”

 • mr. drs. BOU:

  Al Jazeera meldt nu ook dat de NATO-rebellen de strijd om Bani Walid hebben verloren, maar deze video staat niet in hun eigen YouTube account. Het lijkt wel alsof ze zich schamen…

 • Marc:

  Dit vindt allemaal plaats om de aandacht af te leiden van de drama’s die in hun eigen land voor de deur staan en dat allemaal tenkoste van onschuldige burgers. De mensen moeten in het westen nog ontwaken voor de waarheid, anders dan de waarheid die ze door hun tv krijgen voorgespiegeld. En dit gaat ook binnenkort gebeuren als de gevolgen van de gecreerde crisis ook hun genadeloos zullen treffen.
  Marc

 • mr. drs. BOU:

  UN Farce gives seat for Libya’s Unelected dogs to illegaly steal Libyan wealth:

  Great Britain is the second arms dealer in the world:

 • mr. drs. BOU:

  Een goed artikel over de verovering van Tripoli door de NATO:

  Sarkozy and Cameron in Tripoli: Scramble for Libya is on
  By Bill Van Auken, 16 September 2011

  Though fighting continues in Libya and there are signs that the NATO-sponsored regime change may produce a new civil war, both Sarkozy and Cameron suggested in their speeches Thursday that the Libyan war provided a new model for imperialist interventions.

  In his remarks, Sarkozy issued a veiled threat that Syria could be the next target. “I dream that one day young Syrians will be as lucky as the young Libyans today, that one day they will also be able to say: ‘democracy and a peaceful revolution are for us.’”

  Another Crusade: ‘NATO recruiting jihadists to invade Syria’

  Libia. Trípoli. Baba Al Azizia

Laat een reactie achter