Archief
Artikelen

Hoewel de NATO-rebellen in Libië nu een aantal kuststeden hebben “bevrijd”, is Libië wel wat groter dan dat. Het land is 1,8 miljoen vierkante kilometer groot en het grootste deel is woestijn. Alleen al de oostgrens met Egypte en Soedan is meer dan 1.500 km lang en de grenzen staan wel fraai op de kaart, maar dat is een Westerse fictie. Het volgende bericht zou daarom wel eens waar kunnen zijn: 70-80% Libië in handen van Kolonel Kadaffi. Op dit moment proberen de NATO en de rebellen beurtelings Bani Walid te veroveren. Zij worden daarbij echter gehinderd door de troepen van Gaddafi.

De hypocrisie van de NATO en zijn steun aan de “vrijheidsstrijd van de rebellen” druipt van de beeldbuis en uit de reguliere media. Terwijl de NATO Bani Walid bombardeert, is er een team van dierenartsen naar Tripoli gegaan om de dieren in de dierentuin te redden. De EU heeft de economische sancties tegen Libië opgeheven, er kunnen weer zaken worden gedaan met de “bevrijde” kust, maar de humanitaire situatie blijft penibel… En in Jemen bombardeert de VS de rebellen die in opstand zijn gekomen tegen hun regering.

US involvement in Libya hypocritical

De volgende documentaire gaat over het humanitaire bombardement van de NATO op een militair doel: Al Kwaldi al Hamedi en zijn familie. Al Kwaldi was een van de militairen die ruim 40 jaar geleden betrokken waren bij de geweldloze coup tegen koning Idriss. Al Kwaldi is een oude getrouwe van Gaddafi. Daarom werd eerst zijn kantoor in Tripoli gebombardeerd, maar toen Al Kwaldi dit bombardement overleefde, werden hij en zijn hele familie het slachtoffer van de humanitaire bombardementen van de NATO. Voor alle zekerheid werden de buren ook naar Allah gebombardeerd.

Kwaldi Family Documentary, Incl. Pregnent Mother killed by NATO Bombing duurt 33 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

9 Reacties op “Libië update: hypocrisie en dodelijke leugens”

 • Ik had verwacht dat de berichtgeving van Russia Today sinds vorige week louter op leugens gebaseerd zou zijn. Waarom lijkt dat niet het geval?

 • mr. drs. BOU:

  Miriam, dat weet ik niet. Maar het beeldschone RT-blondje is niet helemaal dom:

  Tripoli divided after the fall of Gaddafi:
  Geüpload door RTAmerica op 9 sep 2011

  In late August NATO bombed the Libyan capital which helped rebels take over Tripoli. Since the fall of Moammar Gaddafi, Libyans are divided on whether or not they are free. Some say there isn’t peace or safety in the city and Maria Finoshina is there to find out firsthand.

  En Anonymus heeft Gaddafi uitgeroepen tot wereldleider! 😉 🙂

 • mr. drs. BOU:

  Maar intussen wordt Libië bestolen en geplunderd door de NATO-aasgieren van ons “Vrije Westen”:

  “Gaddafi’s billions” Where is money of Libyans?
  Geüpload door TheLibyaSOS op 10 sep 2011

  Central Bank of Libya, the rebels captured the Transitional National Council, announced the sale of 29 tons of gold. The bank undertook these measures to “provide citizens with wages.” The new head of the Central Bank Ghassem Azzoz also poined out that the bank’s assets were fully preserved during the war, nothing has been stolen! Nothing! And nothing has been removed!

  It is striking that as it turned out, “the corrupt tyrant” (as the “revolutionaries” had to admit, and this is worth a lot) was not tempted even by a gram of gold owned by the people. Not a gram!

  However, knowing about the Colonel what we, friends of Libya, learned about him over the past six months, there’s nothing strange about it. Another thing is surprising. So let’s talk about it.

  About a week ago, the so-called self-styled “friends of Libya” met in Paris to decide that once the capital of Libya Tripoli had been seized – it is a separate story by whom! – the Libyan people’s money can be “unfreeze” and passed to the “democrats.” Who are the “democrats” and why for the sake of “democracy” they had to kill thousands of Libyans – is also a separate story!

  In brief, in Paris they began to count and…
  When calculations were done, it turned out that on the frozen Libyan accounts there were only 15 billion. Out of the 89 or 130 …

  Stop, the West mentioned also 170 billion! And claimed that the “tyrant” ( “what a bastard!” screamed all the politicians and everybody in the West, just to defame the lion of the desert! ) stole the money from the Libyan people!

  Western politics and Margelov who joined them started feeling uncomfortable, they had a talk behind closed doors and solemnly announced that they found other ten billion. 25 altogether! Out of 170 billion, frozen in March!
  Western politics and Margelov who joined them started feeling uncomfortable, they had a talk behind closed doors and solemnly announced that they found other ten billion. 25 altogether! Out of 170 billion, frozen in March!

  Moreover, even this amount was delivered to the “new” authorities of Libya not in the currency (the accounts were in dollars, euro, pounds and, in theory, were supposed to be returned in cash ) but they came in boxes with newly printed Libyan dinars. From London – as much as 40 tons!
  Read more : I can not be silent! http://www.libyasos.blogspot.com/2011/09/rape-of-libya-i-can-not-be-silent.html

 • mr. drs. BOU:

  NATO’s war on Gaddafi may Trigger Food Crisis in Niger (Sept 11, 2011)

 • mrpettjo:

  Deense en Franse (geheime)troepen moorden onder Lybische loyalisten EN rebellen om aan te geven hoe de verhoudingen vanaf nu in Lybie liggen..

  Walter Fauntroy, Feared Dead in Libya, Returns Home—Guess Who He Saw Doing the Killing
  It wasn’t the Libyans
  (..)
  http://www.afro.com/sections/news/national/story.htm?storyid=72369

  • Eheu:

   Beste Petje, fijn na zo lange tijd weer eens iets van je te horen. We hebben je gemist, en ook je zoekwerk natuurlijk. Alles goed, mag ik hopen?
   Groeten
   Eheu

 • mr. drs. BOU:

  Volgens Mathaba gebruikt de NATO mosterdgas tegen de inwoners van Bani Walid.

  http://mathaba.net/news/?x=628629

 • Lodewijk Langeweg:

  “Khaddafi-aanhangers nemen Fransen en Britten gevangen
  maandag 19 september 2011 09:29”:

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/316916/Khaddafiaanhangers-nemen-Fransen-en-Britten-gevangen.htm

 • mr. drs. BOU:

  Dank je wel, Lodewijk!

  Trial of Destruction: Sarkozy sued for Libya crimes

Laat een reactie achter