Archief
Artikelen

John O’Neill was agent bij de FBI, waar hij onderzoek deed naar Osama Bin Laden en Al Qaeda. Toen de FBI hem in 2001 verbood om daar nog verder onderzoek naar te doen, nam hij ontslag. Hij kreeg een nieuwe baan aangeboden bij het WTC, als hoofd beveiliging in dienst van het bedrijf Kroll. Op dinsdag 11 september 2001 stierf hij in het World Trade Center, een dag nadat hij was begonnen in zijn nieuwe baan.

Wie vermoordde John O’Neill is een speelfilm waarin een aantal indringende vragen worden gesteld. Was het toeval dat hij net een dag in het WTC werkte? Of werd hij welbewust vermoord door de daders van de aanslagen? Zo ja, waarom moest John O’Neill sterven? Wat wist hij, wat wij niet mogen weten? Welke rol speelde de FBI bij deze aanslagen? En de CIA en het Amerikaanse leger? Wat doet de VS in Afghanistan en wie controleert de heroïne die uit dat land komt? Welke financiële belangen spelen een rol bij de aanslagen van 11 september? Want het gaat over aardolie, maar beslist niet alleen over aardolie…

Het tempo van deze film ligt hoog en in snel tempo komen ook andere aanslagen voorbij, zoals de moord op John F. Kennedy, de aanslag in Oklahoma City en de aanslag op de USS Cole. Ook deze aanslagen zijn niet wat ze lijken.

Dit documentaire drama werd geregisseerd door Ty Rauber en alle personen worden gespeeld door slechts één acteur, Ryan Thurston. De film werd zonder noemenswaardig budget in drie jaar tijd gemaakt in het appartement van Ty Rauber. Vervolgens is de film op internet gezet, gratis en als enige plaats waar hij ooit werd vertoond. Op de Nederlandse Wikipedia over John O’Neill wordt de speelfilm “Who Killed John O’Neill” zelfs niet genoemd. Deze film verdient beslist meer aandacht, omdat hij de verbanden tussen 11 september en de wereldpolitiek zo meedogenloos blootlegt. Tegelijkertijd laat deze film zien, welke vormen van weerstand er bestaan tegen het besef van de waarheid rond 11 september.

Who Killed John O’Neill duurt een uur en 40 minuten.

Zie voor meer vragen en antwoorden:
Waarheid 9/11

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “10 jaar na 9/11: Wie vermoordde John O’Neill?”

Laat een reactie achter