Archief
Artikelen

In de goede oude tijd van “Koot en Bie” wilde de VPRO nog wel eens met een kritische reportage komen, maar na 9/11 is alles veranderd. Op de TV komt alleen nog maar amusement en nietszeggend onzin-nieuws. Tien jaar na dato viert de VPRO het 11 september-jubileum met een documentaire waarin de officiële complottheorie nog eens breed wordt uitgesmeerd. En het NRC doet daaraan mee!

De documentaire van Brian Lapping laat verschillende Amerikaanse beleidsmakers van toen – zoals voormalig minister van Defensie Donald Rumsfeld, voormalig burgemeester van New York Rudy Giuliani en voormalig vice president Dick Cheney – aan het woord over hoe ze die ochtend van 11 september 2001 beleefden en wat ze deden om de controle over het land terug te winnen na de aanval.

Volgens de dwaze complottheorie van die 19 vliegende plofmoslims, heeft niemand deze aanslagen zien aankomen. Het was één grote verrassing! De geheime diensten van de VS, de FBI en de CIA, hadden echter voldoende waarschuwingen gekregen, waarop niet werd gereageerd. Wie wel reageerde, was de onafhankelijke TV- en radiomaker Alex Jones! In zijn show van woensdag 25 juli 2001 waarschuwde hij voor de komende terroristische aanslagen op de Twin Towers. Hij riep de kijkers op om het Witte Huis te bellen en te eisen dat de aanslagen zouden worden voorkomen. Hij zei er bij dat Osama bin Laden slechts een door de CIA aangestuurde boeman was.

Alex Jones predicts Bin Laden attack 2 months before 9/11

Volgens de docu van de VPRO heeft niemand deze aanslagen kunnen voorzien. Voor wie begrijpt wat er mis is met de officiële complot-theorie, is deze documentaire nogal doorzichtig. Een aantal mensen die aan het woord komen zijn zwaar medeplichtig, waaronder Dick Cheney en Donald Rumsfeld. Maar uit de beelden blijkt ook duidelijk dat de Twin Towers niet door brand konden instorten. Er was wel brand, maar overal stonden mensen te wuiven uit de gebroken ramen. Deze brand was niet heet genoeg! Intussen zat president Bush in een lagere school in Florida. Toen men hem vertelde dat het land werd aangevallen, bleef hij rustig zitten…

Uit de dramatische beelden blijkt wel aan welke verschikkingen de stad New York op 11 september werd blootgesteld.

9/11: The Day that Changed the World duurt een uur en 34 minuten.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Zie voor de echte vragen en antwoorden:
Waarheid 9/11

Building 7 Demolition Sequence

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter