Archief
Artikelen

Onmiddellijk na de aanslagen van 11 september begon de zogenaamde oorlog tegen het terrorisme. Nu zult u mij niet horen beweren dat terrorisme niet bestaat, maar het aantal verkeersslachtoffers is zoveel hoger dan het aantal slachtoffers van terreuraanslagen. Daarbij is nu wel gebleken dat 9/11 een terroristische aanslag was van de regering tegen de bevolking! Deze regering misbruikte de schok die 9/11 teweeg bracht om het defensie-budget te verhogen, Afghanistan binnen te vallen, de burgerlijke vrijheden aanzienlijk in te perken en het rijke olieland Irak te veroveren, dit alles onder het mom van de “War on Terror”.

Om het verband tussen deze zaken te begrijpen, moet men op de hoogte zijn van Peak Oil. Het gaat om het fenomeen dat vrijwel al onze activiteiten de laatste eeuw steeds meer gepaard gaan met het verbruiken van aardolie. De productie van voedsel en gebruiksartikelen, het vervoer van deze zaken naar de consumenten, zelfs de plastic verpakkingen, het is allemaal mogelijk dank zij aardolie. Helaas is de voorraad aardolie op deze wereld eindig en de oliebronnen raken langzaam maar zeker leeg.

De bovenstaande grafiek uit 2004 laat zien waarom het gaat. De olie is weliswaar nog lang niet op, maar de olie die er nog is, wordt steeds moeilijker te winnen. Er is nog wel olie in de diepzee, maar we hebben vorig jaar gezien hoe dat afliep in de Golf van Mexico. Een jaar later kunnen we terugzien op een barre zomer, terwijl de orkaan Irene de oostkust van de VS trof en Texas na maanden van droogde in brand vloog. Het kost ook steeds meer energie om deze laatste olie te winnen. Tegen de tijd dat er 1 vat olie aan energie nodig is om 1 vat olie te winnen, kan men beter wat anders gaan doen!

Reeds in 1956 voorspelde M. King Hubbert dat de productie van aardolie in de VS omstreeks 1970 zijn piek zou hebben bereikt en dat deze daarna zou afnemen. Hubbert kreeg gelijk, de rijke oliebronnen van Texas leverden steeds minder op. Omdat de hele infrastructuur in de VS gebaseerd is op het verbruik van (goedkope) aardolie, was de VS gedwongen om steeds meer olie te importeren. Als de politici toen verstandig waren geweest, zouden ze deze kennis onmiddellijk hebben verspreid en op zoek zijn gegaan naar alternatieve energiebronnen. Helaas zijn de meeste politici niet verstandig, het zijn haviken en aasgieren!

In de VS koos men voor de militaire optie: de landen die nog wel voldoende aardolie (of uranium!) hebben, moeten desnoods met geweld worden gedwongen om deze brandstof te verkopen aan de VS en de grote corporaties van het “Vrije Westen”. Helaas heeft men daarbij afgesproken dat er wordt betaald met waardeloze dollars, die worden geschapen uit het niets en dan tegen rente kunnen worden uitgeleend. Een groot deel van de wereldeconomie is nu gebaseerd op deze waardeloze dollars. Het rijke olieland Libië wilde daar verandering in brengen, door een Afrikaanse munt uit te brengen die was gebaseerd op goud. Daarom heeft de NATO nu ook dit land gebombardeerd. Men noemt dat het recht van de sterkste.

De volgende documentaire, Oil, Smoke & Mirrors, is gemaakt in 2006 en gaat over het verband tussen Peak Oil en 9/11. Een aantal politieke deskundigen spreekt over de problemen die Peak Oil reeds in de nabije toekomst zal geven: economische krimp en een economische crisis, die in 2008 inderdaad begon. Vervolgens leggen ze het verband met 9/11. Vijf jaar nadat deze documentaire gemaakt werd, is hij alleen maar meer actueel geworden!

Oil, Smoke and Mirrors is Nederlands ondertiteld en duurt 50 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter