Archieven

Artikelen

Bekentenissen van een economische huurmoordenaar

John Perkins werkte ooit undercover voor de Wereldbank. Het was zijn taak om de regering van een Derde Wereldland te verleiden tot een hoge lening van de Wereldbank en om dat geld dan te besteden aan grote projecten in de infrastructuur, zoals havens en dammen. De aannemers waren grote corporaties uit het “Vrije Westen” en de bevolking profiteerde volstrekt niet van deze activiteiten, maar het land moest wel de rente en aflossing over die lening betalen. Accepteerde de regering dit voorstel niet, dan kwamen de agenten van de CIA, om in dat land een burgeroorlog te beginnen.

John Perkins heeft verscheidene boeken geschreven, zowel over zijn eigen ervaringen en het inzicht dat hij daardoor kreeg in de wereldpolitiek, als over de manier waarop de oorspronkelijke bewoners van deze Derde Wereldlanden de werkelijkheid beleven. Vooral zijn eerste boek, Confessions of an Economic Hit Man (2004), kreeg grote bekendheid. Maar ook zijn volgende boek over de wereld-economie, The Secret History of the American Empire (2007), kreeg veel aandacht. Daarin doet Perkins concrete voorstellen om de wereldeconomie te veranderen. Zijn laatste boek, Hoodwinked, gaat over de huidige economische crisis. Voor zijn andere boeken en artikelen kunt u terecht op zijn website.

Confessions Of An Economic Hitman duurt een half uur.

The Secret History of the American Empire

Malborow College: The Secret History of the American Empire duurt een uur en 25 minuten.

John Perkins on JFK & 9/11 conspiracy duurt 4 minuten.

3 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Een belangrijk en verhelderend interview met Perkins:

  More Confessions of an Economic Hitman: This Time They’re Coming for Your Democracy

  By Sarah van Gelder

  April 30, 2016 “Information Clearing House” – “Huffington Post”-

  Twelve years ago, John Perkins published his book, Confessions of an Economic Hit Man, and it rapidly rose up The New York Times’ best-seller list. In it, Perkins describes his career convincing heads of state to adopt economic policies that impoverished their countries and undermined democratic institutions. These policies helped to enrich tiny, local elite groups while padding the pockets of U.S.-based transnational corporations.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën