Archief
Artikelen

NATO maakt meer kapot dan je lief is! Twee documentaires over Libië geven een beeld van het land tijdens de laatste jaren van het bestuur onder Gaddafi. Mede vanwege de economische sancties tegen Libië, was het land tot 2004 vrijwel ontoegankelijk voor buitenlanders. De eerste docu is in 2008 gemaakt door de BBC. De tweede docu is in maart 2010 gemaakt door twee jonge TV-toeristen, Scott Wilson en Justin Lukach. Wat een prachtig vakantieland! Rustig, vriendelijk en goedkoop, maar ook spannend en vol verrassingen. Het kan helaas nog lang duren voor daar weer toeristen durven te komen.

BBC Documentary on Libya 2008 duurt 20 minuten.

Libya documentary March 2010 duurt 43 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Het Libië van voor de interventie door de NATO (2008 en 2010)”

 • Fleur:

  Voor wie deze waarheid nog niet kent.
  In deze filmpjes wordt de jarenlange zwáár criminele werkwijze van de VS cq NATO openbaar gemaakt!

  http://www.youtube.com/watch?v=AynGBMUgdmg

  http://www.youtube.com/watch?v=1sNV6h7DOyY&feature=related

 • mr. drs. BOU:

  Beste Fleur,
  Dank je wel en er stond al wel wat van John Perkins op BOUBlog, maar deze nog niet. Ik heb de voorraad even aangevuld in een nieuwe post. Want zijn verhaal is belangrijk voor een goed inzicht in wat er gaande is. De Derde Wereldoorlog gaat over de wereldeconomie! Zie voor de hele verzameling:
  http://www.boublog.nl/?s=John+Perkins&search=Zoeken

 • Lodewijk Langewg:

  Ik las net een artikel in The Tripoli Post (nogal pro-rebellen krant nu.):
  “Rebels Still Hope People Inside Bani Walid Would Rise Against Al Qathafi Loyalists to Avoid Bloodshed”
  05/09/2011 12:43:00
  http://www.tripolipost.com/articledetail.asp?c=1&i=6842

  Dat leidde met er toe ook iets te posten daar onder de tot nu toe enige 2 andere post, die zeer de moeite waard zijn om te lezen. (Mijn post wacht nog op goedkeuring.)

  Het énige lichtpuntje is dit (en het kan best een wassen neus zijn):

  “Ian Martin, in Libya to compile a report for UN Secretary General Ban Ki-moon on rebuilding the country after its civil war, also said the interim government needed to start the electoral process soon if it is to honour its commitment to establish democracy.”
  http://af.reuters.com/article/topNews/idAFJOE7830AO20110904

 • Lodewijk Langewg:

  PS:
  De UN ziet het blijkbaar als legitiem dat een gewapende groep mensen die met bloedig geweld hun wil aan de rest van de de bevolking oplegde nu de wil van de meerderheid van het Libische volk vertegenwoordigen… alsof ze gekozen waren.

  Intussen zijn er volgens bovengenoemd artikel in The Tripoli Post drie steden die loyaal zijn aan Gaddafi. Het kan uiteraard best zijn dat er zelfs in Tripoli en andere steden ook een meerderheid voor Gaddafi is. En als dat zo zou zijn -wel waarschijnlijk na die enorme menigte die voor hem demonstreerde- dan willen de rebellen -en de Westerse ‘elite’- uiteraard liever geen eerlijke verkiezingen. Ze zullen dan ook wel proberen die zo lang mogelijk uit te stellen… en dan mogelijk nog te vervalsen ook mochten die er ooit komen.

Laat een reactie achter