Archief
Artikelen

Wat nu in Libië gebeurt, dat zagen we ook in 2003 in Irak en in 2001 in Afghanistan: op grond van leugens en bedrog bombardeerde de NATO een soevereine staat. In 2001 was de leugen nog niet zo doorzichtig, de wereld was geschokt door de aanslagen van 11 september, in real time op de TV. Dat Osama bin Boeman achter deze aanslagen zat, werd voor zoete koek geslikt. De Boeman bezat in Afghanistan een hoogtechnologische grot en klaar was Kees! Met de weapons of mass destruction van Saddam Hoessein lag het al wat moeilijker, maar de dreigende massamoord en -verkrachting door het viagra-slikkende leger van Gaddafi was echt een kut-smoes! Om de bevolking te beschermen heeft de NATO een bloedbad aangericht. Wat zegt men daarvan in het Homeland van de NATO?

Congreslid Dennis Kucinich was al tegen de inval in Irak en hij wilde ook de aanval op Tripoli voorkomen. De VS heeft Libië niet de oorlog verklaard, er is geen enkele legale basis voor de bombardementen. In het congres protesteerde Dennis Kucinich heftig tegen dit precedent.

Libya, Talk of War – US Congressman Dennis Kucinich

Congreslid Ron Paul, tevens presidentskandidaat voor de Republikeinen, is eveneens tegen de oorlogen van de NATO. Hij wil dat de VS zijn militaire bases overal ter wereld terugtrekt en dat het gigantische defensiebudget van de VS tot aanvaardbare proporties wordt teruggebracht.

Libya, Talk of War – Ron Paul

De oorlog tegen Libië was al lang van te voren gepland. Libië was slechts een van de landen die zich verzetten tegen het kapitalistische systeem van geld dat uit het niets wordt geschapen en dan tegen rente wordt uitgeleend. In Libië bestond geen schuldenslavernij, geen staatsschuld die met rente moest worden afgelost, geen huizenhoge hypotheek met rente, geen creditcard consumentisme. Maar ieder land dat zich niet voegt naar de wensen van het roof-kapitalisme wordt kapot gemaakt.

Libya, Talk of War – Pre-Planned

Libya, Talk of War – Why

Libya, Talk of War – Gaddafi on Israel, John F. Kennedy, and Obama

Libya, Talk of War – Meet Bernard-Henry Levy

Libya, Talk of War – P 7 of 7 – Depleted Uranium (DU)

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

Laat een reactie achter

Recente reacties