Archief
Artikelen

Tripoli, de hoofdstad van Libië, is reeds door de NATO-rebellen bevrijd, maar Sirte (Surt) is nog in handen van de regering van Gaddafi. Sirte ligt tussen Tripoli en Benghazi, ongeveer op de grens van de oude provincies Tripolitana en Cyrenaica. Sirte is niet alleen de geboorteplaats van Gaddafi, maar vanwege zijn centrale ligging heeft Gaddafi zijn regering overgebracht naar Sirte. Tripoli bleef de hoofdstad, Sirte is de residentie, net als in Nederland Amsterdam en Den Haag.

Toen Gaddafi aan de macht kwam, was Sirte slechts een kleine, weliswaar antieke, maar verwaarloosde stad. Nadat Sirte de residentie werd, is de stad sterk gegroeid. Ze bestaat nu voornamelijk uit nieuwbouw. In Sirte wonen ongeveer 75.000 mensen en net als in Den Haag zullen dat veelal ambtenaren zijn. De steun voor Gaddafi is er groot. De NATO-rebellen geven de stad nog tot zaterdag om zich over te geven, daarna dreigt er weer een bloedbad ter bescherming van de bevolking.

Om dit aan de buitenwereld te verkopen, beweert men nu dat Sirte de watertoevoer naar Tripoli heeft afgesneden.Wat een leugen! Dat Tripoli zonder water zit, komt door de NATO-bommen op de Great Manmade River zowel als op de elektriciteitscentrales die water vanuit bronnen in de bergen naar Tripoli pompten!

Is NATO creating another lie in order to kill people in Sirte?

Another telling element that doesn’t get a lot of attention is that most of the water for Tripoli comes from water wells in the Berber Regions which have been fighting against Tripoli and the Libyan Green Army. This normally provides for the main water supply for Tripoli and – as the Reuter report adds – it will probably be fixed in 36 hours:

Tripoli’s main supply comes from the Jebel Hassouna region to the south, where only 30 of 580 wells are now operational, the ECHO report said. The International Committee of the Red Cross has said the main regional reservoir, at Gharyan, has dried up.

De belangrijkste reden dat de NATO-rebellen Sirte niet meteen aanvallen, lijkt te maken te hebben met het Suikerfeest. Het is een soort vakantie, voor alle Moslims, dus ook voor de rebellen! Op zaterdag eindigt deze vakantie en het is nog de vraag wat er dan gaat gebeuren…

Gaddafi loyalists in Sirte told to surrender or die

Sirte given breathing space to surrender

NATO & Terrorists Attacks On Sirte

NATO Protecing Civilians, Bombing Sirte Beni Walid for 4 days

NATO Protecting Civilians, Marching on to Sirte

Morgen neem ik een dagje vrij, maar alle links naar updates over de toestand in Sirte zijn welkom. Surf dus zelf eens rond en vertel me hoe het er daar voor staat.
De betere links worden uiteraard geplaatst in het artikel.

En nu oogjes dicht en snaveltjes toe…

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Libië update: het volgende NATO-doel is Sirte”

 • Het arme libische volk is de dupe van de criminele NATO en de
  betaalde huurlingen [rebellen} die moordend door het land trekken
  om Libie te bevrijden!
  Een grove schending van het Internationale Recht!
  De hoofdverantwoordelijken zijn Obama, Cameron en Sarkosi.
  Ook de corrupte media speelt een smerige rol in deze oorlog!

 • Ida:

  IEdereen moet bau blog lezen ook op andere site’s.dan weet je pas wat voor vies spelletje er gespeeld word.

 • mr. drs. BOU:

  De NATO-rebellen zijn weliswaar teruggeslagen, maar Sirte is grondig gebombardeerd door de humanitaire NATO. Volgens Moussa Ibrahim zijn er door de NATO-bommen (o.a. op een hotel) 354 doden gevallen.

  Sirte Inside – 9/17/2011, NATO criminals bomb civilian homes

  Sirte Inside – 9/17/2011, NATO bombed local Radio Station

  Civilian deaths in Libya: Who’s killing who?

  The Real News: With NATO Support Libyan Rebels Push to Sirte

Laat een reactie achter