Archief
Artikelen

Mijn vorige post ging over de humanitaire situatie in Libië, maar ook de politieke consequenties zijn desastreus! In Libië kan nu een hoofdkwartier komen van AFRICOM, de Afrikaanse poot van de NATO die dank zij Gaddafi geen poot aan de grond kreeg in Afrika. De Verenigde Naties blijkt zwaar medeplichtig en het verraad gaat nog zoveel verder en dieper. In Daho, Qatar, wordt de Libische olie intussen verdeeld. Dit alles gaat gepaard met een overdosis aan leugens en bedrog, waarin de media een hoofdrol speelt.

Libya, NWW World-News: Dubble Standards

NATO’s dirty plan in Libya

This NATO war for foreign oil and resources must be viewed as what it is. All the usual false and sanctimonious statements that will come from Obama, Sarkozy Ban Ki Moon not withstanding All high sounding concern for humanity and what not would be another bla, bla, bla.

We gaan nu even terug in de tijd, naar 30 maart en de nieuwe aanvoerder van de rebellen, Khalifa Hifter. De vorige aanvoerder, Abdel Fatah Younes, bleef nog in functie als commandant onder Hifter, maar werd eind juli door de rebellen vermoord.

Libyan Rebel Leader Spent Much of Past 20 Years in Langley Virginia

Khalifa Hifter was once a top military officer for Libyan leader Moammar Gadhafi, but after a disastrous military adventure in Chad in the late 1980s, Hifter switched to the anti-Gadhafi opposition. In the early 1990s, he moved to suburban Virginia, where he established a life but maintained ties to anti-Gadhafi groups.

The invasion of Libya was planned before the revolution!

Khalifa Haftar: Washington’s Wager
Libya’s New Generals: Conflicting Loyalties

The US had given similar support in the 1980s to Contras in Nicaragua fighting to overthrow Sandanista rule.

War for Africa: ‘Libya key to new US bases, cheap labor & resources’

How Libya Was Won, by NATO and Special Forces

More and more information is now coming to light on the decisive role played by NATO in the fall of Tripoli.

UN may send police force to Libya:

An international police force may need to be sent to Libya which is “awash” with small arms, UN chief Ban Ki-moon says.

UN ‘plan for post-Gaddafi Libya’ leaked

A leaked document apparently detailing United Nations preparations for its role in post-Gaddafi Libya reveals plans for the world body to deploy military observers and police officers to the North African country.

The 10-page document, apparently written by a special UN team led by Ian Martin, the former British head of Amnesty International, was obtained and published by Inner City Press, the UN watchdog website.

The document also outlines plans for UN-assisted elections in the next six to nine months.

De datum van dat document is 22 augustus 2011. Dat is een dag na de nachtelijke “bevrijding” van Tripoli (21-22 augustus).

UN Libya plan – troops on the ground

NTC leaders meet NATO in Qatar

Uit het volgende artikel blijkt dat Washington de banden met Gaddafi eerst heeft aangehaald (volgens mij sinds 2004, een jaar na de inval in Irak), om dan het land plotseling aan te vallen met rebellen en bommen:

WikiLeaks cables expose Washington’s close ties to Gaddafi Een Nederlandse vertaling staat op Zaplog (dank je wel, Ben!):

De berichten van de Amerikaanse ambassade, vrijgegeven door Wikileaks op woensdag en donderdag, leggen de nauwe samenwerking tussen de Amerikaanse regering en Muammar Kadhafi bloot.

Washington en zijn navo-bondgenoten zijn nu vastbesloten om het Libische regime ten val te brengen, zogenaamd in het belang van het Libische volk. Dat Gaddafi tot het begin van dit jaar werd gezien als een strategische, zij het enigszins onbetrouwbare, bondgenoot, wordt duidelijk gezien als een ongemakkelijke waarheid.

Lees ook de Maandagmorgen briefing van Donkerdoorn op Zapruder:

Alsof het negentienhonderd-nogiets is, of achttienhonderd-nogiets, is de Libië-oorlog de meest openlijk koloniale oorlog sinds….de inval van Irak in 2003 eigenlijk. De Libische “overgangsraad”, dat gezelschap waarvan niemand eigenlijk weet wie zij zijn, kan rekenen op miljarden aan bevroren Libische tegoeden. Italië, Frankrijk, Duitsland, de VS, China, allemaal schuiven ze met geld in de hoop vooraan te staan zodra de contracten voor de exploitatie van de Libische grondstoffen worden uitgedeeld, of zodra de zaken die de NATO op dit moment weg-bombardeert weer moeten worden opgebouwd. Dat er aardig wat is weggeknald, blijkt wel uit de “nakende humanitaire ramp” in Libië. Dat is R2P, responsibility to protect, het beschermen van de burgerbevolking, the NATO way. Wat nog ontbreekt, zijn de troepen op Libische bodem. Ow, die zijn er al! Dan ontbreekt slechts de Irakese/Afghaanse chaos om die troepen in Libië te laten blijven.

Welcome to Colonialism 2.0

Ironically, it is when the West is weak that the emergent nations of Asia and Africa have reason to worry. Colonialism 2.0 isn’t just a catchphrase; it is simple economics: the wealthy will always need to be vigilant against the desperate.

In the 18th and 19th centuries when the world was being colonized by the likes of Spain, Britain, France, Belgium, Portugal and the Dutch, India and China were the two richest countries in the world, together accounting for over 50 per cent of world GDP. And yet the two giant Asian nations ended up under colonial jackboots.

If you think colonization happened when the East was decadent and the West was rising or that India and China neglected their militaries and ignored the foreign threats lurking at their shores, you couldn’t be more wrong. Both countries had very powerful armies and naval flotillas led by able commanders.

En dan de rol van de media, die niet anders doen dan liegen over de wrede dictator Gaddafi, over de vrijheidsstrijd van de rebellen en de humanitaire rol van de NATO:

Unseen face of the Libyan conflict

Peel back the veneer of ‘objectivity’, and the media’s record on the Libyan conflict is laid bare.
There are lies, more lies and then there is the media. Take the BBC, for instance. As Britain’s national state broadcaster, it is duty bound to provide impartial news coverage — after all, it is the ordinary person who funds it. However, the question to be asked is why folk should pay for a ‘service’ that consistently misleads in order to secure compliance for state-corporate policies?
The reporting on events in Libya has been disgracefully one-sided by most of the mainstream media in Britain. This comes as no surprise, though, given the pious narrative the media puts forward at the best of times, which implies the British government and Nato are essentially civilising forces in a barbaric world.
Picture a different world for a moment, one in which the African Union (AU) had intervened in British affairs on the back of the recent riots, in order to ‘protect’ rioters and then ‘liberate’ them from an oppressive regime. With a bit of arm twisting, it managed to get a UN resolution to implement a no fly zone over Britain.

De “bevrijding” van Libië gaat tevens gepaard met grove leugens en bedrog over Al-Qaida, zogenaamd de Grote Vijand van het Vrije Westen. Osama bin Boeman is dood, hij werd enige maanden geleden in Pakistan vermoord door Amerikaanse Navy Seals, de elitetroepen van de NATO. Maar er is nog veel meer Al-Qaida, dus wees vooral bang! Wees bang! En wees blij dat de NATO ons behoedt voor deze gevaarlijke Moslims! Maar in Libië is Al-Qaida nu aan de macht! Dank zij de NATO, heil NATO!

Al Qaeda’s Libyan leader killed in drone attack, claims US:

Al Qaeda’s Libyan leader Atiyah abd al-Rahman has been killed in Pakistan, the United States said Saturday, claiming another “tremendous” blow to the group following the death of Osama bin Laden.

Pepe Escobar: Al-Qaeda asset leading rebels in Tripoli

Al-Qaeda asset is leading the rebels? Who are the beneficiaries of the fall of Gaddafi? What will the blowback be for those in Libya and across the globe?

USA Kills one Libyan AlQaida Member and Crowns Another

Tot zover de Nieuwe Wereld Orde, zeg maar gerust Nieuwe Wereld Chaos! De propaganda voor de Nieuwe Wereld Orde begon op 11 september 1991 onder president Bush sr.. De roep om een nieuw Pearl Harbour werd op 11 september 2001 werkelijkheid onder zijn debiele zoon, president George W. Bush. Het bedrog van 9/11 leidde onmiddellijk tot de inval in Afghanistan, vervolgens kwam Irak in maart 2003. Somalië is eveneens het slachtoffer en ook de verdeling van Soedan was al lang van te voren gepland. President Obama is een Witte Huisneger! Libië is nu het slachtoffer van deze leugen van Vrijheid en Democratie. Libië was vrij van staatsschuld en hun democratie was een eerlijke verdeling van de rijkdom, zonder armoede! Nu komen Syrië en Libanon nog… De NWO is de NWC. Spoel maar door, want het stinkt!

Nieuwe Wereld Orde, New World Order, NWO, 9/11

Over 11 september in het Nederlands: Waarheid 9/11

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

7 Reacties op “Libië: het verraad van NATObama en de VN”

 • Innig triest. Ik ben er echt heel verdrietig om. Libië zal nooit meer zijn zoals het was.

 • mr. drs. BOU:

  Miriam, niet huilen! Verspreid de waarheid over deze schofterige aanval. Help me om iets te doen aan het bedrog van de media! Huilen helpt niet! En het Rode Kruis helpt pas, wanneer de situatie hopeloos is.

  Gaddafi zorgde voor zijn volk. Water, voedsel, huisvesting en goede minimumlonen, het was allemaal geen probleem. Water kwam gewoon uit de kraan, elektriciteit was gratis en benzine was goedkoop. Zo zou het overal kunnen zijn, moeten zijn! Maar hier komt het Rode Kruis:

  EHBO, Wij Komen ZO!!! Het Rode Kruis staat voor uw huis:

  RED CROSS AID SHIP ARRIVES IN LIBYA

 • Mohamed Walid:

  Miriam je hoeft helemaal niet te huilen dat Khaddafi weg is.
  Ze noemen hem daar crazy hair.
  Water uit de kraan? denk je dat ze een waterleidingnet hebben zoals wij?
  De gratis zorg was waardeloos, voor de juiste zorg moest je naar Tunesië
  Voedsel moet je gewoon kopen zoals hier.
  Elektriciteit moest je ook betalen.
  De telefoon ook, en die werd afgeluisterd.
  De minirumlonen waren echt minimum en werden vaak niet betaald.
  Voor de huisvesting moest je gewoon huur betalen.
  Khaddafi zorgde alleen goed voor zichzelf.
  Iedereen is blij dat hij weg is, het einde van de Ramadan wordt een groot feest overal.

 • mr. drs. BOU:

  Mohamed Walid,

  De tijd zal het leren.

  Ze hadden een waterleidingnet, net zoals wij!
  De gratis zorg was gratis!
  Voedsel was goedkoop, net als hier.
  Elektriciteit is er nu niet meer…
  Telefoon ook niet!
  De minimumlonen waren hoger dan in heel Afrika!
  Voor huisvesting bouwde men huizen, voordien woonde men slechts in een tent of een krot!
  Gaddafi zorgde goed voor zijn hele land!
  Daarom moest hij weg!

  Deze Ramadan is BITTER voor heel Libië.
  Arm Afrika, zonder Gaddafi…

 • Mohamed, drs. Bou, huilen heeft inderdaad weinig zin. Maar de wereld maakt me angstig! Hoe zal mijn nageslacht zich staande zal kunnen houden in deze immorele, individualistische samenleving? Ik denk soms wel eens dat het simpelweg niet eerlijk is om kinderen op de wereld zoals die nu is te zetten.

  Ik probeer inderdaad de waarheid (lees: een waarheid die vele malen dichter bij de waarheid ligt dan de “waarheid” die de mainstream media presenteren). Helaas krijg ik keer op keer in mijn mensenleven de bevestiging in welke mate de mensheid is geïndoctrineerd. Die bevestigingen zul jij ook wel aan de lopende band krijgen, drs.! Ik kan het niet helpen maar ook dat maakt me triest. Wat me er overigens niet van weerhoud de leugen aan te vechten.

  Drs. Bou, discussies over in dit geval de Libië kwestie beargumenteer ik met vooral artikelen en video’s uit jouw blog. Ik ben je erg dankbaar (u’ve no idea how much!!) voor het onderhouden van een up to date nieuwsoverzicht, het eerste wat ik elke ochtend doe is jouw updates te lezen!

  God sta Libië bij, ameen!

 • Toevoeging voorgaande reactie: “Ik probeer inderdaad de waarheid te verspreiden.”

 • @ Mohamed Walid

  Als je een Libiër bent die beter zou moeten weten noem ik jou een vierkante leugenaar.
  Als je de toestand in Libië niet kent moet je geen onzin uitkramen.
  Als buitenlander ben ik zelf gratis en perfect verzorgd in Libië voor een hartaandoening. Ik heb NIETS betaald en kreeg nog gratis medicijnen voor 3 maand mee. In mijn eigen land hebben de cardiologen gezegd dat ze niets konden verbeteren.
  Ik ken nog andere gevallen die zelfs veel moeilijker waren dan mijn probleem en die in het grootste hospitaal van Tripoli, Al Khadra, werden gered, gratis.

Laat een reactie achter

Recente reacties