Archief
Artikelen

In Tripoli zijn de criminele NATO-rebellen nu verantwoordelijk voor de toestand. Lizzie Pheelan berichtte vorige week zondag nog uit Tripoli dat het dagelijkse leven daar gewoon doorging, ondanks de NATO-bombardementen en dreigementen van de NATO-rebellen. We weten niet waar Lizzie nu is, ze is niet alleen verdwenen van de aardbodem, maar ook van internet! Van de andere drie onafhankelijke journalisten in Tripoli is eveneens geen teken van leven ontvangen. Morris had wel twee maal een kort chat-contact met een anonieme Gaddafi-loyalist uit Tripoli, maar niet met Franklin Lamb, Mahdi Nazemroaya of Thierry Meyssan. We gaan eerst even een week terug in de tijd. Lizzie berichtte toen:

Libya Lies: ‘False claims of Gaddafi crimes make war worse’
Geüpload door RussiaToday op 21 aug 2011

Libyan rebels say they’re pushing on towards Tripoli and claim they’re now around 30 kilometers from the capital. There have also been reports of sporadic violence within Tripoli itself – but many people on the ground there say the situation is much calmer than those reports suggest. Lizzie Pheelan is an independent journalist in Tripoli who says that false accounts of what’s happening have served only to stir up the conflict.

Die nacht regende het bommen op Tripoli, terwijl de NATO-rebellen de stad uit alle richtingen binnenkwamen. Voor de huidige toestand in Tripoli gaan we eerst naar Al Jazeera, de zender uit Qatar die de beste contacten heeft met de NATO-rebellen.

Tripoli faces severe water shortage
Geüpload door AlJazeeraEnglish op 27 aug 2011

Libyans are experiencing a severe water shortage in the capital city of Tripoli. While rumors have circulated that that lack of drinking water is due to sabotage or poisoning by Gaddafi forces, they’re not true.
The water tanks that fill Tripoli’s pipes are empty because there has been no electricity to power reservoir pumps for 45 days.
Al Jazeera’s James Bays reports from Tripoli, Libya.

Scott Heidler reports live from Benghazi
Geüpload door AlJazeeraEnglish op 27 aug 2011

Mustafa Jalil, the chairperson of the National Transitional Council (NTC) held a press conference on Saturday.
Al Jazeera’s Scott Heidler, reporting from Benghazi, gives a round up of the conference and discusses the challenges facing the NTC in returning law and order to the country.

Jamal Elshayyal speaks to NTC’s deputy PM
Geüpload door AlJazeeraEnglish op 27 aug 2011

Al Jazeera’s Jamal Elshayyal updates from Libya’s capital — the last stand for control of the country as Gaddafi’s forces are slowly being edged out of power, in the leader’s absence.
Jamal speaks to the deputy prime minister of the country’s National Transitional Council, Ali Issawi, on how the organization plans to move forward and bringing a sense of normality to Tripoli.

Vervolgens gaan we naar de Chinese zender CCTV:

Arab League restore Libya membership

CCTV News Update: Libya Rebel Ship Blown Up

NATO focuses on airstrikes on Gaddafi´s hometown
Geüpload door cctvnewschannel op 27 aug 2011

Despite the rebels’ arrival in the capital, Tripoli, the battle for final control of Libya is continuing unabated. NATO is focusing its airstrikes on the region around Muammar Gaddafi’s hometown of Sirte, where loyalist forces are fighting advancing rebel troops.
Sirte, 400 kilometers east of the Libyan capital, Tripoli, is Muammar Gaddafi’s hometown and his largest remaining stronghold.
Rebels are trying to advance toward the town, but expect fierce resistance from tribesmen and his remaining supporters.
NATO too is turning its attention to the loyalist forces there.
The military alliance says its warplanes targeted 29 vehicles mounted with weapons near Sirte, and struck a large bunker, Friday.
The airstrikes came a day after fierce clashes erupted in Tripoli, where the airport was under rebel control but faced regular shelling from pro-Gaddafi forces. At least three planes were hit in heavy shelling overnight. Sporadic shooting was also reported elsewhere in the capital.
The situation in the country remains tense as rebels hunt for the elusive leader and his allies.

Libya: NATO Humiliation Increasing per Airstrike
You don’t bomb a “captured” city.

by Tony Cartalucci, 25 aug. 2011.

France, the US, UK, and Qatar have all admitted they have special forces on the ground leading, assisting, arming, and training the rebels. Any chaos or atrocities attributed to these rebels would then directly implicate NATO’s own forces leading them. NATO’s premature victory celebration has turned into humiliation mired by ineffectual rebels on the ground, exposed lies, and a public now aware that Western special forces are in fact leading the unpredictable, brutal rebels.

Libyan Rebel: Gaddafi to be captured soon

Maar Muamar el Gaddafi is nog altijd vrij in Libië. Hij heeft een verklaring naar buiten gebracht. Deze staat op het blog van Leonor, eerst in het Arabisch, dan vertaald in het Spaans en daaronder in een soort Google-translate Engels. De Spaanse vertaling is goed, misschien wil Eheu die voor ons vertalen… Men kan ook een Google vertaling in DUTCH op de Spaanse vertaling loslaten… Dit doet echter geen recht aan de krachtige woorden van Gaddafi! Een betere vertaling is zeer welkom:

Vertaling van de verklaring van Gaddafi
Bron: http://leonorenlibia.blogspot.com/2011/08/anaori-nos-traduce-las-palabras-del.html

KOLONEL GADDAFI:

VOOR MIJN LANDGENOTEN: DE KAPITALISTISCHE ZIONISTISCHE ROOFVOGELS DIE U UW LAND WILLEN AFNEMEN, HEBBEN EEN PRIJS OP MIJN HOOFD GEZET, ZONDER TE BESEFFEN DAT MIJN LEVEN, MIJN ZIEL EN MIJN LOT ALS MARTELAAR IN HANDEN ZIJN VAN ALLAH, DE GROTE GOD.

IK HEB DE WERELD DE BRON VAN HET KWAAD LATEN ZIEN. DENK JIJ, BROEDER, DAT WAT NU IN MIJN LAND GEBEURT MIJN SCHULD IS? NEE! EN DAAROM ZEG IK JULLIE: VECHT VOOR JULLIE VRIJHEID. WE HEBBEN DEZE STRIJD GEWONNEN EN WE ZULLEN ER NOG MEER WINNEN. GOD IS GROOT.

IK HEB JULLIE HUIZEN GEGEVEN, GRATIS GEZONDHEIDSZORG, GRATIS ONDERWIJS. IK HEB DE HOORN VAN AFRIKA GEHOLPEN TEGEN ALLE IMPERIALISTISCHE POGINGEN IN OM MIJ DAT TE VERHINDEREN. MAAR DAT WAS NIET GENOEG. NU STAAT U OOG IN OOG MET DE WERKELIJKHEID, EN HET DOET PIJN. IK HEB GEVOCHTEN OM JE GOED IN TE LICHTEN.
DIT IS MIJN TESTAMENT:
VECHT EN GEEF NIET OP. OVER DE HELE WERELD ZIJN WE MET MILJOENEN DIE GEZIEN HEBBEN WAT IK ALTIJD HEB GEZEGD:

KAPITALISME = ZIONISME = SLAVERNIJ.
DE ONDERWORPENHEID WEIGEREN = BEVRIJDING.

MIJN TESTAMENT STUUR IK NAAR JULLIE LANDEN. IK BEN NIET DOOD, HOE GRAAG VEEL MENSEN DAT OOK ZOUDEN WILLEN. IK BEN MET JULLIE IN DEZE DONKERE DAGEN EN NACHTEN. BEN JIJ MET ALLAH? GOD, BROEDERS: BRENG DE OORLOG NAAR ELKE UITHOEK WAAR HET GELD, DE IJDELHEID EN DE VADSIGHEID HUISHOUDEN. LAAT JE NIET VERLEIDEN DOOR HET BLOEDIGE GELD. WEES MENSEN VAN HET LICHT, WEES ZEKER DAT JE AAN DE RECHTERHAND VAN DE ALLERHOOGSTE ZULT ZITTEN. LAAT DE TIJD HAAR WERK DOEN. JE HEBT GROTE KRACHTEN IN JE INNERLIJK, EN OP JE JUISTE MOMENT KUN JE JE BEVRIJDEN VAN DE DUIVELS VAN DEZE WERELD. LEEF EN LAAT LEVEN.
JE WEET WAAR IK BEN: IN DE MOOISTE OASES VAN ONS LAND, HET LAND DAT JE NIET MAG VERWOESTEN. WE HEBBEN ZES MAANDEN VAN PIJN EN VERDRIET OVERLEEFD, MAAR DIT IS JOUW LAND, GA DOOR MET DE STRIJD TEGEN DEGENEN DIE HET WILLEN VERKOPEN. MIJN ZIEL IS MET JULLIE.
WIJ LEVEN IN EEN DEMOCRATIE. HET VOLK VOOR HET VOLK. WAAROM BEWEREN ONZE TEGENSTANDERS DAT DAT NIET ZO IS? OM MIJ: EEN GIDS VAN ONZE REVOLUTIE? NEE, HET GAAT ZE ALLEEN OM OLIE. HET IS GEDAAN MET HET KAPITALISME.

BESTE BROEDERS VAN DE GROENE REVOLUTIE: TRAP NIET IN DE LEUGENS VAN DE KAPITALISTISCHE MEDIA. EEN IMPERIUM KAN VANDAAG DE DAG ALLEEN OVERLEVEN DOOR OORLOG TE VOEREN. ZIET U NIET DAT MEN, TERWIJL IK NOG LEEF EN DEZE HELSE STRIJD LEVER, REEDS BEZIG IS OM TE VECHTEN OM DE BUIT VAN DIT LAND? MIJN VIJANDEN IN DIT LAND DENKEN DAT DE KOLONIALISTEN HEN NET ZOVEEL VOORSPOED ZULLEN BRENGEN ALS IK DAT GEDAAN HEB. WE ZULLEN ZIEN.
DENK NA, BESTE LANDGENOTEN, EN DOORZIE DE LEUGEN: MET MIJ EN MET MIJN FAMILIE GAAT HET GOED, WE GAAN DOOR MET VECHTEN VOOR DE WAARHEID. IK VIND HET VRESELIJK DAT WE BEZIG ZIJN ELKAAR TE VERMOORDEN, MAAR DE REBELLEN ZIJN DAARVOOR VERANTWOORDELIJK.
IK BLIJF VECHTEN VOOR MIJN PRINCIPES EN VOOR HET VOLK, VOORAL
DAT VAN AFRIKA.
EN WAT DOEN ZIJ? NIETS! DIE RACISTISCHE KAPITALISTEN MAAKT HET NIETS UIT. HET ZIJN ROOFDIEREN. MET HUN SLOGANS VAN: ‘WE MOETEN DE AFRIKAANSE KINDEREN HELPEN’ VOEREN ZE JE ALS EEN SCHAAP NAAR HET SLACHTHUIS, WANT JE BRENGT JE GELD NAAR DE BANKIERS EN DE MULTINATIONALS EN ALLE ANDERE BEDRIJVEN DIE ZE GEBRUIKEN OM U EEN GOED GEWETEN EN EEN GOED GEVOEL TE BEZORGEN. NEE! DE ECHTE WERKELIJKHEID HIER IN DE HOORN VAN AFRIKA IS DIE VAN HET IMPERIALISME.

IK BEN DE LEIDER VAN DIT LAND EN IK KEN DE WAARHEID, MIJN BLOED IS DAT VAN HET VOLK, EN DAAROM WILLEN ZE ME UIT DE WEG RUIMEN.
VOLKEN VAN ALLE LANDEN: STA OP TEGEN DEZE MIDDELMATIGE LIEDEN DIE JULLIE TOT HUN SLAVEN WILLEN MAKEN.

DIT IS GADAFI, NU ZOALS ALTIJD.

IK BEN NU IN SIRTE, DE PLEK OP AARDE WAAR IK IN EEN BESCHEIDEN
FAMILIE GEBOREN BEN (DE LYBISCHE WOESTIJN). EN IK BEN IN TRIPOLI,
IN BENGAZI EN IN HEEL DE WERELD. EN WAAR BEN JIJ? WILLEN DE YANKEES MET HUN ZOGENAAMDE CULTUUR MIJ OPHANGEN, NET ZOALS ZE MET DE PRESIDENT VAN IRAK GEDAAN HEBBEN? ALS DAT MOCHT GEBEUREN, DAN BEN IK TROTS OP DAT MARTELAARSCHAP, WANT HET ZOU EEN EXTRA BEWIJS ZIJN DAT IK DE WAARHEID HEB GESPROKEN.

MUAMAR EL GADAFI

Met dank aan Eheu voor de vertaling.

Bye-bye Gaddafi, welcome Al-Qaeda? Pepe Escobar to RT

Webster Tarpley op 27 augustus 2011 voor Press TV:
Al Qaeda Commander of NATO’s Bloody Reign of Terror in Tripoli is the Monster Abdel Hakim Belhadj, aka Abdel Hakim al-Hasadi, Friend of Osama Bin Laden, former US POW, and Infamous Killer of US Soldiers in Afghanistan

Sinking Ship: Gaddafi out of Libya?
Geüpload door RussiaToday op 27 aug 2011

Colonel Gaddafi’s hometown of Sirte, where the fugitive Libyan leader is believed to sheltering, is under fierce attack. However, reports have emerged saying that Gaddafi could have left the country already. RT talks to Christopher Keeler who writes for the blog, Notes from a Medina. He’s talked to us from Portland.

Ook uit de berichten die Morris ontvangt, blijkt dat de toestand zeer verward is. En Mahdi is wellicht door de rebellen gevangen genomen…

Libyan Tripoli Resident – Rebel Flags Are Everywhere

Libya 27 August Update
Geüpload door 108morris108 op 27 aug 2011

Reports of rebels being taken prisoner in Tripoli – and general resistance.

Rayyisse, een YouTube kanaal uit Algerije, heeft beelden van de gevangen genomen rebellen:

Looting Libya: Who’s first for oil?
Geüpload door RussiaToday op 27 aug 2011

The race for Libya’s vast oil wealth is gathering momentum. States who worked together during massive NATO airstrikes, are now working against each other in the battle to secure lucrative energy contracts. But as RT’s Sara Firth reports, it’s led to fears that a new regime in Libya could easily slide into corruption.

THE ROVING EYE
Sweet crude of mine

By Pepe Escobar

Maar Libië wordt niet alleen beroofd van zijn waardevolle grondstoffen, de rebellen plunderen alles! Het museum is al leeg gehaald en de Katholieke kerk ook… Ach, dat was te verwachten. 🙁 🙁 🙁

NATO Bombs Tripoli, Sirte; Marauding Mobs Ransack Libyan Capital

Meanwhile the maraudin NATO rebels are on a rampage in Tripoli ransacking foreign embassies and government offices and even the state museum and the Catholic Church, removing priceless antiquities and trying to sell them back to the Church.

Tot slot nog even een bericht van Al Jazeera: 107 politieke gevangen zijn bevrijd uit de “beruchte” Abu Salim gevangenis. O wat zijn ze blij! En wat hebben ze het slecht gehad in die beruchte gevangenis! Maar kijk eens naar hun gezichten en beoordeel zelf hun gezondheid. Robert Hörchner, kom er maar in!

Libyan political prisoners set free

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “Libië update: honger, dorst en geldgebrek bij de rebellen”

 • Johan van D.:

  Het wordt nu toch wel ziekelijk waar je mee bezig bent, hoe kan je in godsnaam achter dit verschrikkelijke regime blijven staan?
  Spoor je eigenlijk wel?
  Die man is altijd gestoord geweest en zijn kinderen zijn nog erger.
  De Libiërs zijn hem helemaal zat en jij maakt volop propaganda voor dit verwerpelijk regime.

 • mr. drs. BOU:

  Beste Johan,

  Wat was er volgens jou zo verwerpelijk aan dat regime?

  Gratis onderwijs? Gratis gezondheidszorg? Overheidssteun voor jong gehuwden bij huisvesting? Geen daklozen en geen bedelaars op de straten? Geen sloppenwijken rond de grote steden? Schoon drinkwater? Irrigatie van de woestijn? Voldoende betaalbaar voedsel? Goedkope benzine, goedkope stroom voor iedereen? Vrouwenemancipatie?

  Of was het soms het feit dat Gaddafi van plan was om olie voor GOUD te verkopen, een Afrikaanse munt met GOUD-standaard in te voeren en voor de Afrikaanse Unie en de Zuid Amerikaanse landen een plaats te veroveren in de Veiligheidsraad van de VN?

  In Libië had de bevolking de hoogste levensstandaard, de beste opleiding en de hoogste levensverwachting van heel Afrika en Arabische omstreken. Onder koning Idriss was het slechts een woestijn…

  Ziekelijk vind ik wat ik nu zie gebeuren: het land wordt verwoest door de criminele NATO-rebellen. En mijn “propaganda” is slechts een overzicht van het nieuws. Mogen we dat soms niet meer weten van Groen Links?

  De woorden “Spoor je eigenlijk wel?” zijn trouwens herkenbaar…

 • mr. drs. BOU:

  teleSUR Exodus has begun in Tripoli, NATO Crimes In Libya

 • Marc:

  Hoe is het op dit moment mogelijk voor de meeste mensen om een duidelijk onderscheid te kunnen maken tussen wat ze aangeboden krijgen vanuit de reguliere media en wat de realiteit met zich meebrengt? Hoe en wanneer zullen mensen vanuit deze reguliere media wel te horen krijgen wat er zich werkelijk afspeelt en wat zal hun reactie hierop zijn? Waarschijnlijk zullen afwijzing en ongeloof de eerste periode de boventoon voeren en men zal zich afvragen in welke wereld men al die tijd geleefd heeft, hoe men al die tijd voorgelogen is (bewust en onbewust)metname door de media. Het is te hopen dat men zich dan openstelt en constructief zelf opzoek gaat naar een waarheid die in ieder geval de realiteit dichter zal benaderen.

  Marc

 • mr. drs. BOU:

  Beste Mark,

  Ik ben bang dat men liever blijft kijken naar Veronica en SBS-6. Tot de mensen ook hier wakker worden, omdat ook zij opeens in de Derde Wereld leven. In de VS werden tallozen dakloos, de armoede in Griekenland, Italië, Spanje, de rellen in Londen, Ierland en ga zo maar door. Ik heb te doen met de mensen in Libië. Ze hebben dit niet verdiend!

 • Marc:

  Het wordt tijd dat de massa sneller ontwaakt dan nu het geval is, anders valt straks Syrie en Iran aan dezelfde tirannie ten prooi. Het eindspel is in een stroomversnelling terechtgekomen en de (echte) machthebbers rekenen op onze hypnotische staat waarin enkel nog ruimte en oog is voor de eigen microbeleving waarin nauwelijks ruimte is voor medeleven met mensen die men niet kent. Het wordt hoog tijd dat het eenheidsbewustzijn zijn intrede gaat maken in de wereld zodat iedereen kan zien en voelen dat alles en iedereen een is en dat het lijden van wie dan ook, het lijden van iedereen is.

  Marc

 • knofje:

  slaap lekker verder Johan.
  sluit vooral je ogen voor de waarheid.

 • stamgast:

  Johan van D,

  Stuur dit is naar jou bekende nieuwszenders of politieke partij en vraag of het waar is wat hier staat: Gratis onderwijs? Gratis gezondheidszorg? Overheidssteun voor jong gehuwden bij huisvesting? Geen daklozen en geen bedelaars op de straten? Geen sloppenwijken rond de grote steden? Schoon drinkwater? Irrigatie van de woestijn? Voldoende betaalbaar voedsel? Goedkope benzine, goedkope stroom voor iedereen? Vrouwenemancipatie?

  Of was het soms het feit dat Gaddafi van plan was om olie voor GOUD te verkopen, een Afrikaanse munt met GOUD-standaard in te voeren en voor de Afrikaanse Unie en de Zuid Amerikaanse landen een plaats te veroveren in de Veiligheidsraad van de VN?
  Ik zie graag van jou de post van hun antwoord op jou vraag;)

  Groet, stamgast

 • Eheu:

  Vertaling van de verklaring van Gaddafi

  Bron:
  http://leonorenlibia.blogspot.com/2011/08/anaori-nos-traduce-las-palabras-del.html

  KOLONEL GADDAFI:

  VOOR MIJN LANDGENOTEN: DE KAPITALISTISCHE ZIONISTISCHE ROOFVOGELS DIE UW LAND WILLEN AFNEMEN, HEBBEN EEN PRIJS OP MIJN HOOFD GEZET, ZONDER TE BESEFFEN DAT MIJN LEVEN, MIJN ZIEL EN MIJN LOT ALS MARTELAAR IN HANDEN ZIJN VAN ALLAH, DE GROTE GOD. IK HEB DE WERELD DE BRON VAN HET KWAAD LATEN ZIEN. DENK JIJ, BROEDER, DAT WAT NU IN MIJN LAND GEBEURT MIJN SCHULD IS? NEE! EN DAAROM ZEG IK JULLIE: VECHT VOOR JULLIE VRIJHEID. WE HEBBEN DEZE STRIJD GEWONNEN EN WE ZULLEN ER NOG MEER WINNEN. GOD IS GROOT. IK HEB JULLIE HUIZEN GEGEVEN, GRATIS GEZONDHEIDSZORG, GRATIS ONDERWIJS. IK HEB DE HOORN VAN AFRIKA GEHOLPEN TEGEN ALLE IMPERIALISTISCHE POGINGEN IN OM MIJ DAT TE VERHINDEREN. MAAR DAT WAS NIET GENOEG. NU STAAT U OOG IN OOG MET DE WERKELIJKHEID, EN HET DOET PIJN. IK HEB GEVOCHTEN OM JE GOED IN TE LICHTEN. DIT IS MIJN TESTAMENT. VECHT EN GEEf NIET OP. OVER DE HELE WERELD ZIJN WE MET MILJOENEN DIE GEZIEN HEBBEN WAT IK ALTIJD HEB GEZEGD: KAPITALISME = ZIONISME = SLAVERNIJ.
  DE ONDERWORPENHEID WEIGEREN= BEVRIJDING. MIJN TESTAMENT STUUR IK NAAR JULLIE LANDEN. IK BEN NIET DOOD, HOE GRAAG VEEL MENSEN DAT OOK ZOUDEN WILLEN. IK BEN MET JULLIE IN DEZE DONKERE DAGEN EN NACHTEN. BEN JIJ MET ALLAH? GOD, BROEDERS: BRENG DE OORLOG NAAR ELKE UITHOEK WAAR HET GELD, DE IJDELHEID EN DE VADSIGHEID HUISHOUDEN. LAAT JE NIET VERLEIDEN DOOR HET BLOEDERIGE GELD. WEES MENSEN VAN HET LICHT, WEES ZEKER DAT JE AAN DE RECHTERHAND VAN DE ALLERHOOGSTE ZULT ZITTEN. LAAT DE TIJD HAAR WERK DOEN. JE HEBT GROTE KRACHTEN IN JE INNERLIJK, EN OP JE JUISTE MOMENT KUN JE JE BEVRIJDEN VAN DE DUIVELS VAN DEZE WERELD. LEEF EN LAAT LEVEN. JE WEET WAAR IK BEN: IN DE MOOISTE OASES VAN ONS LAND, HET LAND DAT JE NIET MAG VERNIELEN. WE HEBBEN ZES MAANDEN VAN PIJN EN VERDRIET OVERLEEFD, MAAR DIT IS JOUW LAND, GA DOOR MET DE STRIJD TEGEN DEGENEN DIE HET WILLEN VERKOPEN. MIJN ZIEL IS MET JULLIE. WIJ LEVEN IN EEN DEMOCRATIE. HET VOLK VOOR HET VOLK. WAAROM BEWEREN ONZE TEGENSTANDERS DAT DAT NIET ZO IS? OM MIJ: EEN GIDS VAN ONZE REVOLUTIE? NEE, HET GAAT ZE ALLEEN OM OLIE. HET IS GEDAAN MET HET KAPITALISME. BESTE BROEDERS VAN DE GROENE REVOLUTIE: TRAP NIET IN DE LEUGENS VAN DE KAPITALISTISCHE MEDIA. EEN IMPERIUM KAN VANDAAG DE DAG ALLEEN OVERLEVEN DOOR OORLOG TE VOEREN. ZIET U NIET DAT MEN BEZIG IS TERWIJL IK NOG LEEF EN DEZE HELSE STRIJD LEVER,
  OM REEDS OM DE BUIT VAN DIT LAND TE VECHTEN? MIJN VIJANDEN IN DIT LAND DENKEN DAT DE KOLONIALISTEN HEN NET ZOVEEL VOORSPOED ZULLEN BRENGEN ALS IK DAT GEDAAN HEB. WE ZULLEN ZIEN.
  DENK NA, BESTE LANDGENOTEN, EN DOORZIE DE LEUGEN: MET MIJ EN MET MIJN FAMILIE GAAT HET GOED, WE GAAN DOOR MET VECHTEN VOOR DE WAARHEID. IK VIND HET VRESELIJK DAT WE BEZIG ZIJN ELKAAR TE VERMOORDEN, MAAR DE REBELLEN ZIJN DAARVOOR VERANTWOORDELIJK.
  IK BLIJF VECHTEN VOOR MIJN PRINCIPES EN VOOR HET VOLK, VOORAL
  DAT VAN AFRIKA. WAT DOEN ZIJ? NIETS! DIE RACISTISCHE KAPITALISTEN MAAKT HET NIETS UIT. HET ZIJN ROOFDIEREN. MET HUN
  SLOGANS VAN: ‘WE MOETEN DE AFRIKAANSE KINDEREN HELPEN’ VOEREN
  ZE JE ALS EEN SCHAAP NAAR HET SLACHTHUIS, WANT JE BRENGT JE GELD
  NAAR DE BANKIERS EN DE MULTINATIONALS EN ALLE ANDERE BEDRIJVEN DIE ZE GEBRUIKEN OM U EEN GOED GEWETEN EN EEN GOED GEVOEL TE BEZORGEN.
  NEE! DE ECHTE WERKELIJKHEID HIER IN DE HOORN VAN AFRIKA IS DIE VAN HET IMPERIALISME.
  IK BEN DE LEIDER VAN DIT LAND EN IK KEN DE WAARHEID, MIJN BLOED
  IS DAT VAN HET VOLK, EN DAAROM WILLEN ZE ME UIT DE WEG RUIMEN.
  VOLKEN VAN ALLE LANDEN: STA OP TEGEN DEZE LIEDEN VAN DE MIDDELMAAT DIE JULLIE TOT HUN SLAVEN WILLEN MAKEN.
  DIT IS GADAFI, NU ZOALS ALTIJD.
  IK BEN NU IN SIRTE, DE PLEK OP AARDE WAAR IK IN EEN BESCHEIDEN
  FAMILIE GEBOREN BEN (DE LYBISCHE WOESTIJN). EN IK BEN IN TRIPOLI,
  IN BENGAZI EN IN HEEL DE WERELD. EN WAAR BEN JIJ? WILLEN DE YANKEES MET HUN ZOGENAAMDE CULTUUR MIJ OPHANGEN, NET ZOALS ZE MET DE PRESIDENT VAN IRAK GEDAAN HEBBEN? ALS DAT MOCHT GEBEUREN, DAN BEN IK TROTS OP DAT MARTELAARSCHAP, WANT HET ZOU EEN EXTRA BEWIJS ZIJN DAT IK DE WAARHEID HEB GESPROKEN.

  MUAMAR EL GADAFI

  —-
  Groet
  Eheu

Laat een reactie achter