Selecteer een pagina

Archieven

Libië update: Media-leugens en de persvrijheid

In het democratische “Vrije Westen” kennen we zogenaamd vrijheid van meningsuiting, maar de verovering van Libië door de NATO ging gepaard met zoveel leugens van de media! Dat begon al in februari, toen Benghazi werd veroverd door gewapende rebellen. De Westerse pers beweerde op grond van wat Twitters van de rebellen, dat de luchtmacht van Libië de stad bombardeerde! Daarop besloot de Veiligheidsraad van de VN tot het groene licht voor een “Responsibility to Protect”-aanval op Libië. Zo begon de oorlog van de NATO tegen Libië. De luchtaanval van het Libische leger op Benghazi heeft echter nimmer plaats gevonden. Het was een bewust verzonnen leugen van de “vrije” pers die in feite werkt voor de NATO en hun bazen!

Airstrikes in Libya did not take place – Russian military
Geüpload door RussiaToday op 1 mrt 2011

The reports of Libya mobilizing its air force against its own people spread quickly around the world. However, Russia’s military chiefs say they have been monitoring from space — and the pictures tell a different story. According to Al Jazeera and BBC, on February 22 Libyan government inflicted airstrikes on Benghazi — the country’s largest city — and on the capital Tripoli. However, the Russian military, monitoring the unrest via satellite from the very beginning, says nothing of the sort was going on on the ground. At this point, the Russian military is saying that, as far as they are concerned, the attacks some media were reporting have never occurred. The same sources in Russia’s military establishment say they are also monitoring the situation around Libya’s oil pumping facilities.

‘No sign Gaddafi bombed Tripoli – NATO wages war on false claims’
Geüpload door RussiaToday op 23 apr 2011

In Libya, Colonel Gaddafi’s troops are reportedly being withdrawn from the rebel-held city of Misrata in the face of NATO airstrikes. It follows an almost two month standoff. Meanwhile, allied aircraft carried out fresh airstrikes on the capital Tripoli overnight, with a government spokesman saying at least three people were killed in the raid. Sukant Chandan, who has just returned from a monitoring mission in Libya, believes there’s no justification for NATO’s actions.

Onze zogenaamde pers-vrijheid komt dus neer op de vrijheid om leugens te verspreiden, zelfs als dat ten koste gaat van duizenden mensenlevens en het geluk en de rijkdom van een heel land! In Tripoli waren de persmuskieten allemaal tegen die vreselijke dictator Gaddafi, terwijl uit massale demonstraties bleek dat de bevolking massaal achter de regering stond. Van enige objectieve berichtgeving daarover was geen sprake. Google op Massale demonstraties pro Gaddafi en bekijk het resultaat. Alleen Arnold Karskens heeft het er even over, hij was in Libië, maar hij heeft dat land op 6 juli weer verlaten.

Gadaffi speech Tripoli July 01 2011 – Million March

The Million March in Libya-Zliten 15-7

In het door de rebellen bezette Benghazi vond ook een demonstratie plaats, voor een “Vrij Libië”. Wat een verschil! Daar geen onoverzienbare menigte, maar een soort van vage wandelclub, een hoop geclaxonneer en wat aarzelende toeschouwers.

Day of the March of Millions Benghazi Libya July 4 2011

Deze demonstraties vonden plaats terwijl de NATO het land al maanden bombardeerde, maar de Westerse pers bleef bij de leugen dat de hele bevolking van Libië hoopte dat men nu eindelijk zou worden bevrijd door de NATO-rebellen, die opeens ook Vrijheidsstrijders werden genoemd. En de NATO bombardeerde niet alleen militaire doelen, maar ook de TV-studio’s en zenders. De visie van de Libische regering, de stem van Moussa Ibrahim en Saif al Islam, mocht niet meer worden gehoord. Vrijheid van meningsuiting geldt kennelijk niet voor hen!

Maanden lang hebben de Westerse persmuskieten hun vuile propaganda-leugens over het “dictatoriale Gaddafi-regime” kunnen verspreiden, zonder dat de Libische regering hen ook maar een haar krenkte. Maar nadat de NATO dit weekeinde een grootscheepse aanval op Tripoli lanceerde, waarin volgens nog steeds niet weersproken berichten 1.300 doden en 5.000 gewonden vielen, was de stad wel erg onveilig. Libische soldaten beletten de journalisten in het Rixos daarna om de straat op te gaan. Voor hun eigen veiligheid, maar hoor ze eens klagen en kermen. Gijzelaars zijn het en dat is de schuld van Gaddafi! Ze zijn gisteren vrijgelaten en zitten nu in het Corinthia-hotel.

Foreign reporters trapped in Libya hotel

Video of journos trapped in Tripoli Rixos hotel held by Gaddafi

Journalists freed from Tripoli hotel
Geüpload door AlJazeeraEnglish op 24 aug 2011

Volgens Webster Tarpley is de manier waarop de pers verslag doet van de strijd van de NATO-rebellen tegen Libië een pure brain-wash. Dit interview met Alex Jones werd gemaakt op dinsdag, 12 uur nadat Saif al Islam voor het Rixos-hotel verscheen.

Webster Tarpley Qaddafi Forces Still Resisting NATO’s Rape of Libya

Slechts een viertal onafhankelijke waarnemers deden eerlijk verslag van de toestand in Tripoli. Drie van hen logeerden in het Rixos-hotel: Lizzy Phelan, Mahdi Nazemroaya en Thierry Meyssan. Zij werden er bedreigd door andere “journalisten”, die in feite undercover geheime agenten bleken. Sinds maandag is er van hen niets meer vernomen! Franklin Lamb, die logeerde in het Corinthia-hotel, werd daar door een sluipschutter in zijn been geschoten. Hij had gisteravond contact met Morris.

journalist threatened By Allies Do Not GO AGAINST NATO PROPAGANDA OR BE KILLED

CIA and MI6 Agents in Tripoli Rixos Hotel (August 23, 2011)

Leonor: Jounalists Freed – Rebels controlling – not much known

Franklin Lamb, Tripoli – Rebels Looking Strong

Geüpload door 108morris108 op 24 aug 2011
Franklin made contact – about an hour ago – as electricity and Internet came back. He paints a picture of the rebels in the ascendency in Tripoli.
ps. The photos will go in the next video

What has happened to Lizzie Phelan?

Haar laatste bericht uit Tripoli dateert van maandag 22 augustus:

Intussen zijn er weer nieuwe leugens in omloop gebracht: Gaddafi heeft massavernietigingswapens verstopt in de woestijn. Daarom moeten de buitenlandse NATO-troepen nu snel naar Libië om die enge wapens te vinden. Waar hebben we dat eerder gehoord? Irak… En er is 1,6 miljoen dollar uitgeloofd voor het vangen van Gaddafi, dead or alive. Saddam Hoessein, maar dan meer van hetzelfde…

Fog of War: ‘Disinfo on both sides of Libya battle’

The Pentagon says it’s monitoring sites known to contain stockpiles of Colonel Gaddafi’s chemical weapons, including uranium dust. A British embassy spokesman also says its agents are ready to secure the depots. But James Corbett, a member of the Centre for Research on Globalization questions why Libya’s new government is being sidelined in the rush…

Libyan Rebel Council Offers Reward for Gaddafi’s Capture

Nu de oude leugens zijn vervangen door nieuwe, ontkent niemand nog dat de oude leugens niet waar waren! Zelf ben ik geen fan van Alex Jones, maar hij spreekt wel de waarheid. Ook zijn laatste interview met Webster Tarpley werpt licht op de rol van de media in deze oorlog van de NATO tegen Libië.

Media Openly Admits Foreign Special Forces Behind Overthrow of Qaddafi – Alex Jones.

Webster Tarpey: Al-Qaeda, U.S. NATO Forces Launch ‘Operation Mermaid Dawn’.

Maar het meest griezelige element komt nog: Sommige TV-scenes die we zien, zijn in scene gezet. Het massale vreugdevolle entree van de rebellen op maandagavond op het Groene Plein, dat daarbij werd hernoemd tot Plein der Martelaren, heeft wellicht nooit plaatsgevonden. En ook de beelden van de rebellen in Bab Al Aziziya kloppen niet helemaal. Er gaan geruchten dat in een filmstudio in Qatar het Groene Plein en het Bab Al Aziziya als decor zijn nagebouwd. Met film-truckage (blue screen techniek) kan men daar naar believen een scene op projecteren! Wie hier meer van wil weten, zou dit artikel moeten lezen! Deze beelden van een rebellenfeestje gisteravond op het Groene Plein (der Martelaren) zouden volgens sommigen ook niet echt zijn. Opgenomen in Qatar? Ik weet het niet… Maar ik weet wel dat je beslist niet alles moet geloven wat je op de TV of op internet ziet!

FAKE FOOTAGE LIBYA NATO + MEDIA PSYOPS WAR

Uit een ander artikel van Waterput blijkt dat niet alleen de journalisten verdwijnen, maar ook hun websites. Sommige berichten verdwijnen eveneens. Ik heb me suf gezocht naar het origineel van het laatste bericht van Mahdi Nazemroaya op RT, maar het is weg! Gelukkig heeft dit kanaal een kopie geplaatst. Mocht iemand iets horen van Thierry Meyssan, Lizzy Phelan of Mahdi Nazemroaya, laat het me dan weten. Tot zover de Westerse persvrijheid…

Lizzie Phelan – UPDATE 25 AUGUST from Mathaba
Geüpload door WolkenZwemmer op 25 aug 2011

Western Journalists are now stuck in the Corinthia Hotel in Tripoli – NATO and their Rebels are not in control of Tripoli at all – The People of Tripoli don’t want them, so it seems.

11 Reacties

 1. mr. drs. BOU

  Mahdi Nazemroaya heeft een chat-bericht gestuurd naar Morris:

  Geüpload door 108morris108 op 25 aug 2011

  The line got cut

  Mahdi Nazemroaya – a typed chat – 10 minutes ago

  Zeer zorgwekkend!!!

  Antwoord
 2. mr. drs. BOU

  ‘Before NATO intrusion, Libya was African Switzerland’

  Antwoord
 3. mr. drs. BOU

  Italian journalists kidnapped in Libya 24.08.11

  Antwoord
 4. Waterput

  Knap werk, mr. drs. Bou! Het doet me goed om te zien dat ik niet de enige Nederlander ben die zich actief bezig houdt met de waterval aan leugens die over Libië worden verkocht.

  Een van de grappigste (als je het grappig kan noemen) is wel die van donderdagochtend op de BBC – daar tonen ze het groene plein van Tripoli met daarop allemaal mensen die zwaaien met de vlag van …. INDIA! (haha)
  (http://www.youtube.com/watch?v=amtTCP91IDY)

  Ik begin sterk te vermoeden dat er sprake is van een groots door een duivels plan van de NAVO veroorzaakte slachting van Tripoli, die krampachtig probeert de pers buiten te houden door ze gevangen te houden in hotels. Als dit naar buiten komt moet het kaartenhuis van de leugens van de NAVO-landen met hun ondemocratische Monarchen van de golfstaten ineenstorten.

  Dan zullen de NAVO landen in schaamte zich terugtrekken en bidden dat Gaddafi weer terugkomt, waarbij ze mogen hopen dat hij ze ooit nog zal vergeven. Het Libische volk – en vooral Tripoli – staat niet te wachten op de NAVO met hun grondtroepen die hen bijna een half jaar nagenoeg dagelijks heeft gebombardeerd waarbij vele doden zijn gevallen.

  Gaddafi heeft een miljoen wapens uitgedeeld aan de bevolking om zich te kunnen verdedigen tegen de buitenlandse agressie. Het verzet tegen de waanzin van de NAVO lijkt succesvol te worden: de rebellen worden massaal afgeslacht door de bevolking van Tripoli, inclusief de vele huurlingen van het westen, de geheim agenten, de vele buitenlanders uit Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

  Ik ben er haast van overtuigd dat het doek binnenkort gaat vallen voor de NAVO en dat de wereld beseft wie er werkelijk het kwaad in de wereld vertegenwoordigt.

  Nou, ik ga maar eens naar bed.
  Groet,
  Waterput

  Antwoord
 5. mr. drs. BOU

  Dit artikel is een absolute MUST READ! Er worden nog veel meer journalisten bedreigd. Alleen journalisten die de rebellen volgen, zijn veilig.

  Order: Kill non-mainstream reporters in Libya, What U.S. is hiding

  En dat grote feest van de rebellen op het Groene Plein lijkt inderdaad video-FAKE. Er zijn nog steeds gevechten gaande in Tripoli. Niemand waagt zich op straat. Er was woensdagnacht dus geen feest op het Groene Plein. Zie dit artikel met foto’s.

  De ouders van Mahdi Nazemroaya zijn gillend ongerust, ze benaderden de Canadese regering, maar ze vinden daar geen gehoor!

  Foreign journalist threatened in Libya Aug 2011

  In Tripoli is nu geen radio of TV meer, het enige nieuws dat de inwoners krijgen, komt van de NATO. Aldus Leonor, die telefonisch contact had.

  Antwoord
 6. mr. drs. BOU

  Lies Unmasked As UK Admits Boots On The Ground
  Britain’s SAS Leads Hunt For Gaddafi

  http://www.informationclearinghouse.info/article28938.htm

  With most of the capital in rebel hands, the SAS soldiers, who have been dressed in Arab civilian clothes and carrying the same weapons as the rebels, have been ordered to switch their focus to the search for Gaddafi.

  Libya’s National Transitional Council has promised an amnesty to any of his inner circle prepared to betray his whereabouts.

  Rumours about Gaddafi’s whereabouts are flying around Tripoli: he’s holed up in a network of tunnels linking the Rixos Hotel, his Bab al-Aziziya compound and the sea; he’s at his farm near the international airport; he’s hiding among the animals at the Tripoli zoo, which is in a park that lies between the compound and the hotel, an area still under loyalist control.

  Antwoord
 7. mr. drs. BOU

  24-08-11 – Tripoli Uptading : The Libyan Resistance vs NATO

  Phone call with Guillaume Villardier on the 24-08-11 in the morning, one hour after its arrival in Tripoli.
  Meanstream medias use to take position with “rebels”, so I let you make your own idea of the real situation …
  Note : NATO Special Forces are on the ground, and no more only in the airs …

  *****
  Reminder : Order to shoot Thierry Meyssan et Mahdi Nazemroaya had been give, (22-08-11, middle day).
  Five States offered them diplomatic protection, but they are not able to reach their embassies.
  We have no news from them, together with Julien Teil & Mathieu Ozeron since 22-08-11 at 16:00.
  To support those independant investigators : SoutienMeyssan@mecanopolis.net
  *****

  Short summary : Road from Zawiah is not secured.
  In Tripoli, nobody in the streets, check points every 500 meters, not a sign of “rebels” victory, lot of fights and explosions.
  He tried to go to Bab Al Aziziya, Kadhafi’s compound, supposed to be controlled by rebels, but couldn’t because that’s not true.
  He said : “I can affirm the city is absolutely not secured”.
  And he finished with those words : “One thing for sure : Tripoli’s battle is not finished”.

  Antwoord
 8. Opmerker

  Waarom wordt er in dit stuk geen gebruik gemaakt van de Nederlandse afkorting NAVO? We gebruiken al genoeg Engels tegenwoordig.

  Antwoord
 9. mr. drs. BOU

  Beste Opmerker,
  NATO staat tegenwoordig voor Noord Atlantische Terreur Organisatie, maar NAVO mag eigenlijk ook: Noord Atlantische Verwoestings Organisatie. 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + zestien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën