Archief
Artikelen

In de nacht van zondag op maandag 21-22 augustus is Tripoli van 5 kanten aangevallen door de NATO. Langs de toegangswegen in het westen, zuiden en oosten kwamen door de NATO bewapende, getrainde en begeleide rebellen de stad binnen, vanaf het water kwam de NATO met schepen vol met rebellen en vanuit de lucht bombardeerden de NATO-Apache helikopters de stad vrijwel onophoudelijk. Terwijl de Westerse pers de ene leugen na de andere verspreidde, waren er toen nog wat onafhankelijke waarnemers: Lizzy Phelan, Mahdi Nazemroaya, Thierry Meyssan en Franklin Lamb. Sinds maandagmiddag is er van hen niets meer vernomen. Maar vanuit Tripoli komen nog steeds berichten.

NATO Leaflet Dropped By NATO on Tripoli even stil zetten en rustig lezen.

En wat zegt NATO-woordvoerder Rasmussen op maandagmiddag?

NATO’S RASMUSSEN Press Conference 22.08.11

Men doet alsof in Tripoli niets meer aan de hand is. De “vrijheidsstrijders” hebben “dictator Gaddafi” overwonnen en nu wordt het tijd voor een democratisch proces. Dat Tripoli door de NATO is veranderd in een bloedbad, daarover zwijgt de hele westerse pers. Dat de NATO een kleine groep ontevreden en opstandige jongeren van Libië heeft misleid en misbruikt, zegt men er ook niet bij. Zelfs het feit dat de NATO eigenhandig de rebellen naar Tripoli bracht, zowel over land als over zee, is een geheim dat alleen via YouTube naar buiten komt.

Sea Landing of NATO & Mercinaries on Tripoli Shores, 22.08.11, War On Libya

NATO’s non stop Bombing of Tripoli

NATO Bombings In Tripoli Residential Areas 23.08.11

Deze beelden zijn door de rebellen gemaakt met hun mobieltjes:

Chaos & Looting In Tripoli, 22.08.11

Fear and Deserted Streets In Tripoli after three days of NATO Bombings 23.08.11

Where is the Population In Triploi 23.08.11

NATO Terrorists In Tripoli Abu Salim 22.08.11
(pas op: er liggen overal lijken!)

Alleen Press-TV uit Iran en Russia Today spreken nog de waarheid:

”There are a lot of Dead Qatari on the Streets of Tripoli Now” 23.08.11

Susan Lindauer is een Amerikaanse schrijfster en vredesactiviste. In april zei ze reeds in een interview met RT: ‘War for Libyan oil planned long ago, no one cares about people’. Ze voorspelde toen al dat Gaddafi niet zou verdwijnen, maar zou blijven vechten. Dat interview is met terugwerkende kracht helemaal waar gebleken!
Nu heeft ze weer een interview afgestaan aan RT. Luister goed, want volgens mij heeft ze hoogst waarschijnlijk wéér gelijk!!!

Media ignores Tripoli Bloodshed, 23.08.11

Verder vond ik twee video’s in het Arabisch. Zowel Mousa Ibrahim als Gaddafi zelf hebben gebeld met Raii-TV. Ik zoek nog naar een vertaling. Wie spreekt er Arabisch? Wie kan hen verstaan? Inhoudelijke reacties zijn zeer welkom!

DR. MOUSSA IBRAHIM Telephne call to to Tv station Rai, 24.0811, NATO Crimes In Libya

Kaddafi talking to Raii Tv 24.08.11, NATO Crimes In Libya

Tot slot: Leonor – Libya Will Win

Zie voor het laatste nieuws haar weblog.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

2 Reacties op “Libië update: … en ondertussen in Tripoli”

 • mr. drs. BOU:

  Deze vertaling vond ik onder een YouTube met Gaddafi die telefoneert met Raii. Ik ken geen Arabisch en weet dus niet of het klopt.

  http://www.youtube.com/user/rajiv1989#p/u/1/1qbSlT2PS4I

  Gaddafi says leaving his compound was a tactical move.
  Colonel Muammar Gaddafi has addressed the nation via Libyan radio, declaring that “in the fight against aggressors there is only death or victory.”
  He said that the Bab Al-Aziziya compound no longer exists. It was totally destroyed by 64 NATO air strikes.
  As of now, the leader and his family are nowhere to be found.
  Gaddafi spokesperson, Moussa Ibrahim, speaking on Libyan television from an undisclosed location, warned the battle for Libya will turn the country into a volcano, lava and fire. He stressed that the country’s government can resist the attacks for months or even years.
  “Libya will become a volcano,” he promised. He condemned the rebels and claimed that 12,000 tribesmen were converging on Tripoli to fight.
  Dubai-based al-Arabiya TV says that the capital is being pounded by Gaddafi forces’ Grad missiles and mortars. Reuters also reports pro-Gaddafi forces attacking the town of Ajelat, west of Tripoli, with missiles and tanks.
  Meanwhile the National Transitional Council reports that 400 people have been killed and more than 2,000 injured over the last three days of fighting. Alternative reports claim that more than 1,000 people have died in the violence and NATO air strikes.
  Don DeBar, an anti-war activist and journalist, believes that whatever Colonel Gaddafi or the rebel leaders say, it is practically impossible to verify what is true or false at this point.

  “But certainly what has been coming from the Western media has been proven to be lies,” he declared. “Gaddafi opened up the armories to the people of Libya, more than a million rifles and other arms have been handed out to the people of Tripoli. The claim that has been made by the so-called ‘progressive’ media of the United States is that Gaddafi is a hated dictator and that this is an indigenous rebellion. The dictator does not hand people guns and say: ‘Please, defend me.’

 • mr. drs. BOU:

  En weer een vertaling:

  Gaddafi speech today 25-8-2011
  Translated By اسكندر بيك (http://www.facebook.com/TheTruthAboutLibya)

  “We are fighting , Aljmel Crawl , Our Tribes Worshfana and Alnwahi Alarbaa go toward Tripoli , continuous heading toward Tripoli as your grandfathers did in the Battle of Alhani And Bo Meliana and alshaat , here is the battle again , the same battles do as your fathers did , come men and women to clean Tripoli this time , every street and area in Tripoli should fight and never Surrender , the enemy will be defeated , NATO will be defeated by Allah is willing ,and the tribes which’s out of Tripoli should crawl to Tripoli and control it’s area too , Imams tell people to Jehaad and go in the front lines , this is the hour for to be the Martyr or Victory ,advance everywhere ,

  NATO will Withdraw , NATO can’t continuous always , TO Hell NATO , those will rape , those will rape your girls in your houses , don’t let them give it to the Colonization , crawl to Tripoli to those rats , kill them , you Marched with Millions before , now March with Millions again but for fighting , don’t be scary of bombing this is a Stun grenade , don’t hand over Tripoli ,

  Tribes will crawling from everywhere , Take all Masques , Take Rooftops , take Institutions , take shops and fight from it , there will never be a secure place for thos rats , People fighting everywhere , we are The vast majority , Tribes and people should crawl to Tripoli to protect it , women is fighting in the streets ,

  We will never allow for our land to be for France . not for Italy , will never be Colony again , fight them , Libya for you , Tripoli for you not for those agents who beg for NATO , those are agents not from Tripoli , those aren’t sons of Tripoli , Men and women , go out , fight them , follow them , Masses Crawl now , from everywhere to Tripoli ,
  GO ahead Go ahead.”

Laat een reactie achter